رشته مهندسی کامپیوتر
رشته مهندسی کامپیوتر به طور کلی به آموزش پایه و توسعه سختافزار و نرم افزار کاربردی برای کامپیوترها میپردازد. برخی از واحدهای درسی که در مقطع کارشناسی رشته مهندسی کامپیوتر برای دانشجویان این رشته ارائه میشوند، عبارتاند از: مبانی کامپیوتر و برنامهنویسی، ریاضیات گسسته، برنامهنویسی پیشرفته، ساختمان دادهها و الگوریتمها، مدار منطقی، معماری کامپیوتر، نظریه زبانها و ماشینها، ریزپردازنده و زبان اسمبلی، سیستمهای عامل، شبکههای کامپیوتری، مهندسی نرمافزار، هوش مصنوعی و...
اگر شما شخصی هستید که توانایی و مهارت تجزیه و تحلیل و حل مسئله را دارید و یا علاقه به برنامهنویسی و کدنویسی دارید، رشته مهندسی کامپیوتر میتواند برای شما مناسب باشد. همچنین با تحصیل در رشته مهندسی کامپیوتر میتوانید مهارتهای فردی نظیر تحلیل یک مسئله و یافتن الگوریتم(روش) حل آن، کدنویسی، توسعه نرم افزار، کار با ساختمانهای داده و دیتابیسها و... را کسب کنید. که این مهارتها حتی در شغلها و فناوریها دیگر نیز میتوانند مفید، کارآمد و یا حتی منبع درآمدی برای شما باشند.
برای مطالعه بیشتر در مورد رشته مهندسی کامپیوتر به صفحه معرفی رشته کامپیوترمعرفی کامل رشته کامپیوتر- بررسی درآمد و شغل های رشته کامپیوتردر این صفحه به بررسی و موشکافی رشته کامپیوتر اعم از بررسی بازار کار، گرایشها، دروس و چارت درسی رشته کامپیوتر، میزان درآمد و حقوق فارغ التحصیلان این رشته و ادامه تحصیل در رشته کامپیوتر پرداخته شده است مراجعه کنید.
در صورتیکه به این مقاله علاقهمند هستید، ممکن است صفحات زیر نیز برای شما جذاب باشد:
- رشته کامپیوتر برای دخترآیا رشته کامپیوتر برای دختران مناسبت است؟آمارها حاکی از آن است که زنان به سرعت در حال پیشرفت در علوم کامپیوتر و گرفتن شغلهای تخصصی و حساس هستند در نتیجه در این صفحه نقش خانمها را در رشته کامپیوتر بررسی و به طور کامل تحلیل کردهایم. مناسب است.
- آیا رشته کامپیوتر سخت استآیا رشته کامپیوتر سخت استبعضی از دانشجویان اغلب به علت فهم نادرست، استفاده از منبع آموزشی بیکیفیت و یا نگذاشتن زمان کافی بر روی درس از جانب خود فرد، دروس یک رشته را سخت تلقی میکنند در صورتی که اغلب شنیدهایم که سختی و آسانی یک رشته و یا درس نسبی است. در این صفحه این موضوع بسط داده شده است..
- بررسی مهاجرت رشته کامپیوتربررسی مهاجرت رشته کامپیوتر و مهندسان کامپیوتردر این صفحه رشته کامپیوتر برای مهاجرت، بهترین کشورها برای مهاجرت کامپیوتر و همچنین مراحل گام به گام اپلای و مهاجرت کامپیوتر به طور جامع بررسی شده است.
- بررسی مشاغل رشته کامپیوترمعرفی و بررسی مشاغل رشته کامپیوتردر این صفحه تمامی شغلهای رشته کامپیوتر در ایران و خارج از کشور، شغلهای رشته کامپیوتر برای خانمها و شغلهای پردرآمد رشته کامپیوتر و بهترین مشاغل رشته کامپیوتر در سال 2022 بررسی شده است..
- بررسی شرایط ورود به رشته کامپیوتربررسی شرایط ورود به رشته کامپیوتردر این مقاله شرایط ورود به رشته کامپیوتر از سال نهم از طریق هنرستان، سوابق تحصیلی و همچنین کنکور سراسری ریاضی پرداخته و مدارک لازم جهت ورود به این رشته و همچنین بازارکار و بهترین مشاغل از لحاظ محبوبیت و درآمد، بررسی شده است.
- معرفی بهترین دانشگاه های ایران به ترتیبمعرفی و بررسی بهترین دانشگاه های ایرانتقریبا تمامی دانشجویان و دانشآموزان در دوران تحصیل و به خصوص در هنگام انتخاب رشته میخواهند بدانند که بهترین دانشگاه های ایران به ترتیب چه دانشگاههایی هستند، برای پاسخ به این پرسش در این صفحه رنکینگ دانشگاه های ایران در جهان را از نگاه نظامهای رتبه بندی معتبر بررسی شده است.
شغلهای مرتبط با رشته مهندسی کامپیوتر
در این بخش به بررسی حوزهها و گزینههای مختلف شغلی مرتبط با رشته مهندسی کامپیوتر در ایران و جهان میپردازیم و برای هرکدام از حوزههای شغلی مهارت مورد نیاز و میزان درآمد آن را بررسی خواهیم کرد.
پذیرش در هیأت علمی دانشگاهها
یکی از حوزههای کاری که به عنوان یک دانشجو رشته مهندسی کامپیوتر میتوانید به آن فکر کنید، تحصیل در این رشته تا مقطع دکترا و سپس پذیرش در هیأت علمی یکی از دانشگاههای کشور است. این شغل مناسب افرادی است که علاقه به کارهای تحقیقاتی و مطالعاتی دارند. معدل، دانشگاهی که در آن موفق به اخذ مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد شدهاید و همچنین مقاله یا مقالات شما، میتوانند در پذیرش شما در این شغل نقش موثری ایفا کنند.
میزان درآمد این شغل از آنجایی که به نوعی یک شغل دولتی محسوب میشود میتواند با گذر زمان دستخوش تغییراتی شود. در زمان انتشار این مقاله یعنی سال 1401 حقوق اساتید دانشگاه بسته به پایهای که دارند بین 15 الی 35 میلیون تومان است، یعنی یک استاد تازه کار 15 میلیون تومان و یک استاد تمام 35 میلیون تومان دریافت میکند.
مهاجرت
امکان مهاجرت برای دانشجویان رشته کامپیوتر در همهی مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا وجود دارد. معدل، دانشگاهی که در آن موفق به اخذ مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد و یا دکترا شدهاید، مقاله یا مقالات شما و مدرک بین المللی زبان از جمله مواردی هستند که میتوانند در شرایط بورسیه و مقصد مهاجرت شما تاثیر گذار باشند. برای مطالعه بیشتر در خصوص مهاجرت رشته کامپیوتربررسی مهاجرت رشته کامپیوتر و مهندسان کامپیوتردر این صفحه رشته کامپیوتر برای مهاجرت، بهترین کشورها برای مهاجرت کامپیوتر و همچنین مراحل گام به گام اپلای و مهاجرت کامپیوتر به طور جامع بررسی شده است به صفحه مذکور مراجعه کنید.
درامد: بسته به اینکه شما مهاجرت تحصیلی میکنید یا مهاجرت کاری درآمد شما میتواند متفاوت باشد، در صورتی که بخواهید بورسیه تحصیلی بگیرید، وابسته به اینکه برای چه مقطعی این کار را میکنید و همین طور برای چه کشوری پولی که هر ماه به شما میدهند میتواند متفاوت باشد و بعنوان مثال برای مقطع دکتری از 1300 دلار تا 4500 دلار میتواند متغیر باشد، برای مطالعه بیشتر در خصوص بورسیه رشته کامپیوترهمه چیز درباره بورسیه رشته کامپیوتردر این صفحه به بررسی شرایط بورسیه مهندسی کامپیوتر و چالش هایی پرداخته شده که دانشجویان برای ادامه تحصیل در خارج از کشور با آنها روبرو می شوند. بهترین کشور برای زندگی، انگیزه فرد و نقطه شروع به مقاله مذکور مراجعه کنید.
فریلنسری
اگر دو حوزه بیان شده قبل برای شما جذابیتی نداشتند، راهکار دیگر انتخاب یکی از مشاغل زیر برای انجام پروژه فریلنسری خواهد بود. پیش از آنکه به بررسی این مشاغل بپردازیم. لازم است تا با فریلنسر و نحوه کارش آشنا شویم. فریلنسر به شخصی گفته میشود که به صورت شخصی خدماتش را ارائه میدهد و بجای داشتن یک شغل ثابت، به صورت پروژهای کار میکند. ممکن است یک فریلنسر در یک بازه زمانی بر روی چند پروژه به صورت همزمان در حال کار باشد. طبیعی است که میزان درآمد یک فریلنسر به تجربه و رزومه کاری و میزان زمانی که اختصاص میدهد بستگی دارد.
در زیر لیست برخی از مشاغل مناسب برای دریافت پروژه فریلنسری در ایران آورده شده است :
- برنامه نویسی کامپیوتربرنامه نویسی کامپیوتر چیست و چطور می توانید یک برنامه نویس موفق شوید؟در عصر فعلی برنامهنویسی یکی از پرطرفدارترین شغلهای دنیاست، دغدغهای افرادی که میخواهند در مسیر برنامهنویس شدن قدم بردارند این است که نمیدانند از کجا باید شروع کنند، در این صفحه هر آن چه برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفه ای نیاز دارید در اختیارتان قرار گرفته است
- طراحی وب سایت
- کارشناس سئو وب سایت
- UI/UX Designer
- سرور و هاست
- سرویسهای ابری
- دیتاسنتر و مرکز داده
- مدیر سیستم
- مجازی سازی
- امنیت شبکه و اطلاعات
- امنیت پایگاه داده
- امنیت نرمافزار
- تست و نفوذ
- شبکه سیسکو
- پشتیبانی شبکه
- زیرساخت شبکه
- ادمین شبکه
- طراحی پایگاه داده
درآمد : بسته به اینکه پروژههایی که میگیرید از داخل کشور باشد یا از خارج از کشور درآمد شما میتواند متفاوت باشد، در حال حاضر افرادی در داخل کشور وجود دارند که بصورت فریلنسری برای شرکتهای خارج از کشور کار میکنند و ماهیانه بین 3 تا 8 هزار دلار و در برخی موارد بیشتر نیز درآمد دارند.
تولید محتوای آموزشی مرتبط با برنامه نویسی
امروز تولید محتوای ویدیویی یکی از مباحث ترند دنیا است. با توجه به نیاز بیش از پیش افراد به کامپیوتر و تکنولوژی، نیاز و علاقه به مباحثی نظیر فراگیری یک زبان برنامهنویسی، کدنویسی، طراحی اپلیکیشن، طراحی سایت و... نیز روز به روز بیشتر میشود. بنابراین میتوان طراحی محتوای آموزشی پیرامون این مباحث را یک شغل مناسب و پردرآمد در نظر گرفت. اما تولید محتوا در رشته مهندسی کامپیوتر محدود به موارد گفته شده نبوده و حتی در زمینههای تولید محتوای درسی مرتبط با رشته کامپیوتر نیز امکان فعالیت وجود دارد. درآمد تولید محتوای آموزشی و برنامه نویسی نیز بسته به محتوایی که تولید میکنید و اعتباری که دارید هر مقداری میتواند باشد، در سالهای اخیر شرکتهای بزرگی با درآمدهای بالا به وجود آمدهاند که از جمله آنها میتواند به کافه تدریس، کنکور کامپیوتر، مکتب خانه و فرادرس و ... اشاره کرد.
کارآفرینی
از آنجایی که افراد فارغ تحصیل در رشته مهندسی کامپیوتر به ویژه گرایش IT به سبب تدریس دروس مربوط به مدیریت در این گرایش، آشنایی با مهارتهایی نظیر کدنویسی، توسعه اپلیکیشنها و... را دارند، با داشتن روحیه کار آفرینی میتوانند مسیر تولید یک محصول و یا یک خدمت را آسانتر طی کنند، درآمد کار آفرینی نیز بسته به کاری که ایجاد میکنید هر مقداری میتواند باشد، در سالهای اخیر استارتاپهای بسیار بزرگی با درآمدهای چند صد میلیاردی در ماه به وجود آمدهاند که از جمله آنها میتواند به دیجی کالا، اسنپ، تخفیفان و ... اشاره کرد.
توسعه نرم افزار
توسعه دهندگان نرم افزار، افرادی هستند که وظیفه برنامهنویسی و توسعه برنامهها و اپلیکیشنها را برای اجرای بر روی کامپیوترها و سایر دستگاههای پردازنده دارند.
از جمله مهارتهای مورد نیاز برای این افراد میتوان به داشتن شناخت تقریبا کامل از برنامه نویسی کامپیوتربرنامه نویسی کامپیوتر چیست و چطور می توانید یک برنامه نویس موفق شوید؟در عصر فعلی برنامهنویسی یکی از پرطرفدارترین شغلهای دنیاست، دغدغهای افرادی که میخواهند در مسیر برنامهنویس شدن قدم بردارند این است که نمیدانند از کجا باید شروع کنند، در این صفحه هر آن چه برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفه ای نیاز دارید در اختیارتان قرار گرفته است (زبانهای برنامهنویسی، مرتبه زمانی کد، کامپایلر و...)، توانایی کار گروهی برای مشارکت با سایر اعضای پروژه و توجه به جزئیات برای در نظر گرفتن جنبههای مختلف محصول اشاره کرد.
- درآمد جهانی: $105,000 در سال
- درآمد در ایران: بین 5 الی 20 میلیون در ماه
توسعه دهنده وب
توسعه دهندگان وب آن دسته از برنامهنویسانی هستند که منحصرا بر روی کدنویسی، طراحی و ساخت یک وبسایت تمرکز دارند.
از جمله مهارتهای مورد نیاز برای این افراد میتوان به شناخت زبانهای HTML/CCS, Javascript, PHP و سایر زبانهای برنامهنویسی که امکان به کارگیری در طراحی سایت را دارند و همچنین اندک شناختی از طراحی گرافیکی اشاره کرد.
- درآمد جهانی: $69,000 در سال
- درآمد در ایران: بین 10 الی 40 میلیون تومان در ماه
طراح UX
طراحان UX مسئول ایجاد ارتباط بین تجربیات و انتخابهای کاربران و یا ایجاد تجربیات جدید برای یک محصول و یا یک پلتفرم خاص هستند. یکی از دلایلی که یک برنامه و رابط کاربری آن را دوست داریم، طراحی UX آن است.
از جمله مهارتهای مورد نیاز برای این افراد میتوان به شناخت برنامهنویسی و سیستمهای کامپیوتری، توانایی تحلیل و ترجمه تجربیات برای سایر اعضای تیم و پیشبینی ویژگیهای پرکاربرد برنامه برای کاربران اشاره کرد.
- درآمد جهانی: $74,000 در سال
- درآمد در ایران: 5 تا 15 میلیون تومان در ماه
توسعه اپلیکیشن های موبایل
توسعه دهندگان اپهای موبایل مشابه توسعه دهندگان وب هستند با این تفاوت که تمرکز اصلی آنها بر روی کدزنی، ساخت و تست اپلیکیشنهای موبایل است.
از جمله مهارتهای مورد نیاز برای این افراد میتوان به شناخت زبانهای Java, Objective-C اشاره کرد.
- درآمد جهانی: $69,000 در سال
- درآمد در ایران: 5 الی 35 میلیون تومان در ماه
مدیر پروژه IT
مدیران پروژه وظیفه بودجهبندی، برنامهریزی و اساسا اجرای اهداف حوزه فناوری اطلاعات سازمان خود هستند.
از جمله مهارتهای مورد نیاز برای این افراد میتوان به مهارتهای رهبری و مدیریت قوی اشاره کرد چرا که به عنوان یک مدیر پروژه فناوری اطلاعات شما نه تنها مسئولیت یک تیم را برعهده دارید بلکه مسئول استخدام افراد، حرکت و تصمیمگیری در جهت منافع همهی افراد سازمان خواهید بود.
- درآمد جهانی : $142,000 در سال
- درآمد در ایران : 25 الی 30 میلیون تومان در ماه
مهندس هوشمصنوعی
ساخت، تست و توسعه سیستمهای کامپیوتری با هدف توانایی تفکر عقلانی و مشابه انسان برای انجام تصمیم گیری در حوزه کاری یک مهندس هوشمصنوعی قرار میگیرد. با توجه به اینکه در سالهای اخیر افراد زیادی به هوش مصنوعی علاقهمند شدهاند، برای آشنایی بیشتر شما عزیزان دو صفحه چگونه وارد رشته هوش مصنوعی شویمهر آنچه در مورد رشته هوش مصنوعی باید بدانیدبا توجه به اهمیت رشته هوش مصنوعی در کشور و جهان در سال های اخیر، در این صفحه رشته و حوزه هایی که در رشته هوش مصنوعی وجود دارد، بطور کامل بررسی شده است و هوش مصنوعیهوش مصنوعی (AI) چیست؟ انواع، کاربردها، مزایا و معایبهوش مصنوعی یا Artificial Intelligence یا به اختصار AI، امروزه کاربردهای بسیاری پیدا کرده و به یکی از داغترین حوزههای بشر تبدیل شده است، اما با این وجود بسیاری از افراد با کاربردهای آن آشنایی کامل ندارند، به همین علت در این صفحه کاربردها، مزایا و معایب AI بطور کامل بررسی شده است و انواع آن برای مطالعه بیشتر در اختیار شما قرار گرفته است.
از جمله مهارتهای مورد نیاز برای این افراد میتوان به برنامه نویسی، درک قوی از توسعه نرم افزار ، جبر خطی و آمار و احتمال اشاره کرد.
- درآمد جهانی : $144,000 در سال
- درآمد در ایران : 20 الی 40 میلیون تومان در ماه
مهندس سخت افزار
مهندسان سخت افزار وظیفه طراحی، تحقیق، توسعه و ساخت سیستمهای کامپیوتری و اجزائی همانند چیپها، حافظهها، بردها و... را دارند.
از جمله مهارتهای مورد نیاز برای این افراد میتوان به مهارتهای فنی، دانش سخت افزاری بالا و تحلیل قوی اشاره کرد.
- درآمد جهانی: $114,000 در سال
- درآمد در ایران : 10 الی 30 میلیون تومان در ماه
توسعه بازیهای کامپیوتری
این دسته از برنامهنویسان تحقق بخش لذت بازیهای کامپیوتر شخصی شما از طریق کدنویسی هستند. آنها بروی سیستمهای مختلفی کد مینویسند و برای ایجاد ساختار و مفهوم یک بازی کامپیوتری با سایر توسعهدهندگان همکاری میکنند.
از جمله مهارتهای مورد نیاز برای این افراد میتوان به برنامهنویسی اشاره کرد علاوه بر این افراد نیازمند ایدههای جذاب و داشتن چشم اندازی از ایده برای آینده و همچنین توانایی داستانسازی هستند.
- درآمد جهانی : $65,000 در سال
برنامهنویس مولتی مدیا
یک برنامهنویس مولتی مدیا یک مهندس نرم افزار متخصص است که توانایی کار با ویدیو، انیمیشن، مدلسازی دو بعدی و سه بعدی، عکاسی دیجیتال، گرافیک، صدا، متن و... را برای ایجاد یک محصول داشته باشد. اغلب این افراد برای انجام یک پروژه با افراد متخصص در حوزههایی نظیر انیمیشنسازی، مدلسازی سه بعدی و... همکاری میکنند. علاوه بر این این اشخاص با اسکریپت نویسی زمانبندی انیمیشنها، صدا و... را کنترل و تنظیم میکنند.
- درآمد جهانی : $56,000 در سال
مدیر دیتابیس (DBA)
یک مدیر دیتابیس با استفاده از برنامههای خاص مخصوص کار با دیتابیس، دادههای یک سازمان نظیر سوابق مالی، سوابق حمل نقل، اطلاعات محرمانه و... را ذخیره و ساماندهی میکند. آنها اطمینان حاصل میکنند که دادهها در دسترس کاربران سیستم باشد و همچنین از دادهها در مقابل دسترسیهای غیرمجاز و گم شدن محافظت میکنند. اطمینان از عملکرد صحیح رویه ذخیرهسازی، حفظ استانداردهای دادهها، اطمینان از دسترسی کاربران نهایی به دادهها و پشتیبانگیری از دادهها از جمله وظایف دیگر مدیر دیتابیس است.
- درآمد جهانی : $90,000 در سال
- درآمد در ایران : 12 الی 27 میلیون تومان در ماه
Data scientist
تجزیه و تحلیل دادههای خام جهت تولید نتایجی که به سادگی قابل فهم باشند در حوزهکاری این افراد قرار میگیرد. آنها با استفاده از ابزارهایی نظیر یادگیری ماشین، بینایی ماشینبینایی کامپیوتر و کاربردهای آن چیست و چگونه کار میکند؟کامپیوتر ویژن یا بینائی کامپیوتر، در ارتباط با مدلسازی و تقلید از حس بینایی انسانی از طریق استفاده از نرمافزار یا سختافزار دیجیتالی میباشد. در این صفحه بینایی ماشین را بصورت کامل بررسی شده است.، آمار و برنامهنویسی، تجزیه و تحلیل دادههای خام را انجام داده و در نهایت بینش و آگاهی تولید میکنند که قابل بهکارگیری برای انجام تصمیمگیریها بهتر است. فرصتهای شغلی مختلفی نظیر کار برای یک رسانه اجتماعی جهت تحلیل دادههای کاربران این رسانه و در نهایت پیشنهاد محتوای که کاربران مایل به دیدن آن هستند، و یا در سیاست برای پیشبینی نتایج انتخابات پیش روی این افراد است.
- درآمد جهانی: $101,000 در سال
- درآمد در ایران: 15 الی 25 میلیون تومان در ماه
توسعه دهنده بلاک چین
همانطور که از نام آنها پیداست توسعه دهندگان بلاک چین متخصصان نرم افزاری هستند که تمرکزشان بر روی فناوری بلاک چین است. این افراد چرخه کامل یک برنامه بلاک چین از تحقیق و تحلیل گرفته تا طراحی و اجرای آن را مدیریت میکنند. توسعه دهندگان بلاک چین از ترکیب زبانهای مختلف برنامهنویسی نظیر Simplicity, Solidity, Rholang, Javascript, C++ و... در معماری پیشرفته سیستمهای بلاک چین استفاده میکنند. توسعه دهندگان بلاک چین باید به درک عمیقی از معماری بلاک چین، ساختارهای داده، رمزنگاری، توسعه وب و... داشته باشند.
- درآمد جهانی: $80,000 در سال
معمار شبکههای کامپیوتری
معماران شبکههای کامپیوتری افرادی هستند که شبکه و ارتباطات داده را طراحی، توسعه، پیادهسازی و نگهداری می کنند. این شبکهها شامل شبکههای محلی، شبکه های گسترده، اکسترانت و اینترانت و... می شود. همچنین، آنها کار ارتقاء نرم افزار و سخت افزار شبکه را نیز بر عهده دارند. به طور کلی، معماران شبکههای کامپیوتری با CTO (مدیر ارشد فناوری) شرکت کار می کنند تا پیش بینی کنند که در کجای سازمان به شبکههای جدید نیاز است. معماران شبکه های کامپیوتری باید درک درستی از طرح تجاری یک سازمان داشته باشند تا بتوانند شبکه مناسب سازمان را طراحی و پیاده سازی کنند. آنها همچنین نیاز به انجام اقدامات متقابل برای محافظت از سیستمها در برابر خطرات احتمالی را دارند. علاوه بر این، معماران شبکههای کامپیوتری نیاز به تحقیق در مورد فناوریهای جدید شبکه برای تجزیه و تحلیل ترافیک دادههای فعلی و تخمین چگونگی رشد ترافیک و تاثیر احتمالی آن بر روی شبکه را دارند.
درآمد جهانی: $75,000 در سال
درآمد در ایران: 8 الی 23 میلیون تومان در ماه
در صورت تمایل میتوانید صفحات درس شبکه های کامپیوتریجامعترین آموزش درس شبکه های کامپیوتریدرس شبکه های کامپیوتری یکی از مهمترین و بنیادیترین دروس رشته کامپیوتر است، با توجه به اینکه اینترنت امروزی بزرگترین سیستم مهندسی ساخت دست بشر در تمام طول تاریخ است، آشنایی با شبکههای کامپیوتری برای تمامی علاقهمندان و دانشجویان رشته کامپیوتر الزامی است، در این راستا در این صفحه به معرفی شبکههای کامپیوتری پرداخته شده است و همین طور مهندس شبکهمهندسی شبکه؛ بررسی آینده شغلی، وظایف و مهارت هامهندسی شبکه Network Engineering بعنوان یکی از آینده دار ترین مشاغل حوزه کامپیوتر، پیش نیازهای تحصیلی و شغلی متفاوتی دارد، بنابراین در این صفحه بطور کامل به بررسی وظایف و مهارتهایی که یک مهندس شبکه نیاز دارد و همچنین به بررسی و معرفی مدارک معتبر شبکه در جهان پرداخته شده است کیست و چه وظایفی دارد و چه مدارکی برای مهندس شبکه مورد نیاز است را مطالعه کنید.
تحلیل گر امنیت اطلاعات
تحلیلگران امنیت اطلاعات مسئول پیادهسازی سیستمهای امنیتی و حفاظت از شبکههای کامپیوتری در مقابل حملات احتمالی هستند. این افراد نیازمند دقت و جزئی نگری بالایی هستند زیرا اشتباه این افراد ممکن است امنیت کل سازمان را به خطر بیندازد. همچنین این افراد نیازمند شناخت دقیق از شبکه و حملات آن و راههای مقابله با این حملات هستند.
- درآمد جهانی : $98,000 در سال
- درآمد در ایران : 6 تا 40 میلیون تومان در ماه
بازار کار و آینده رشته کامپیوتر
با توجه به رشد روز افزون تکنولوژی و پررنگتر شدن نقش کامپیوترها در زندگی روزمره ما میتوان بازار کار رشته مهندسی کامپیوتر را بسیار مساعد دانست. و همچنین آینده این بازار با توجه به داشتن ویژگیهایی نظیر تنوع شغلی بالا، امکان پیشرفت و ارتقا و... نیز آینده روشن و قابل اطمینان است. لذا ما قرار است در این بخش از مقاله، بازار کار رشته کامپیوتر را در ایران و خارج از کشور مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم.
عمده بازار کار رشته کامپیوتر در ایران را میتوان مربوط به طراحی سایت و طراحی اپها و برنامههای اندروید دانست. اما با این وجود هنوز هم فرصتهای شغلی مناسبی در این فیلدها برای افراد علاقهمند وجود دارد. بعد از این 2 دسته میتوان پرطرفدارترین حوزهها را به ترتیب حوزه شبکه و امنیت، پایگاه داده و طراحی برنامه ویندوز دانست. و در این میان فیلدهایی مثل هوش مصنوعی، بیگ دیتا، بلاکچین، بازیسازی و... در حال یافتن جایگاه خود در بازار کار ایران و پیشرفت هستند. به همین دلیل امکان دارد فرصتهای شغلی موجود در این حوزهها محدودتر باشد. اما بر خلاف ایران این حوزه جایگاه خود را در بازار کار دنیا یافته و فرصتهای شغلی مختلف و گوناگونی را برای علاقهمندان فراهم کردهاند. به طوری که میتوان در صدر مشاغل پرتقاضای جهان اسامی همچون بلاکچین، یادگیری ماشین، اینترنت اشیا، بیگ دیتا و دیتا آنالیز را مشاهده کرد.
میزان حقوق و درآمد
در بخش معرفی شغلهای مرتبط با رشته مهندسی کامپیوتر میانگین دستمزد سالیانه هر کدام از مشاغل را در خارج از کشور و میانگین دستمزد ماهیانه هرکدام از مشاغل را در ایران بیان کردیم. لازم به ذکر است که مشاغلی که برای آنها بخش درآمد در ایران ذکر نشده است. درآمد مشخصی در ایران نداشتند. اما شما میتوانید با مراجعه به صفحه بررسی درآمد برنامه نویسی در ایران و خارج از کشوربررسی درآمد برنامه نویسی در ایران و خارج از کشور در 1402در این صفحه عالی به بررسی درآمد برنامه نویسی در ایران و خارج از کشور پرداخته، همچنین در خصوص راههای کسب درآمد از برنامه نویسی و درآمد زبان های مختلف صحبت شده است. از میزان درآمد حوزه برنامه نویسی در ایران و خارج از کشور مطلع شوید.
در این بخش قصد داریم به بررسی عوامل موثر در میزان حقوق و درآمد یک فرد که در حوزه کامپیوتر مشغول به کار است بپردازیم. این عوامل عبارتاند از:
- تجربه کاری شخص : شامل سابقه کاری شخص است و حوزههای کاری است که تا به حال در آن فعالیت داشته است. معمولا حقوق افراد در ابتدا بر اساس سابقه کاریشان تعیین میگردد.
- رزومه کاری قبلی شخص : شامل پروژههایی که در آنها فعالیت داشته است، شرکت و یا سازمانی که در آنجا مشغول کار بوده است.
- سطح مهارت برنامه نویسی شخص : توانایی شخص در زبانها و حوزههایی که در بخش تجربه کاری بیان شد تا چه اندازه است. مسلما توانایی و تسلط بیشتر احتمال به دست آوردن فرصت شغلی مدنظر را افزایش میدهد.
- منطقه جغرافیایی : معمولا در شهر بزرگ فرصتهای شغلی متنوع و بیشتری وجود دارد. البته بستگی به حوزه کاری فرد نیز دارد.
- حوزه کاری : نقش تعیین کننده در میزان درآمد نهایی دارد.
- دانشگاهی که از آن موفق به اخذ مدرک در یکی از مقاطع رشته کامپیوتر شدهاید.
درآمد رشته کامپیوتر در ایران
میانگین درآمد رشته مهندسی کامپیوتر در ایران سالیانه به طور میانگین برابر 53 میلیون تومان بوده و یا به عبارتی دیگر معادل ساعتی 27,300 تومان است. درآمد پایه رشته مهندسی کامپیوتر در این کشور سالیانه مبلغ 28 میلیون تومان بوده و با افزایش سابقه و تجربه کاری فرد، درآمد این شخص قابل افزایش به 82 میلیون تومان نیز خواهد بود. اگر درآمد یک برنامه نویس در ایران حس کنجکاویتان را برانگیخت، در صفحه درآمد برنامه نویسی در ایرانبررسی درآمد برنامه نویسی در ایران و خارج از کشور در 1402در این صفحه عالی به بررسی درآمد برنامه نویسی در ایران و خارج از کشور پرداخته، همچنین در خصوص راههای کسب درآمد از برنامه نویسی و درآمد زبان های مختلف صحبت شده است. اطلاع کاملی در این زمینه ارائه شده است.
مهم است که به این نکته توجه کنید که تمامی این درآمدهایی که برای کار در داخل ایران ذکر شد، درآمدهای میانگین هستند، در صورتیکه افراد زیادی در داخل کشور در حوزه های کامپیوتر فعالیت میکنند که درآمدهای بسیار بالای حتی تا 500 میلیون در ماه یا بیشتر دارند، اینکه درآمد شما در رشته کامپیوتر چقدر باشد بسیار به توانمندیهای شما بستگی دارد
نمودار زیر میانگین درآمد برخی از حوزههای کاری رشته کامپیوتر در ایران را بیان میکند.
درآمد رشته کامپیوتر در خارج از کشور
در این بخش به بررسی درآمد رشته کامپیوتر در بعضی از کشورهای جهان میپردازیم. همچنین برای بررسی میزان حقوق یک برنامه نویس در خارج از کشور به صفحه درآمد برنامه نویسی در خارج از کشوربررسی درآمد برنامه نویسی در ایران و خارج از کشور در 1402در این صفحه عالی به بررسی درآمد برنامه نویسی در ایران و خارج از کشور پرداخته، همچنین در خصوص راههای کسب درآمد از برنامه نویسی و درآمد زبان های مختلف صحبت شده است. مراجعه فرمایید.
درآمد رشته کامپیوتر در سوئیس
میانگین درآمد رشته مهندسی کامپیوتر در سوئیس سالیانه به طور میانگین برابر CHF 95,000 (فرانک سوئیس) بوده و یا به عبارتی دیگر معادل ساعتی CHF 48.72 است. درآمد پایه رشته مهندسی کامپیوتر در این کشور سالیانه مبلغ CHF 58,750 بوده و با افزایش سابقه و تجربه کاری فرد، درآمد این شخص قابل افزایش به CHF 117,475 نیز خواهد بود. هر فرانک سوئیس حدودا 1.04 دلار آمریکا است.
نمودار زیر میانگین درآمد برخی از حوزههای کاری رشته کامپیوتر در سوئیس را بیان میکند.
درآمد رشته کامپیوتر در آمریکا
میانگین درآمد رشته مهندسی کامپیوتر در آمریکا سالیانه به طور میانگین برابر $131,237 بوده و یا به عبارتی دیگر معادل ساعتی $67.30 است. درآمد پایه رشته مهندسی کامپیوتر در این کشور سالیانه مبلغ $97,549 بوده و با افزایش سابقه و تجربه کاری فرد، درآمد این شخص قابل افزایش به $180,000 نیز خواهد بود.
نمودار زیر میانگین درآمد برخی از حوزههای کاری رشته کامپیوتر در آمریکا را بیان میکند.
درآمد رشته کامپیوتر در ترکیه
میانگین درآمد رشته مهندسی کامپیوتر در ترکیه سالیانه به طور میانگین برابر TRY 157,780 (لیر ترکیه) بوده و یا به عبارتی دیگر معادل ساعتی TRY 76 است. درآمد پایه رشته مهندسی کامپیوتر در این کشور سالیانه مبلغ TRY 108,553 بوده و با افزایش سابقه و تجربه کاری فرد، درآمد این شخص قابل افزایش به TRY 192,650 نیز خواهد بود. هر لیر ترکیه حدودا 0.055 دلار آمریکاست، در حال حاضر هر لیر ترکیه 1580 تومان است.
نمودار زیر میانگین درآمد برخی از حوزههای کاری رشته کامپیوتر در ترکیه را بیان میکند.
درآمد رشته کامپیوتر در انگلستان
میانگین درآمد رشته مهندسی کامپیوتر در انگلستان سالیانه به طور میانگین برابر £48,898 (پوند انگلیس) بوده و یا به عبارتی دیگر معادل ساعتی £25.08 است. درآمد پایه رشته مهندسی کامپیوتر در این کشور سالیانه مبلغ £35,901 بوده و با افزایش سابقه و تجربه کاری فرد، درآمد این شخص قابل افزایش به £70,000 نیز خواهد بود. هر پوند انگلیس حدود 1.18 دلار آمریکاست.
نمودار زیر میانگین درآمد برخی از حوزههای کاری رشته کامپیوتر در انگلستان را بیان میکند.
درآمد رشته کامپیوتر در فرانسه
میانگین درآمد رشته مهندسی کامپیوتر در فرانسه سالیانه به طور میانگین برابر €70,278 (یورو) بوده و یا به عبارتی دیگر معادل ساعتی €34 است. درآمد پایه رشته مهندسی کامپیوتر در این کشور سالیانه مبلغ €48,351 بوده و با افزایش سابقه و تجربه کاری فرد، درآمد این شخص قابل افزایش به €85,809 نیز خواهد بود.
نمودار زیر میانگین درآمد برخی از حوزههای کاری رشته کامپیوتر در فرانسه را بیان میکند.
جمعبندی
تصمیمگیری در رابطه با سخت بودن یا نبودن یک رشته بیشتر از هر چیزی تابع مواردی مانند مشخصات فردی (فکر،تلاش) شما، هوشمندی شما در استفاده از "تدریس اساتید آگاه و دلسوز"، "منابع خوب " و برنامه ریزی هوشمندانه است که همه اینها تابع خواست شما برای رسیدن به نتیجه مطلوب میباشد.
درآمد رشته کامپیوتر در ایران چقدر است؟
با توجه به اینکه شغل های بسیار متنوعی در رشته کامپیوتر در ایران وجود دارد پاسخ به این سوال بسیار نسبی است، به همین دلیل در این صفحه بطور کامل به بررسی این موضوع پرداخته شده است، بنابراین توصیه میکنیم که این صفحه را بطور کامل مطالعه کنید، اما اگر بخواهیم بصورت حدودی در مورد درامد رشته کامپیوتر در ایران صحبت کنیم، میتوان گفت : میانگین درآمد رشته مهندسی کامپیوتر در ایران سالیانه به طور میانگین برابر 53 میلیون تومان بوده و یا به عبارتی دیگر معادل ساعتی 27,300 تومان است. درآمد پایه رشته مهندسی کامپیوتر در این کشور سالیانه مبلغ 28 میلیون تومان بوده و با افزایش سابقه و تجربه کاری فرد، درآمد این شخص قابل افزایش به 82 میلیون تومان نیز خواهد بود. البته مهم است که به این نکته توجه کنید که تمامی این درآمدهایی که برای کار در داخل ایران ذکر شد، درآمدهای میانگین هستند، در صورتیکه افراد زیادی در داخل کشور در حوزه های کامپیوتر فعالیت میکنند که درآمدهای بسیار بالای حتی تا 500 میلیون در ماه یا بیشتر دارند، اینکه درآمد شما در رشته کامپیوتر چقدر باشد بسیار به توانمندیهای شما بستگی دارد
درآمد مهندس کامپیوتر در کانادا و آمریکا چقدر است؟
پاسخ به این سوال بسیار نسبی است و بستگی به تخصص فرد دارد، به همین دلیل در این صفحه بطور کامل به بررسی این موضوع پرداخته شده است، اما اگر بخواهیم بصورت حدودی در این خصوص صحبت کنیم، درآمد پایه رشته مهندسی کامپیوتر در کانادا سالیانه مبلغ $59,149 بوده و با افزایش سابقه و تجربه کاری فرد، درآمد این شخص قابل افزایش به $130,000 نیز خواهد بود، درآمد پایه رشته مهندسی کامپیوتر در آمریکا سالیانه مبلغ $97,549 بوده و با افزایش سابقه و تجربه کاری فرد، درآمد این شخص قابل افزایش به $180,000 نیز خواهد بود.