برنامه مسیر 6 ماهه تا کنکور ارشد و دکتری: مشاوره خصوصیت با استاد رضوی رو رزرو کن!
ویس توضیحات مشاوره رزرو مشاوره
کنکور کامپیوتر
0
ورود | ثبت نام
نظرات
اشتراک
بالا
علاقه‌مندی

اشتراک
 

علوم کامپیوتر یا مهندسی برق

علوم کامپیوتر یا مهندسی برق؟ کدام بهتر است؟ این صفحه گرایش های علوم کامپیوتر و مهندسی برق و بازار کار و درآمد علوم کامپیوتر و مهندسی برق را بررسی کرده است

از رشته‌های بسیار محبوب در این روزها می‌توان به رشته علوم کامپیوتر و مهندسی برق اشاره کرد. باتوجه‌به بازار کار مناسب و آینده روشن این رشته‌ها، بسیاری از داوطلبان و عموم افراد می‌خواهند تفاوت، شباهت این رشته‌ها و البته اطلاعات کلی راجع به این دو رشته‌ را بدانند. در این مقاله به طور جامع به بررسی رشته علوم کامپیوتر و رشته مهندسی برق می‌پردازیم.

تصویری از تصویر مهندس علوم کامپیوتر و مهندس برق

رشته علوم کامپیوتر

درحالی‌که رشته‌هایی مانند مهندسی کامپیوترمهندسی کامپیوتر چیست؟ معرفی رشته کامپیوتر توسط اساتید شریفمهندسی کامپیوتر چیست؟ معرفی رشته کامپیوتر توسط اساتید شریفاین صفحه به معرفی کامل رشته کامپیوتر، اعم از دروس رشته کامپیوتر، درآمد رشته کامپیوتر، شغل های رشته کامپیوتر، گرایش ها و زیر شاخه های رشته کامپیوتر پرداخته است به تولید و کار با نرم افزارمعرفی رشته نرم افزار کامپیوتر در دانشگاه+معرفی ارشد نرم افزارمعرفی رشته نرم افزار کامپیوتر در دانشگاه+معرفی ارشد نرم افزاررشته نرم افزار یکی از گرایش های مقطع لیسانس و ارشد کامپیوتر است، در این صفحه رشته نرم افزار کامپیوتر در دانشگاه و ارشد نرم افزار توسط اساتید صنعتی شریف معرفی شده و سخت افزارسخت افزار چیست - بررسی اجزای اصلی سخت افزار کامپیوترسخت افزار چیست - بررسی اجزای اصلی سخت افزار کامپیوتردر این صفحه بررسی شده که سخت افزار چیست و سخت افزار کامپیوتر به زبان ساده معرفی شده است، همچنین به بررسی اجزای اصلی سخت افزار کامپیوتر پرداخته شده است و همچنین بررسی عملکرد آنها می‌پردازند، رشته علوم کامپیوتر یا Computer Science به مطالعه کامپیوتر‌ها با دید جزئی‌تر و الگوریتمیک‌تر می‌پردازد. رشته علوم کامپیوترعلوم کامپیوتر یا کامپیوتر ساینس چیستعلوم کامپیوتر یا کامپیوتر ساینس چیستدر این صفحه به بررسی و موشکافی رشته علوم کامپیوتر اعم از بررسی بازار کار، گرایش‌ها، دروس و چارت درسی این رشته، میزان درآمد و حقوق فارغ التحصیلان این رشته و ادامه تحصیل در این رشته پرداخته‌ شده است. دربرگیرنده مباحث مختلفی مانند نظریه نرم‌افزاری، طراحی، توسعه و کاربرد نرم افزار است و حوزه‌های مختلف کامپیوتری را شامل می‌شود؛ همچنین می‌توان به رشته علوم کامپیوتر به‌عنوان یک رشته میان‌رشته‌ای کامپیوترکامپیوتر چیست؟ ⚡️ کامپیوتر چیست به زبان سادهکامپیوتر چیست؟ ⚡️ کامپیوتر چیست به زبان سادهاین مقاله عالی توضیح داده که کامپیوتر چیست و چه کاربردی دارد و همه چیز درباره کامپیوتر از جمله فواید کامپیوتر و تعریف کامپیوتر و اجزای آن را بیان کرده است و ریاضی نگاه کرد. رشته علوم کامپیوتر دارای مباحث ریاضیاتی بسیاری است که هدف آن آشناکردن دانشجویان با مسائل ریاضی و پیداکردن دید ریاضیاتی نسبت به حل مسائل کامپیوتر جهت ارائه راه‌حل بهینه برای مسائل مختلف کامپیوتری است.

رشته مهندسی برق

رشته مهندسی برق یا Electrical Engineering یکی از دروس مهندسی است که به مطالعه و کاربرد‌های مرتبط با الکترونیک، الکتریسیته و الکترومغناطیس می‌پردازد. در واقع طراحی سیستم‌های انتقال، تبدیل انرژی الکتریکی و همچنین طراحی سیستم‌های الکترونیکی برای پردازش و انتقال اطلاعات همانند کامپیوتر‌ها، سامانه‌های مخابراتی، مدارهای مجتمع، رادارها و بسیاری از مباحث دیگر به طور مستقیم به رشته مهندسی برق مرتبط می‌شود.

گرایش های علوم کامپیوتر و مهندسی برق

علوم کامپیوتر و مهندسی برق رشته‌های بسیار حجیم و وسیعی هستند که حوزه‌های کاری آنها بسیار زیاد و متفاوت است. به همین دلیل این رشته‌ها دارای گرایش‌های متفاوتی هستند. در این قسمت می‌خواهیم به طور اجمالی به گرایش‌های مختلف این رشته‌ها بپردازیم.

گرایش های علوم کامپیوتر

به‌طورکلی رشته علوم کامپیوتر در مقطع لیسانس دارای گرایش خاصی نمی‌باشد، اما باتوجه‌به درس‌های فراوانی که برای این رشته ارائه می‌شود، دانشجو قادر است که تمرکز اصلی خود را مشخص کند. رشته علوم کامپیوتر در مقاطع بالاتر مانند کارشناسی ارشد از هفت گرایش مختلف زیر تشکیل شده است:

  1. گرایش منطق و روش‌های صوری: گرایش منطق و روش‌ های صوریگرایش منطق و روش های صوری ارشد علوم کامپیوترگرایش منطق و روش های صوری ارشد علوم کامپیوتراین صفحه عالی به معرفی گرایش منطق و روش های صوری ارشد علوم کامپیوتر پرداخته و درس‌های گرایش منطق و روش های صوری و کاربردها و مشاغل آن را معرفی کرده یا Formal Logic And Methods پایه و اساس استدلال در مورد رفتار سیستم‌های محاسباتی است. در حقیقت روش‌های صوری نقش مهمی در تضمین قابل‌اطمینان بودن، امنیت سیستم‌ها و همچنین تضمین صحت نرم‌افزارهای کامپیوتری دارد.
  2. گرایش محاسبات علمی: گرایش محاسبات علمیگرایش محاسبات علمی رشته علوم کامپیوترگرایش محاسبات علمی رشته علوم کامپیوتراین صفحه عالی گرایش محاسبات علمی رشته علوم کامپیوتر و هدف این گرایش را معرفی و دروس گرایش محاسبات علمی و وظایف یک دانشمند محاسبات علمی را معرفی کرده از تکنیک‌های پیشرفته محاسباتی برای فهم و حل مسائل پیچیده کامپیوتری استفاده می‌کند. هدف محاسبات علمی در واقع توسعه و تعمیم مدل‌ها و شبیه‌سازی‌های سیستم‌های واقعی و طبیعی است.
  3. گرایش الگوریتم و نظریه محاسبه: همان‌طور که از نام گرایش الگوریتم و نظریه محاسبهگرایش الگوریتم و نظریه محاسبه رشته علوم کامپیوترگرایش الگوریتم و نظریه محاسبه رشته علوم کامپیوتراین صفحه عالی گرایش الگوریتم و نظریه محاسبه رشته علوم کامپیوتر را معرفی کرده و دروس الگوریتم و نظریه محاسبه و کاربردهای این گرایش را بررسی کرده است پیداست این گرایش از طراحی و تحلیل الگوریتمآموزش طراحی الگوریتم به زبان سادهآموزش طراحی الگوریتم به زبان سادهدرس طراحی الگوریتم‌ یکی از مهم‌ترین و بنیادیترین دروس‌ رشته کامپیوتر است. هدف از این درس، معرفی روش‌های مختلف طراحی الگوریتم‌ها برای حل مسائل گوناگون است، در این صفحه به معرفی و آموزش طراحی الگوریتم پرداخته شده است. ها، مطالعه پیچیدگی محاسباتی و کشف محدودیت‌ها تشکیل شده است و هدف کلی آن مطالعه در مورد الگوریتم‌ها است.
  4. گرایش محاسبات نرم و هوش مصنوعی: مباحث بنیادی مربوط به هوش مصنوعیهوش مصنوعی (AI) چیست؟ انواع، کاربردها، مزایا و معایبهوش مصنوعی (AI) چیست؟ انواع، کاربردها، مزایا و معایبهوش مصنوعی یا Artificial Intelligence یا به اختصار AI، امروزه کاربردهای بسیاری پیدا کرده و به یکی از داغ‌ترین حوزه‌های بشر تبدیل شده است، اما با این وجود بسیاری از افراد با کاربردهای آن آشنایی کامل ندارند، به همین علت در این صفحه کاربردها، مزایا و معایب AI بطور کامل بررسی شده است در گرایش محاسبات نرم و هوش مصنوعیگرایش محاسبات نرم و هوش مصنوعی رشته علوم کامپیوترگرایش محاسبات نرم و هوش مصنوعی رشته علوم کامپیوتراین صفحه عالی گرایش محاسبات نرم و هوش مصنوعی رشته علوم کامپیوتر را بطور کامل معرفی کرده و دروس گرایش محاسبات نرم و هوش مصنوعی و کاربردهای آن را معرفی کرده مطرح می‌شود. به‌وسیله محاسبات نرم می‌توان جوابی برای مسائل دنیای واقعی که محاسبات سخت قادر به پیداکردن جوابی برای آن نیستند را پیدا کنیم.
  5. گرایش نظریه سیستم‌ها: به‌طورکلی فهمیدن، مدل‌سازی‌کردن و مدیریت‌کردن سیستم‌های پیچیده کامپیوتری و نرم‌افزارها در حیطه کاری گرایش نظریه سیستم‌ هاگرایش نظریه سیستم ها ارشد علوم کامپیوترگرایش نظریه سیستم ها ارشد علوم کامپیوتراین صفحه عالی به معرفی گرایش نظریه سیستم ها ارشد علوم کامپیوتر پرداخته و درس‌های گرایش نظریه سیستم ها و کاربردها و مشاغل گرایش نظریه سیستم ها را معرفی کرده است.
  6. گرایش علوم تصمیم و دانش: یکی از گرایش‌های میان‌رشته‌ای علوم کامپیوتر، گرایش علوم تصمیم و دانشگرايش علوم تصميم و دانش در ارشد علوم کامپیوترگرايش علوم تصميم و دانش در ارشد علوم کامپیوتراین صفحه عالی گرايش علوم تصميم و مهندسی دانش در ارشد علوم کامپیوتر را بررسی کرده و درس‌ ها و کاربردهای گرایش علوم تصمیم و دانش را معرفی کرده است است که از ترکیب تکنیک‌های ریاضیاتی، آماری، علوم کامپیوتر و علوم رفتاری تشکیل شده است تا به حل مسائل پیچیده تصمیم‌گیری کمک کند.
  7. گرایش داده‌کاوی: از گرایش‌های محبوب رشته علوم کامپیوتر گرایش داده‌ کاویگرایش داده کاوی علوم کامپیوترگرایش داده کاوی علوم کامپیوتراین صفحه عالی به معرفی گرایش داده کاوی ارشد علوم کامپیوتر پرداخته و درس‌های گرایش داده‌ کاوی علوم کامپیوتر و کاربردها و مشاغل داده‌ کاوی را معرفی کرده یا Data Mining است که با مرتب‌کردن و جستجو در میان داده‌های خام سعی در پیداکردن و شناسایی الگو‌ها و روابط آنها می‌کند.

گرایش‌ های مهندسی برق

از طرف دیگر رشته مهندسی برق شامل گرایش‌های متفاوت در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد بوده که دانشجویان بنا بر علاقه خود به انتخاب آنها می‌پردازند. گرایش‌های زیر مقطع لیسانس و فوق‌لیسانس برای مهندسان برق وجود دارد، بنابراین دانشجو بسته به علاقه خود از ابتدا قادر است تا حوزه مطالعاتی خود را مشخص کند.

  1. گرایش قدرت: گرایش قدرت یکی از مشهورترین و محبوب‌ترین گرایش مهندسی برق است. هدف این گرایش آشنایی با طراحی و ساخت سیستم‌هایی که در تولید، توزیع، محافظت و مصرف برق استفاده می‌شوند است؛ همچنین کاربرد این گرایش در نیروگاه‌های انتقال برق و خطوط توزیع در شبکه‌های شهری مشهود است.
  2. گرایش مخابرات: به‌طورکلی حوزه‌ مخابرات به میدان‌های مغناطیسی، امواج مایکرو، آنتن‌ها و دیگر امواج سروکار دارد؛ همچنین این حوزه دارای تمرکزهای مختلفی شامل ایمنی و رمزنگاری، شبکه‌های مخابراتی، میدان و... است که دانشجویان بر حسب علاقه خود می‌توانند در مقطع فوق‌لیسانس به تحصیل در این حوزه‌ها بپردازند.
  3. گرایش کنترل: هدف از گرایش کنترل در رشته مهندسی برق طراحی سیستم‌ها بر اساس داده‌ها است. حوزه‌های مختلفی از گرایش کنترل استفاده می‌کنند؛ مانند نیروگاه برق، سیستم‌های ناوبری کشتی، کنترل جمعیتی و غیره.
  4. گرایش الکترونیک: گرایش الکترونیک یکی از گرایش‌های محبوبی است که حوزه‌های مختلفی را شامل می‎شود. طراحی آنالوگ، ادوات میکرو، مدار‌های دیجیتال و نانو الکترونیک از مباحث اصلی این گرایش هستند که البته در تمامی دانشگاه‌های کشور تدریس نمی‌شود.
  5. گرایش بیوالکتریک (پزشکی): به‌طورکلی مهندسان این گرایش در حال حاضر بیشتر دستگاه‌های خاص و حساس بیمارستان و آزمایشگاهی را نصب و پشتیبانی می‌کنند؛ البته این حوزه در حال حاضر از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار نبوده و تنها در برخی از دانشگاه‌ها ارائه می‌شود.
  6. گرایش مکاترونیک: گرایش مکاترونیک تلفیقی از رشته‌های مهندسی الکترونیک، مهندسی کامپیوتر و مهندسی مکانیک است که در قالب گرایش مکاترونیک در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری رشته مهندسی برق تدریس می‌شود.

بازار کار و درآمد علوم کامپیوتر و مهندسی برق

با پیشرفت روزافزون تکنولوژی و استفاده از فناوری‌های نوین در زندگی روزمره ما، رشته های مهندسی برق و علوم کامپیوتر چه در داخل و چه در خارج از کشور نقش بسیار پر رنگی دارند. تعداد متقاضیان این رشته‌ها چه در صنعت و چه در حوزه آکادمیک بالا بوده است. به‌این‌ترتیب فارغ‌التحصیلان علوم کامپیوتر و مهندسی کامپیوتر هیچ نگرانی بابت پیداکردن شغل و یا تحصیل در این رشته‌ها پیدا نخواهند کرد.

بر اساس آمار Zippia، میانگین درآمد مهندسان برق 81 هزار دلار به صورت سالیانه است.

میانگین درآمد مهندس برق

میانگین درآمد کارمندان رشته علوم کامپیوتر برابر 103 هزار دلار به صورت سالیانه است.

میانگین درآمد مهندس علوم کامپیوتر

مشکلات رشته های علوم کامپیوتر و مهندسی برق

در مورد مزایا و خصوصیات رشته علوم کامپیوتر و مهندسی برق گفتیم. بد نیست نگاهی به برخی از معایب این دو رشته نیز بیندازیم.

معایب رشته علوم کامپیوتر

معایب رشته مهندسی برق

مهندسی برق یا علوم کامپیوتر؟

باتوجه‌به جذاب بودن رشته های برق و کامپیوتر، بسیاری از داوطلبان نمی‌دانند کدام یک از رشته‌ها برای آنها مناسب‌تر است. به‌طورکلی نمی‌توان در مورد اینکه علوم کامپیوتر بهتر است یا مهندسی برق نظر خاصی داد، چرا که این دو رشته متفاوت بوده و داوطلبان بسته به علاقه‌شان و پارامترهای دیگر می‌بایست این رشته‌ها را انتخاب کنند. پارامترهای گوناگونی می‌تواند در انتخاب رشته مناسب دخیل باشند، از جمله میزان سختی رشته، میزان حقوق، تقاضای آکادمیک، دریافت بودجه و کار در ارگان‌های دولتی، اپلای مطالعاتی، مهاجرت کاری و بسیاری از مسائل دیگر.

جمع‌بندی

از رشته‌های محبوبی که این روزها با پیشرفت علم طرف‌داران بسیاری پیدا کرده است می‌توان به رشته های علوم کامپیوتر و مهندسی برق اشاره کرد. به‌طورکلی اهداف این دو رشته، پیشرفت فناوری در حوزه‌های گوناگون کامپیوتری، سخت‌افزاری، الکترونیکی، مخابراتی و غیره است. در این مقاله به طور جامع به بررسی رشته مهندسی برق و علوم کامپیوتر پرداخته شد، مزایا و معایب این دو رشته به همراه گرایش‌های آنها را نیز بررسی کردیم.

درآمد مهندسی برق بیشتر است یا علوم کامپیوتر؟

میزان درآمد رشته مهندسی برق و علوم کامپیوتر بسیار وابسته به حوزه کاری، کشور مربوطه و البته تخصص افراد است؛ اما به طور میانگین می‌توان ادعا کرد درآمد فارغ‌التحصیلان علوم کامپیوتر اندکی بیشتر است.

مهندسی برق سخت تر است یا علوم کامپیوتر؟

در پاسخ به این سؤال باید گفت هر دو رشته مهندسی برق و علوم کامپیوتر رشته‌های سخت و حجیمی محسوب می‎شوند و برای کسب موفقیت در این رشته‌ها نیاز به مطالعه و تلاش فراوانی است.

همچنین هر گونه سوالی در مورد کلاس‌های آنلاین کنکور کامپیوتر و یا تهیه فیلم‌ها و یا رزرو مشاوره تک جلسه‌ای تلفنی با استاد رضوی دارید می‌توانید به طرق زیر از تیم پشتیبانی بپرسید:

آی دی تلگرام تیم پشتیبانی:     konkurcomputer_admin@

شماره تیم پشتیبانی:   09378555200

امتیازدهی5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 15.00 امتیاز (1 امتیاز)
اشتراک
بارگذاری نظرات
تلگرام اینستاگرام تماس با پشتیبانی: 09378555200 تماس با پشتیبانی: 09378555200