برنامه‌ریزی تا کنکور ارشد و دکتری: مشاوره خصوصیت با استاد رضوی رو رزرو کن!
ویس توضیحات مشاوره رزرو مشاوره
کنکور کامپیوتر
0
ورود | ثبت نام
نظرات
اشتراک
بالا
علاقه‌مندی
اشتراک
 

همه چیز در مورد تحصیل در خارج از کشور

در این صفحه به بررسی چالش هایی پرداخته ایم که دانشجویان برای ادامه تحصیل در خارج از کشور با آنها روبرو می شوند. (بهترین کشور برای زندگی، انگیزه فرد و نقطه شروع)

وکیل مهاجرت تحصیلی خود باشید

نگاه کلی به تحصیل در خارج از کشور

یکی از انواع مهاجرت، مهاجرت تحصیلی می باشد. در جوامع امروزی جوانان پس از گذراندن دوره ابتدایی و متوسطه با قبولی در دانشگاه به دنبال ارتقاء سطح دانش و کسب تجربه های مختلف هستند. در این میان عده ای از افراد اقدام به مهاجرت به آمریکا و اروپا می نمایند تا از سطح بالاتر تحصیلات عالیه برخوردار گشته و بعنوان یک دانشجو بین المللی از تجربیات بی بدیلی بهره مند گردند. همچنین عده ای بعلت مواجه با سد کنکور در مقاطع مختلف اقدام به مهاجرت تحصیلی می نمایند. استرس و سختی قبولی در کنکور کارشناسی ارشد و دکتری، تحصیل رایگان در اروپا، بورسیه تحصیلی و غیره مسائلی هستند که دانشجویان را مجاب مینماید تا به ادامه تحصیل در خارج از کشور بیاندیشند.
تعداد دانشجویان ایرانی در اروپا از آمریکا بیشتر است ولی مهاجرت به آمریکا هدف اول دانشجویان ایرانی می باشد. طبق آمار یونسکو حدود 11000 نفر محصل ایرانی در آمریکا مشغول به تحصیل هستند. این در حالی است که تنها 4000 دانشجوی ایرانی تحصیل در آلمان را انتخاب کرده اند. دلیل این عمر ریشه در تسلط بیشتر دانشجویان ایرانی به زبان انگلیسی در مقایسه با دیگر زبان ها دارد. دانشجویان ایرانی عمدتا دانشگاه هایی را برای اپلای انتخاب می نمایند که در آنها تحصیل به زبان انگلیسی ممکن باشد. داشتن اقوام و آشنایان مقیم یک کشور خارجی از دیگر عوامل مهم در انتخاب کشور ایده آل برای ادامه تحصیل در خارج از کشور میباشد. یکی دیگر از مسائل تعیین کننده در انتخاب کشور مقصد، هزینه های ادامه تحصیل میباشد. ادامه تحصیل در خارج از کشور به صورت رایگان گزینه بسیار دلچسبی است. به عنوان مثال طبق قانون جمهوری فدرال آلمان ، تحصیل در آلمان رایگان است (studieren ist in deutschland kostenlos ). حال آنکه تحصیل در انگلستان بسیار هزینه بردار است. با تغییر قانون در کشور سوئد از سال 2008 به بعد تحصیل در سوئد رایگان نیست.

با اینکه تحصیل در خارج از ایران کمک شایانی به بالابردن سطح علمی دانشجو مینماید، اما باید به مزایا و معایب تحصیل در خارج از کشور نیز توجه بسیاری داشت. نباید دانشجو تنها و تنها برای بالا بردن توانایی های فردی اقدام به تحصیل در خارج از کشور بپردازد .که باید با یک هدف بلند و البته دست یافتنی قدم در این راه بگذار. تحصیل در خارج از کشور میتواند دید شما را نسبت به زندگی تغییر دهد. زندگی در یک کشور دیگر میتواند به نوبه خود یک کلاس ارزشمند در جهت تحصیل تجربیات عالی و بین المللی تلقی گردد. دانشجو علاوه بر ارتقاع سطح علمی خود با فرهنگ و میراث کشورهای دیگر آشنا می گردد و درهای جدیدی به روی او باز می شود. اینکه فرد با یک زبان دیگر صحبت کند، دوستان جدید پیدا کند و با غذاهای جدید و سنتی یک کشور دیگر آشنا میشود به او اعتماد به نفس بالایی می بخشد و در رزومه او نقطه مثبت و قابل توجهی خواهد بود.

انگیزه شما از مهاجرت تحصیلی چیست؟

برای انجام یک پروژه شما نیاز به انگیزه انجام پروژه دارید. نظر به اینکه مهاجرت تحصیلی پروسه ای پیچیده و طولانی است فرد باید انگیزه ی کافی را تا رسیدن به نتیجه داشته باشد.
فرد باید ابتدا یک هدف بلند و عالی را برای خود ترسیم کند و سختی‌های رسیدن به هدف را در نظر بگیرد. مشکلاتی از قبیل دوری از خانواده، زندگی در خارج از ایران و در یک جامعه بیگانه، مشکلات مربوط به خوابگاه دانشجویی خارجی، درس خواندن به زبان انگلیسی، هزینه ها و بسیاری از مشکل هایی که قابل پیش بینی نیستند. بنابراین لازم است فرد برای رسیدن به هدف به خودباوری رسیده باشد. هدف باید به قدری عالی باشد که هر لحظه با یادآوری آن، فرد هیجان کافی را برای ادامه مسیر بدست آورد. به عنوان مثال تحصیل در دانشگاه های معتبر جهان ، کار کردن در یک محیط علمی در عالی ترین سطح ممکن، کار کردن در یک شرکت معروف و بین الملل، کنفرانس ها و مقالات و سفرهای علمی به دور دنیا، ایفا کردن یک نقش مهم در دنیا و در زمینه تحصیلات، انجام پروژه های بین المللی، دستیابی به درآمدهای ارزی، دیدار با بزرگان رشته تحصیلی خود در دنیا که تمام اینها برای هر فردی میسر است فقط و فقط اگر انگیزه، پشتکار و همت عالی داشته باشد.
در کنار تمام این مسائل فرد باید منطقی و بر اساس داشته ها و توانایی‌های خود تصمیم مناسبی جهت ادامه تحصیل در خارج از کشور بگیرد. در این میان هستند بسیاری از شرکتهای اعزام دانشجو به خارج از کشور که برای فرد چهره ای زیبا از بهترین کشور برای زندگی ایرانیان ترسیم می‌کنند. در صورتی که فرد دارای نمرات سطح پایین بوده و از نظر دانش زبان های خارجی نیاز به تمرین های فراوان و بلند مدت دارد. اگر فرد با یک پشتوانه ی علمی ضعیف به یک دانشگاه خارجی برود و نتواند در آنجا استعدادهای خود را بروز دهد پس از مدتی کوتاه از دانشگاه اخراج شده و مجبور است بدون هیچ دستاوردی به ایران بازگردد. بنابراین باید فرد منطقی و با توجه به حقایق تصمیم بگیرد.
با توجه به جمیع جوانب فرد باید خود مستقلاً در مورد زندگی تصمیم بگیرد تا در آینده توجیهی غیرمنطقی برای مشکلات خود نداشته باشد. اطرافیانی که نظرهای منفی و مثبت فراوانی راجع به مهاجرت تحصیلی فرد به او میدهند در آینده از فرد نمیپرسند که " آیا الان از شرایط رازی هستی یا نه؟"

برای ادامه تحصیل در خارج از کشور از کجا شروع کنم؟

دانشجویانی که به دنبال ادامه تحصیل در خارج از کشور میباشند ابتدا باید بهترین کشور برای زندگی را با توجه به تمام جوانب مشخص کرده و سپس لیستی را از دانشگاه های معتبر آن کشور تهیه بفرمایند. دانشجو باید دقت لازم را در انتخاب دانشگاه در کشور مقصد به خرج دهد و دانشگاه هایی را انتخاب نماید که در کتاب نظام ارزشیابی وزارت علوم ممتاز شمرده شده باشند. در صورتی که دانشگاه های مورد نظر دانشجو در لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم نباشد مدرک اخذ شده از آن دانشگاه در ایران فاقد اعتبار خواهد بود. پس از این که دانشجو دو یا چند دانشگاه را در کشور مقصد هدف نهایی قرار داد، با مراجعه به بخش بین الملل وب سایت دانشگاه های خارجی مورد نظر، تاریخ شروع و اتمام ثبت نام در آنها را به دست می آورد. همچنین در بخش بین الملل وب سایت دانشگاه های خارجی لیستی از مدارک مورد نیاز جهت ثبت نام موجود است و دانشجو باید تمام این مدارک را تهیه و در صورت نیاز ترجمه و به تایید مدارک توسط دادگستری (مهر دارالترجمه) و وزارت امور خارجه برساند و همچنین در بخش تایید مدرک سفارت مربوطه، صحت ترجمه ها را اثبات نماید.

امتیازدهی4.4416666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 14.44 امتیاز (60 رای)
اشتراک
بارگذاری نظرات

مشتاقانه منتظر نظرات و سوالات شما هستیم

سوال شما توسط استاد رضوی پاسخ داده می‌شود و از طریق پیامک به شما اطلاع رسانی می‌شود
  • ---------------
  • ---------------
83 نظر در این صفحه ثبت شده است
avatar
تاریکی
سلام آقای رضوی یه سوال داشتم اگه دبیرستان رو دانشگاه فرهنگیان بخونیم میتونیم برای دانشگاه تو خارج ادامه تحصیل بدیم؟ و اینکه اگه میتونیم چطوریه میشه بگین ؟ممنون میشم.
avatar
رامین رضوی
سلام، وقت بخیر، دبیرستان رو دانشگاه فرهنگیان بخونید یا منظورتون این هست که مقطع لیسانس رو دانشگاه فرهنگیان بخونید؟
avatar
مریم
سلام وقت بخیر
شرایط اینکه توی رشته های پزشکی تو کشورهایی مثل ترکیه یا روسیه تحصیل کرد و بعد از گذروندن چندین واحد توی ایران ادامه داد رشته رو چیه؟
و اینکه بعد از گذروندن چند واحد امکان برگشت هست؟
avatar
رامین رضوی
سلام، وقت بخیر، ما در حوزه رشته مهندسی کامپیوتر فعالیت می‌کنیم و اطلاعی در خصوص سایر رشته‌ها نداریم، موفق و پیروز باشید
avatar
محمد
سلام
من یک سوال داشتم اینکه میتونم با کنکور ایران برم تو دانشگاه خارج از کشور درس بخونم یا باید دانشگاه رو توی ایران برم
و اینکه میتونم در دانشگاه خارج از کشور به جز درس کار های دیگه ای مثل کار یا تست ورزشی و ... انجام بدم یا نه فقط باید درس بخونم
avatar
رامین رضوی
سلام، وقت بخیر، جواب سوال اول‌تون خیر است. در خصوص سوال دوم‌تون بله می‌توانید در کنار تحصیل ورزش و ... هم انجام دهید، در خصوص کار هم اگر فول فاند بگیرید تحصیل شما در واقع کار شما محسوب می‌شود و تقریبا کار دیگری در کنار تحصیل نمی‌توانید انجام دهید. موفق و پیروز باشید
avatar
آرمین
سلام وقتتون بخیر
کسی که کارشناسیش کامپیوتر نبوده، ولی ارشد شریف یا تهران بوده باشه و توی مقطع ارشدش خوب عمل کرده باشه ولی نخواد دکترا بخونه، شانس این آدم برای ارشد مجدد با فاند در آمریکای شمالی (مخصوصا کانادا) چجوریه؟
avatar
رامین رضوی
سلام وقت بخیر، اگر منظورتون این هست که ارشد را در رشته کامپیوتر در دانشگاه تاپ بخونید و مجدد ارشد کامپیوتر را در کانادا بگیرید، چرا مجدد ارشد بگیرید؟ گزینه بهتر این هست که برای دکتری اپلای کنید و با توجه به این که رزومه خودتون خوب میکنید مشکلی از این بابت که لیسانس رشته دیگری بودین ایجاد نمیشود، موفق و پیروز باشید
avatar
پارسا
سلام دکتر وقت بخیر
ممنون از وقتی که برای پاسخ به سوال قبلیم گذاشتید.
پیرو سوال قبلیم یه سوال دیگه هم دارم، اینکه برای مستر فاند ها خیلی ضعیفن درسته؟
بعد اینکه در کشور خارجی کسی که اپلای کرده میتونه هم درس بخونه و کار کنه؟ یعنی اینکه به جفتش برسه؟
avatar
رامین رضوی
سلام وقت بخیر، بله تعداد پوزیشن های مقطع ارشد بسیار کمتر از دکتری است و اصولا فانداش هم کمتر است، برای سوال دوم فول فاند نباشید می توانید کار کنید. موفق و پیروز باشید
avatar
پارسا
سلام من دانشجوی کارشناسی مهندسی کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت هستم و معدلم حدود ۱۷ هست خواستم بدونم دانشگاه علم و صنعت هم جزو دانشگاه های تاپ کشور برای اپلای حساب میشه ؟ مثله شریف یا امیر کبیر؟ دوم اینکه میتونم با ایلتس بالا و معدل بالای ۱۷ از همین دانشگاه برای ارشد فاند بگیرم به یه دانشگاه تو آمریکا ؟
avatar
رامین رضوی
سلام، وقت بخیر، در مقطع لیسانس دانشگاه علم و صنعت جزء دانشگاه سطح بالا محسوب میشود و میتوانید از این دانشگاه نیز برای مقطع ارشد اپلای کنید، ولی مسلما مانند دانشگاه تهران و شریف نیست، برای دانشگاه های آمریکا باید مدرک زبان تافل و همین طور مدرک GRE بگیرید، موفق و پیروز باشید
avatar
پویان
سلام دکتر رضوی، ممنون از وقتی که برای پاسخ دادن می ذارید.
من سال آخر کارشناسی رشته مدیریت بازرگانی هستم، معدل 18 و برای ارشد قصد تغییر رشته به هوش مصنوعی رو دارم با توجه به اینکه علاقه خودم هم بیشتر به همین سمته (حتی تو رشته فعلی خودم هم بیشتر جذب جنبه تکنولوژی و فناوری ها در این حوزه شدم تا خود فیلد) و قصد دارم کار آکادمیک و ریسرچ رو ادامه بدم...این تغییر رشته در حین اپلای دکتری چقدر مشکل ساز میشه برام به صورت واقع بینانه و ممکنه مانعی برای گرفتن فاند از برنامه های خوب باشه؟ اگه پاسخ بله هست از چه طریقی میشه جبرانش کرد؟ GRE بالا، مقاله خوب..
avatar
رامین رضوی
سلام، وقت بخیر، مسلما اینکه لیسانس رشته کامپیوتر نبودید بار منفی برای شما دارد ولی اگر در مقطع ارشد بتوانید در دانشگاه‌های تاپی نظیر تهران و شریف قبول شوید و در مقطع ارشد خوب عمل کنید (معدل خوبی کسب کنید و همین طور بتوانید مقاله بدهید، هر چند افراد بسیاری بودند که بدون مقاله نیز اپلای کردند) مشکلی برای اپلای و فاند گرفت شما پیش نمی‌آید، موفق و پیروز باشید
avatar
آرش یوسفی
پیرو کامنت قبلیم : دکتر جان من لایف استایلمو از ریشه دارم عوض میکنم کلا به خودم وقت دادم ، مثلا 5 سال که به یه هدف خاص برسم ، کلی آزمون و خطا کردم پیش کلی روانشناس و مشاور و برنامه ریز رفتم به این نتیجه رسیدم که مسیرم علاقم هدفم و ... کامپیوترمحور و علمیه و اصلا من آدم شغل فعلیم نیستم و فقط اتلاف عمرمه هرروز زده تر میشم حتی ریز شدم روی زیرشاخه ها و انتخابمم کردم ، متاهلم ولی تایمم خیلی آزاده ، حمایت همسرمم دارم ینی از لحاظ مالی میتونه موقتا منو ساپورت کنه تا درس بخونم و خیلی از مسائل حل شده ،کلا این شغل برای من تموم شدس و بزودی استعفا میدم . حالا این مسائل بکنار ، یه برنامه قوی ریختم کند ولی ثابت دارم جلو میرم ، ولی هرروز تلاشم بیشتر میشه تنها دغدغم اینه یکروزی یکجایی من نتونم برم کشور دیگه برای ادامه تحصیل و اپلای ، چون قطعا توی خودم میبینم که موفق بشم :))) فقط این برام سواله آیا ۱_ شغل نظامی که من هستم ممکنه منو ببره تو سکوریتی چک و کلا نتونم برم ؟ خیلی برام مهمه جواب این سوال ۲_ آیا ۳۱ سالگی دیر نیست برای تغییر ؟ تلاشم غیرمنطقی نیست ؟ (پی نوشت : همایش های شمارو کامل دیدم ، منابع از خودتون بصورت ویدئو تهیه کردم ، مرور و ... کاملا اصولی ) ببخشید اگه طولانی شد . و قدردان شما انسان بزرگ و تلاشگر هستم که پیوسته برای عموم دانشجویان پیگیری و رفع ابهام میکنید . تندرست باشید ?
avatar
رامین رضوی
سلام. وقت بخیر. عذرخواهم به علت تاخیر در پاسخ گویی، به علت پیام‌های بسیار زیادی که دانشجوها برای انتخاب رشته داده بودند موفق نشدم پاسخ شما را به موقع بدهم.
در مورد سوال اول‌تون بله این احتمال وجود دارد، ولی فقط این یک احتمال هست و شاید هم هیچ مشکلی برای شما پیش نیاید، اگر مهره بزرگ و کلیدی نبودید این احتمال کمتر و کمتر خواهد شد.
در مورد سوال دوم‌تون، به نظر شما کی وقت مناسب هست؟ اگر الان هم دنبال آرزوها و رویاهاتون نرید پس کی میخواید برید؟ اصلا آیا اگر الان نرید بعدا می‌تونید؟ پس جواب شما این هست : زندگی اونقدر طولانی نیست که ارزش این و داشته باشه که دنبال آرزوهاتون نرید.
انشالا موفق و پیروز باشید
avatar
آرش یوسفی
باسلام و خسته نباشید .استاد بنده 10 ساله نظامی(ارتش) هستم و مدرکم مهندس برق و وزارت علومیه . اگر از شغلم بیام بیرون و برای ارشد دانشگاه معتبر قبول بشم و... درصورت پذیرش شدن در اروپا یا کانادا آیا بواسطه شغل سابقم ممکنه به مشکل بخورم ؟ ایا مورد مشابه من داشتین؟ ممنونم
avatar
رامین رضوی
سلام. وقت بخیر. نیازی نیست از کارتون بیرون بیاید، اگر برنامه ریزی داشته باشید و بصورت پیوسته تلاش کنید می‌تونید موازی با کارتون برای کنکور ارشد تلاش کنید که اگر حتی نتوانستید اپلای کنید مشکلی براتون به وجود نیاد، البته من از شرایط شما اطلاعی ندارم که مجرد هستید یا متاهل و آیا اینکه به حقوق کارتون نیازی دارید یا خیر. نمی‌توانم به قطعیت بگویم که می‌توانید یا خیر، این موضوع خیلی بستگی به این موضوع دارد که دقیقا چه فعالیتی داشتید و همین طور اینکه رزومه‌تون و چطور بنویسید و برای ویزا مصاحبه کننده شما چه کسی باشد و ...
به هر حال اگر بتوانید در دانشگاه‌های تاپ کشور قبول شوید اگر حتی در کشور هم بمانید موقعیت‌های بسیار بهتری برای شما به وجود می‌آید. موفق و پیروز باشید
avatar
محمدرضا

سلام وقت بخیر استاد عزیز
برای اپلای به آلمان از طریق کار به چه صورت هست؟و برای ارشد در آلمان باید باهزینه شخصی بریم یا فاند میدن؟

avatar
رامین رضوی

سلام. وقت بخیر. سوال اول تون واضح نیست و خیلی کلی هست. در مورد سوال دوم تون اگر رزومه خاصی ندارید بله باید با هزینه خودتون برید. موفق و پیروز باشید

هیچ نظری ارسال شده در اینجا وجود ندارد
بارگذاری بیشتر
تلگرام اینستاگرام تماس با پشتیبانی: 09378555200 تماس با پشتیبانی: 09378555200