بعد از فارغالتحصیلی در مقطع کارشناسی رشته مهندسی کامپیوترمهندسی کامپیوتر چیست؟ معرفی رشته کامپیوتر توسط اساتید شریفاین صفحه به معرفی کامل رشته کامپیوتر، اعم از دروس رشته کامپیوتر، درآمد رشته کامپیوتر، شغل های رشته کامپیوتر، گرایش ها و زیر شاخه های رشته کامپیوتر پرداخته است، بسیاری از دانشجویان قصد ادامه تحصیل در مقطع بالاتر یعنی کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر دارند. یکی از مهمترین مسائل و چالشی که دانشجویان با آن سروکار دارند بحث کنکور و مباحث مربوط به آن یعنی، سوالات کنکور مهندسی کامپیوتر، زمان موردنیاز و امتحان کنکور، دروس موردنیاز آزمون و سرفصلهای دروسی که سوالات کنکور از آن طرح میشود، است. در این مقاله میخواهیم به سرفصل های دروس کنکور ارشد رشته مهندسی کامپیوتر بپردازیم و جزئیات آن را بررسی کنیم. قبل از بررسی سرفصل های کنکور ارشد کامپیوتر، ابتدا میبایست با گرایشها و دروس مختلف آشنا شویم.
دروس کنکور ارشد مهندسی کامپیوتر
آزمون کنکور ارشد کامپیوتر از 16 درس تشکیل شده است که در قالب 6 مجموعه درس با ضرایب مختلف قرار گرفته است. در جدول زیر دسته بندیهای مختلف درسها به علاوه درسهای مورد آزمون را مشاهده میکنید:
دسته | دروس مربوط به دسته |
---|---|
1 | زبان عمومی و تخصصی انگلیسی |
2 | ریاضی عمومی 1 - ریاضی عمومی 2 - آمار و احتمال مهندسی - ریاضیات گسسته |
3 | نظریه زبانها و ماشینها - سیگنالها و سیستمها |
4 | ساختمان داده - طراحی الگوریتم - هوش مصنوعی |
5 | مدار منطقی - معماری کامپیوتر - الکترونیک دیجیتال |
6 | سیستمهای عامل - شبکههای کامپیوتری - پایگاه دادهها |
این مجموعه دروس برای گرایشهای مختلف رشته کامپیوترمعرفی کامل رشته کامپیوتر- بررسی درآمد و شغل های رشته کامپیوتردر این صفحه به بررسی و موشکافی رشته کامپیوتر اعم از بررسی بازار کار، گرایشها، دروس و چارت درسی رشته کامپیوتر، میزان درآمد و حقوق فارغ التحصیلان این رشته و ادامه تحصیل در رشته کامپیوتر پرداخته شده است شامل شبکه های کامپیوتریجامعترین آموزش درس شبکه های کامپیوتریدرس شبکه های کامپیوتری یکی از مهمترین و بنیادیترین دروس رشته کامپیوتر است، با توجه به اینکه اینترنت امروزی بزرگترین سیستم مهندسی ساخت دست بشر در تمام طول تاریخ است، آشنایی با شبکههای کامپیوتری برای تمامی علاقهمندان و دانشجویان رشته کامپیوتر الزامی است، در این راستا در این صفحه به معرفی شبکههای کامپیوتری پرداخته شده است، رایانش امنرایانش امن چیست، بررسی رشته رایانش امن توسط اساتید صنعتی شریفرشته رایانش امن بطور کامل در این صفحه معرفی شده است. همین طور در مورد بازار کار رایانش امن و چارت دروس گرایش رایانش امن بطور کامل بحث شده است، هوش مصنوعیهوش مصنوعی (AI) چیست؟ انواع، کاربردها، مزایا و معایبهوش مصنوعی یا Artificial Intelligence یا به اختصار AI، امروزه کاربردهای بسیاری پیدا کرده و به یکی از داغترین حوزههای بشر تبدیل شده است، اما با این وجود بسیاری از افراد با کاربردهای آن آشنایی کامل ندارند، به همین علت در این صفحه کاربردها، مزایا و معایب AI بطور کامل بررسی شده است، معماری کامپیوتر آموزش جامع معماری کامپیوتر در مهندسی کامپیوتر، معماری کامپیوتر مجموعهای از قوانین و روشهایی است که به چگونگی طراحی، کارکرد، سازماندهی و پیاده سازی (ساخت) سیستمهای کامپیوتری میپردازد، در این صفحه به بررسی و آموزش کامل معماری کامپیوتر پرداخته شده است، رشته مهندسی نرم افزارمعرفی رشته نرم افزار کامپیوتر در دانشگاه+معرفی ارشد نرم افزاررشته نرم افزار یکی از گرایش های مقطع لیسانس و ارشد کامپیوتر است، در این صفحه رشته نرم افزار کامپیوتر در دانشگاه و ارشد نرم افزار توسط اساتید صنعتی شریف معرفی شده، بیوانفورماتیکگرایش بیوانفورماتیکبیوانفورماتیک از رشتههای نو، جذاب و میان رشتهای است، با توجه به اطلاعات کمی که در این زمنیه وجود دارد در این مقاله سعی کردهایم هر آنچه در مورد بیوانفورماتیک باید بدانید را به شما بگوییم، با این مقاله کامل و جذاب با ما همراه باشید ، علوم دادهمعرفی رشته علوم داده، علم داده (Data Science) چیستدر این مطلب به معرفی رشته رشته علوم داده در مقطع ارشد پرداخته شده است، الگوریتم و محاسباتگرایش الگوریتم و محاسباتاین صفحه به معرفی گرایش الگوریتم و محاسبات رشته کامپیوتر پرداخته است، قرآن کاوی رایانشی و علوم و فناوری شبکه دارای ضرایب مختلفی است. برای اطلاعات بیشتر در مورد ضرایب، تعداد سوالات و نمرات مربوط به هر درس در کنکور کارشناسیارشد کامپیوتر میتوانید به صفحه دروس کنکور ارشد کامپیوتردروس آزمون و ضرایب آنها در کنکور ارشد کامپیوتر و آی تیقبل از شروع مطالعه برای کنکور ارشد رشته کامپیوتر لازم است تا از دروس مورد آزمون، اهمیت هر کدام و همچنین ضرایب آنها مطلع باشید تا بتوانید به صورت هوشمندانه برنامه ریزی کرده و بهترین نتیجه را کسب کنید. این صفحه راهنمای شما در موارد ذکر شده خواهد بود.مراجعه کنید.
سرفصل های دروس مختلف کنکور ارشد مهندسی کامپیوتر
در این قسمت میخواهیم به بررسی سرفصلهای دروس معرفی شده در قسمت قبل بپردازیم. دقت کنید که کتابهای درسی انتشارات مختلف ممکن است دارای تفاوتهای جزئی در سرفصلها باشد. بهعنوانمثال ادغام دو فصل در یک فصل و یا تقسیم یک فصل بر دو فصل؛ اما کلیات و فصول اصلی کتابها مشابه با همین سرفصلهای ذکر شده در ادامه این مقاله میباشد.
سرفصل های درس ریاضی عمومی 1
درس ریاضی عمومی 1 در مورد حساب دیفرانسیل و انتگرال است و از آن به عنوان ابزاری برای حل مسائل مختلف ریاضیاتی و مفهوم سازی آنها استفاده میکند. ریاضی عمومی 1 از هفت فصل تشکیل شده است. سرفصلهای این درس عبارتاند از:
- فصل اول: تابع
- فصل دوم: حد و پیوستگی
- فصل سوم: مشتق و کاربردهای آن
- فصل چهارم: انتگرال و کاربردهای آن
- فصل پنجم: مختصات قطبی
- فصل ششم: اعداد مختلف
- فصل هفتم: دنباله و سری
سرفصل های درس ریاضی عمومی 2
در این درس دانشجویان با مفاهیم جبر خطی n بعدی و روش حل مسائل با n پارامتر آشنا میشوند؛ همچنین مفاهیم مشتق و انتگرال بهصورت پیشرفتهتر و حول چند متغیر در این درس مطرح است. سرفصلهای درس ریاضی عمومی 2 عبارتاند از:
- فصل اول: هندسه تحلیلی
- فصل دوم: توابع برداری و رویههای سهبعدی
- فصل سوم: توابع چندمتغیره
- فصل چهارم: انتگرال چندگانه
- فصل پنجم: انتگرال خط و سطح
سرفصل های درس آمار و احتمال مهندسی
در این درس مباحث و مبانی آمار و احتمالات و کاربردهای آن در حوزه مهندسی مورد آموزش واقع میشود. مسائلی مانند مدلسازی دادهها، تفسیر نتایج، توابع توزیع احتمال تکمتغیره و چندمتغیره، احتمال شرطی و استقلال آماری، متغیرهای تصادفی، قضیه حد مرکزی، تست فرض و بسیاری از مباحث دیگر در این درس مورد بررسی قرار داده میشود. سرفصلهای این درس عبارتاند از:
- فصل اول: آمار توصیفی
- فصل دوم: احتمال
- فصل سوم: توزیعهای احتمال
- فصل چهارم: متغیرهای تصادفی پیوسته
- فصل پنجم: نمونهگیری و توزیعهای نمونهای
- فصل ششم: برآوردیابی
- فصل هفتم: آزمون فرض
- فصل هشتم: تحلیل دومتغیره
- فصل نهم: تحلیل دادههای طبقهای
سرفصل های درس ریاضیات گسسته
یکی از دروس ریاضی مهم در مهندسی کامپیوتر و مباحث کامپیوتری، درس ریاضیات گسستهجامع ترین آموزش درس ریاضی گسستهدرس ریاضیات گسسته به معرفی مباحثی نظیر شمارش و احتمال، استدلال و برهان خلف، نظریه اعداد، منطق ریاضی، روابط بازگشتی، روابط و نظریه گراف میپردازد. از آن رو که در عصر کنونی ریاضی گسسته بطور گسترده در رشته کامپیوتر و برنامه نویسی استفاده میشود در این صفحه به معرفی و بررسی درس ریاضی گسسته پرداخته شده است است. ریاضیات گسسته با مباحث زیادی سروکار دارد. مباحثی از جمله منطق و تئوری اعداد، احتمالات، ساختارهای جبری، گرافگراف چیست، آموزش گراف از 0 تا 100 توسط دانشجو ارشد صنعتی شریفدر این مقاله تمامی مطالب مربوط به گراف از 0 تا 100 تدریس شده است. مواردی همچون : گراف چیست؟ انواع گراف، گراف همبند، مکمل گراف، گراف کامل، گراف جهت دار، گراف بدون جهت، گراف ساده و ...، نظریه بازی و تئوری تصمیم و تعداد زیادی مباحث دیگر. سرفصلهای درس ریاضیات گسسته عبارتاند از:
- فصل اول: شمارش
- فصل دوم: نظریه توابع و مجموعهها
- فصل سوم: احتمالات گسسته
- فصل چهارم: رابطه بازگشتیتوضیح تابع بازگشتی، دنباله بازگشتی و رابطه بازگشتیاین صفحه عالی به توضیح تابع بازگشتی و دنباله بازگشتی و رابطه بازگشتی پرداخته و توضیح داده تابع بازگشتی چیست و چگونه کار می کند و کاربرد توابع بازگشتی را گفته
- فصل پنجم: رابطهها
- فصل ششم: ترتیب جزئی و جبر بول
- فصل هفتم: گرافگراف چیست، آموزش گراف از 0 تا 100 توسط دانشجو ارشد صنعتی شریفدر این مقاله تمامی مطالب مربوط به گراف از 0 تا 100 تدریس شده است. مواردی همچون : گراف چیست؟ انواع گراف، گراف همبند، مکمل گراف، گراف کامل، گراف جهت دار، گراف بدون جهت، گراف ساده و ...
- فصل هشتم: درختها
- فصل نهم: نظریه اعداد
- فصل دهم: منطق
سرفصل های درس نظریه زبان ها و ماشین ها
نظریه زبان ها و ماشین هادرس نظریه زبان ها و ماشین هااین صفحه عالی به معرفی درس نظریه زبانها و ماشینها پرداخته است، همچنین به اهمیت درس نظریه در کنکور ارشد کامپیوتر، سرفصلها، معرفی مراجع و فیلمهای آموزشی این درس پرداخته است. از جمله دروس اصلی حوزه مهندسی کامپیوترمهندسی کامپیوتر چیست؟ معرفی رشته کامپیوتر توسط اساتید شریفاین صفحه به معرفی کامل رشته کامپیوتر، اعم از دروس رشته کامپیوتر، درآمد رشته کامپیوتر، شغل های رشته کامپیوتر، گرایش ها و زیر شاخه های رشته کامپیوتر پرداخته است و علوم کامپیوترعلوم کامپیوتر یا کامپیوتر ساینس چیستدر این صفحه به بررسی و موشکافی رشته علوم کامپیوتر اعم از بررسی بازار کار، گرایشها، دروس و چارت درسی این رشته، میزان درآمد و حقوق فارغ التحصیلان این رشته و ادامه تحصیل در این رشته پرداخته شده است. است که در آن به گرامرها و ماشین پرداخته میشود. این درس که پیشنیاز درس کامپایلرکامپایلر چیست و چگونه کار میکند و چرا از آن استفاده میشود؟کامپایلر (Compiler) یک برنامهی خاص برای ترجمه سورس کدهای (Source Code) یک زبان برنامه نویسی، به زبان ماشین یا بایت کد و یا یک زبان برنامه نویسی دیگر است نیز است به تئوری زبانها و گرامرهای مربوط به ماشین و همچنین طراحی زبانهای برنامهسازی میپردازد. سرفصلهای درس نظریه زبانها و ماشینها عبارتاند از:
- فصل اول: زبان منظم
- فصل دوم: گرامر منظم
- فصل سوم: اتوماتای متناهی (DFA, NFA)
- فصل چهارم: زبان و گرامر مستقل از متن
- فصل پنجم: فرمهای نرمال، ابهام سازی گرامر
- فصل ششم: اتوماتای پشتهای (DPDA, NPDA)
- فصل هفتم: ماشینهای تورینگ (TM)
- فصل هشتم: زبانهای بازگشتی، گرامر بدون محدودیت و حساس به متن
سرفصل های درس سیگنال و سیستم ها
درس سیگنال و سیستمهمه چیز درباره درس سیگنال و سیستم، 0 تا 100 سیگنال و سیستماین صفحه به معرفی درس سیگنال و سیستم به زبان ساده پرداخته، همچنین پیش نیاز درس سیگنال و سیستم و سرفصلهای آن بررسی و منابع درس سیگنال و سیستم معرفی شده است از دروس دوره کارشناسی مهندسی کامپیوتر است که در واقع یکی از مهمترین دروس رشته برق نیز محسوب میشود. تأکید این درس بر روی نظریه سیستمهای خطی و تغییرناپذیر با زمان است و به این منظور از ابزارهای متعددی جهت تحلیل این سیستمها از جمله انتگرال، سری فوریه، تبدیل فوریه، تبدیل لاپلاس و... استفاده خواهد شد. سرفصلهای درس سیگنال و سیستمها عبارتاند از:
- فصل اول: تعریف سیگنالها
- فصل دوم: تعاریف مربوط به سیستم
- فصل سوم: بررسی سیستمهای خطی و تغییرناپذیر در طول زمان
- فصل چهارم: بیان سری فوریه پیوسته
- فصل پنجم: سری فوریه گسسته
- فصل ششم: تبدیل فوریه سیگنال پیوسته
- فصل هفتم: تبدیل فوریه گسسته
- فصل هشتم: تبدیل لاپلاس
- فصل نهم: تبدیل z
- فصل دهم: نمونهبرداری
سرفصل های درس ساختمان داده
ساختمان دادهآموزش ساختمان داده و الگوریتمهر ساختمان داده یک نوع فرمت ذخیرهسازی و مدیریت دادهها در کامپیوتر است، که امکان دسترسی و اصلاح کارآمد آن دادهها را برای یکسری از الگوریتمها و کاربردها فراهم میکند، در این صفحه به بررسی و آموزش ساختمان داده و الگوریتم پرداخته شده است از جمله دروس اصلی مهندسی کامپیوتر و علوم کامپیوتر است که به طراحی روشهای مختلف ساختاردهی و ذخیرهسازی داده میپردازد. سرفصلهای درس ساختمان دادهها عبارتاند از:
- فصل اول: مرتبه اجرایی
- فصل دوم: برنامههای بازگشتی
- فصل سوم: درخت ساده
- فصل چهارم: درخت ویژه
- فصل پنجم: مرتبسازی
- فصل ششم: درهمسازی
- فصل هفتم: آرایهآموزش آرایه در ساختمان داده به زبان ساده و از 0 تا 100در این مقاله موارد زیر بررسی شده است : 1- آرایه چیست 2- انواع اندیس گذاری در آرایه 3- انواع آرایه 4- محاسبه آدرس در آرایه 5- محاسبه شماره در آرایه 6- آرایه در برنامه نویسی 7- مزایای استفاده از آرایه
- فصل هشتم: صفصف در ساختمان داده⚡️آموزش+انواع+مثالاین مقاله عالی به بررسی و آموزش صف در ساختمان داده ها پرداخته و همچنین صف خطی و صف حلقوی و پیاده سازی و عملیات روی هر یک و کاربردهای صف را بررسی کرده و پشتهساختمان داده پشته ⚡️ پشته چیست؟ کاربرد پشته در ساختمان دادهاین مقاله عالی توضیح داده که پشته چیست و کاربرد پشته در ساختمان داده چیست، همچنین نحوه کارکرد پشته، پیاده سازی پشته و عملیات های پشته را معرفی کرده
- فصل نهم: لیست پیوندیلیست پیوندی چیست؟ آموزش لیست پیوندی ساده، دو طرفه و حلقویلیست پیوندی چیست؟ این صفحه عالی به آموزش لیست پیوندی ساده، دو طرفه و حلقوی با مثال پرداخته و پیاده سازی و عملیات مهم و کاربردهای لیست پیوندی را گفته است
سرفصل های درس طراحی الگوریتم
این درس به بررسی انواع مختلف روشهای حل مسئله بهوسیله الگوریتمآموزش طراحی الگوریتم به زبان سادهدرس طراحی الگوریتم یکی از مهمترین و بنیادیترین دروس رشته کامپیوتر است. هدف از این درس، معرفی روشهای مختلف طراحی الگوریتمها برای حل مسائل گوناگون است، در این صفحه به معرفی و آموزش طراحی الگوریتم پرداخته شده است. ها که در واقع شکستن مسئله به مسائل کوچکتر است میپردازد. سرفصلهای درس طراحی الگوریتمآموزش طراحی الگوریتم به زبان سادهدرس طراحی الگوریتم یکی از مهمترین و بنیادیترین دروس رشته کامپیوتر است. هدف از این درس، معرفی روشهای مختلف طراحی الگوریتمها برای حل مسائل گوناگون است، در این صفحه به معرفی و آموزش طراحی الگوریتم پرداخته شده است. عبارتاند از:
- فصل اول: مرتبه اجرایی
- فصل دوم: رابطه بازگشتیتوضیح تابع بازگشتی، دنباله بازگشتی و رابطه بازگشتیاین صفحه عالی به توضیح تابع بازگشتی و دنباله بازگشتی و رابطه بازگشتی پرداخته و توضیح داده تابع بازگشتی چیست و چگونه کار می کند و کاربرد توابع بازگشتی را گفته
- فصل سوم: روش تقسیم و حل
- فصل چهارم: برنامه نویسی پویابرنامه نویسی پویا چیست، برنامه نویسی پویا در طراحی الگوریتماین صفحه عالی به معرفی برنامه نویسی پویا یا Dynamic programming پرداخته و کاربردها و مثال هایی از برنامه نویسی پویا در طراحی الگوریتم آورده است
- فصل پنجم: روشهای حریصانه
- فصل ششم: روش عقبگرد
- فصل هفتم: الگوریتمهای گراف
- فصل هشتم: مسائل P و NP
سرفصل های درس هوش مصنوعی
هوش مصنوعیهوش مصنوعی (AI) چیست؟ انواع، کاربردها، مزایا و معایبهوش مصنوعی یا Artificial Intelligence یا به اختصار AI، امروزه کاربردهای بسیاری پیدا کرده و به یکی از داغترین حوزههای بشر تبدیل شده است، اما با این وجود بسیاری از افراد با کاربردهای آن آشنایی کامل ندارند، به همین علت در این صفحه کاربردها، مزایا و معایب AI بطور کامل بررسی شده است از جمله درسهای مهم انواع گرایش های رشته کامپیوترمعرفی گرایش های ارشد مهندسی کامپیوتربا توجه به اینکه در حال حاضر رشته مهندسی کامپیوتر محبوبترین رشته در دنیا و کشور است و در سالهای اخیر اکثر رتبههای تک رقمی و دو رقمی این رشته را انتخاب میکنند در این صفحه بصورت دقیق گرایش هاي ارشد مهندسي کامپيوترمعرفی شده است است و به تئوری بنیادی هوش مصنوعی و عاملهای هوشمند میپردازند. سرفصلهای درس هوش مصنوعی عبارتاند از:
- فصل اول: مقدمه
- فصل دوم: عامل هوشمند
- فصل سوم: حل مسائل با جستجو
- فصل چهارم: جستجو فراابتکاری
- فصل پنجم: جستجوی خصمانه
- فصل ششم: مسائل ارضای محدودیت
- فصل هفتم: عاملهای منطقی
- فصل هشتم: منطق مرتبه اول
- فصل نهم: بیز
سرفصل های درس مدار منطقی
این درس به بررسی گیتهای منطقی و مدارهای مجتمع ساده میپردازد. در این درس دانشجویان با روشهای تحلیل و طراحی انواع مدارهای ترکیبی و ترتیبی همزمان و نحوه بهکارگیری آنها آشنا میشوند. سرفصلهای درس مدار منطقیآموزش مدار منطقی به زبان ساده - بررسی مدار منطقی و انواع آنامروزه درک صحیحی از مدارهای منطقی برای هر مهندس برق و کامپیوتر ضروری است. این مدارها عنصر اصلی کامپیوترها و بسیاری از وسایل الکترونیکی اطراف ما هستند، در این صفحه به بررسی و آموزش مدار منطقی پرداخته شده است عبارتاند از:
- فصل اول: مقدمات و مفاهیم اولیه
- فصل دوم: سیستمهای عددی
- فصل سوم: جبر بول
- فصل چهارم: تحلیل و طراحی سیستمهای منطقی ترکیبی
- فصل پنجم: تحلیل و طراحی سیستمهای منطقی ترتیبی
- فصل ششم: مبانی طراحی مدارهای ناهمگام
سرفصلهای درس معماری کامپیوتر
درس معماری کامپیوترآموزش جامع معماری کامپیوتر در مهندسی کامپیوتر، معماری کامپیوتر مجموعهای از قوانین و روشهایی است که به چگونگی طراحی، کارکرد، سازماندهی و پیاده سازی (ساخت) سیستمهای کامپیوتری میپردازد، در این صفحه به بررسی و آموزش کامل معماری کامپیوتر پرداخته شده است یکی از دروس دوره کارشناسی رشتههای علوم کامپیوتر، مهندسی کامپیوتر، مهندسی فناوری اطلاعاتمعرفی فناوری اطلاعات (IT) - 7 دلیل برای انتخاب رشته آی تی در دانشگاهآی تی چیست و چگونه پس از ظهور توانست در مدت فقط 20 سال تمام دنیا را فرا بگیرد و اکثر پول دنیا را ببلعد و پرطرفدارترین و پر درآمدترین مشاغل دنیا را در بر گیرد، با بررسی کامل آی تی با ما همراه باشید. و همچنین مهندسی الکترونیک است که به مباحث مربوط به سخت افزار کامپیوترسخت افزار چیست - بررسی اجزای اصلی سخت افزار کامپیوتردر این صفحه بررسی شده که سخت افزار چیست و سخت افزار کامپیوتر به زبان ساده معرفی شده است، همچنین به بررسی اجزای اصلی سخت افزار کامپیوتر پرداخته شده است از جمله پردازندهپردازنده (CPU) چیست؟ بررسی انواع، وظایف و کاربردهاسی پی یو قلب کامپیوتر و کامپیوتر قلب دنیای کنونی است، بنابراین در این صفحه به معرفی و بررسی سیپییو یا همان پردازنده مرکزی (CPU) پرداخته شده، و بطور کامل توضیح دادهایم که CPU از چه بخش هایی تشکیل شده و هر بخش چه وظایف و مشخصاتی دارد.، حافظهحافظه در کامپیوتر، همه چیز در مورد حافظه در معماری کامپیوتردر این مقاله به بررسی کامل حافظه در کامپیوتر، انواع حافظه در کامپیوتر، کش، روشهای آدرس دهی کش، نگاشت آدرس و موارد دیگر میپردازیم، و جزئیات مربوط به آنها میپردازد. سرفصلهای درس معماری کامپیوتر عبارتاند از:
- فصل اول: مقدمهای بر مدارات منطقی و مجتمع
- فصل دوم: انتقال ثبات، ریز عملها
- فصل سوم: طراحی کامپیوتر پایه
- فصل چهارم: برنامهنویسی کامپیوتر پایه
- فصل پنجم: واحد کنترل
- فصل ششم: طراحی واحد پردازش مرکزیپردازنده (CPU) چیست؟ بررسی انواع، وظایف و کاربردهاسی پی یو قلب کامپیوتر و کامپیوتر قلب دنیای کنونی است، بنابراین در این صفحه به معرفی و بررسی سیپییو یا همان پردازنده مرکزی (CPU) پرداخته شده، و بطور کامل توضیح دادهایم که CPU از چه بخش هایی تشکیل شده و هر بخش چه وظایف و مشخصاتی دارد.
- فصل هفتم: خط لوله، پردازش موازی و پردازش برداری
- فصل هشتم: الگوریتمهای محاسباتی
- فصل نهم: سازمان (I/O) ورودی و خروجیبررسی و آموزش ورودی و خروجی های کامپیوتردر این صفحه به معرفی ورودی و خروجی کامپیوتر و بررسی انواع دستگاه های ورودی و خروجی کامپیوتر نظیر کارت گرافیک، اسکنر و ... پرداخته شده است
- فصل دهم: سازمان حافظه
سرفصل های درس الکترونیک دیجیتال
الکترونیک در واقع عملی است که در آن از سیگنالهای دیجیتالی برای ارسال و پردازش اطلاعات استفاده میشود. الکترونیک دیجیتالمعرفی درس الکترونیک دیجیتالدرس الکترونیک دیجیتال در تمامی دانشگاههای جهان به منظور آشنایی با مبانی الکترونیک و سختافزار و تکنولوژیهای استفاده شده از زمان پیدایش کامپیوتر تا کنون تدریس میشود از جمله دروسی است که در کنکور کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر نیز از آن سؤال مطرح میشود. سرفصلهای درس الکترونیک دیجیتال عبارتاند از:
- فصل اول: Mosfet چیست
- فصل دوم: مدارات ترکیبی
- فصل سوم: خازن و مقاوت ترانزیستورها
- فصل چهارم: تاخیر
- فصل پنجم: نحوه ساخت تراشه
- فصل ششم: استیک دیاگرام (Stick Diagram)
- فصل هفتم: حافظهها
- فصل هشتم: توان مصرفی
سرفصل های درس سیستم های عامل
از اهداف درس سیستم عاملسیستم عامل چیست به زبان ساده، چرا باید از OS استفاده کنیم؟این مقاله عالی به معرفی سیستم عامل (Operating System|OS) به زبان ساده پرداخته، همچنین بررسی کرده که چرا باید از سیستم عامل استفاده کنیم میتوان به آشناکردن دانشجویان با ساختار سیستمعامل و نحوه مدیریت و کنترلکردن بخشهای مختلف آن اشاره کرد. سرفصلهای درس سیستمهای عامل عبارتاند از:
- فصل اول: مقدمه و ساختارهای سیستمعامل
- فصل دوم: مدیریت فرایندها
- فصل سوم: ریسمانها
- فصل چهارم: زمانبندی پردازنده
- فصل پنجم: همگامسازی فرایندها
- فصل ششم: مدیریت بنبست
- فصل هفتم: مدیریت حافظهمدیریت حافظه در برنامه نویسی ⚡️ سه سطح مهم در مدیریت حافظهاین مقاله عالی سه سطح مهم در مدیریت حافظه یعنی مدیریت حافظه در سطح سختافزار، مدیریت حافظه در سطح سیستم عامل و مدیریت حافظه در سطح برنامه را معرفی کرده اصلی
- فصل هشتم: مدیریت حافظه ثانویه
- فصل نهم: مدیریت (I/O) ورودی و خروجیبررسی و آموزش ورودی و خروجی های کامپیوتردر این صفحه به معرفی ورودی و خروجی کامپیوتر و بررسی انواع دستگاه های ورودی و خروجی کامپیوتر نظیر کارت گرافیک، اسکنر و ... پرداخته شده است
- فصل دهم: ساختارهای حافظه انبوه
سرفصل های درس شبکه های کامپیوتری
درس شبکه های کامپیوتریجامعترین آموزش درس شبکه های کامپیوتریدرس شبکه های کامپیوتری یکی از مهمترین و بنیادیترین دروس رشته کامپیوتر است، با توجه به اینکه اینترنت امروزی بزرگترین سیستم مهندسی ساخت دست بشر در تمام طول تاریخ است، آشنایی با شبکههای کامپیوتری برای تمامی علاقهمندان و دانشجویان رشته کامپیوتر الزامی است، در این راستا در این صفحه به معرفی شبکههای کامپیوتری پرداخته شده است که هدف آن توضیح مفاهیم اولیه و پایه شبکههای کامپیوتری و پروتکلهای اصلی این شبکهها است، دارای سرفصلهای زیر است:
- فصل اول: مروری بر سرویسهای شبکههای کامپیوتری
- فصل دوم: شبکه اینترنت و اجزای تشکیلدهنده آن
- فصل سوم: معماری لایهای شبکههای کامپیوتری
- فصل چهارم: لایه کاربرد
- فصل پنجم: لایه حمل
- فصل ششم: لایه شبکه
- فصل هفتم: لایه پیوند داده و شبکههای محلی
سرفصل های درس پایگاه داده ها
درس پایگاه دادهدرس پایگاه داده ⚡️ پایگاه داده کنکور ارشد کامپیوتر و آی تیاین مقاله عالی توضیح داده که درس پایگاه داده چیست و چه کاربردهایی دارد و منابع و سرفصل های درس پایگاه داده در آزمون کنکور ارشد کامپیوتر و آی تی را بررسی کرده از دروسی است که دانشجویان در مقطع کارشناسی آن را میگذرانند و میآموزند که چگونه یک پایگاهداده را بهصورت منطقی و فیزیکی طراحی و پیادهسازی کنند. سرفصلهای درس پایگاه دادهها عبارتاند از:
- فصل اول: تعاریف اولیه سیستم پایگاهداده
- فصل دوم: ساختار دادهای رابطهای
- فصل سوم: مدل ER
- فصل چهارم: جبر رابطهای
- فصل پنجم: زبان SQL
- فصل ششم: وابستگی تابعی
- فصل هفتم: نرمالتر سازی
جمعبندی
از موارد با اهمیتی که دانشجویان قبل از شروع درسخواندن جهت آزمون سراسری کنکور ارشد کامپیوتر میبایست از آن مطلع باشند، دروس مختلف مورد آزمون و سرفصلهای این درسها است. در این مقاله به طور جامع تمامی سرفصل های دروس مورد آزمون کنکور ارشد کامپیوتر مورد بررسی قرار گرفت.
آیا ارزش تمامی فصول درسهای مختلف مشابه یکدیگر هستند؟
خیر. ارزش هر درس و تعداد سؤالاتی که از هر درس در آزمون کنکور ارشد کامپیوتر مطرح میشود متفاوت است که میتوانید در صفحه بودجهبندی کنکور ارشد کامپیوتر با جزئیات آنها را بررسی کنید.
آیا فصلهای کتب درسی مربوط به کنکور ارشد دقیقاً مشابه با فصول ذکر شده در این مقاله است؟
کتابهای درسی انتشارات مختلف ممکن است تغییرات جزئی داشته باشند که جای نگرانی نیست؛ چرا که سرفصلهای اصلی کتابها و محتوای کلی آنها مشابه سرفصلهای ذکر شده در همین مقاله است.