پاسخ تشریحی پایگاه داده کنکور ارشد کامپیوتر ۱۴۰۳ در این صفحه قرار داده شده و روش های دسترسی به پاسخ تشریحی پایگاه داده کامپیوتر و آیتی سال های قبل گفته شده
درس پایگاه داده باتوجهبه کاربردیبودنش، موردعلاقه بسیاری از دانشجویان است؛ البته باید توجه داشته باشید که تستهایی که از این درس در کنکور مطرح میشود شامل نکات جزئی و ریزی است. در این مقاله پاسخ تشریحی پایگاه داده ۱۴۰۳ ارائه شده است. برای دسترسی به پاسخ تشریحی تستهای سالهای قبل میتوانید از پلتفرم آزمون یا دوره نکته و تست استفاده کنید که در ادامه توضیح میدهیم.
پاسخ تشریحی پایگاه داده ۱۴۰۳
آسان تفاوت اصلی بین دیدهای پذیرا (Updatable Views) و دیدهای ناپذیرا (Non-Updatable Views) در پایگاه دادهها چیست؟ اصول و مفاهیم پایه
1 هر دو نوع دید قابلیت بهروزرسانی دادهها را دارند، اما دیدهای ناپذیرا، محدودیتهای بیشتری دارند.
2 دیدهای پذیرا، امکان بهروزرسانی دادههای موجود در آنها را فراهم میکنند، درحالیکه دیدهای پذیرا، فقط برای خواندن دادهها استفاده میشوند.
3 دیدهای پذیرا، امکان بهروزرسانی دادههای موجود در آنها را فراهم میکنند، درحالیکه دیدهای ناپذیرا، فقط برای خواندن دادهها استفاده میشوند.
4 هیچ تفاوتی بین دیدهای پذیرا و دیدهای ناپذیرا وجود ندارد و هر دو فقط برای خواندن دادهها استفاده میشوند.
گرینه 3 صحیح است.
در دیدهای پذیرا (updatable views) امکان به روزرسانی داده وجود دارد. در حالی که دیدهای ناپذیرا این امکان را ندارند.
آسان روش Cascade در قاعده تمامیت ارجاعی در پایگاه دادهها، چه کارکردی دارد؟ پایگاه داده رابطهای
1 فقط برای بهروزرسانی استفاده میشود و هیچ تأثیری بر حذف رکوردها ندارد.
2 هنگامی که یک رکورد در جدول مرجع حذف یا بهروزرسانی میشود، فقط تغییرات حذف در جدولهای مرتبط اعمال میشود
3 فقط درصورت تغییر مقدار ستونهای غیرکلید در یک جدول، تغییرات را در جدولهای دیگر اعمال میکند.
4 هنگامی که یک رکورد در جدول مرجع حذف یا بهروزرسانی میشود، تغییرات بهصورت خودکار در جدولهای مرتبط با کلیدهای خارجی اعمال میشود.
گزینه 4 صحیح است.
در زبان sql به هنگام تعریف کلید خارجی میتوان از on delete cascade و on update cascade استفاده کرد. با اینکار وقتی رکوردی از جدول مرجع (اصلی) حذف شود. رکوردهایی که به آن رکورد ارجاع دادهاند ( یا به عبارت دیگر با آن رکورد مرتبط هستند) حذفdelete یا بروزرسانی update میشوند. پس گزینه ۴ صحیح است.
متوسط در مدیریت پایگاه دادهها، Schema Evolution چه چالشهایی را بههمراه دارد؟ اصول و مفاهیم پایه
1 تغییر Schema، بدون اختلال در دسترسی کاربران به پایگاه داده و بدون از دست دادن با آسیب به دادههای موجود، یک چالش است.
2 تغییر Schema بهطور معمول نیازمند بازنویسی کل برنامههای کاربردی راست که با پایگاه داده در ارتباط هستند.
3 Schema Evolution فقط در پایگاه دادههای شیءگرا امکان پذیر است و در سایر انواع پایگاه دادهها امکانپذیر نیست.
4 Schema Evolution به معنای تغییر دادههای ذخیره شده در پایگاه داده است و به همین دلیل اغلب منجر به از دست رفتن دادهها شود.
گزینه 1 صحیح است.
منظور Schema Evolution یعنی تغییر اسکما پس از طراحی و راهاندازی پایگاه داده است. مثلا در حال حاضر هر ایرانی میتواند در یک بانک چند حساب داشته باشد. بانک مرکزی قانونی تصویب کند که هر ایرانی فقط میتواند یک حساب باز کند. این یک مثال از تکامل اسکما است. بدیهی است که این کار موجب تغییر دادههای موجود میشود. مثلا باید تمامی حسابهای زیادی راکد و احیانا حذف شود. و کوئریهای نوشته در دل برنامههای کاربردی هم باید تغییر کنند. گزینه ۴ به تغییر دادهها اشاره میکند ولی به بازنویسی برنامههای کاربردی اشاره ندارد. گزینه ۲ فقط به بازنویسی برنامههای کاربردی اشاره میکند. گزینه ۳ میگوید اصلا این امکان وجود ندارد. که غلط است در عمل خیلی از پایگاهداده در حین کار باید تغییر کنند. گزینه ۱ بهترین پاسخ است.
نکته مهم در مورد Schema به نحوی مبحث استقلال داده ای و حفظ صحت پایگاه داده بوده به نحوی که اگر تغییر schema باعث اختلال و از دست دادن داده نشود گزینه 1 صحیح بوده و سایر گزینه ها نادرست است.
آسان عبارت «is a type of» در مدلسازی دادهها، به چه منظوری استفاده میشود؟ اصول و مفاهیم پایه
1 نشاندادن رابطه یک به یک بین دو جدول در پایگاه داده
2 نشاندادن روابط چند به چند بین جداول در پایگاه داده
3 مشخصکردن انواع دادههایی که در یک ستون خاص میتوانند ذخیره شوند.
4 تعریف یک سلسلهمراتب وراثت بین کلاسها یا جداول، جایی که یک کلاس یا جدول خاص، زیرمجموعهای از کلاس یا جدول دیگری است.
گزینه 4 صحیح است.
در فصل ER نام دیگری که برای رابطه generalization-specialization یا همان وراثت استفاه میشود ISA است که مخفف همین is a type of میباشد. پس گزینه ۴ صحیح است.
طبق تعریف مشخص است که برای مشخص کردن سلسله مراتب و این که یک جدول خاص از یک نوع خاص یا زیر مجموعه ای از کلاس یا جدول دیگری است میتوان از عبارت فوق استفاده نمود.
متوسط فرض کنید میخواهید اطمینان حاصل کنید که مجموع حقوق کارمندان در هر بخش از بودجه آن بخش تجاوز نمیکند. کدامیک از پرسوجوهای زیر به درستی یک Assertion را برای این قاعده تعریف میکند؟ زبان و پرس و جوی SQL
راهنمایی: با توجه به اطلاعات زیر به سؤال پاسخ دهید.
فرض کنید دو جدول داریم: - جدول Employees با ستونهای Salary, Age, DepartmentID, EmployeeID, Name - جدول Departments با ستونهای Budget, DepartmentName, DepartmentID - ستون DepartmentID در جدول Employees بهعنوان کلید خارجی است که به ستون DepartmentID در جدول Departments ارتباط دارد.
کلید سازمان سنجش گفته ۲ درست است. ولی ۲ به خاطر sum بعد where خطای نحوی دارد. بعد از check باید یک عبارت بولیین با مقدار true یا false بیاید.
Select sum(E.Salary) FROM Employees E GROUP BY E.Department
مجموع حقوق کارمندان یک بخش را محاسبه میکند.
SELECT D.Budget FROM Department D WHERE D.DepartmentID = E.DpeartmentID
بودجه آن بخش را بر میگرداند. با استفاده از <= این دو مقدار با هم مقایسه شده و چک میشود که نادرست False نباشد، یا به عبارت دیگر مجموع حقوق کارمندان یک دپارتمان از بودجه آن دپارتمان کمتر باشد. پس گزینه ۳ صحیح است. در نهایت سنجش این سوال را حذف کرد .
آسان چند مورد از عبارات زیر، نادرست است؟ شاخص گذاری اطلاعات
- اگر یک مجموعه از جداول در سطح 3NF باشد، حتماً2NF هم هست. - اگر یک مجموعه از جداول در سطح BCNF باشد، حتماً 2NF هم هست. - ممکن است یک مجموعه از جداول در سطح BCNF باشد ولی 3NF نباشد. - ممکن است یک مجموعه از جداول در سطح 4NF باشد ولی BCNF نباشد.
1 یک
2 دو
3 سه
4 چهار
گزینه 2 صحیح است.
در بحث نرمال فرمها دیدیم که آنها زیر مجموعه هم هستند.
مثلا چون 3NF زیر مجموعه 2NF است پس اگر در سطح 3NF باشیم حتما در سطح 2NF هستیم. جمله سوم و چهارم نادرست بقیه درست هستند. پس گزینه ۲ صحیح است.
پلتفرم آزمون و بانک تست و مجموعه سوالات کنکور ارشد کامپیوتر و آیتی
سیستم قدرتمند آزمون کنکور کامپیوتر - اولین و تنها سیستم آزمون رشته کامپیوتر
داوطلبین کنکور ارشد کامپیوتر و آیتی، با این پلتفرم نیازی به تهیه هیچ کتابی ندارید، بهتر از هر کتاب مجموعه سوالات
پاسخ تشریحی تستهای 22 سال اخیر کنکور ارشد کامپیوتر و آیتی
ایجاد آزمون واش بک و فیدبک
شبیه سازی کنکورهای سراسری سالهای گذشته
منتخب کردن تستها قبل، بعد و در حین آزمون
فیلترهای فوق هوشمند برای انتخاب سوالات
ایجاد آزمون از هر فصل یا از هر درس
بیش از 6000 تست تالیفی و کنکور
پلتفرم آزمون با هدف بینیاز سازی دانشجویان از منابع کتابی متفاوت، یکپارچهسازی دسترسی به تستهای کنکور و ایجاد محیطی برای ساخت آزمون شخصیسازی شده طراحی شده است. شما در این پلتفرم میتوانید بهتمامی تستهای درس پایگاه داده به همراه پاسخ تشریحی دسترسی داشته باشید، آزمون بسازید، با دیگران رقابت کنید و…. اگر میخواهید بیشتر با این سرویس آشنا شوید یا در آن ثبتنام کنید، به صفحه پلتفرم آزمون کنکور کامپیوتر مراجعه کنید.
جمعبندی
برای دستیابی به پاسخ تشریحی تست های پایگاه داده سال ۱۴۰۳ و سالهای گذشته دو روش معرفی کردیم: (۱) دوره نکته و تست پایگاه داده و (۲) پلتفرم آزمون کنکور کامپیوتر برای پایگاه داده. با آرزوی موفقیت برای شما داوطلبان کنکور ارشد.
چه روش هایی برای دسترسی به پاسخ تشریحی تست های پایگاه داده وجود دارد؟
دو روش: (۱) دوره نکته و تست پایگاه داده و (۲) پلتفرم آزمون کنکور کامپیوتر
آیا با تهیه منابع ذکر شده، نیازمند کتاب یا منبع دیگری هستم؟
خیر این منابع برای نکته و تست پایگاه داده کافی است.
همچنین هر گونه سوالی در مورد کلاسهای آنلاین کنکور کامپیوتر و یا تهیه فیلمها و یا رزرو مشاوره تک جلسهای تلفنی با استاد رضوی دارید میتوانید به طرق زیر از تیم پشتیبانی بپرسید: