برنامه‌ریزی تا کنکور ارشد و دکتری: مشاوره خصوصیت با استاد رضوی رو رزرو کن!
ویس توضیحات مشاوره رزرو مشاوره
کنکور کامپیوتر
0
ورود | ثبت نام
نظرات
اشتراک
بالا
علاقه‌مندی

اشتراک
 

پاسخ تشریحی کنکور ارشد کامپیوتر 1391

پاسخ تشریحی کنکور ارشد کامپیوتر 1391 در این صفحه عالی قرار گرفته و همچنین دفترچه کنکور ارشد کامپیوتر 1391 و کلید نهایی آن در اختیار شما قرار گرفته است

اگر قصد دارید برای کنکور مطالعه کنید، باید پاسخ‌نامه تشریحی تمامی تست‌های کنکور را در اختیار داشته باشید. در این مقاله روش‌هایی برای دسترسی به پاسخ تشریحی کنکور ارشد کامپیوتر ۱۳۹۱ و سال‌های دیگر در اختیارتان قرار می‌دهیم. همچنین به نحوه دسترسی رایگان به پاسخ‌نامه کلیدی کنکور ارشد کامپیوتر سال ۱۳۹۱ و سایر سال‌ها اشاره خواهیم کرد.

تصویری از صفحه اول دفترچه کنکور کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر سال 1391

روش‌ های دسترسی به پاسخ تشریحی تست‌‌ های کنکور ارشد کامپیوتر ۱۳۹۱

ما دو روش برای دسترسی به پاسخ تشریحی کنکور کامپیوتر ۱۳۹۱ و سال‌‌های دیگر برایتان در نظر گرفته‌ایم:

روش اول: استفاده از پلتفرم آزمون کنکور کامپیوتر

با تهیه پلتفرم آزمون، نه‌تنها به جواب تشریحی تمامی تست‌ های کنکور برای هر درس دسترسی دارید، بلکه در یک محیط یکپارچه می‌توانید برای خودتان آزمون شبیه‌سازی بسازید، با دیگران به رقابت بپردازید و…. به‌طورکلی دیگر نیاز به تهیه کتاب نخواهید داشت. برای آگاهی بیشتر درباره این پلتفرم می‌توانید به صفحه پلتفرم آزمون مراجعه کنید.

تصویری از صفحه پلتفرم آزمون کنکور ارشد کامپیوتر

برای اینکه کیفیت پلتفرم آزمون را درک کنید، پاسخ‌نامه تشریحی درس‌های ساختمان داده و الگوریتمآموزش ساختمان داده و الگوریتمآموزش ساختمان داده و الگوریتمهر ساختمان داده یک نوع فرمت ذخیره‌سازی و مدیریت داده‌ها در کامپیوتر است، که امکان دسترسی و اصلاح کارآمد آن داده‌ها را برای یکسری از الگوریتم‌ها و کاربردها فراهم می‌کند، در این صفحه به بررسی و آموزش ساختمان داده و الگوریتم پرداخته شده است، معماری کامپیوتر آموزش جامع معماری کامپیوترآموزش جامع معماری کامپیوتر در مهندسی کامپیوتر، معماری کامپیوتر مجموعه‌ای از قوانین و روش‌هایی است که به چگونگی طراحی، کارکرد، سازماندهی و پیاده سازی (ساخت) سیستم‌های کامپیوتری می‌پردازد، در این صفحه به بررسی و آموزش کامل معماری کامپیوتر پرداخته شده است، پایگاه دادهدرس پایگاه داده ⚡️ پایگاه داده کنکور ارشد کامپیوتر و آی تیدرس پایگاه داده ⚡️ پایگاه داده کنکور ارشد کامپیوتر و آی تیاین مقاله عالی توضیح داده که درس پایگاه داده چیست و چه کاربردهایی دارد و منابع و سرفصل های درس پایگاه داده در آزمون کنکور ارشد کامپیوتر و آی تی را بررسی کرده و سیستم عاملمعرفی درس سیستم عامل – بهترین آموزش درس سیستم عامل در کشورمعرفی درس سیستم عامل – بهترین آموزش درس سیستم عامل در کشوردرس سیستم عامل در این صفحه معرفی شده، همچنین بهترین آموزش درس سیستم عامل در کشور را می‌توانید در این صفحه تهیه کنید، فصول و مراجع سیستم عامل نیز بررسی شده کنکور کامپیوتر ۱۳۹۱ را در زیر برایتان قرار داده‌ایم:

جواب تشریحی تست‌ های درس سیستم‌ های عامل کنکور کامپیوتر ۱۳۹۱

دشوار در فضاپیمای «راه‌­یاب» 3 کار مهم در نرم­‌افزار آن تعبیه شده است که عبارتند از: انحصار متقابل
 
$T_1$ : به صورت دوره‌ای سلامت سیستم‌ها و نرم‌­افزار فضاپیما را چک می‌کند.
$T_2$ : داده‌های تصویری را پردازش می‌­کند.
$T_3$ : هر از گاهی بر روی وضعیت تجهیزات آزمایش می­‌کند.
 
اولویت سه کار به ترتیب $T_1$ , $T_2$ , $T_3$ هستند یعنی $T_1$ بالاترین اولویت و $T_3$ پایین‌ترین را دارند. هر کار که اولویت بالاتر داشته باشد و آماده باشد کار دیگر را قبضه (preempt) می­‌کند. در هر بار اجرای $T_1$ یک تایمر به بالاترین مقدار خود مقدار دهی می­­‌شود. اگر احیانا زمان تایمر منقضی شود، فرض می‌­شود که مشکلی در اجرای نرم‌­افزار فضاپیما به وجود آمده است. در این حالت تمام پردازش‌ها متوقف می‌­شوند و نرم­‌افزار به‌طور کامل بار می­‌شود و تمام سیستم‌ها آزمایش می­‌شوند و همه چیز از نقطه شروع آغاز می‌­شود.$T_1$ ,$T_3$ در یک ساختار داده‌­ای مشترک هستند و برای دسترسی به آن از سمافور باینری S استفاده می­‌کنند. سناریوی زیر را در نظر بگیرید که به ترتیب پیش می‌­رود.

1- $\mathrm{T}_\mathrm{3}$ شروع به کار می‌کند. 2- $\mathrm{T}_\mathrm{3}$ سمافور S را در اختیار می‌گیرد و وارد ناحیه بحرانی می‌شود. 3- $\mathrm{T}_\mathrm{1}$ که دارای اولیت بالاتری است $\mathrm{T}_\mathrm{3}$ را قبضه می‌کند و شروع به اجرا می‌کنند. 4- $\mathrm{T}_\mathrm{1}$ اقدام به ورود به ناحیه بحرانی می‌کند ولی بلوک می‌‌شود. $\mathrm{T}_\mathrm{3}$ کار خود در ناحیه بحرانی را پی‌گیرد. 5- $\mathrm{T}_\mathrm{2}$ ، $\mathrm{T}_\mathrm{3}$ را قبضه می‌کند و شروع به اجرا می‌کند. 6- $\mathrm{T}_\mathrm{2}$ به دلیلی مستقل از $\mathrm{T}_\mathrm{1}$ و $\mathrm{T}_\mathrm{3}$، معلق می‌شود. $\mathrm{T}_\mathrm{3}$ دوباره ادامه می‌دهد. 7- $\mathrm{T}_\mathrm{3}$ ناحیه بحرانی را ترک می‌کند و سمافور S آزاد می‌شود.     $\mathrm{T}_{3}، \mathrm{T}_{1}$ را قبضه می‌کند و سمافور را در اختیار می‌گیرد و وارد ناحیه بحرانی می‌شود.
1 ­ این سیستم به‌ درستی کار نمی‌کند و می‌تواند شکست بخورد و تایمر منقضی شود.
2 در این سناریو الویت داشتن $\mathrm{T}_\mathrm{1}$ نسبت به $\mathrm{T}_\mathrm{2}$ و $\mathrm{T}_\mathrm{3}$ خود را نشان می‌دهد و سیستم به درستی کار می‌کند.
3 اگر بین کارها سهم زمانی برقرار کنیم زمان پاسخ تضمین می­‌شود و مشکلات احتمالی زمانی از بین می‌­روند.
4 در این سناریو ممکن است مشکل زمانی به وجود آید و اگر اولویت $\mathrm{T}_\mathrm{2}$ را کمتر از $\mathrm{T}_\mathrm{3}$ قرار دهیم مشکل حل می‌شود.
گزینه 1 صحیح است.
در مرحله 4 زمانی که T1 اقدام به ورود به ناحیه بحرانی می‌کند، تایمرش فعال می‌شود. در مرحله 5 که T2 شروع به کار می‌کند، ممکن است T2 زمان زیادی طول بکشد و تا وقتی که معلق شود تایمر T1 منقضی شود. طبق صورت سوال زمانی که تایمر منقضی می‌شود کل سیستم reset می‌شود. بنابراین این سیستم می‌تواند شکست بخورد و تایمر منقضی شود. 
دشوار سیستمی شامل سه فرآیند $\mathrm{P}_\mathrm{1}$ و $\mathrm{P}_\mathrm{2}$ و $\mathrm{P}_\mathrm{3}$ و دو بافر $\mathrm{B}_{\mathrm{12}}$ و $\mathrm{B}_{\mathrm{23}}$ مطابق شکل زیر طرح شده است: بن بست
492فرآیند $\mathrm{P}_\mathrm{2}$  خروجی فرآیند $\mathrm{P}_\mathrm{1}$ را مصرف می‌کند و فرآیند $\mathrm{P}_\mathrm{3}$ خروجی فرآیند $\mathrm{P}_\mathrm{2}$ را مصرف می‌کند. بافرها در دیسک پیاده سازی شده و بلوک‌های داده ای که فرآیندها تبادل می‌کنند دارای اندازه برابر هستند. فضای مشترکی در دیسک برای بافرهای $\mathrm{B}_{\mathrm{12}}$  و $\mathrm{B}_{\mathrm{23}}$  در نظر گرفته شده است و مرز بین دو بافر شناور است و هر بافر تا زمانی که فضا روی دیسک موجود باشد می تواند رشد کند، یعنی : $\mathrm{C}_{\mathrm{12}}\mathrm{\ +} C_{23} \le C $ 

         $\mathrm{C}$ : تعداد کل بلوک های در نظر گرفته شده برای $\mathrm{B}_{\mathrm{12}}$  و $\mathrm{B}_{\mathrm{23}}$        $\mathrm{C}_{\mathrm{12}}$ : تعداد بلوک های بافر $\mathrm{B}_{\mathrm{12}}$        $\mathrm{C}_{\mathrm{23}}$ : تعداد بلوک های بافر $\mathrm{B}_{\mathrm{23}}$

1 ­ این سیستم در بن‌بست قرار نمی‌­گیرد و گرسنگی (starvation) ندارد.
2 این سیستم می‌­تواند در بن‌بست قرار گیرد ولی گرسنگی (starvation) ندارد.
3 این سیستم در بن‌بست قرار نمی­‌گیرد ولی می­‌تواند دچار گرسنگی (starvation) شود.
4 این سیستم هم می­‌تواند در بن‌بست قرار گیرد و هم می‌­تواند دچار گرسنگی (starvation) شود.
گزینه 2 صحیح است.
فرض کنید شکل بافر به صورت زیر است:
493
این سناریو را در نظر بگیرید: فرض کنید بافر $B_{23}$ خالی است و خروجی‌ای که فرایند $P_1$ تولید کرده است برابر است با C (یعنی کل فضای بافر را اشغال کرده است). همچنین فرایند $P_2$ قبلا یک آیتم از بافر $B_{12}$ برداشته و پردازش کرده، حال می‌خواهد آن را در بافر $B_{23}$ قرار دهد. هرچند که این بافر خالی است اما چون بافر $B_{12}$ کل فضای بافر را اشغال کرده است بافر $B_{23}$ جا ندارد. از طرفی فرایند $P_3$ منتظر است که فرایند $P_2$ یک آیتم در بافر قرار دهد تا بتواند از آن آیتم استفاده کند. 
حال  با وضعیتی مواجه هستیم که همه فرایند‌ها در انتظار فرایند دیگر هستند ($P_1$ هم منتظر است بافر $B_{12}$ خالی شود تا آیتم دیگری در آنجا قرار دهد) و هیچ‌کدام نمی‌توانند کار متناسب با خودشان را انجام دهند. بنابراین بن‌بست رخ می‌دهد. اما این سیستم فاقد قحطی است چون بی‌عدالتی در آن دیده نمی‌شود. 
دشوار تبدیل آدرس منطقی به فیزیکی در مدیریت صفحه بندی در یک پردازنده در شکل زیر مشاهده می‌­شود (صفحه بندی دو سطحی). اطلاعات موجود عبارتند از: حافظه مجازی
 
اندازه هر درایه (entry) جدول صفحه 4 بایت است
زمان دسترسی به TLB برابر 2ns
زمان دسترسی به حافظه برابر 50ns
زمان دسترسی به حافظه پنهان (cache) برابر 10ns
جریمه cache miss برابر 100ns
زمان تبادل یک صفحه بین حافظه و دیسک برابر 5ms
494
فرمت آدرس منطقی پردازنده
495
تبدیل آدرس منطقی به فیزیکی در پردازنده
کدام گزینه زمان‌های ممکن برای دسترسی به یک مکان حافظه که با آدرس منطقی مشخص شده است را نشان می­‌دهد؟
1 ­ $\mathrm{32ns,\ 162ns,\ 152ns,\ 482ns,\ 10ms,\ 15ms}$
2 $\mathrm{32ns,\ 162ns,\ 132ns,\ 282ns,\ 382ns,\ 15ms,\ 10ms}$
3 $\mathrm{12ns,\ 82ns,\ 162ns,\ 282ns,\ 332ns,\ 5ms,\ 10ms,\ 15ms}$
4 $\mathrm{12ns,\ 32ns,\ 112ns,\ 132ns,\ 232ns,\ 332ns,\ 5ms,\ 10ms}$
گزینه 4 صحیح است.
برای حل این سوال باید چند حالت مختلف را در نظر بگیریم: 
الف) در TLB موجود باشد: 
$T_{translation}=2$
در این صورت برای دسترسی به داده در حافظه دو حالت پیش می‌آید: 
1) در cache موجود باشد: 
$T=T_{translation}+T_{cache}=2+10=12\ ns$
2) در cache موجود نباشد:
$T=T_{translation}+T_{cache}+T_{cache\ miss\ penalty}=2+10+100=112\ ns$
ب) در TLB موجود نباشد: 
$T=2+10+100=112\ ns$
در این صورت 4 حالت پیش می آید:
1) هر 3 بخش (page directory، page table، page frame) در cache موجود باشد:
$T=T_{TBL}+3T_{cache}=2+3\times 10=32\ ns$
2) دوتا از 3 بخش در cache موجود باشد:
$T=T_{TBL}+3T_{cache}+T_{cache\ miss\ penalty}=2+3\times 10+100=132\ ns$
3) یکی از 3 بخش در cache موجود باشد:
$T=T_{TBL}+3T_{cache}+{2T}_{cache\ miss\ penalty}=2+3\times 10+2\times 100=232\ ns$
4) هر 3 بخش در cache موجود نباشد:
$T=T_{TBL}+3T_{cache}+{3T}_{cache\ miss\ penalty}=2+3\times 10+3\times 100=332\ ns$
ج) اگر page fault رخ دهد:
1) نیاز به جایگزینی صفحه نیست:
$T\cong T_{disk}=5\ ms$
2) نیاز به جایگزینی صفحه داریم: 
$T\cong {2T}_{disk}=10\ ms$
دشوار سه وظیفه (task) $T_1$ ، $T_\mathrm{2}$ و $T_\mathrm{3}$ را در نظر بگیرید که تاکنون $\mathrm{n+1}$ بار در سیکل آماده_اجرا_مسدود طی مسیر کرده‌اند. زمان اجرای واقعی سیکل $\mathrm{n+1}$ام این وظایف بترتیب 2، 4 و 6 میلی‌ثانیه و زمان برآورد شده برای اجرای $\mathrm{n+1}$ام آن‌ها نیز به‌ترتیب 4، 6 و 6 میلی‌ثانیه می‌باشد. زمان اجرای واقعی در سیکل $\mathrm{n+2}$ام به ترتیب 4 و 3 و 6 است. پس از پایان سیکل $\mathrm{n+1}$ام وظیفه‌های $T_\mathrm{1}$ و $T_\mathrm{2}$ بلافاصله آماده هستند و وظیفه $T_\mathrm{3}$ پس از 3 میلی‌ثانیه آماده می‌شود. با فرض $\mathrm{alpha=0.5}$ در صورتی‌که بخواهیم این وظایف را با استفاده از الگوریتم‌های SPN(یا SJF) و RR، FCFS زمانبندی کنیم، میانگین زمان کامل (turnaround) این وظایف فقط در سیکل $\mathrm{n+2}$ام چقدر خواهد بود؟ زمان Context Switch را در نظر نگیرید. فرآیندها و زمانبندی پردازنده‌ها
1 ­ FCFS 7 ، SPN 6/7
2 FCFS 7 ، SPN 7
3 SPN 6/7 ، RR 9
4 SPN 7/3 ، RR 9
گزینه 2 صحیح است.
در الگوریتم SPN اولویت با فرایندی است که زمان اجرای کمتری دارد. ولی چون ما زمان اجرای فرایند‌ها را از قبل نمی‌دانیم باید با استفاده از فرمول زیر تخمین بزنیم: 
$S_{n+2}=\alpha T_{n+1}+{\left(1-\alpha \right)S}_{n+1}$
  $S_{n+1}$ $T_{n+1}$ $S_{n+2}$
$T_1$ $4$ $2$ $S_{n+2}=\frac{1}{2}\times 4+\frac{1}{2}\times 2=3 $
$T_2$ $6$ $4$ $S_{n+2}=\frac{1}{2}\times 6+\frac{1}{2}\times 4=5 $
$T_3$ $6$ $6$ $S_{n+2}=\frac{1}{2}\times 6+\frac{1}{2}\times 6=6 $
 
با توجه به مقادیر به دست آمده برای $S_{n+2}$ ترتیب اولویت فرایند ها به ترتیب $T_2$ ،$T_1$ و $T_3$ خواهد بود. 
نمودار گانت این فرایندها به صورت زیر است: (توجه کنید که به دست آوردن   $S_{n+2}$ فقط برای به دست آوردن اولویت فرایند هاست. ولی در عمل از $T_{n+1}$ برای زمان اجرای فرایند‌ها استفاده می‌کنیم)
496
میانگین زمان بازگشت فرایند ها $=ATT=\frac{\sum^n_1{\mathrm{(}\text{زمان}\mathrm{\ }\text{خروج}\mathrm{)-(}\text{زمان}\mathrm{\ }\text{ورود}\mathrm{)}}}{n}$
$ATT=\frac{(4-0)+(7-0)+(13-3)}{3}=7$
با توجه به گزینه‌ها تنها گزینه‌ای که میانگین زمان بازگشت در الگوریتم SPN را درست محاسبه کرده است گزینه 2 است. 

جواب تشریحی تست‌ های درس پایگاه‌ داده کنکور کامپیوتر ۱۳۹۱

آسان کدام‌یک از موارد زیر مزیت سیستم بانک اطلاعاتی شی‌گرا بر سیستم بانک اطلاعاتی رابطه‌ای محسوب می‌شود؟ اصول و مفاهیم پایه
1 ­ افزایش همزمانی عملیات
2 اشتراک داده‌ها و دیدها بین کاربران
3 کاهش حجم بانک اطلاعات
4 اشتراک عملیات جدید بین کاربران
گزینه 4 صحیح است.
در مدل شی‌گرا چون ساختار پایگاه داده‌ای در قالب مجموعه‌ای از کلاس‌ها و روابط بین آن‌ها مدل می‌شود و متد‌ها بخش مهمی از کلاس‌ها را تشکیل می‌دهند، این امکان فراهم می‌شود که هر عملیات مورد نظر طراح پایگاه داده یک‌بار به‌عنوان متد یک کلاس طراحی شود و چندین بار توسط برنامه‌های کاربردی مختلف یا کاربران گوناگون مورد استفاده قرار گیرد. در واقع مدل شی‌گرایی امکان به اشتراک گذاشتن عملیات را بین برنامه‌های کاربردی و کاربران فراهم می‌کند. مدل رابطه ای این امکان را ندارد.
 
آسان با توجه به جداول زیر به سؤال پاسخ دهید. پایگاه داده رابطه‌ای
 
Person (Pid, Pname, age, DOB) شخص
تاریخ تولد، سن، نام، شناسه
 
Parent (Pid, PPid, sex) پدر یا مادر
جنسیت، شناسه پدر یا مادر، شناسه شخص
 
پاسخ (شناسه پدر «آرش کمانگیر») در جبر رابطه‌ی کدام است؟ ($\propto$ یعنی نیم پیوند) 
1 ${\pi }_{ppid}(\sigma \left(Parent\right)\infty \sigma \left(person\right))$
«آرش کمانگیر» = pname   «مرد» = sex
2 ${\pi }_{ppid}(\sigma \left(person\right) \propto \sigma \left(Parent\right))$
«مرد» = sex    «آرش کمانگیر» = pname
3 ${\pi }_{ppid}(\sigma \left(person\right) \propto \sigma \left(Parent\right))$
«زن» = sex    «آرش کمانگیر» = pname
4 ${\pi }_{ppid}(\sigma \left(Parent\right)\infty \sigma \left(person\right))$
«آرش کمانگیر» = pname   «زن» = sex
گزینه‌های ۳ و ۴ به دلیل داشتن شرط جنسیت زن به جای مرد، که مادر را به ما می‌دهد و نه پدر را رد می‌شوند.
 
در گزینه ۲ از عملگر شبه‌پیوند (نیم‌پیوند) استفاده شده است که پس از الحالق دو جدول person و parent، در جدول حاصل فقط ستون‌های جدول person باقی می‌ماند. از طرفی ستون ppid جز این رابطه نیست و در مرحله بعد قرار است با اجرای عملگر پرتو فقط این خصیصه در خروجی نمایش داده شود. پس این گزینه نه تنها خروجی مورد نظر را تولید نمی‌کند، بلکه عبارت نادرستی در جبر رابطه‌ای تلقی می‌شود.
در گزینه‌ 1 ابتدا اطلاعات کلیه پدران از جدول parent و اطلاعات فردی به نام "آرش کمانگیر" از جدول person استخراج می‌شود. سپس با اجرای عملگر الحاق اطلاعات کامل "آرش کمانگیر" و پدرش به‌دست می‌آید. در نهایت با اجرای عملگر پرتو شناسه پدر آرش کمانگیر در خروجی ظاهر می‌شود.
 
گزینه صحیح گزینه‌ ۱ می‌باشد.
متوسط با توجه به جداول زیر به سؤال پاسخ دهید. پایگاه داده رابطه‌ای
 
Person (Pid, Pname, age, DOB) شخص 
تاریخ تولد، سن، نام، شناسه
 
Parent (Pid, PPid, sex) پدر یا مادر
جنسیت، شناسه پدر یا مادر، شناسه شخص
 
به کدام گزینه در مدل رابطه‌ای نمی‌توان پاسخ داد؟
1 همسر فردی به نام «آرش کمانگیر»
2 اجداد فردی به نام «آرش کمانگیر»
3 افرادی که همسر آن‌ها بالای 90 سال دارند.
4 افرادی که سن آن‌ها اشتباه محاسبه شده است.
پاسخ گزینه 2 است.
بررسی گزینه 1: می‌توان فردی را که یکی از والدین او "آرش کمانگیر" است را بدست آورد، سپس والد دیگر آن فرد که جنسیتش مؤنث است را به‌عنوان همسر آرش کمانگیر شناسایی کرد.
بررسی گزینه 2: به طور صریح مشخص نشده است که منظور از اجداد دقیقا کدام اجداد است. در واقع کلمه اجداد ابهام دارد.
بررسی گزینه 3: با استفاده از روش گفته شده در گزینه 1 می‌توان همسر افراد را بدست آورد و سپس شرط سن بالای 90 را اعمال کرد.
بررسی گزینه 4: برای بدست آوردن سن افراد کافی است تاریخ روز جاری را منهای تاریخ تولد فرد کنیم. اگر سن حاصل از این محاسبات با سن ثبت شده مطابقت نداشته باشد مشخص است که سن فرد اشتباه محاسبه شده است.
متوسط اگر کوتاه‌ترین کلید را کلید اصلی بگیریم آن‌گاه بانک اطلاعات زیر در کدام فرم نرمال است؟ طراحی پایگاه داده
497
1 فقط 1NF
2 فقط BCNF
3 1NF و BCNF
4 4NF و BCNF
گزینه 1 صحیح است.
برای بررسی سطح فرم نرمال لازم است ابتدا کلید کاندید را بیابیم.
برای بررسی راحت تر باید نمودار وابستگی را به مجموعه وابستگی تبدیل کنیم:
 $AB\to CD$
 $EF\to GH$
 $H\to AB$
چند نکته در رابطه با تشخیص کلید کاندید از روی مجموعه وابستگی:
1- ابتدا وابستگی‌های بازتابی حذف شوند.
2- صفتی که در سمت راست هیچ وابستگی تابعی نباشد حتما در کلید است.
3- اجزا کلید به یک‌دیگر وابستگی تابعی ندارند.
4- صفتی که فقط در سمت راست وابستگی تابعی باشد هرگز در کلید نیست.
5- اگر با این نکات کلید یافت نشد آن‌گاه مجموعه بسط دترمینان‌ها محاسبه می‌شود و دترمینانی که کمینه باشد و همه صفات‌ را پوشش دهد کلید کاندید است.
دو صفت E و F در سمت راست هیچ وابستگی نیست بنابراین جزئی از کلید است.
بسط دترمینان:
$\{EF\}+  =  \{A,B,C,D,E,F,G,H\}$
 
چون دو صفت EF تمامی صفات را می‌دهند و کمینه است بنابراین کلید کاندید است.
با توجه به این که این رابطه دارای وابستگی جزئی (جزکلید به غیرکلید) نیست پس این رابطه در 2NF قرار دارد.
اما این رابطه دارای وابستگی انتقالی (غیرکلید به غیرکلید) است که باعث نقض 3NF می‌شود.
همچنین این رابطه چون در 3NF نیست، در BCNF نیز نیست.
باتوجه به گزینه‌ها بهترین پاسخ گزینه 1 است.

جواب تشریحی تست‌ های درس معماری کامپیوتر کنکور کامپیوتر ۱۳۹۱

متوسط ثبات‌ها و ALU نشان داده شده در شکل زیر را در نظر بگیرید. تفسیر نقاط مختلف کنترلی نیز در جداول زیر آمده است: RTL
عمل c4
B←F 0
A←F 1
ورودی S ورودی R c0 c1
A A 0 0
B A 1 0
A B 0 1
B B 1 1
F c2 c3
جمع R و S 0 0
تفاضل S از R 1 0
AND منطقی R و S 0 1
XOR منطقی R و S 1 1
 
فرض کنید هر کلمه  کنترلی با قالب $C_{4} C_{3} C_{2} C_{1} C_{\circ } $ مشخص گردد. در این صورت برای پاک کردن (clear) ثبات A کدام‌یک از کلمه‌های کنترلی زیر صحیح می‌باشد؟ (دقت شود که ورودی مستقیم پاک کردن در مدار وجود ندارد.)
498
1 $1\circ1\circ\circ$‌‌ یا $111\circ\circ$ 
2 $1\circ111$ یا $11111$
3 $\circ11\circ\circ$ یا $\circ1\circ11$
4 گزینه‌های 1 و 2
گزینه چهارم صحیح است.
اگر بخواهیم با توجه به اطلاعات سوال ثبات A را Clear کنیم، 4 راه داریم. 2 راه از این 4 راه، این است که ALU، پایه های R,S را از هم کم کند و پایه های R,S را یا هر دو A یا هر دو B بدهیم و خروجی F را در ثبات A بریزیم.
$\Rightarrow C_4C_3C_2C_1C_0=\left\{ \begin{array}{c}
1\ 0\ 1\ 0\ 0 \\ 
1\ 0\ 1\ 1\ 1 \end{array}
\right.$ 
 
2 راه دیگر این است که ALU ورودی های R,S را XoR کند و مجددا این دو پایه R,S یکسان باشند.
$\Rightarrow C_4C_3C_2C_1C_0=\left\{ \begin{array}{c}
1\ 1\ 1\ 0\ 0 \\ 
1\ 1\ 1\ 1\ 1 \end{array}
\right.
$
دشوار در یک پردازنده RISC که از روش پنجره ثبات (register window) استفاده می کند، 8 ثبات سراسری و 8 ثبات مشترک بین هر دو پنجره مجاور وجود دارد. اگر مجموع ثبات‌های این پردازنده 120 عدد باشد و هر پنجره نیز 8 ثبات محلی داشته باشد تعداد پنجره‌های ثبات در این پردازنده چیست؟  طراحی کامپیوتر
1
2 6
3 7
4 اطلاعات کافی نیست
گزینه سوم صحیح است.
ما می دانیم اگر متغیرهای زیر را داشته باشیم:
G(global) = تعداد ثبات های سراسری
L(local) = تعداد ثبات های محلی
C(common) = تعداد ثبات های مشترک بین 2 ریز برنامه 
W(win day) = تعداد پنجره های ثبات
G+L+2C = سایز هر پنجره
G+W(L+C)=تعداد کل ثبات ها
$\Rightarrow$G=L=C=8 $\Rightarrow$120=8+W(16)$\Rightarrow$W=7
120$\Rightarrow$تعداد کل ثبات ها
متوسط سه نوع پیکربندی برای حافظه نهان 64 کیلوبایتی با مشخصات زیر طراحی شده است. این حافظه نهان قرار است که به یک پردازنده 32 بیتی با گذرگاه آدرس 32 بیتی متصل شود. تعداد کل بیت‌های Tag استفاده شده در سه نوع حافظه نهان برابر است با : حافظه ها
499
1 $Type(a)=2^{13} \, ,\, Type(b)=19*2^{1{}^\circ } ,\, Type\, (c)=7*2^{12} $
2 $Type(a)=2^{14} \, ,\, Type(b)=19*2^{11} ,\, Type\, (c)=7*2^{14} $
3 $Type(a)=2^{14} \, ,\, Type(b)=19*2^{13} ,\, Type\, (c)=7*2^{14}$ 
4 $Type(a)=2^{15} \, ,\, Type(b)=19*2^{11} ,\, Type\, (c)=7*2^{13} $
گزینه 2 صحیح است.
گذرگاه آدرس 32 بیتی است و همچنین باس دیتا 32 بیتی است. واحد آدرس پذیر 32 بیتی یا معادل 4 بایت است.
$Type\ a=\left\{ \begin{array}{c}
Block\ in\ cache=\frac{{12}^6B}{2^6B}=2^{10} \\ 
Tag=log\frac{\text{اندازه}\mathrm{\ }\text{حافظه}}{\text{اندازه}\mathrm{\ }\text{کش}}=log\frac{2^{32}*4B}{2^6*2^{10}B}=18\ bit \end{array}
\right. 
$
که در نتیجه تعداد کل بیت های Tag در حالت a باید$18*2^{10}$باشد که می بینیم جواب درست در گزینه ها نیست.
اتفاقی که در این سوال افتاده است و طراح محترم اشتباه کرده است. واحد آدرس پذیر را بایت گرفته است نه 4B. حال اگر با این فرض حل کنیم:
$Tag=log\frac{2^{32}*1B}{2^6*2^{10}}=16\ bit$
$\Rightarrow$aدر حالتTagتعداد کل بیت های$\mathrm{=}2^{10}\mathrm{*16=}2^{14}$
تا اینجا گزینه های 1 و 4 حذف می شوند.
Type b=Block in cache$=\frac{2^{16}B}{2^5B}=2^{11}$
Tag=Log$\frac{2^{32}\ast4B}{2^5\ast2^{11}}+log\ 8=18+3=21$
تعداد کل بیت های Tag باید برابر$2\ast2^{11}$باشد که باز هم به نظر طراح Tag را اشتباه حساب کرده.
Tag=Log$\frac{2^{32}\ast1B}{2^5\ast2^{11}}+log\ 8=16+3=19$
$\Rightarrow Tag$تعداد کل بیت های$\mathrm{=}19\ast2^{11}$
گزینه 2 صحیح است. (اما در نظر داشته باشید که تفکر طراح درست نبوده ولی سر جلسه امتحان باید به همچین راه حل هم فکر کنید.)
 
آسان فرض کنید کامپیوتری دارای کدهای عملیاتی (op code) 8 بیتی باشد که 200 ماکرودستور (macro instruction) در سطح ماشین (machine level) را مشخص می نماید و هر ماکرو دستور از 4 ریزدستور تشکیل شده است. فرض کنید که هر ریزدستور 150 بیت باشد و تعداد ریز دستورات واحد برابر 120 می باشد. با توجه به این ساختار در صورتی که از نانو برنامه ریزی برای واحد کنترل استفاده گردد، تعداد بیت‌های حافظه نانو چیست؟ میکروپروگرامینک
1 2560 بیت
2 18000 بیت
3 26160 بیت 
4 122560 بیت
گزینه 2 صحیح است.
حجم حافظه نانو = طول حافظه نانو *پهنا حافظه نانو 
پهنا حافظه نانو همان طور که در صورت سوال گفته شده 150 بیت است.
و تعداد الگوهای متفاوت یا همان تعداد زیر دستورات واحد یا طول حافظه نانو هم 120 است.
$\Rightarrow$بیت$\mathrm{=120*150=18000}$حجم حافظه نانو
دشوار مدار زیر با ورودی‌های دودویی محض 3 بیتی B,A,y,x  چه خروجی z را تولید می کند؟ محاسبات
500
1 $\eqalign{ & if\,x > 13 - 2y\,\,then\,\,z = A - B\cr  & \,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,else\,\,\,z = A + B }$
2 $\eqalign{   & if\,x + y + 2 > 16\,\,then\,\,z = A - B  \cr    & \,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,else\,\,\,z = A + B } $
3 $\eqalign{ & if\,x > 13 - 2y\,\,then\,\,z = A + B\cr  & \,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,else\,\,\,z = A - B }$
4 $\eqalign{   & if\,x + y + 2 > 16\,\,\,then\,\,z = A + B  \cr    & \,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,else\,\,\,z = A - B } $
$4-bit Adder$، سمت راست عملیات زیر را انجام می دهد. 
$\bar{Y1}+\bar{0X}+1=2Y+1+X+1=2Y+X+2$
حال اگر$2Y+X+2>15$باشد Cout، جمع کننده سمت راست برابر 1 می شود و اگر
$2Y+X+2\le15$باشد، Cout مقدار 0 می گیرد.
حال جمع کننده سمت چپ را بررسی می کنیم:
$if\ Cin$(جمع کننده سمت چپ)$\mathrm{)=0\ \ then\ Z=}\bar{0A}\mathrm{+}0B+0=A+B $
$if\ Cin$(جمع کننده سمت راست)$\mathrm{=1\ \ then\ Z=}\bar{0A}\mathrm{+}\bar{1\bar{B}}\mathrm{+1=A+}\bar{B}+1=A-B$
و همچنین(جمع کننده سمت راست) $ Cout = Cin$(جمع کننده سمت چپ)
با توجه به توضیحات بالا 
$if\ x+2y+2>15\ then\ Z=A-B$
$else\ Z=A+B$
یا معادلا$if\ X>13-2Y\ then\ Z=A-B\ else\ Z=A+B$

روش دوم: استفاده از دوره‌های نکته و تست درس‌های کنکور کامپیوتر

روش دیگری که می‌توانید به‌تمامی پاسخ‌های تشریح هر درس دسترسی داشته‌ باشید، استفاده از دوره‌ های نکته و تست درس‌ های کنکور کامپیوتر است. دوره‌ نکته و تست باهدف تسلط بر تست‌زنی هر درس تهیه شده است. برای آگاهی بیشتر لینک‌های زیر می‌تواند به شما کمک کنند.

پاسخ‌ نامه کنکور ارشد کامپیوتر ۱۳۹۱

اگر صرفاً به پاسخ کلیدی کنکور کامپیوتر سال ۱۳۹۱ و سال‌های دیگر نیاز دارید، می‌توانید به صفحه دفترچه سوالات کنکور ارشد مهندسی کامپیوتردانلود سوالات کنکور ارشد کامپیوتردانلود سوالات کنکور ارشد کامپیوتردفترچه سوالات کنکورهای ارشد کامپیوتر از اولین سال برگزاری تا کنکور 1403 به همراه کلید نهایی سازمان سنجش در این صفحه بصورت رایگان قرار داده شده است تا بتوانید به راحتی و بدون صرف زمان زیاد برای جستجو در اینترنت، از دفترچه سوالات سال‌های گذشته استفاده نمایند مراجعه کنید. این صفحه شامل تمامی پاسخ‌های نهایی سازمان سنجش برای کنکور کامپیوتر است.

کلید کنکور ارشد کامپیوتر ۱۳۹۱

تصویر زیر پاسخ‌ نامه کلیدی کنکور ارشد کامپیوتر ۱۳۹۱ است. شما می‌توانید با مراجعه به صفحهدفترچه سوالات کنکور ارشد مهندسی کامپیوتردانلود سوالات کنکور ارشد کامپیوتردانلود سوالات کنکور ارشد کامپیوتردفترچه سوالات کنکورهای ارشد کامپیوتر از اولین سال برگزاری تا کنکور 1403 به همراه کلید نهایی سازمان سنجش در این صفحه بصورت رایگان قرار داده شده است تا بتوانید به راحتی و بدون صرف زمان زیاد برای جستجو در اینترنت، از دفترچه سوالات سال‌های گذشته استفاده نمایند، به‌تمامی کلید‌های کنکور کامپیوتر تمامی سال‌ها دسترسی داشته باشید.

تصویری از پاسخنامه کلیدی کنکور ارشد کامپیوتر ۱۳۹۱

جمع‌بندی

آزمون کارشناسی ارشد کامپیوتر شامل سوالات متنوعی از جمله طراحی الگوریتمآموزش طراحی الگوریتم به زبان سادهآموزش طراحی الگوریتم به زبان سادهدرس طراحی الگوریتم‌ یکی از مهم‌ترین و بنیادیترین دروس‌ رشته کامپیوتر است. هدف از این درس، معرفی روش‌های مختلف طراحی الگوریتم‌ها برای حل مسائل گوناگون است، در این صفحه به معرفی و آموزش طراحی الگوریتم پرداخته شده است. و ساختمان دادهآموزش ساختمان داده و الگوریتمآموزش ساختمان داده و الگوریتمهر ساختمان داده یک نوع فرمت ذخیره‌سازی و مدیریت داده‌ها در کامپیوتر است، که امکان دسترسی و اصلاح کارآمد آن داده‌ها را برای یکسری از الگوریتم‌ها و کاربردها فراهم می‌کند، در این صفحه به بررسی و آموزش ساختمان داده و الگوریتم پرداخته شده است، شبکهجامع‌ترین آموزش درس شبکه های کامپیوتریجامع‌ترین آموزش درس شبکه های کامپیوتریدرس شبکه‌ های کامپیوتری یکی از مهم‌ترین و بنیادیترین دروس‌ رشته کامپیوتر است، با توجه به اینکه اینترنت امروزی بزرگترین سیستم مهندسی ساخت دست بشر در تمام طول تاریخ است، آشنایی با شبکه‌های کامپیوتری برای تمامی علاقه‌مندان و دانشجویان رشته کامپیوتر الزامی است، در این راستا در این صفحه به معرفی شبکه‌های کامپیوتری پرداخته‌ شده است، هوش مصنوعیدرس هوش مصنوعیدرس هوش مصنوعیاین صفحه عالی به معرفی درس هوش مصنوعی از جمله پیش نیازهای درس هوش مصنوعی، سرفصل و منابع درس هوش مصنوعی و فیلم‌های آموزشی درس هوش مصنوعی پرداخته شده و ... است. شما برای پاسخگویی به این سوالات نیاز به دانش عمیق و تسلط بر مباحث مورد نظر دارید. ما استفاده از دوره نکته و تست و پلتفرم آزمون را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

چه روش‌ هایی برای دسترسی به پاسخ‌های تشریحی کنکور ارشد کامپیوتر ۱۳۹۱ وجود دارد؟

دو روش: (1) پلتفرم آزمون (۲)  دوره‌های نکته و تست

آیا منابع پیشنهادی برای تست‌زنی کفایت می‌کند؟

بله. با تهیه این منابع، شما نیاز به هیچ منبع دیگری ندارد.

چگونه به کلید کنکور ارشد کامپیوتر سال ۱۳۹ ‌۱ دسترسی داشته باشم؟

شما می‌توانید کلید‌‌های کنکور کامپیوتر تمامی سال‌ها را از صفحه دفترچه‌های کنکور کامپیوتر دانلود کنید.

همچنین هر گونه سوالی در مورد کلاس‌های آنلاین کنکور کامپیوتر و یا تهیه فیلم‌ها و یا رزرو مشاوره تک جلسه‌ای تلفنی با استاد رضوی دارید می‌توانید به طرق زیر از تیم پشتیبانی بپرسید:

آی دی تلگرام تیم پشتیبانی:     konkurcomputer_admin@

شماره تیم پشتیبانی:   09378555200

امتیازدهی 1 1 1 1 1 1 1 1 1 10.00 امتیاز (0 رای)
اشتراک
بارگذاری نظرات
تلگرام اینستاگرام تماس با پشتیبانی: 09378555200 تماس با پشتیبانی: 09378555200