در مقطع لیسانس در ایران دو رشته مهندسی کامپیوترمهندسی کامپیوتر چیست؟ معرفی رشته کامپیوتر توسط اساتید شریفاین صفحه به معرفی کامل رشته کامپیوتر، اعم از دروس رشته کامپیوتر، درآمد رشته کامپیوتر، شغل های رشته کامپیوتر، گرایش ها و زیر شاخه های رشته کامپیوتر پرداخته است و رشته علوم کامپیوتررشته علوم کامپیوتر چیست؟ از 0 تا 100 رشته کامپیوتر ساینسدر این صفحه به بررسی و موشکافی رشته علوم کامپیوتر اعم از بررسی بازار کار، گرایشها، دروس و چارت درسی این رشته، میزان درآمد و حقوق فارغ التحصیلان این رشته و ادامه تحصیل در این رشته پرداختهایم. وجود دارد که دانش آموزان از طریق کنکور ریاضی و یا بصورت بدون آزمون میتوانند وارد یکی از این رشته شوند و رشته فناوری اطلاعات در مقطع لیسانس وجود ندارد و دانش آموزان نمیتوانند وارد رشته فناوری اطلاعات یا همان آی تی در مقطع لیسانس شوند.
مقاطعی که افراد با رشتهای به نام مهندسی فناوری اطلاعاتمعرفی فناوری اطلاعات (IT) - 7 دلیل برای انتخاب رشته آی تی در دانشگاهآی تی چیست و چگونه پس از ظهور توانست در مدت فقط 20 سال تمام دنیا را فرا بگیرد و اکثر پول دنیا را ببلعد و پرطرفدارترین و پر درآمدترین مشاغل دنیا را در بر گیرد، با بررسی کامل آی تی با ما همراه باشید. روبرو میشوند مقاطع تحصیلات تکمیلی یعنی کارشناسیارشد و دکتری است، همان طور که گفتیم در مقطع کارشناسی چنین رشتهای در دفترچه انتخاب رشته کارشناسی وجود ندارد و برای اینکه بتوانید در رشته آی تی تحصیل کنید نیاز هست که در کنکور کارشناسیارشد فناوری اطلاعات شرکت کنید.
در ایران در مقطع لیسانس رشته فناوری اطلاعات وجود ندارد ولی در مقطع ارشد و دکتری رشته فناوری اطلاعات وجود دارد و برای ورود به ارشد و دکتری فناوری اطلاعات باید در کنکور ارشد و دکتری فناوری اطلاعات شرکت کرد
اما در این مقاله قصد داریم شما را با بهترین دانشگاههای ایران در رشته مهندسی فناوری اطلاعات آشنا کنیم.
قبل از اینکه به سراغ این مقاله برویم شاید برای شما جالب باشد که دانشگاه صنعتی شریف در مقطع کارشناسیارشد در رشته مهندسی فناوری اطلاعات ظرفیتی را برای دانشجویان این رشته در نظر نگرفته است و نام دانشگاه صنعتی شریف در قسمتی از دفترچه انتخاب رشته ارشد که مربوط به مهندسی فناوری اطلاعات هست، دیده نمیشود! ابتدا کمی درباره معیارهای رتبهبندی دانشگاهها در سراسر جهان صحبت میکنیم تا از معیارهای رتبهبندی دانشگاهها آگاه شوید.
معیار رتبه بندی دانشگاه های جهان
معیارهای رتبه بندی دانشگاه های جهان متنوع و گستردهاند و بسته به نهاد و سازمانی که رتبهبندی انجام میدهند میتوانند متفاوت باشند. بهطورکلی، این معیارها شامل عواملی چون کیفیت آموزش، سطح تحقیقات انجام شده در دانشگاه، نرخ دانشجویان بینالمللی، کیفیت پردیس دانشگاهی، نمرات داوطلبان پذیرفته شده، یارانههایی که به دانشجویان داده میشود و تعداد بورسهای تحصیلی، نسبت اعضای هیئتعلمی به تعداد دانشجویان، تعداد مقالات منتشر شده، مبادله دانشجو با سایر دانشگاهها، و نرخ اشتغال فارغالتحصیلان هستند. در کنار اینکه با معیارهای رتبهبندی دانشگاههای جهان آشنا شدید تعدادی از سایتهای معتبر رتبهبندی جهان را به شما معرفی میکنیم تا از صحت و دقت اطلاعات به کار برده شده در این مقاله اطمینان حاصل نمایید.
معتبرترین سایت های رتبه بندی دانشگاه های جهان
معتبرترین سایتهای رتبهبندی دانشگاههای جهان عبارتاند از:
- رتبه بندی آکادمیک دانشگاه های جهان (ARWU)
- رتبه بندی دانشگاه های جهانی تایمز (THE)
- رتبه بندی دانشگاه های جهانی QS (QS World University Rankings)
این رتبهبندی که از سال ۲۰۰۳ آغاز شده، بر اساس شاخصهایی مانند جوایز نوبل دانشگاهیان، استنادهای بالا به پژوهشگران، و مقالات منتشر شده در مجلات معتبر علمی ارزیابی میکند. ممکن است در جستجوی اینترنتی نام رتبهبندی شانگهای هم به گوش شما برسد که نام دیگر همین رتبهبندی است.
این رتبهبندی که از سال ۲۰۱۰ منتشر میشود، بر اساس ۱۳ شاخص عملکرد در چهار زمینه آموزش، تحقیق، انتقال دانش، و چشمانداز بینالمللی دانشگاهها را ارزیابی میکند.
این رتبهبندی از ۶ شاخص اصلی برای بررسی استفاده میکند و بهعنوان یکی از معتبرترین و مهمترین نظامهای رتبهبندی دانشگاههای دنیا شناخته میشود. این سه رتبهبندی بهعنوان معیارهای مهم و معتبر در سطح جهانی برای ارزیابی دانشگاهها شناخته میشوند و میتوانند به دانشجویان و پژوهشگران کمک کنند تا دانشگاههایی را انتخاب کنند که بهترین فرصتهای آموزشی و پژوهشی را به آنها ارائه میدهند.
حالا به سراغ معرفی بهترین دانشگاههای ایران در رشته مهندسی فناوری اطلاعات بر اساس یکی از معتبرترین سایتهای جهان میپردازیم.
بهترین دانشگاه های ایران در رشته مهندسی فناوری اطلاعات بر اساس طبقه بندی تایمز (THE)
دانشگاه تهران
بخش مهندسی فناوری اطلاعات (IT) دانشگاه تهران یکی از جدیدترین و بهروزترین بخشهای دانشکده مهندسی برق و مهندسی کامپیوترمهندسی کامپیوتر چیست؟ معرفی رشته کامپیوتر توسط اساتید شریفاین صفحه به معرفی کامل رشته کامپیوتر، اعم از دروس رشته کامپیوتر، درآمد رشته کامپیوتر، شغل های رشته کامپیوتر، گرایش ها و زیر شاخه های رشته کامپیوتر پرداخته است است. این بخش باتوجهبه نفوذ روزافزون فناوری اطلاعات در همه ابعاد زندگی بشر و احساس نیاز مبرم کشور به فارغالتحصیلان آن، باهدف آموزش و تعلیم دانشجویان و انجام تحقیقات گسترده و روزآمد در حوزه پر رونق و پویای فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) تشکیل شده است. این بخش در مقاطع کارشناسیارشد، و دکتری دانشجو میپذیرد.
دانشگاه صنعتی امیرکبیر
دانشگاه صنعتی امیرکبیر بهعنوان دومین دانشگاه برتر در رشته مهندسی فناوری اطلاعات شناخته میشود. در این دانشگاه بهمنظور شفافیت بیشتر و تسهیل در جذب در بازار کار، بنا بر مصوبه گروه مهندسی فناوری اطلاعات دانشگاه صنعتی امیرکبیر، به کلیه دانشجویان دانشآموخته رشته مهندسی فناوری اطلاعات، علاوه بر دانشنامه رسمی، گواهی تخصصی بر مبنای عنوان بسته دروس تخصصی که دروس خود را از آن اخذ و گذراندهاند، اعطا خواهد شد.
با ارائه گواهی یاد شده در کنار مدرک و دانشنامه رسمی، دانشآموختگان در رشته مهندسی فناوری اطلاعات قادر خواهند بود تا گرایشی را که در طول دوره خود در آن تخصصیافتهاند، در هنگام جذب در بازار کار ارائه داده و در مشاغلی از مهندسی فناوری اطلاعات که مرتبط با تخصص و گرایش آنان است، بهتر و سریعتر جذب گردند.
دانشگاه صنعتی علم و صنعت
در دانشگاه علم و صنعت که بهعنوان سومین دانشگاه برتر در ایران در رشته مهندسی فناوری اطلاعات شناخته میشود، فارغالتحصیلان این رشته با گذراندن تعداد زیادی از دروس تخصصی رشتههای مهندسی کامپیوتر، مهارتهای لازم در زمینه نرم افزارمعرفی رشته نرم افزار کامپیوتر در دانشگاه+معرفی ارشد نرم افزاررشته نرم افزار یکی از گرایش های مقطع لیسانس و ارشد کامپیوتر است، در این صفحه رشته نرم افزار کامپیوتر در دانشگاه و ارشد نرم افزار توسط اساتید صنعتی شریف معرفی شده، سخت افزارسخت افزار چیست - بررسی اجزای اصلی سخت افزار کامپیوتردر این صفحه بررسی شده که سخت افزار چیست و سخت افزار کامپیوتر به زبان ساده معرفی شده است، همچنین به بررسی اجزای اصلی سخت افزار کامپیوتر پرداخته شده است وشبکه های کامپیوتریجامعترین آموزش درس شبکه های کامپیوتریدرس شبکه های کامپیوتری یکی از مهمترین و بنیادیترین دروس رشته کامپیوتر است، با توجه به اینکه اینترنت امروزی بزرگترین سیستم مهندسی ساخت دست بشر در تمام طول تاریخ است، آشنایی با شبکههای کامپیوتری برای تمامی علاقهمندان و دانشجویان رشته کامپیوتر الزامی است، در این راستا در این صفحه به معرفی شبکههای کامپیوتری پرداخته شده است را به دست میآورند. از طرفی، وجود دروسی نظیر اصول مدیریت، اقتصاد مهندسی، مدیریت پروژههای فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیکیرشته تجارت الکترونیکتجارت الکترونیک دربرگیرنده هرگونه تجارت و تعامل مدیریتی است که با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات صورت میگیرد.، باعث کسب مهارتهای مدیریتی توسط دانشجویان خواهد شد.
دانشگاه شهید بهشتی
دانشگاه شهید بهشتی در رشته مهندسی فناوری اطلاعات در مقطع کارشناسیارشد در گرایشهای: تجارت الکترونیکی، سیستم های چند رسانه ایسیستم های چند رسانه ایمالتی مدیا دانش انجام دادن کاری با استفاده از علوم کامپیوتری و صنعت تبلیغات است که رویکرد آن استفاده از عناصر صوت و تصویر با قابلیتهای انیمشن و متحرک سازی برای انتقال یک مفهوم در جهت یک هدف خاص میباشد. و گرایش معماری سازمانی اقدام به پذیرش دانشجو میکند که در بین گرایشهایی که نامبرده شد گرایش معماری سازمانی در این دانشگاه بهترین انتخاب ممکن هست. دانشگاه شهید بهشتی بر اساس دفترچه انتخاب رشته سال 1402 در رشته مهندسی فناوری اطلاعات 15 نفر ظرفیت بصورت روزانه را بطور کلی داراست. البته دانشگاه بهشتی علاوه بر 15 نفر روزانه 8 نفر را نیز در پردیس خودگران خود ثبت نام میکند.
جمعبندی
همانطور که متوجه شدید دانشگاههای مطرحی در سطح کشور رشته مهندسی فناوری اطلاعات را ارائه میدهند و شما میتوانید با تلاش کافی در یکی از بهترین دانشگاه های ایران در رشته مهندسی فناوری اطلاعات در مقطع ارشد تحصیل بکنید و از امکانات رفاهی، فرصتهای ویژه تحقیقاتی و تجربیات اساتید بزرگ این رشته بهرهمند شوید هم چنین برای آشنایی با گرایش های مهندسی کامپیوترمعرفی گرایش های ارشد مهندسی کامپیوتربا توجه به اینکه در حال حاضر رشته مهندسی کامپیوتر محبوبترین رشته در دنیا و کشور است و در سالهای اخیر اکثر رتبههای تک رقمی و دو رقمی این رشته را انتخاب میکنند در این صفحه بصورت دقیق گرایش هاي ارشد مهندسي کامپيوترمعرفی شده است پیشنهاد میدهیم از این صفحه دیدن کنید همینطور برای آشنایی با علوم کامپیوترعلوم کامپیوتر یا کامپیوتر ساینس چیستدر این صفحه به بررسی و موشکافی رشته علوم کامپیوتر اعم از بررسی بازار کار، گرایشها، دروس و چارت درسی این رشته، میزان درآمد و حقوق فارغ التحصیلان این رشته و ادامه تحصیل در این رشته پرداخته شده است. و گرایشهای آن میتوانید از این صفحه بازدید کنید.
در مقطع تحصیلات تکمیلی با تلاش درست و بهاندازه شما شانس بالایی برای قبولی در یکی از دانشگاههای نامبرده را دارید به همین منظور پیشنهاد میکنیم از صفحه بهترین منابع ارشد کامپیوترجامع ترین منابع کنکور ارشد کامپیوترمهم ترین گام برای کسب موفقیت در کنکور ارشد کامپیوتر، تهیه بهترین منابع است، بهترین منابع، منابعی هستند که تقریبا تمامی رتبههای تک رقمی و دو رقمی کنکور ارشد کامپیوتر از آنها استفاده میکنند، در زیر این منابع را به شما معرفی میکنیم نیز دیدن فرمایید تا شما را برای شروع حرکت در مسیر کنکور ارشد فناوری اطلاعات و کامپیوتر راهنمایی کنیم.
گرایش های ارشد فناوری اطلاعات چیست؟
فناوری اطلاعات، تجارت الکترونیک، مدیریت سیستمهای اطلاعاتی، سیستمهای تکنولوژی اطلاعات (ITS)، سامانههای شبکهای، سیستمهای چندرسانهای، معماری سازمانی.
بهترین دانشگاه های ایران به طورکلی در رشته کامپیوتر چه دانشگاه هایی هستند؟
دانشگاه شریف، دانشگاه تهران، دانشگاه امیرکبیر
رتبه یک دانشگاه در سطح جهان به چه موضوعاتی وابسته است؟
شهرت علمی، نسبت دانشجو به هیئتعلمی، استنادات به دانشگاه، جذب بینالمللی
آیا میتوان از طریق قبولی در رایانش امن شریف در حوزه دیگری نیز فعالیت کرد؟
عموماً این موضوع امکانپذیر نیست؛ چون گرایش شما وقت زیادی از شما خواهد گرفت و فرصت شروع فعالیت در حوزه دیگری را به شما نخواهد داد از طرفی دیگر در انتخاب دروس اختیاری اساتید راهنما سختگیر هستند.
آیا از طریق تحصیل در گرایش رایانش امن می توان وارد بازار کار شد؟
دانشگاه به شما دید بسیار خوبی خواهد داد؛ اما این خود شما هستید که میبایست بهصورت تخصصی وقت بگذارید و مهارتهای خود را ارتقا دهید و دیدی که دانشگاه به شما میدهد را توسعه دهید.