برنامه ریزی تا کنکور ارشد و دکتری: مشاوره خصوصیت با استاد رضوی رو رزرو کن!
ویس توضیحات مشاوره رزرو مشاوره
کنکور کامپیوتر
0
ورود | ثبت نام
نظرات
اشتراک
بالا
علاقه‌مندی

اشتراک
 

کدنویسی چیست؟ – کد نویسی یعنی چه

این مقاله عالی به بررسی این پرداخته که کد نویسی چیست و مفهوم کد نویسی را بررسی کرده، همچنین تفاوت کدنویسی و برنامه نویسی و کاربرد های کدنویسی را بررسی کرده

با پیشرفت روزافزون تکنولوژی، کدنویسی یکی از مهارت‌های پرمتقاضی در جامعه امروزی می‌باشد، بعلاوه شغل‌های شامل کدنویسی نسبت به موقعیت‌های شغلی دیگر جزو پردرآمدها محسوب می‌شوند. حتی اگر نمی‌توانید بطور تمام وقت به کدنویسی مشغول شوید، از ویژگی‌های خوب این کار آن است که می‌توانید کنار کار دیگر بطور پاره‌وقت به صورت Freelance به ارائه خدمات بپردازید. به‌طور خلاصه فرصت‌ها برای کدنویسی بی‌شمارند، نکته مثبت دیگر آن است که برای یادگیری کدنویسی لزومی ندارد که مدرک تحصیلی در حوزه کامپیوتر داشته باشید.

تصویر برنامه نویسی که در حال کدنویسی است - این تصویر بیانگر مفهوم کدنویسی است

با خواندن این مقاله، شما به اطلاعات لازم در مورد هر چیزی که لازم است در مورد کدنویسی، برنامه نویسی، نحوه شروع یادگیری و کلی مطلب جذاب دیگر دست خواهید یافت.

مفهوم کد نویسی

کدنویسی فرآیند نوشتن دستورهایی است که قابل تفسیر توسط یک کامپیوتر، جهت انجام کارهای خاص می‌باشد، این دستورات با استفاده از یک زبان کد نویسی نوشته می‌شوند، که مجموعه‌ای از قوانینی است که برنامه نویسان برای برقراری ارتباط با کامپیوترها از آنها استفاده می‌کنند. ممکن است برایتان سوال شده باشد که برنامه نویسی چیست و چه تفاوتی با کدنویسی دارد. در ادامه به این موضوع می‌پردازیم.

تفاوت کدنویسی و برنامه نویسی

در حالی که اصطلاحات کدنویسی و برنامه نویسی اغلب به جای یکدیگر استفاده می‌شوند، تفاوت‌های ظریفی بین این دو وجود دارد، با این حال اکثر مواقع منظور افراد از این دو یکی است. همانطور که اشاره شد، کد نویسی به فرآیند نوشتن کد یا دستوراتی اشاره دارد که یک کامپیوتر می‌تواند اجرا کند، از سوی دیگر برنامه نویسی به فرآیند گسترده‌تر توسعه نرم‌افزار اشاره دارد که شامل کارهایی مانند طراحی معماری نرم‌افزار، تست کد و رفع کردن خطاها می‌شود. برنامه نویسی نه تنها شامل نوشتن کد، بلکه مدیریت پروژه‌های نرم‌افزاری و همکاری با توسعه دهندگان دیگر است، از منظر دیگر می‌توان گفت که کدنویسی زیر مجموعه‌ای از برنامه نویسی است، در واقع کدنویسی یک وظیفه خاص در فرآیند بزرگتر برنامه نویسی است.

کاربرد های کدنویسی

از کاربردهای کدنویسی یا برنامه نویسی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کدنویسی چطور کار می کند؟

کدنویسی چطور کار می کند؟

شاید برایتان سوال شده باشد که بعد از نوشتن کد، آن کد چطور در کامپیوتر اجرا می‌شود؟ کد، توسط یک برنامه نرم‌افزاری کامپایل یا تفسیر می‌شود که کد را به زبان ماشین ترجمه می‌کند، یعنی زبانی که کامپیوترها می‌فهمند. هنگامی که کد کامپایل می‌شود، به مجموعه‌ای از دستورالعمل‌های باینری ترجمه می‌شود که می‌تواند توسط CPU کامپیوتر اجرا شود. cpuپردازنده (CPU) چیست؟ بررسی انواع، وظایف و کاربردهاپردازنده (CPU) چیست؟ بررسی انواع، وظایف و کاربردهاسی پی یو قلب کامپیوتر و کامپیوتر قلب دنیای کنونی است، بنابراین در این صفحه به معرفی و بررسی سی‌پی‌یو یا همان پردازنده مرکزی (CPU) پرداخته‌ شده، و بطور کامل توضیح داده‌ایم که CPU از چه بخش هایی تشکیل شده و هر بخش چه وظایف و مشخصاتی دارد. این دستورالعمل‌ها را می‌خواند و عملیات مشخص شده در کد را انجام می‌دهد.

زبان های کدنویسی محبوب

صدها زبان کدنویسی وجود دارد که هر کدام قوانین (Syntax) و ویژگی‌های خاص خود را دارند. در اینجا برخی از رایج‌ترین زبان‌های برنامه نویسی آورده شده است:

 لیست محبوب ترین زبان های  برنامه نویسی در جهان براساس تجزیه و تحلیل ترندهای جستجوی گوگل

زبان های برنامه نویسی سطح بالا و سطح پایین

زبان های برنامه نویسی سطح بالا به گونه‌ای طراحی شده‌اند که به زبان انسان نزدیکتر باشند و درک و استفاده از آنها آسان‌تر باشد، آنها معمولاً کامپایل یا تفسیر می‌شوند و بسیاری از جزئیات سخت‌افزاری زیربنایی را مخفی می‌کنند، از سوی دیگر، زبان‌های کدنویسی سطح پایین به زبان ماشین نزدیک‌تر هستند و کنترل مستقیم بیشتری روی سخت‌افزار در اختیار توسعه‌دهندگان قرار می‌دهند. زبان سطح بالا مثل پایتون و زبان سطح پایین مثل اسمبلی.

چگونه کدنویسی بیاموزیم؟

راه‌های گوناگونی برای یادگیری کدنویسی وجود دارد که بسته به هر شخص می‌توانند مفید باشند. در ادامه به معرفی این راه‌ها می‌پردازیم:

سایت‌های آموزش برنامه نویسی

سایت‌هایی مثل W3schools ،Tutorialspoint ،Javatpoint و... که با سرچ در Google آنها را پیدا خواهید کرد که خیلی از زبان‌های برنامه نویسی را به صورت رایگان آموزش می‌دهند.

یوتیوب

ویدیوهای با کیفیتی را می‌توان در کانال‌های یوتیوب برای یادگیری کدنویسی پیدا کرد. از کانال‌های خوب در این زمینه می‌توان به Freecodecamp اشاره کرد.

دوره های برنامه نویسی

دوره‌های بسیار با کیفیتی در وبسایت‌های داخلی و خارجی برای یادگیری کدنویسی ارایه می‌شوند که از این وبسایت‌ها می‌توان به Udemy، Coursera، مکتب‌خونه، فرادرس و غیره اشاره کرد.

Documentation مربوط به هر زبان

تمام زبانهای برنامه نویسی شامل Documentationهای مخصوص به خودشان هستند که در آنها تمام زیر و بم زبان توضیح داده شده است. البته اغلب برای شروع مناسب نیستند.

مشاغل و درآمد مشاغل در حوزه کد نویسی

در قسمت کاربرد‌های کدنویسی به تعدادی از مشاغل در این حوزه شامل توسعه نرم‌افزار، برنامه ‌نویسی بازی، برنامه‌نویسی‌ ربات، علم داده، هوش مصنوعی، توسعه وب اشاره شد، از مشاغل دیگر در این زمینه می‌توان به مهندس شبکهمهندسی شبکه؛ بررسی آینده شغلی، وظایف و مهارت هامهندسی شبکه؛ بررسی آینده شغلی، وظایف و مهارت هامهندسی شبکه Network Engineering بعنوان یکی از آینده دار ترین مشاغل حوزه کامپیوتر، پیش نیازهای تحصیلی و شغلی متفاوتی دارد، بنابراین در این صفحه بطور کامل به بررسی وظایف و مهارت‌هایی که یک مهندس شبکه نیاز دارد و همچنین به بررسی و معرفی مدارک معتبر شبکه در جهان پرداخته شده است، مهندس DevOps، تحلیلگر امنیت شبکه، مهندس هک و تست امنیت اشاره کرد. ارقام دستمزد برای مشاغل برنامه نویسی بسته به عنوان شغلی خاص، مکان و سال‌ها تجربه می‌تواند بسیار متفاوت باشد. در سال 2021، متوسط ​​حقوق یک برنامه نویس در ایالات متحده حدود 87000 دلار در سال است.

جمع‌بندی

کدنویسی یک مهارت ضروری در عصر دیجیتال امروزی است که ما را قادر می‌سازد فناوری‌های نوآورانه بسازیم و مشکلات پیچیده را حل کنیم. یادگیری کدنویسی می‌تواند چالش برانگیز باشد، اما سرمایه‌گذاری ارزشمندی در آینده شماست. دانستن کدنویسی دنیایی از فرصت‌ها را برایتان بوجود خواهد آورد، پس هر چه زودتر دست به کار شوید!

تفاوت کدنویسی و برنامه نویسی چیست؟

کدنویسی به فرآیند نوشتن کد یا دستوراتی اشاره دارد که یک کامپیوتر می‌تواند اجرا کند، از سوی دیگر، برنامه نویسی به فرآیند گسترده‌تر توسعه نرم‌افزار اشاره دارد که شامل کارهایی مانند طراحی معماری نرم‌افزار، تست کد و رفع کردن خطاها می‌شود. برنامه نویسی نه تنها شامل نوشتن کد، بلکه مدیریت پروژه‌های نرم‌افزاری و همکاری با توسعه دهندگان دیگر است.

چه مشاغلی نیازمند مهارت‌های کدنویسی می‌باشند؟

در قسمت کاربرد‌های کد نویسی به تعدادی از مشاغل در این حوزه شامل توسعه نرم‌افزار، برنامه ‌نویسی بازی، برنامه‌نویسی‌ ربات، علم داده، هوش مصنوعی، توسعه وب اشاره شد، از مشاغل دیگر در این زمینه می‌توان به مهندس شبکه، مهندس DevOps، تحلیلگر امنیت شبکه، مهندس هک و تست امنیت اشاره کرد.

چطور کدنویس‌ها مسائل پیچیده را حل می‌کنند؟

معمولا در ابتدا کدنویس‌ها یک مسئله پیچیده را به مسائل کوچکتر و ساده‌تر تقسیم می‌کنند و سپس برای هر قسمت راه‌حل مناسب را پیدا می‌کنند و در نهایت راه‌حل‌ها را با هم ترکیب می‌کنند، برای انجام این کارها ابزارهای خوبی مثل Functionها و Classها وجود دارند که به تقسیم‌بندی مسائل کمک می‌کنند.

چطور کدنویسی می‌تواند به پیشرفت جامعه کمک کند؟

کدنویسی به ابزاری ضروری برای نوآوری و پیشرفت در جامعه تبدیل شده است به طوری که ارتباطات و نحوه زندگی ما را متحول کرده است. اتوماسیون نیز از دیگر کمک‌های بزرگی است که کد نویسی به جامعه کرده است و مطمئنا همچنان نقش مهمی در شکل دادن به آینده جهان ما خواهد داشت.

اشتباهات رایج افراد تازه کار در کدنویسی چیست؟

از مشکلات رایج برنامه نویسان تازه‌کار می‌توان به کامنت نگذاشتن، نوشتن کد بیش از حد و اضافی، نوشتن کد‌هایی با پیچیدگی زمانی بالا، نام گذاری بی‌معنای متغیرها اشاره کرد، مشکلاتی نظیر خوردن به انواع خطاهای نحوی و منطقی را نمی‌توان صرفا به افراد تازه کار نسبت داد چرا که حتی افراد حرفه‌ای هم در طول نوشتن کد به خطاهایی بر خواهند خورد.

امتیازدهی4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 14.50 امتیاز (1 امتیاز)
اشتراک
بارگذاری نظرات
تلگرام اینستاگرام تماس با پشتیبانی: 09378555200 تماس با پشتیبانی: 09378555200