امروزه رشته کامپیوتر در بین دانشآموزان و دانشجویان دنیا از اهمیت بسیاری برخوردار است،چرا که زندگی روزمره انسان به کامپیوتر گره خورده است. این رشته شاخههای بسیار زیادی دارد که افراد میتوانند برحسب علاقه و استعداد خود، یکی از این شاخههارا برگزینند و درآن فعالیت کنند. برخلاف باور عموم که رشته کامپیوترمعرفی کامل رشته کامپیوتر- بررسی درآمد و شغل های رشته کامپیوتردر این صفحه به بررسی و موشکافی رشته کامپیوتر اعم از بررسی بازار کار، گرایشها، دروس و چارت درسی رشته کامپیوتر، میزان درآمد و حقوق فارغ التحصیلان این رشته و ادامه تحصیل در رشته کامپیوتر پرداخته شده است را اشباع شده میدانند، این رشته هیچوقت اشباع نمیشود و همیشه در بالاترین سطح خود قرار میگیرد.
تا چندین سال پیش اکثر دانشآموزان برتر کشور، رشتهی برق را برای ادامه تحصیل انتخاب میکردند اما امروزه کامپیوتر بیشترین تقاضا در بین تمامی رشتهها دارد. پس اگر قصد ادامه مسیر در این رشته را دارید، جزو افراد خوششانس هستید.
در صورتیکه به این مقاله علاقهمند هستید، ممکن است صفحات زیر نیز برای شما جذاب باشد:
- رشته کامپیوتر برای دخترآیا رشته کامپیوتر برای دختران مناسبت است؟آمارها حاکی از آن است که زنان به سرعت در حال پیشرفت در علوم کامپیوتر و گرفتن شغلهای تخصصی و حساس هستند در نتیجه در این صفحه نقش خانمها را در رشته کامپیوتر بررسی و به طور کامل تحلیل کردهایم. مناسب است.
- آیا رشته کامپیوتر سخت استآیا رشته کامپیوتر سخت استبعضی از دانشجویان اغلب به علت فهم نادرست، استفاده از منبع آموزشی بیکیفیت و یا نگذاشتن زمان کافی بر روی درس از جانب خود فرد، دروس یک رشته را سخت تلقی میکنند در صورتی که اغلب شنیدهایم که سختی و آسانی یک رشته و یا درس نسبی است. در این صفحه این موضوع بسط داده شده است..
- بررسی مهاجرت رشته کامپیوتربررسی مهاجرت رشته کامپیوتر و مهندسان کامپیوتردر این صفحه رشته کامپیوتر برای مهاجرت، بهترین کشورها برای مهاجرت کامپیوتر و همچنین مراحل گام به گام اپلای و مهاجرت کامپیوتر به طور جامع بررسی شده است.
- بررسی مشاغل رشته کامپیوترمعرفی و بررسی مشاغل رشته کامپیوتردر این صفحه تمامی شغلهای رشته کامپیوتر در ایران و خارج از کشور، شغلهای رشته کامپیوتر برای خانمها و شغلهای پردرآمد رشته کامپیوتر و بهترین مشاغل رشته کامپیوتر در سال 2022 بررسی شده است..
- معرفی بهترین دانشگاه های ایران به ترتیبمعرفی و بررسی بهترین دانشگاه های ایرانتقریبا تمامی دانشجویان و دانشآموزان در دوران تحصیل و به خصوص در هنگام انتخاب رشته میخواهند بدانند که بهترین دانشگاه های ایران به ترتیب چه دانشگاههایی هستند، برای پاسخ به این پرسش در این صفحه رنکینگ دانشگاه های ایران در جهان را از نگاه نظامهای رتبه بندی معتبر بررسی شده است.
- بررسی درآمد رشته کامپیوتر در ایرانبررسی درآمد رشته کامپیوتر در ایران و خارج از کشوردر این صفحه به بررسی درامد رشته کامپیوتر در ایران و همچنین درامد رشته کامپیوتر در خارج از کشور از جمله کانادا، آمریکا، انگلیس، فرانسه و دیگر کشورها پرداخته شده است و خارج از کشور.
- آیا رشته فنی خوب استآیا رشته فنی و حرفه ای برای تحصیل مناسب است؟در این صفحه به این پرسش متداول دانش آموزان که آیا رشتههای فنی و حرفهای خوب است یا خیر پرداخته شده و همچنین رشته فنی و حرفهای از همه جوانب از جمله بازار کار و زیرشاخههای هر رشته بررسی شده است..
- بررسی رشته فنی حرفه ای کامپیوترمعرفی و بررسی رشته کامپیوتر فنی حرفه ایدر این مقاله سعی میکنیم به تمامی سوالات پرتکرار دانش آموزان شامل : معرفی و بررسی دروس رشته کامپیوتر فنی و حرفه ای، شغل های رشته کامپیوتر فنی و حرفه ای، شرایط ورود به رشته کامپیوتر فنی حرفه ای و آیا رشته کامپیوتر فنی و حرفه ای خوب است یا خیر بپردازیم.
چرا کامپیوتر؟
همانطور که اشاره شد، رشته کامپیوترمعرفی کامل رشته کامپیوتر- بررسی درآمد و شغل های رشته کامپیوتردر این صفحه به بررسی و موشکافی رشته کامپیوتر اعم از بررسی بازار کار، گرایشها، دروس و چارت درسی رشته کامپیوتر، میزان درآمد و حقوق فارغ التحصیلان این رشته و ادامه تحصیل در رشته کامپیوتر پرداخته شده است از محبوبترین رشتهها در بین دانشآموزان است اما فقط محبوب بودن یک رشته، نمیتواند دلیل برعالی بودن آن باشد. تحصیل و یا فعالیت در رشته کامپیوتر دارای مزایای زیر است :
- بازارکار: درحال حاضر، ایران فعالیتهای بسیار زیادی در حوزه آیتی و کامپیوتر دارد و بازارها بسیار زیادی در این رشته ساخته شده است. بنابراین به راحتی میتوانید در شغل مورد علاقه خود فعالیت کنید و حتی میتوانید به صورت دورکاری (فریلنسری) با شرکتهای زیادی همکاری کنید.
- درآمد: از این رشته میتوان به درآمدهای عالی رسید اما هرگز به دید درآمد این رشته را انتخاب نکنید زیرا باید به اندازهی زیادی در این رشته فعالیت کنید و صبور باشید تا بتوانید با کسب مهارتهای عالی، به درآمدهای خوبی برسید.
- بروز بودن: باتوجه به اینکه تکنولوژی ثانیه به ثانیه رشد میکند، بنابراین یک متخصص کامپیوتر نیز باید دائما درحال تحقیق و یادگیری مهارتهای جدید مربوط به شاخهاش باشد و همین باعث میشود که همیشه بروز باشید و نسبت به افراد دیگر، اطلاعات بیشتری دارید.
- ذهن باز: شاید این مسئله خیلی کم اهمیت بهنظر برسد اما مهندسان، اغلب ذهن بسیار قویتری نسبت به افراد عادی دارند و در تحلیل مسائل خیلی بهتر عمل میکنند بنابراین خبر خوب این است که به سختی دچار آلزامیر میشوید!
ورود به رشته کامپیوتر
علاقهمندان به رشته کامپیوتر، با توجه به علاقه، شرایط، توانایی ها و اهداف خود، از طریق راه های مختلفی میتوانند مشغول به تحصیل در این رشته شوند. در این بخش به بررسی راه های ورود به این رشته میپردازیم.
ورود به رشته کامپیوتر از هنرستان
دانش آموزان در پایه نهم به دهم متوسطه، اول اقدام به انتخاب رشته دبیرستان می نمایند که این فرآیند باید با توجه به عواملی مانند علایق، استعداد ها و نیاز بازار کار رشته انجام شود. در این مرحله دانشآموزان یکی از رشتههای نظری (ریاضی فیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی) و یا یکی از رشتههای هنرستان را برای ادامه تحصیل برمیگزینند.
هنرستانها به دودستهی کاردانش و فنی و حرفه ای تقسیم میشوند. تفاوت این دو، در انجام کارهای عملی است. در هنرستانهای کاردانش بیشتر مباحث عملی پوشش داده میشود و کمتر به مباحث تئوری پرداخته میشود اما در هنرستانهای فنی و حرفهای، علاوه برکارهای عملی، مباحث تئوری نیز پوشش داده میشود.
رشتهی کامپیوتر در فنی و حرفهای با عنوان شبکه و نرمافزار ارائه میشود. نرمافزار از پردرآمدترین و پرتقاضاترین رشتهها در دانشگاه و بازارکار است. مختصصان این حوزه دارای تحلیل بسیار قوی هستند و میتوانند در مشاغلی مانند برنامه نویسی نرمافزار، برنامه نویسی سایت، متخصص پایگاه داده و ... فعالیت داشته باشند.
رشتهی کامپیوتر در کاردانش دارای شاخههای زیر است :
- تصویرسازی دیجیتالی: این رشته به مباحث ترسیم، تغییر و کار با تصاویر میپردازد.
- برنامه نویسی پایگاه داده: به دلیل حجیم بودن اطلاعات کاربران، شرکتها از پایگاه دادهها برای مدیریت اطلاعات استفاده میکنند و بنابراین یکی از رشتههای پردرآمد محسوب میشود.
- طراحی و توسعه صفحات وب: وبسایتها نقش کلیدی در تحقیقات و ارائه اطلاعات دارند و دراین رشته به مباحثی مانند طراحی سایت و ... پرداخته میشود.
- تولید محتوای الکترونیکی: در این رشته به تولید محتوای آموزشی، تبلیغاتی و ... پرداخته میشود.
- عیبیابی سیستمهای رایانهای: در این رشته به تعمیرات سیستمهای رایانهای پرداخته میشود.
- برنامه نویسی بازیهای رایانهای: بازیهای رایانهای از دیگر رشتههای پرطرفدار محسوب میشود و هماکنون دانشگاه علم و صنعت ایران، در مقطع ارشد، یک رشته با این عنوان ارائه کرده است.
رشتههای کامپیوتر در کاردانش و فنی و حرفهای اصولاً برای دانشآموزانی است که قصد دارند سریعتر وارد بازارکار شوند و بعد از اخذ دیپلم میتوانند بهعنوان تکنسین فعالیت کنند. اما سطح شغلهای پایینتری برای این دسته افراد وجود دارد؛ بنابراین ما ورود به رشته مهندسی کامپیوتر از طریق هنرستان را توصیه نمیکنیم و علاقهمندان به رشته کامپیوتر، بهتر است از طریق دانشگاه به تحصیل در این رشته بپردازند. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید به صفحه آیا رشته فنی حرفه ای خوب استآیا رشته فنی و حرفه ای برای تحصیل مناسب است؟در این صفحه به این پرسش متداول دانش آموزان که آیا رشتههای فنی و حرفهای خوب است یا خیر پرداخته شده و همچنین رشته فنی و حرفهای از همه جوانب از جمله بازار کار و زیرشاخههای هر رشته بررسی شده است. سر بزنید.
ورود به مقطع کارشناسی پیوسته رشته کامپیوتر
رشته های کامپیوترمعرفی کامل رشته کامپیوتر- بررسی درآمد و شغل های رشته کامپیوتردر این صفحه به بررسی و موشکافی رشته کامپیوتر اعم از بررسی بازار کار، گرایشها، دروس و چارت درسی رشته کامپیوتر، میزان درآمد و حقوق فارغ التحصیلان این رشته و ادامه تحصیل در رشته کامپیوتر پرداخته شده است در مقطع کارشناسی به شرح زیر است :
- علوم کامپیوتر: این رشته در دانشکده علوم یا ریاضی دانشگاههای ایران ارائه میشود و معمولاً ظرفیت پذیرش آن حدود نصف ظرفیت رشته مهندسی کامپیوتر در همان دانشگاه است. اما نگاهی به دروس الزامی و تخصصی این رشته در مصوبه وزارت علوم نشان میدهد که سرفصلها و حتی عناوین تقریباً 70 درصد دروس آن با رشته مهندسی کامپیوتر مشابه است. این رشته بیشتر به مباحث ریاضیاتی، محاسباتی و الگورتیمی کامپیوتر میپردازد و دانشجویان از نظر تئوری، بسیار تقویت میشوند و به راحتی میتوانند مهارتهای زیادی را کسب کنند.
- مهندسی کامپیوتر: دورهی کارشناسی مهندسی کامپیوتر با ادغام گرایشهای مختلف دورهی کارشناسی مهندسی کامپیوتر در سال ۱۳۹۵ ایجاد شده است. در این رشته نیز همانند علوم کامپیوتر به مباحث تئوری و ریاضیاتی پرداخته میشود اما نسبت به علوم کامپیوتر، مباحث عملیاتیتر نیز هستند.
متقاضیان، به دو طریق میتوانند در مقطع کارشناسی پیوسته رشته کامپیوتر،مشغول به تحصیل شوند که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت.
ورود به کارشناسی پیوسته کامپیوتر از طریق کنکور سراسری ریاضی فیزیک
یکی از بهترین راهها برای ورود به رشته کامپیوترمعرفی کامل رشته کامپیوتر- بررسی درآمد و شغل های رشته کامپیوتردر این صفحه به بررسی و موشکافی رشته کامپیوتر اعم از بررسی بازار کار، گرایشها، دروس و چارت درسی رشته کامپیوتر، میزان درآمد و حقوق فارغ التحصیلان این رشته و ادامه تحصیل در رشته کامپیوتر پرداخته شده است، از طریق رشته ریاضی و فیزیک است. دانشآموزان ریاضی و فیزیک، پس از شرکت در کنکور سراسری میتوانند در دانشگاههای تاپ و سراسری کشور به ادامه تحصیل مشغول شوند. این مسیر برای دانشآموزان مسیر طولانیتری دارد، زیرا باید سه سال فقط درسهای تئوری و نامرتبط به کامپیوتر و یا رشتههای دیگر را مطالعه کنند زیرا در ریاضی و فیزیک، فقط مباحث تئوری و ریاضی تدریس میشود اما ورود به رشتهی کامپیوتر از طریق این رشته، میتواند بسیار کارآمد باشد زیرا دانشآموزان در دانشگاههای بسیار سطح بالاتری نسبت به دانشگاههای فنی و حرفهای، غیرانتفاعی و ... درس میخوانند و معمولا شرکتها و سازمانهای سطح بالا، بهدنبال چنین افرادی هستند. پس با تحصیل در این دانشگاهها، میتوانید بسیار قدرتمند عمل کنید. البته باید تلاش بیشتری داشته باشید تا بتوانید در یکی از دانشگاههای تاپ ایران مانند شریف، تهران، امیرکبیر و یا دانشگاهها دولتی و یا نوبت دوم تحصیل کنید و درصورت عدم قبولی در این دانشگاهها، باید در دانشگاههای غیرانتفاعی، آزاد و... به ادامه تحصیل بپردازید.
ورود به کارشناسی پیوسته کامپیوتر از طریق سوابق تحصیلی
یکی از راه های تحصیل در رشته کامپیوتر، ثبت نام در دانشگاه هایی است که در این رشته بدون آزمون و بر اساس سوابق تحصیلی، دانشجو میپذیرند. ثبت نام کلیه مقاطع و کلیه رشته های بدون کنکور، در دانشگاه های زیر نظر سازمان سنجش به طور همزمان و اینترنتی از طریق سایت سازمان سنجش و در واحد های دانشگاه آزاد اسلامی، از طریق سایت دانشگاه آزاد انجام میشود.
دانشآموزان رشتههای نظری مانند تجربی، ریاضی و فیزیک و همچنین دانشآموزان هنرستانی، میتوانند پس از اخذ دیپلم، بدون کنکور در یکی از مقاطع کاردانی و کارشناسی در یکی از دانشگاههای سراسری، آزاد، پیام نور، فنی و حرفهای، غیرانتفاعی و علمی و کاربردی مشغول به ادامه تحصیل شوند.
ظرفیت دانشگاه های سراسری نسبت به آزاد و پیام نور و... در رشته کامپیوتر کمتر است و با توجه به تقاضای بالا برای این رشته، دانش آموزانی که معدل بالا تری دارند شانس قبولی بیشتری خواهند داشت.
توضیحات کامل در این مورد را در صفحه ثبت نام بدون کنکور در رشته مهندسی کامپیوتربررسی نحوهِ ورود به رشته کامپیوتر بدون کنکور از 0 تا 100 این مقاله به بررسی نحوه ورود به رشته کامپیوتر بدون کنکور پرداخته و مواردی چون کارشناسی مهندسی کامپیوتر بدون کنکور در دانشگاه های سراسری، پیام نور و غیرانتفاعی را بررسی کرده مطالعه کنید.
گرفتن مدرک مهندسی کامپیوتر ناپیوسته
در این روش، متقاضیان پس از اخذ مدرک دیپلم، ابتدا در مقطع کاردانی مشغول به تحصیل شده و سپس وارد مقطع کارشناسی ناپیوسته میشوند.
ورود به رشته کامپیوتر در مقطع کاردانی
برای تحصیل در مقطع کاردانی رشته کامپیوتر نیز، مانند کارشناسی، متقاضیان میتوانند از دو طریق شرکت در کنکور سراسری و ثبت نام با سوابق تحصیلی اقدام نمایند.
ورود به کاردانی کامپیوتر با شرکت در کنکور کاردانی :
یکی از راه های ورود به مقطع کاردانی کامپیوتر، شرکت در کنکور کاردانی است.
دانشگاه هایی که این رشته را در مقطع کاردانی ارائه میکنند عبارتند از : دانشگاه های فنی حرفه ای مانند آموزشکده شهید شمسی پور، برخی واحد های دانشگاه آزاد اسلامی مانند واحد اسلامشهر
در مقطع کاردانی دانشگاهها دارای شاخههای زیر هستند :
- گرایش نرمافزار: دانشجویان رشته نرم افزار، به نگهداری، تولید و اجرای نرم افزارهای کامپیوتر میپردازند.
- گرایش سختافزار: دانشجویان رشته سختافزار، به تحلیل، عیبیابی، ساخت، طراحی و برنامه نویسی سخت افزار و معماری کامپیوتر آموزش جامع معماری کامپیوتر در مهندسی کامپیوتر، معماری کامپیوتر مجموعهای از قوانین و روشهایی است که به چگونگی طراحی، کارکرد، سازماندهی و پیاده سازی (ساخت) سیستمهای کامپیوتری میپردازد، در این صفحه به بررسی و آموزش کامل معماری کامپیوتر پرداخته شده است میپردازند.
- گرایش سیستمهای کامپیوتری: این شاخه، یکی از گرایشهای دانشگاههای علمی-کاربردی است. این رشته با این هدف ارائه میشود که دانشجویان پس از اتمام کاردانی بتوانند انواع سیستمهای رایانهای ثابت و همراه را تعمیر و نگهداری کنند. گرایش شبکه های کامپیوتریجامعترین آموزش درس شبکه های کامپیوتریدرس شبکه های کامپیوتری یکی از مهمترین و بنیادیترین دروس رشته کامپیوتر است، با توجه به اینکه اینترنت امروزی بزرگترین سیستم مهندسی ساخت دست بشر در تمام طول تاریخ است، آشنایی با شبکههای کامپیوتری برای تمامی علاقهمندان و دانشجویان رشته کامپیوتر الزامی است، در این راستا در این صفحه به معرفی شبکههای کامپیوتری پرداخته شده است: در این رشته به معرفی انواع شبکهها و کار با سیستمهای مربوطه پرداخته میشود و دانشجویان میتوانند در حوزههای مختلف شبکه فعالیت داشته باشند.
ورود به کاردانی کامپیوتر بر اساس سوابق تحصیلی :
دانشگاه هایی که بر اساس سوابق تحصیلی در مقطع کاردانی دانشجو میپذیرند عبارتند از :
واحد های دانشگاه های علمی کاربردی مانند جهاد دانشگاهی علامه طباطبایی و خانه كارگر جمهوري اسلامي ايران تشكيلات تهران و ...،واحد های فنی حرفه ای در شهرستان ها مانند آموزشكده فني و حرفه ای پسران شماره دو اصفهان - سروش، برخی واحد های دانشگاه آزاد اسلامی مانند واحد یادگار امام واقع در شهر ری
دانشگاه علمی کاربردی کاردانی بدون کنکور رشته کامپیوتر را در گرایش های زیر ارائه میکند :
- کاردانی فنی بازی سازی رایانه ای
- کاردانی فنی شبکه های کامپیوتری
- کاردانی فنی فناوری اطلاعات-خدمات الکترونیکی
- کاردانی فنی فناوری اطلاعات-رسانه
- کاردانی فنی نرم افزار-برنامه سازی کامپیوتری
گرایش های فنی حرفه ای کاردانی بدون کنکور رشته کامپیوتر :
- نرم افزار
- سخت افزار
- فناوری اطلاعات
- شبکه های کامپیوتری
دانشگاه آزاد اسلامی نیز، این رشته را در گرایش های نرم افزار و فناوری اطلاعات، در مقطع کاردانی بدون کنکور ارائه میکند.
ورود به مقطع کارشناسی ناپیوسته رشته کامپیوتر
اخیرا کنکور کاردانی به کارشناسی برای رشته کامپیوتر برگزار نمیشود و ثبت نام در این مقطع بر اساس سوابق تحصیلی میباشد. بنابراین دانشجویان پس از اخذ مدرک کاردانی، میتوانند در مقطع کارشناسی ناپیوسته بدون کنکور و با توجه به معدل، در رشتههای زیر مشغول به ادامه تحصیل شوند :
- مهندسی تکنولوژی نرمافزار
- مهندسی تکنولوژی سختافزار
- سیستمهای سختافزاری رایانه
- مهندسی تکنولوژی شبکههای رایانهای
برای کسب اطلاعات کامل از تمام رشتهها در هنرستان و دانشگاه، به مقالهی زیر شاخه های رشته کامپیوترمعرفی شاخه های رشته کامپیوتردر این صفحه به معرفی کلیهی زیر شاخههای رشته کامپیوتر کاردانش و فنی حرفهای و همچنین کاردانی کامپیوتر، کاردانی به کارشناسی، مهندسی کامپیوتر و ارشد و دکتری کامپیوتر و دیگر موارد مورد نیاز پرداخته شده است. مراجعه کنید.
این مقطع در برخی واحد های دانشگاه علمی کاربردی، فنی حرفه ای مانند آموزشکده شهید شمسی پور و دانشگاه آزاد مانند دانشکده مهارت و کار آفرینی تهرانسر ارائه میشود.
توجه داشته باشید تحصیل در دانشگاه های تاپ، از این طریق ممکن نیست و همچنان بهترین راه برای ورود به رشته مهندسی کامپیوتر، از طریق شرکت در کنکور سراسری ریاضی فیزیک است.
مدارک لازم برای ورود به رشته کامپیوتر
رشته مهندسی کامپیوتر در چندین مقطع ارائه میشود و بنابراین مدارک لازم جهت تحصیل در این مقاطع مختلف به شرح زیر است :
مقطع کاردانی پیوسته
مدرک دیپلم نظام جدید یا نظام قدیم رشتههای فنی و حرفهای و کاردانش و همچنین رشتههای نظری.
مقطع کاردانی ناپیوسته
مدرک دیپلم و پیشدانشگاهی نظام قدیم و جدید رشتههای نظری.
مقطع کارشناسی ناپیوسته
مدرک کاردانی.
مقطع کارشناسی پیوسته
مدرک دیپلم و پیشدانشگاهی نظام قدیم و جدید رشتههای نظری و همچنین شرکت در کنکور سراسری ریاضی و فیزیک.
بهترین انتخاب برای ورود به رشته کامپیوتر
همانطور که در مقالات متعددی اشاره کردیم، اینکه از چه طریقی وارد رشته کامپیوترمعرفی کامل رشته کامپیوتر- بررسی درآمد و شغل های رشته کامپیوتردر این صفحه به بررسی و موشکافی رشته کامپیوتر اعم از بررسی بازار کار، گرایشها، دروس و چارت درسی رشته کامپیوتر، میزان درآمد و حقوق فارغ التحصیلان این رشته و ادامه تحصیل در رشته کامپیوتر پرداخته شده است شوید، کاملا به خودتان و علاقههایی که دارید وابسته است. بعضی از افراد علاقه دارند سریعتر وارد بازارکار شوند و شغل مورد نظر خودرا ادامه دهند که برای این افراد هنرستانها مکان مناسبتری برای ورود به کامپیوتر هستند. یعضی از افراد ترجیح میدهند صبورتر باشند و راههای علمی کامپیوتررا با تحصیل در دانشگاههای سطح بالا طی کنند که برای این افراد ورود از طریق ریاضی و فیزیک بسیار مناسبتر است. بنابراین در مرحلهی اول علاقهی خودتان را پیدا کنید.
به طور کلی ورود به رشته کامپیوتر از طریق ریاضی و فیزیک بسیار مناسبتر است. یک آمار کلی نشان میدهد افرادی که از طریق ریاضی و فیزیک به کامپیوتر ورود پیدا کردند، اکثرا موفقتر عمل میکنند و در شغلهای سطح بالایی فعالیت میکنند، هر چند استثنا هم وجود دارد اما به طور کلی در مشاغل سطح بالا و پیچیده کامپیوتر، متخصصانی فعالیت میکنند که از دانشگاههای سطح بالا و سراسری فارغ التحصیل شدهاند.
آیا از رشته علوم تجربی میتوان به مهندسی کامپیوتر ورود پیدا کرد؟
کامپیوتر از زیرشاخههای تجربی محسوب نمیشود و بنابراین دانشآموزان در صورت علاقه، باید در کنکور سراسری ریاضی شرکت کنند که کار چندان آسانی نیست. یک راه دیگر این است که در دانشگاههای با شرط معدل و بدون کنکور پذیرش بگیرند.
بازارکار رشته کامپیوتر
همانطور که در ابتدای این مقاله اشاره شد، کامپیوتر دارای بازارهای بسیار متنوع و فراوانی است و شما میتوانید در دریایی از تخصصها فعالیت داشته باشید. نکتهی قابل توجه این است که در هر شغلی از کامپیوتر که فعالیت میکنید، باید از میزان تخصص کافی برخوردار باشید و همچنین باید همیشه بروز باشید تا از مسائل روز دنیا عقب نمانید. در ادامه به محبوبترین این مشاغل اشاره میکنیم.
توسعه دهنده نرمافزار
نرمافزار یکی از شاخههای بسیار پردرآمد این رشته محسوب میشود و دارای فرصت های شغلی فراوانی است. یک توسعه دهنده نرمافزار باید توانایی مدیریت و تحلیل پروژه را بدست اورد. مشاغلی از قبیل توسعه نرمافزارهای اندرویدی، ios، desktop و ... از قبیل مشاغلی هستند که توسعه دهندگان میتوانند در آن فعالیت کنند و مشاغلی با درآمد خوبی هستند.
برنامه نویس سایت
درحال حاضر بازارکار برنامه نویسان سایت بسیار فراوان است زیرا اکثر استارتاپها برای ادامه کارشان نیاز به یک سایت برای معرفی یا توضیح محصولات خود دارند و بنابراین این حوزه، یکی از حوزههای پردرآمد و عالی محسوب میشود، هرچند تعداد برنامه نویسان این حوزه، افزایش بسیاری داشته است و درصورت فعالیت در این حوزه، بهتر است از یادگیری مسائل جدید عقب نمانید.
طراح UI/UX
امروزه، زندگی تمامی انسانهای روی کرهی خاکی به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به اپلیکیشنها و وبسایتهایی وابسته است که از طریق رابط کاربری (user interface) خود با کاربران ارتباط برقرار میکنند، به آنها اطلاعات میدهند، از آنها اطلاعات دریافت میکنند و دستورات آنها را گرفته و اجرا مینمایند. بنابراین، نیاز به طراحان ui/ux در سازمانها روز به روز بیشتر میشود. این شغل نیاز به تحصیلات چندانی ندارد اما از شغل پردرآمد و محبوب کامپیوتر محسوب میشود.
برخی دیگر از شغلهای تاپ کامپیوتر به شرح زیر هستند که اکثرا افراد با تحصیلات عالی در آن فعالیت میکنند:
- مهندس اَبَرداده: وقتی حجم دادهها در شرکتهای بزرگ مانند آمازون، اینستاگرام و ... به اگزابایت میرسد، برای مدیریت این دادهها به مهندس ابرداده نیاز میشود.
- دانشمند داده: در شرکتهای بزرگ این حوزه برای تحلیل و ساختارمند کردن دادهها و طراحی الگوریتمآموزش طراحی الگوریتم به زبان سادهدرس طراحی الگوریتم یکی از مهمترین و بنیادیترین دروس رشته کامپیوتر است. هدف از این درس، معرفی روشهای مختلف طراحی الگوریتمها برای حل مسائل گوناگون است، در این صفحه به معرفی و آموزش طراحی الگوریتم پرداخته شده است.هایی برای تعامل بهتر، استفاده میشود.
- مدیر امنیت سیستمهای اطلاعاتی: امنیت نیز از حیاتی ترین بخش یک سیستم است، بنابراین مدیران امنیت بسیار مورد نیاز در شرکتهای مختلف هستند.
جمع بندی
رشته کامپیوترمعرفی کامل رشته کامپیوتر- بررسی درآمد و شغل های رشته کامپیوتردر این صفحه به بررسی و موشکافی رشته کامپیوتر اعم از بررسی بازار کار، گرایشها، دروس و چارت درسی رشته کامپیوتر، میزان درآمد و حقوق فارغ التحصیلان این رشته و ادامه تحصیل در رشته کامپیوتر پرداخته شده است از دسته رشتههایی است که اگر به آن علاقه داشته باشید، یک فرد خوش شانس محسوب میشوید و در عین حال ورود به این رشته نیاز به تحقیقات زیادی برای آشنایی بیشتر دارد. هنگام انتخاب این رشته، به این نکته توجه داشته باشید که افراد متخصص حاضر در این رشته، افراد صبوری هستند و روز به روز در تلاشند تا علم خودرا بهروز و متناسب با تکنولوژی روز دنیا افزایش دهند.
برای ورود به رشته کامپیوتر هنرستان بهتر است یا دبیرستان؟
این سوالی است که بسیاری از افراد نسبت به آن شک دارند، اگر از عموم مردم این سوال را بپرسید شاید به شما پاسخ دهند که هنرستان بهتر است زیرا سریعتر میتوان کار مورد نظر را بدست آورد. از این جهت آنها حق دارند ولی این نکته را در نظر بگیرید که بازارهای موجود برای افراد هنرستانی از سطح پایینتری برخوردار است و حتی در صورت ورود به دانشگاه، بسیاری از مشاغل بسیار سطح بالا و تحقیقاتی برای آنها غیرقابل دسترس است پس برای این انتخاب همیشه خودتان را بسنجید. مورد دیگر اینکه اکثر متخصصان و دانشمندان ایرانی حاضر دردنیا، در رشته ریاضی و فیزیک تحصیل کردهاند و بعد از شرکت در کنکور سراسری، در یک دانشگاه تراز بالا کشور مشغول به تحصیل شدهاند.
پیش نیازهای ورود به رشته کامپیوتر چیست؟
اساسا ورود به رشته کامپیوتر پیشنیاز خاصی ندارد و همینکه کمی به آن علاقه داشته باشید کافی است ولی بعد از ورود به این رشته، باید بسیاری از مباحث مانند انگلیسی، ریاضیات و ... را تقویت کنید. برای مطالعه بیشتر دربارهی پیشنیازها، به مقاله پیش نیازهای رشته کامپیوتر مراجعه کنید.
درامد و بازار کار رشته کامپیوتر چگونه است؟
همانطور که در این مقاله اشاره شد، کامپیوتر دارای بازارهای فراوانی است و در هرحوزهای از آن فعالیت کنید، قطعا میتوانید شغل خودرا بدست آورید اما برای کسب درآمدهای خوب، باید بسیار صبور باشید و علاقهی زیاد باعث شود که روزبه روز دانش خودرا در حوزهی مربوطه افزایش دهید و بعد از مدتی میتوانید درآمدهای زیادی از راههای مختلف کسب کنید.