معرفی دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران
دانشگاه تهران مجموعه بسیار بزرگی هست که ویژگی اصلی دانشگاه تهران هم کتابخانه مرکزی هست که شامل کتابهایی هست که اگر در خارج از دانشگاه پیدا نشود قطعاً در این کتابخانه پیدا میکنید و کتابخانه به نامی هست. دانشگاه تهران شامل چندین دانشکده هست که در دانشکده فنی رشتههای برق، کامپیوتر، مکانیک، نفت و مواد و متالورژی ارائه میشود. ساختمان برق و کامپیوتر با یکدیگر هستند و ساختمان برق و کامپیوتر دو ساختمان قدیم و جدید دارد که هر دو اینها فعالیت میکنند در ساختمان قدیم برای آزمایشهای کارشناسی و بچههای کارشناسی هست و در ساختمان جدید بیشتر آزمایشگاههای اساتید و دفتر اساتید هست همینطور کلاسهای ارشد در این ساختمان برگزار میشود.
دررابطهبا فضا و امکانات دانشگاه تهران باید بگم که فضای دانشگاه تهران بهشدت پرانرژی هست و همینطور امکانات رفاهی خوبی را برخوردار هست. در هر ساختمانی این دانشگاه سالن مطالعه وجود دارد این سالن مطالعهها که به نسبت بزرگ هستند در دانشکده فنی هم یک کتابخانه و سالن مطالعه وجود دارد و همینطور جو بسیار خوبی برای دانشجویان برای مطالعه وجود دارد. مشکلی که وجود دارد در این دانشکده سایت وجود ندارد و اغلب بچهها با سیستمهای خودشان فعالیت میکنند همینطور بعضی سالن مطالعهها بچهها با همدیگر اطلاعات خودشان را ردوبدل میکنند.
معرفی اساتید گرایش نرم افزار دانشگاه تهران
برای توضیحات دقیقتر میتوانید در گوگل دررابطهبا اساتید دانشگاه تهران در گرایش نرمافزار میتوانید مطالعه و تحقیق کنید؛ اما اگر بخواهم توضیح دهم. مدیرگروه نرم افزار دکتر فیلی بودند که در همین ترم با دکتر قاسمی جایگزین شدند و مدیرگروه فعلی دکتر قاسمی هستند.
همینطور تعداد اساتید دانشکده کامپیوتر نسبت به تعداد اساتید سایر دانشکدهها بیشتر هست. دکتر تقی یاره که در دانشکده درس Multi Agent و سیستمهای چندعاملی و آیتی درس میدهند که مدیرگروه آیتی دانشگاه تهران هستند دکتر خامس پناه، دکتر قاسمی، دکتر خسروی در حوزه Software Engineer ,Test Software فعالیت میکنند و البته دکتر قاسمی در حوزه تئوری و نظری فعال هستند و دکتر خامس پناه به صنعت نزدیکتر هستند دکتر خوانساری در حوزه کوانتوم فعالیت میکنند و دکتر رهگذر استاد راهنمای بنده هستند که حوزه فعالیت آنها در دیتابیس شبکهها اجتماعی و بیوانفورماتیک و دیتا ساینس و بیگ دیتا فعالیت میکنند دکتر شاکری هم در حوزه IR و Nlp و Datamining فعالیت میکنند و بیشتر در حوزه Data Mining فعالیت دارند همینطور دکتر کارگهی در حوزه سیستمهای بیدرنگ و نهفته اتکاپذیر فعالیت میکنند دکتر اسدپور در حوزه شبکههای اجتماعی و شبکههای اقتصادی و شبکههای حسابگری و زیستی و.. فعالیت دارند دکتر ظروفی و دکتر سیامک محمدی در حوزه مهندسی پزشکی بیشتر فعالیت دارند و دکتر صیاد و دکتر یزدانی در حوزه شبکههای پیشرفته و سیستم عاملسیستم عامل چیست به زبان ساده، چرا باید از OS استفاده کنیم؟این مقاله عالی به معرفی سیستم عامل (Operating System|OS) به زبان ساده پرداخته، همچنین بررسی کرده که چرا باید از سیستم عامل استفاده کنیم و روتر و سوئیچ و.. فعالیت بیشتری دارند و دکتر فیلی در حوزه هوش مصنوعیهوش مصنوعی (AI) چیست؟ انواع، کاربردها، مزایا و معایبهوش مصنوعی یا Artificial Intelligence یا به اختصار AI، امروزه کاربردهای بسیاری پیدا کرده و به یکی از داغترین حوزههای بشر تبدیل شده است، اما با این وجود بسیاری از افراد با کاربردهای آن آشنایی کامل ندارند، به همین علت در این صفحه کاربردها، مزایا و معایب AI بطور کامل بررسی شده است فعالیت میکنند و در حوزه NLP و الگوریتم پیشرفته فعالیت میکنند.
آزمایشگاه اساتید نرم افزار دانشگاه تهران چگونه است؟
در حوزه پردازش متن و Nlp و پردازش طبیعی متن دکتر فیلی فعالیت دارند در سیستمهای بیدرنگ و نهفته و اتکاپذیر دکتر کارگهی فعالیت میکنند در یادگیری الکترونیکی و سیستمهای چندعاملی پیشرفته دکتر تقی یاره در پایگاهداده پیشرفته و بیوانفورماتیکگرایش بیوانفورماتیکبیوانفورماتیک از رشتههای نو، جذاب و میان رشتهای است، با توجه به اطلاعات کمی که در این زمنیه وجود دارد در این مقاله سعی کردهایم هر آنچه در مورد بیوانفورماتیک باید بدانید را به شما بگوییم، با این مقاله کامل و جذاب با ما همراه باشید و دیتا ساینس دکتر رهگذر در نرمافزارهای مبتنی بر وب و درست یابی سیستمها و ارزیابی آنها دکتر خسروی و قاسمی و دکتر خامس پناه فعالیت دارند در سیستمعامل پیشرفته دکتر یزدانی در سیستمهای هوشمند اطلاعات دکتر شاکری و در حوزه شبکهها کامپیوتری و طراحی سیستمهای قابلاعتماد دکتر محمدی فعالیت دارند همینطور دکتر اسدپور در حوزه شبکههای اجتماعی فعالیت دارند و معماری نرمافزار در حوزههای تخصصی دکتر خسروی هست و نرمافزار و پایگاهداده هم حوزه تخصصی دکتر رهگذر هست.
ارتباط با پروژه ملی گروههای مختلف و ارتباط آنها با صنعت
بهطورکلی پروژههای ملی در دانشگاههای بزرگ انجام میشوند و اسپانسرهای بعضی از دانشگاهها برای انجام تحقیقات لازم برخی از شرکتهای مطرح کشور هستند و برای صنعت هم بهتر هست که با دانشگاه همکاری انجام بدهد.
بعضی از اساتید هم خودشان شرکت دارند مثل دکتر فیلی که دانشجوهای خودشان را در شرکت استخدام میکنند دکتر سیامک محمدی دکتر اسدپور هم همینطور دکتر ظروفی هم شرکت دارند و دانشجویان را استخدام میکنند بقیه اساتید هم در پژوهشگاههای سطح تهران فعالیت میکنند و از مزایای اساتید ارتباطات قوی با صنعت خارج از دانشگاه هست.
حوزه و فیلدهایی که در گرایش نرم افزار دانشگاه تهران کار می شود
اختصاصیترین حوزهای که در دانشگاه کار میشود حوزه توسعه نرمافزار هستت؛ اما در حوزه سیستمهای چندهستهای سیستمهای بیدرنگ زمانبندی امنیت شبکههای اجتماعی دادهکاوی سیستمهای هوشمند و بیوانفورماتیک فعالیت میکنند و فیلدهایی هست که اگر علاقهمندی وجود داشته باشد پژوهشهای زیادی میتوان انجام داد و بسیار جای کارکردن وجود دارد.
چه فیلدهایی از گرایش نرم افزار برای اپلای رتبه بالاتری دارند و بین دانشگاه محبوب تر هستند؟
NLP امروزه بهشدت مبحث داغی هست و در بین حوزه نرم افزارمعرفی رشته نرم افزار کامپیوتر در دانشگاه+معرفی ارشد نرم افزاررشته نرم افزار یکی از گرایش های مقطع لیسانس و ارشد کامپیوتر است، در این صفحه رشته نرم افزار کامپیوتر در دانشگاه و ارشد نرم افزار توسط اساتید صنعتی شریف معرفی شده و هوش مصنوعی مرز دقیقی وجود ندارد و دانشجویانی که حتی در حوزه نرمافزار هستند میتوانند در این حوزه فعالیت کنند؛ اما اساتید کمی در دانشگاه تهران در این حوزه فعالیت میکنند؛ ولی به نام ترین استاد این حوزه دکتر فیلی هستند.
data miningداده کاوی چیست؟ بررسی 0 تا 100 دیتا ماینینگ (data mining)این مقاله عالی بررسی کرده که داده کاوی یا دیتا ماینینگ (data mining) چیست و چه کاربردی دارد، سپس انواع روش های داده کاوی و مزایای دیتا ماینینگ را بررسی کرده,IR و تقریباً در حوزه بیوانفورماتیک و... در حال فعالیت هستند و گرایش نرمافزار در حوزه اپلای در کنار هوش مصنوعی جز گرایشهای تاپ و درجه یک محسوب میشود و شما در هر فیلدی وارد بشوید امکان اپلای وجود دارد.
حدود چند درصد از گرایش نرم افزار دانشگاه تهران هر ساله اپلای می کنند؟
تعداد قابلتوجهی از دانشجویان این دانشگاه و این گرایش اپلای میکنند و در بین دانشجویان اپلای کردن مبحث داغی هست و حتی برای این دانشگاه یک گروه تلگرامی هم وجود دارد که دانشجویان موفق از تجربیات خودشان میگویند و دیگران را راهنمایی میکنند و تجربیاتشان را در میان میگذارند و حدود شصت تا هفتاد درصد دانشجویان در حال حاضر اقدام به مهاجرت میکنند و تعداد کمی از دانشجویان کارشناسی هستند که اغلب به علت دیر انجامدادن کارهای مهاجرت یا بحث سربازی ممکن هست که برای ارشد اقدام کنند و این رو هم اضافه کنم در این حوزه برای رشته نرمافزار محدودیتی وجود ندارد.
کدام یک از فیلدهای ارشد نرمافزار برای ورود به بازار کار ایران مناسب تر هست؟
این مورد بستگی به خود فرد دارد و شاید نتوان بین صنعت و دانشگاه ارتباط قوی برقرار کرد؛ چون در ارشد شما بیشتر کار تحقیقاتی انجام میدهید تا اینکه مجبور به دست به آچار شدن و کدزنی بشوید؛ اما بااینوجود باز هم میتوان در این حوزه و صنعت ورود پیدا کرد برای مثال در حوزه تست نرمافزار و توسعه آن و هم چنین سیستمهای بیدرنگ و... از سمت دیگر دانشجویان دانشگاه تهران اغلب به دنبال مهاجرت و یا استارتاپ هستند که در حال تشکیل تیم برای به ثمر رساندن استارتاپهای خودشان هستند.
درس هایی گرایش نرم افزار که در دانشگاه تهران ارائه می شوند
طبق قانونی که برای ورودی ما وجود داشت یک دانشجو ارشد نرمافزار میبایست حداقل 32 واحد درس پاس بکنند که در بین اینها 24 واحد درس های نظری هستند که باید پاس بشوند که میتوانید اینها را در 3 ترم تحصیلی جمع کنید و بیشتر روی پایان نامه خودتان زمان بگذارید و اینکه اینها چه درس هایی هستند شامل :مبانی نظری و ریاضی هست که از این شاخه دو درس را بردارند مانند ارزیابی سیستم های کامپیوتری ،استنباط آماری ریاضیات کامپیوتری پیشرفته ، مدل سازی و طراحی و تحلیل الگوریتم های پیشرفته شاخه دیگر سیستم هست که باید حداقل یک درس را بگذرانند شامل سیستم عامل پیشرفته شبکه های کامپیوتری پیشرفته و یا سامانه های سایبر فیزیکی ، معماری نرم افزار و سیستم های الگوریتم توزیع شده که درس آخر در حال حاضر ارائه نمیشود و هم چنین شاخه کاربرد که شامل یادگیری ماشین ، ازمون نرم افزار پیشرفته ، داده کاوی ، کلان داده یا سیستم های چند عاملی پیشرفته که از این شاخه هم باید حداقل یک درس را بگذرانند هم چنین در شاخه اختیاری میتوانید از هر گرایشی درس بردارید (مثل هوش و آیتی و...) و اگر در دوره کارشناسی دروس جبرانی را سپری نکرده باشید می بایست درس های جبرانی شامل (شبکه های کامپیوتریجامعترین آموزش درس شبکه های کامپیوتریدرس شبکه های کامپیوتری یکی از مهمترین و بنیادیترین دروس رشته کامپیوتر است، با توجه به اینکه اینترنت امروزی بزرگترین سیستم مهندسی ساخت دست بشر در تمام طول تاریخ است، آشنایی با شبکههای کامپیوتری برای تمامی علاقهمندان و دانشجویان رشته کامپیوتر الزامی است، در این راستا در این صفحه به معرفی شبکههای کامپیوتری پرداخته شده است، سیستم عاملمعرفی درس سیستم عامل – بهترین آموزش درس سیستم عامل در کشوردرس سیستم عامل در این صفحه معرفی شده، همچنین بهترین آموزش درس سیستم عامل در کشور را میتوانید در این صفحه تهیه کنید، فصول و مراجع سیستم عامل نیز بررسی شده ، طراحی الگوریتمآموزش طراحی الگوریتم به زبان سادهدرس طراحی الگوریتم یکی از مهمترین و بنیادیترین دروس رشته کامپیوتر است. هدف از این درس، معرفی روشهای مختلف طراحی الگوریتمها برای حل مسائل گوناگون است، در این صفحه به معرفی و آموزش طراحی الگوریتم پرداخته شده است. و پایگاه دادهپایگاه داده چیست؟ – انواع، مفاهیم و کاربردهاپایگاه داده چیست؟ این مقاله به بررسی این موضوع و همچنین انواع پایگاه داده، کاربردهای پایگاه داده، محبوب ترین پایگاه های داده و اجزای اصلی پایگاه داده پرداخته ) را بگذرانید.
میزان اثرگذاری گرایش نرم افزار در انتخاب درس
در دانشگاه تهران انعطافپذیری بیشتری نسبت به سایر دانشگاهها وجود دارد و میتوانید درسهایی از دیگر گرایشها بردارید و صرفاً چهار درس هستند که میبایست حتماً در گرایش نرم افزار گذرانده بشود و شما میتوانید سایر درسها را اختیاری بردارید و بهعنوان دانشجوی مستمع آزاد هم میتوانید در سایر کلاسها شرکت کنید.
مطالبی که در درس های ارشد نرم افزار در دانشگاه تهران ارائه میشود تا چه میزان بهروز و کاربردی هست؟
همگی مطالب بهروز هست و یکی از دلایل آن هم درخواست اساتید برای ارائه در حین ترم تحصیلی هست و شما میبایست ارائهای از مباحث داغ این دوره داشته باشید و موضوع شما از بین این مباحث باشد و گاهی در حین ترم تحصیلی در جلسات اضافه از دانشجویان میخواهند که مطالبی که این روزها بیشتر مطرح هستند را ارائه بدهند. در همه کلاسهای گرایش نرم افزار شما با ابزارها درگیر هستید و باید در طول ترم از این نرم افزارها استفاده کنید.
میانگین زمانی که یک دانشجو ارشد نرم افزار دانشگاه تهران باید برای امور دانشگاهی اختصاص بدهد
این وابسته به هر شخص متفاوت هست و به میزان کاری که باید برای کورس انجام بدهد متفاوت هست و این شناخت در ترم اول عموماً مشخص میشود در حال حاضر باتوجهبه شرایط بنده بهصورت میانگین با پنج ساعت مطالعه در روز میتوان دروس را با نمره خوب گذراند و البته این در ابتدا سخت هست؛ اما بهمرورزمان تبدیل به عادت خواهد شد.
ماهیت کورس های دانشگاه به چه صورت هست؟
در هر کورسی سعی میشود که نرم افزارهای مرتبط با آن کورس معرفی شود و باید در طول ترم با آن نرم افزار درگیر باشند و بیشتر سعی میشود که در حوزه نرمافزار شما از این نرم افزارها استفاده کنید تا اینکه تلاش بر این باشد که چگونه پیادهسازی این نرمافزارها اتفاق افتاده است.
آیا اساتید نرم افزار دانشگاه تهران به غیراز امور تحقیقاتی در حوزههای دیگری هم فعالیت دارند یا خیر؟
بله این مورد وجود دارد؛ ولی باز هم وابسته به استاد درس هست و بعضی از اساتید خودشان شرکت دارند و با پژوهشهای سطح شهر ارتباط دارند و بعضی از آنها در حوزه پروژههای ملی نیز فعالیت میکنند.
همکاری با آزمایشگاه های اساتید نرم افزار دانشگاه تهران
برای همکاری با اساتید میبایست شما دانشجوی استاد دانشگاه باشید تا در حوزهای که میخواهید وارد فعالیت بشوید؛ ولی میتوان با مشورت استاد راهنمای خودتان با اساتید دیگر هم در ارتباط باشید؛ اما تا زمانی که استاد راهنمای شما مشخص نباشد نمیتوانید با سایر آزمایشگاهها ارتباط بگیرید.
پیشنهاد دانشگاه تهران به سایر داوطلبان کنکور ارشد کامپیوتر
دانشگاه تهران یکی از سرآمدترین دانشگاههای ایران هست و در گرایش نرم افزار هم از اساتید مطرحی برخوردار هست هم چنین در حوزههای مختلفی فعالیت میکنند در همین حین برای دانشجویان احترام زیادی قائل هستند و همینطور به ایدههای دانشجویان احترام میگذارند و در صورت داشتن شرایط لازم و مدنظر خودشان از ایدهها بهشدت استقبال میکنند.
از طرفی اکثر این اساتید از رزومه علمی بالایی برخوردار هستند و در دانشگاههای مطرح جهان کسب علم کردند و بهشدت این موضوع برای رشد علمی دانشجویان تأثیرگذار هست همینطور اساتید دانشگاه در دسترس هستند و دلسوزانه دانشجویان را راهنمایی میکنند.
آیا در کنار تحصیل میتوان کارکرد؟
کمی برای این کار سخت هست و ممکن هست فشار مضاعفی به شما وارد بکند؛ ولی خب باز هم میتوان این موضوع را هندل کرد و مدیریت نمود از طرفی شما باید قبل از ترم سوم پروپوزال تحصیلی خودتان رو آماده بکنید و ارائه بدهید؛ اما درگذشته اینطور نبوده همین موضوع کمی کار را دشوار میکند. پیشنهاد من این هست که در حوزهای که با استاد راهنمای خودتان مشخص کردید بتوانید یک تیم خوب تشکیل بدهید و سمت صنعت حرکت کنید میتواند بهشدت برای شما مثمرثمر باشد و به قولی یک تیر و چند نشان هست.
مطالب تکمیلی
در این صفحه همه مطالب مربوط به گرایش نرم افزار دانشگاه تهران پوشش داده شد و درصورتیکه هنوز ابهامی وجود دارد میتوانید از سایت دانشگاه تهران دیدن کنید و به صفحه دانشکده برق و کامپیوتر سر بزنید.
صرفاً اضافه میکنیم که دانشگاه تهران از هوش مصنوعی و باتهای مختلفی مثل Chat GPT و برنامهنویسی LLM بهشدت استقبال میکند و حتی برای این مورد همایشهایی برگزار میکند و میتوان به این موضوع اشاره کرد که اغلب افراد امروزه به دنبال این هستند که در حوزه اختصاصی خودشان از این موارد استفاده کنند که دانشگاه تهران از این موضوع استقبال هم میکند.
موفق باشید