رشته کامپیوترمعرفی کامل رشته کامپیوتر- بررسی درآمد و شغل های رشته کامپیوتردر این صفحه به بررسی و موشکافی رشته کامپیوتر اعم از بررسی بازار کار، گرایشها، دروس و چارت درسی رشته کامپیوتر، میزان درآمد و حقوق فارغ التحصیلان این رشته و ادامه تحصیل در رشته کامپیوتر پرداخته شده است بهدلیل بازار کار فوقالعادهای که دارد یکی از بهترین گزینهها برای انتخاب رشته دانشآموزان پایه نهم میباشد؛ اما سوال اینجاست: عزیزانی که در این پایه تحصیل میکنند باید چه معدلی را داشته باشند تا بتوانند تا سال بعد وارد رشته کامیپوتر شوند؟
معدل لازم برای رشته کامپیوتر نهم
رشته کامپیوتر بهعنوان یکی از رشتههای هنرستان در شاخه فنی و حرفهای و گروه ساخت و تولید قرار دارد و دانشآموزان پایه نهم با داشتن شرایط لازم میتوانند این رشته (یعنی رشته کامپیوتر در هنرستانمعرفی و بررسی رشته کامپیوتر فنی حرفه ایدر این مقاله سعی میکنیم به تمامی سوالات پرتکرار دانش آموزان شامل : معرفی و بررسی دروس رشته کامپیوتر فنی و حرفه ای، شغل های رشته کامپیوتر فنی و حرفه ای، شرایط ورود به رشته کامپیوتر فنی حرفه ای و آیا رشته کامپیوتر فنی و حرفه ای خوب است یا خیر بپردازیم) را در ادامه تحصیل انتخاب کنند. شرایط لازم برای انتخاب رشته کامپیوتر در هنرستان، شامل موارد زیر است:
- مجموع نمرات سه درس ریاضی، حرفه و فن (که امروزه با نام کار و فناوری شناخته میشود) و علوم تجربی در هر پایه از اول متوسطه بدون ضریب حداقل 30 باشد.
- معدل کمتر از 12 نباشد.
البته باید توجه داشت که این شرایط ممکن است در برخی مدارس و استانها متفاوت باشد و شما برای اطلاعات دقیقتر به مدارس و سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی استان خود مراجعه کنید؛ همچنین دروس دیگری میتوانند در انتخاب رشته کامپیوتر در پایه نهم تاثیرگذار باشند. برای آشنایی بیشتر میتوانید به مقاله "برای ورود به رشته کامپیوتر چه درس هایی باید قوی باشدبرای ورود به رشته کامپیوتر چه درس هایی باید قوی باشداز دانش آموزان سال 9ام تا دانش آموزان هنرستانی، دانشجویان کاردانی و کاردانی به کارشناسی و دانشجویان مهندسی کامپیوتر به دنبال این پرسش هستند که متناسب با مقطعی که میخواهند وارد آن شوند در چه دروسی باید قوی باشند، در این مقاله به معرفی این دروس پرداخته شده است." مراجعه کنید.
انتخاب رشته کامپیوتر نهم
در فرآیند انتخاب رشته کامپیوتر نهم، دانشآموزان باید با مشاوران مدرسه خود مشورت کرده و نظرات پدر و مادر، نمرات دروس مختلف و علاقه شخصی خود را در نظر بگیرند تا در نهایت بهترین تصمیم را برای ادامه تحصیل در رشته کامپیوتر بگیرند. رشته کامپیوتر شامل دروسی مانند برنامه نویسیبرنامه نویسی کامپیوتر چیست و چطور می توانید یک برنامه نویس موفق شوید؟در عصر فعلی برنامهنویسی یکی از پرطرفدارترین شغلهای دنیاست، دغدغهای افرادی که میخواهند در مسیر برنامهنویس شدن قدم بردارند این است که نمیدانند از کجا باید شروع کنند، در این صفحه هر آن چه برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفه ای نیاز دارید در اختیارتان قرار گرفته است، شبکه های کامپیوتریجامعترین آموزش درس شبکه های کامپیوتریدرس شبکه های کامپیوتری یکی از مهمترین و بنیادیترین دروس رشته کامپیوتر است، با توجه به اینکه اینترنت امروزی بزرگترین سیستم مهندسی ساخت دست بشر در تمام طول تاریخ است، آشنایی با شبکههای کامپیوتری برای تمامی علاقهمندان و دانشجویان رشته کامپیوتر الزامی است، در این راستا در این صفحه به معرفی شبکههای کامپیوتری پرداخته شده است، سیستم عاملسیستم عامل چیست به زبان ساده، چرا باید از OS استفاده کنیم؟این مقاله عالی به معرفی سیستم عامل (Operating System|OS) به زبان ساده پرداخته، همچنین بررسی کرده که چرا باید از سیستم عامل استفاده کنیم ، طراحی وب، پایگاه دادهپایگاه داده چیست؟ – انواع، مفاهیم و کاربردهاپایگاه داده چیست؟ این مقاله به بررسی این موضوع و همچنین انواع پایگاه داده، کاربردهای پایگاه داده، محبوب ترین پایگاه های داده و اجزای اصلی پایگاه داده پرداخته و... است. این دروس برای دانشآموزانی که به مهارتهای عملی و کاربردی علاقهمند هستند، بسیار جذاب و مفید هستند بنابراین اگر علاقهمند به یادگیری مهارت های کامپیوتری هستید، رشته کامپیوتر میتواند یک انتخاب خوب برای شما باشد. نکته دیگر برای انتخاب رشته کامپیوتر در نهم این است که آیا دانشآموزان مایل هستند در فنی حرفهای ادامه تحصیل دهند یا کاردانش؟ برای درک این موضوع مهم مطالعه مقاله "رشته کامپیوتر فنی حرفه ایمعرفی و بررسی رشته کامپیوتر فنی حرفه ایدر این مقاله سعی میکنیم به تمامی سوالات پرتکرار دانش آموزان شامل : معرفی و بررسی دروس رشته کامپیوتر فنی و حرفه ای، شغل های رشته کامپیوتر فنی و حرفه ای، شرایط ورود به رشته کامپیوتر فنی حرفه ای و آیا رشته کامپیوتر فنی و حرفه ای خوب است یا خیر بپردازیم" پیشنهاد ماست.
تأثیر سهمیه بر انتخاب رشته کامپیوتر پایه نهم
آیا سهمیه بر معدل پایه نهم تاثیر دارد؟ بله، انتخاب رشته پایه نهم نیز براساس سهمیه منطقه تعیین میشود و بسته به تعداد مدارس و ظرفیت تحصیل در هر منطقه، تعداد سهمیههای مختلفی برای ورود به هر رشته در نظر گرفته میشود بنابراین اگر نمره دانش آموز به حد نصاب کافی برسد اما ظرفیت خالی برای رشته مدنظرش باقی نماند، او نمیتواند به آن رشته در آن منطقه وارد شود. در این شرایط، تغییر منطقه زندگی و تحصیل برای دانش آموزان ممکن است یک راهحل برای ورود به رشته مورد علاقهشان باشد؛ همچنین سهمیه ایثارگران و جانبازان و سهمیه خانواده شهدا و رزمندگان نیز میتوانند بر اینکه جای خالی برای ورود به رشته باقی بماند موثر باشند و به دانش آموزان این امکان را میدهند که در صورت برآورده شدن شرایط لازم، به رشته مورد علاقهشان وارد شوند.
جمعبندی
معدل پایه نهم برای رشته کامپیوتر در هر مدرسه و کشور ممکن است متفاوت باشد. در برخی مدارس، ممکن است معدل پایه نهم بهعنوان یکی از شاخصهای انتخاب دانشآموزان برای ورود به رشته کامپیوتر مورد استفاده قرار گیرد و در برخی مدارس، ممکن است اینطور نباشد. در هر صورت، برای تحصیل در ایران، معدل پایه نهم بسیار حائز اهمیت است، لذا توصیه میکنیم حداقل معدل لازم برای پایه نهم که 12 است را برای ورود به رشته کامپیوتر دارا باشید.
حداقل معدل پایه نهم برای رشته کامپیوتر چند باید باشد؟
همانطور که در متن اشاره شد، حداقل معدل باید 12 تا 14 باشد (بسته به مدرسه) و همچنین مجموع نمرات سه درس، ریاضی ، علوم تجربی و حرفه و فن (کار و فناوری) بدون ضریب حداقل 30 باشد.
رشته کامپیوتر در هنرستان چگونه است؟
در کل، هنرستان به دو حوزه کاردانش و فنی و حرفه ای تقسیم میشود و برای انتخاب رشته کامپیوتر بستگی دارد که شما مایل به تحصیل در کاردانش باشید یا فنی و حرفهای. در هنرستانهای فنی و حرفهای، حجم تئوری دروس کمی بیشتر است، در حالی که حجم کارهای عملی و دروس عملی در هنرستانهای کاردانش بیشتر است.
بازار کار رشته کامپیوتر چگونه است؟
چون رشته کامپیوتر، یکی از رشتههای پرکاربرد است، بازار کار خوبی را هم در داخل و هم در خارج از کشور در اختیار دارد.