این مقاله با بررسی این موضوع آغاز میشود که آیا تحصیل در دانشگاه های ضعیف می تواند منجر به پذیرش تحصیلی شود یا خیر. در ادامه، تأثیر دانشگاه بر فرایند اپلایاپلای برای همهاین روزها خیلی از دانشجویان به فکر ادامه تحصیل در خارج از کشور هستند. در این دوره به زبان ساده کارهایی ضروری برای اپلای یا مهاجرت تحصیلی خارج از کشور توضیح داده شده است.، شرایط و مراحل مختلف اپلای، اپلای برای مقاطع ارشد یا دکتری، و ادامه تحصیل در این مقاطع مورد بررسی قرار میگیرد. همچنین، تأثیر اعتبار دانشگاه بر فرایند اپلای و شانس اپلای با مدرک از دانشگاههای ضعیف نیز موردبحث و توضیح قرار خواهد گرفت.
آیا با تحصیل در دانشگاه های ضعیف می توان پذیرش تحصیلی گرفت؟
از دانشگاه های ضعیف می توان اپلای کرد یا نه؟ بهطورکلی، اپلای کردن برای دانشجویانی که در دانشگاههای ضعیف تحصیل کردهاند، بسیار سخت است. برخی دانشجویان ممکن است موفق به اپلای شوند، اما این موارد بسیار نادر هستند و نشدنی نیست. اگر قصد دارید با فاند اپلای کنید، یعنی هزینهای را بهصورت ماهانه دریافت کنید، این موضوع کاملاً متفاوت است. اگر از منابع شخصی برای پرداخت هزینهها استفاده کنید، همه میتوانند اپلای کنند. اما اگر قصد دارید با فاند اپلای کنید، تنها تعداد بسیار کمی از افراد میتوانند این کار را انجام دهند.
تأثیر دانشگاه در اپلای چقدر است؟
بررسی اینکه آیا افرادی که در دانشگاههای ضعیف تحصیل کردهاند میتوانند اپلای کنند یا خیر، کار سادهای است. بسیاری از دانشجویان در دانشگاههای ضعیف مانند دانشگاههای آزاد، غیرانتفاعی، پیامنور یا حتی برخی دانشگاههای دولتی تحصیل میکنند. با بررسی ورودیهای قدیمیتر یا دانشجویان سالهای بالاتر، میتوانید متوجه شوید که از 50 نفر ورودی، چند نفر موفق به اپلای و دریافت فاند شدهاند.
بهطورکلی، فقط یک یا حداکثر 4 درصد از دانشجویان موفق به اپلای میشوند، که این نشاندهنده یک عدد بسیار پایین است. اما با بررسی دانشگاههای برتر مانند دانشگاه شریفارشد کامپیوتر شریفاین صفحه عالی به معرفی ارشد کامپیوتر شریف پرداخته و ارشد کامپیوتر شریف را از همه زوایا از جمله گرایش ها، دروس هر گرایش، اساتید معروف و ... بررسی کرده و دانشگاه تهرانهمه چیز درباره مهندسی کامپیوتر دانشگاه تهراناین صفحه عالی تمامی جوانب مهندسی کامپیوتر دانشگاه تهران از جمله آخرین رتبه قبولی، چارت درسی آن، اساتید مهندسی کامپیوتر دانشگاه تهران و مکان آن بررسی شده، میبینید که 95 درصد دانشجویان در مقاطع مختلف موفق به اپلای میشوند. به عنوان یک مهندس، باید به صورت آماری به این موضوع نگاه کنیم. اگر یک نفر موفق به اپلای شده باشد، به این معنی نیست که همه میتوانند اپلای کنند. بررسی این موضوع کار سادهای است و شما خود میتوانید این کار را انجام دهید. بعضی از افراد با هزینه شخصی یا فاند پایین به کشورهای با سطح پایین اپلای میکنند.
اما افرادی که در دانشگاههای برتر تحصیل کردهاند و شرایط لازم را دارند، میتوانند به کشورهای برتر مانند امریکا، کانادا، انگلیس و سایر کشورهای مشابه اپلای کنند و به هر دانشگاهی که بخواهند بروند. اما اکثر افرادی که به کشورهایی مانند ایتالیا یا آلمان میروند، از دانشگاههای ضعیف هستند که شاید خیلی مناسب نباشند، اپلای میکنند.
اپلای چیست؟ چگونه اپلای کنیم؟ شرایط و مراحل اپلای
وقتی قصد دارید برای تحصیل در مقطع کارشناسیارشد یا دکتری اپلای کنید، باید چندین فاکتور را در نظر بگیرید. اولاً، تعداد جایگاههای موجود برای مقطع کارشناسیارشد نسبت به دکتری بسیار کمتر است؛ بنابراین، اپلای کردن برای مقطع کارشناسیارشد نسبت به دکتری بسیار سختتر است.
در مورد فاند، مقدار فاندی که برای مقطع کارشناسیارشد ارائه میشود، کمتر از دکتری است. فاند عموماً به افرادی ارائه میشود که کارشان واقعاً برجسته است؛ بنابراین، اپلای کردن برای مقطع کارشناسی ارشد با فاند بسیار سخت است. اما اگر شخصی در دانشگاه خوبی تحصیلکرده باشد و رزومه قوی داشته باشد، میتواند برای اپلای موفق باشد. اما برای بقیه، اپلای کردن برای مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری بدون آزمون با فاند بسیار سخت است.
اپلای ارشد یا اپلای دکتری؟
بهطورکلی، برای دانشجویانی که در دانشگاههای ضعیف تحصیل کردهاند، توصیه میشود که برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری اپلای کنند. این دانشجویان باید تلاش کنند تا در مقطع کارشناسیارشد در یکی از دانشگاههای برتر قبول شوند و سپس برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری اپلای کنند.
این توصیه به دلیل چندین عامل ارائه میشود. اولاً، تعداد جایگاههای موجود برای مقطع دکتری بسیار بیشتر از مقطع کارشناسیارشد است. دوم این که فاندهای ارائه شده برای مقطع دکتری معمولاً بیشتر از مقطع کارشناسیارشد است. سوم این که کنکور ارشد نسبت به کنکور کارشناسی سادهتر است و احتمال قبولی در آن بالاتر است. با مشاهده ویدئویی درباره میزان رقابت در کنکور ارشد رشته کامپیوترمعرفی کامل رشته کامپیوتر- بررسی درآمد و شغل های رشته کامپیوتردر این صفحه به بررسی و موشکافی رشته کامپیوتر اعم از بررسی بازار کار، گرایشها، دروس و چارت درسی رشته کامپیوتر، میزان درآمد و حقوق فارغ التحصیلان این رشته و ادامه تحصیل در رشته کامپیوتر پرداخته شده است،آیتیمعرفی فناوری اطلاعات (IT) - 7 دلیل برای انتخاب رشته آی تی در دانشگاهآی تی چیست و چگونه پس از ظهور توانست در مدت فقط 20 سال تمام دنیا را فرا بگیرد و اکثر پول دنیا را ببلعد و پرطرفدارترین و پر درآمدترین مشاغل دنیا را در بر گیرد، در این صفحه به بررسی این موضوعات پرداخته شده و علوم کامپیوترعلوم کامپیوتر یا کامپیوتر ساینس چیستدر این صفحه به بررسی و موشکافی رشته علوم کامپیوتر اعم از بررسی بازار کار، گرایشها، دروس و چارت درسی این رشته، میزان درآمد و حقوق فارغ التحصیلان این رشته و ادامه تحصیل در این رشته پرداخته شده است. میتوانید متوجه شوید که قبولشدن در کنکور ارشد این رشتهها شاید بهمراتب دهها برابر سادهتر از کنکور کارشناسی باشد.
ادامه تحصیل در مقطع دکتری یا ارشد
بنابراین، اگر یک فرد عادی با پایه ضعیف به طور مستمر و هوشمندانه تلاش کند، میتواند بهراحتی در کنکور ارشد رشته های کامپیوتر، آیتی و علوم کامپیوتر شرکت کند و رتبه خوبی کسب کند. سپس میتواند در دانشگاههای برتر در مقطع ارشد تحصیل کند. او همچنین میتواند برای تحصیل در مقطع دکتری به همه کشورهای جهان اپلای کند و حتی فاند هم دریافت کند.
آیا اعتبار دانشگاه محل تحصیل در اپلای تأثیر دارد؟
در دانشگاههای ضعیف، میزان اپلای برای مقطع دکتری معمولاً پایین است. فرض کنید که شما در یکی از دانشگاههای ضعیف مثل آزاد، پیامنور، غیرانتفاعی یا دولتیهای ضعیف برای مقطع ارشد قبول شدهاید. در این صورت، اپلای کردن برای مقطع دکتری میتواند چالشبرانگیز باشد. دلایل مختلفی برای این موضوع وجود دارد که در ادامه توضیح داده خواهد شد.
شرایط و ویژگی های لازم برای اپلای
برای اپلای کردن یک سری مدارک و ویژگیهای مهم مورد نیازاست مانند:
- اطلاعات دانشگاه لیسانس
- معدل لیسانس
- موضوع پایاننامه لیسانس
- اعتبار دانشگاه ارشد که خیلی مهم است
- معدل ارشد
- موضوع پایاننامه ارشد
- بعضی از اساتید بررسی میکنند که چه دروسی با چه نمراتی در ارشد گذراندید
- نمره مدرک زبان انگلیسی مثل آیلتس یا تافل
- تعداد و اعتبار مقالات خارجی و بینالمللی چه ژورنالی یا کنفرانسی (مقالات ایرانی خیلی مهم نیست چه در IEEE ایندکس شده باشد یا نشده باشد) در نظر داشته باشید که تعداد مقالات هم مهم است؛ اما کیفیت مقاله مهمتر است امکان دارد که یک ISI خوب که Q1 هم است بهاندازه 20 مقاله ارزش داشته باشد و Impact Factor بالایی هم داشته باشد امکان دارد 10 کنفرانس داده باشید که ارزش کمتری داشته باشد؛ ولی یک ISI خوب دادند کار خیلی سختی است و شاید یک سال زمان بخواهد تا به سرانجام برسد و دانشجوهای دکتری دانشگاه شریف و دانشگاه تهران میخواهند فارغالتحصیل بشوند باید دو مقاله ISI داشته باشند و خیلی از این دانشجوها که نمیتوانند ISI در زمان قانونی انتشار دهند مدتزمان دکتری تا 7 سال طول میکشد؛ یعنی در 5 سال نمیتوانند ISI تهیه کنند البته به دلیل کارکردن در کنار درسخواندن در دکتری تمام تمرکزشان را روی مقاله ISI نمیگذارند و زمان زیادی لازم دارد
- تعداد و کیفیت توصیهنامهها؛ از اساتید لیسانس و ارشد میتوانید توصیهنامه بگیرید که شرحی از وضعیت شما است
- رزومه مرتبط با کار استاد مربوطه در خارج: اپلای برای خارج از کشور که برای اساتید رزومهتان را ارسال میکنید اینکه رزومه مرتبط داشته باشید با فیلد استاد تأثیرگذار است
- وجود معرف مثل اساتید ارشد که معرف شما باشند
این موارد هر کدام امتیازاتی دارند؛ مثلاً اعتبار دانشگاه لیسانس 5 درصد یا بیشتر ارزش دارد به همین ترتیب هر کدام ارزش و امتیازی دارد.
شانس اپلای با مدرک دانشگاه های ضعیف چقدر است؟
وقتی وارد یک دانشگاه ضعیف میشوید، امکان اپلای کردن برای ادامه تحصیل کاهش مییابد. دلیل این امر این است که شما امتیازات زیادی را از دست میدهید. برای مثال، شما اعتبار لازم برای پذیرش در دانشگاههای برتر مانند دانشگاه شریف و دانشگاه تهران را ندارید. در این دانشگاهها، دانشجویان حتی بدون داشتن مقاله و با دریافت فاند میتوانند اپلای کنند.
همچنین، شما ممکن است فکر کنید که میتوانید امتیاز مقاله را کسب کنید، اما ممکن است نتوانید. وقتی وارد یک دانشگاه ضعیف میشوید، جوی پژوهشی وجود ندارد. در مقابل، وقتی وارد دانشگاه شریف میشوید، همه در حال انجام پژوهش هستند و جوی رقابتی وجود دارد. شما میتوانید با همکاری با دیگران مقاله بنویسید و نام خود را در مقاله قرار دهید. اما وقتی وارد یک دانشگاه ضعیف میشوید که جوی پژوهشی وجود ندارد، نمیتوانید انتظار داشته باشید که بتوانید مقاله ISI بنویسید.
بهعلاوه، شما کیفیت و توصیهنامه را نیز از دست میدهید. وقتی وارد دانشگاه شریف یا دانشگاه تهران میشوید، اساتیدی وجود دارند که در سطح بینالمللی شناخته شدهاند. برخلاف دانشگاههای ضعیف و هر توصیهنامهای ارزش ندارد؛ بنابراین، شما تقریباً بیشتر امتیازات اصلی را از دست میدهید.
شرایط اپلای برای تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور
در صفحهای که درباره نحوه اپلای برای رشته کامپیوتر است، چندین همایش با حضور اساتید برجسته وجود دارد. در این همایشها، امتیازات مختلفی که هر یک دارند، بیان شده است. اگر شما این امتیازات را کسب نکنید، به حدنصاب لازم برای اپلای و حتی دریافت فاند نمیرسید. بااینحال، شما همچنان میتوانید در دانشگاههای ضعیف مانند ایتالیا و آلمان اپلای کنید، اگرچه این امر ارزشمند نیست.
بنابراین، بهتر است که در کنکور ارشد که نسبتاً راحتتر است، شرکت کنید و سعی کنید در یکی از دانشگاههای برتر قبول شوید. اگر کارشناسی و کارشناسی ارشد شما از دانشگاههای ضعیف باشد، حتی نمیتوانید در ایران برای مقطع دکتری در یکی از دانشگاههای برتر درس بخوانید. این بهخاطر وجود مصاحبه است و حتی اگر رتبه یک کنکور دکتری باشید، به دلیل تحصیل در دانشگاه ضعیف در کارشناسی و کارشناسی ارشد، در مصاحبه دکتری قبول نمیشوید.
تأثیر مدرک دانشگاه در اپلای چقدر است؟
برای کسب اطلاعات بیشتر، شما میتوانید به سایت کنکور کامپیوتر مراجعه کنید و صفحه اپلایاپلای برای همهاین روزها خیلی از دانشجویان به فکر ادامه تحصیل در خارج از کشور هستند. در این دوره به زبان ساده کارهایی ضروری برای اپلای یا مهاجرت تحصیلی خارج از کشور توضیح داده شده است. را مشاهده کنید. اپلای کردن از دانشگاههای ضعیف غیرممکن نیست، اما درصد موفقیت در آن پایین است. افرادی که میتوانند اپلای کنند، عمدتاً بهخاطر ویژگیهای فردی خود هستند.
یک فرد که در یک دانشگاه ضعیف تحصیلکرده است؛ اما مقالات خوبی دارد، میتواند با دریافت فاند اپلای کند. اما چند درصد از دانشجویان دانشگاههای بسیار ضعیف مانند آزاد، پیامنور، غیرانتفاعی یا دولتیهای ضعیف واقعاً میتوانند مقالات خوبی داشته باشند و اپلای کنند؟ نوشتن مقاله در این دانشگاهها کار آسانی نیست؛ زیرا راهنمایی مناسب و فرهنگ نوشتن مقاله وجود ندارد. شما میتوانید خودتان این موضوع را بررسی کنید و به نتیجه برسید.
جمعبندی
اپلای کردن از دانشگاه های ضعیف غیرممکن نیست، اما کاری راحت نیست، بهخصوص اگر از اپلای با هزینه شخصی صرفنظر کنیم. بهعنوان یک مهندس، باید بهصورت آماری به این موضوع نگاه کنیم. اگر یک نفر از دانشگاههای ضعیف موفق به اپلای شده باشد، به این معنی نیست که همه میتوانند اپلای کنند. در مقابل، 95 درصد دانشجویان دانشگاههای برتر موفق به اپلای و دریافت فاند میشوند.
اپلای کردن نیازمند مدارک و ویژگیهای خاصی است، از جمله: اطلاعات دانشگاه کارشناسی، معدل کارشناسی، موضوع پایاننامه کارشناسی، اعتبار دانشگاه ارشد، معدل ارشد، موضوع پایاننامه ارشد، نمره مدرک زبان انگلیسی، تعداد و اعتبار مقالات خارجی و بینالمللی، تعداد و کیفیت توصیهنامهها، رزومه مرتبط با کار استاد مربوطه در خارج، و وجود معرف. هر کدام از این موارد دارای امتیازاتی است که در اپلای شما تأثیرگذار خواهد بود.
برای اطلاعات بیشتر، میتوانید به صفحه اپلایاپلای برای همهاین روزها خیلی از دانشجویان به فکر ادامه تحصیل در خارج از کشور هستند. در این دوره به زبان ساده کارهایی ضروری برای اپلای یا مهاجرت تحصیلی خارج از کشور توضیح داده شده است. برای رشته کامپیوتر در سایت کنکور کامپیوتر مراجعه کنید. اگر سؤالی درباره رشته کامپیوترمعرفی کامل رشته کامپیوتر- بررسی درآمد و شغل های رشته کامپیوتردر این صفحه به بررسی و موشکافی رشته کامپیوتر اعم از بررسی بازار کار، گرایشها، دروس و چارت درسی رشته کامپیوتر، میزان درآمد و حقوق فارغ التحصیلان این رشته و ادامه تحصیل در رشته کامپیوتر پرداخته شده است،اپلای مهندسی کامپیوترهمه چیز درباره بورسیه رشته کامپیوتردر این صفحه به بررسی شرایط بورسیه مهندسی کامپیوتر و چالش هایی پرداخته شده که دانشجویان برای ادامه تحصیل در خارج از کشور با آنها روبرو می شوند. بهترین کشور برای زندگی، انگیزه فرد و نقطه شروع، مهاجرت رشته کامپیوتر و همچنین کنکور ارشد کامپیوتر، آیتی و علوم کامپیوتر و دکتری دارید، میتوانید در قسمت نظرات سؤال بپرسید. موفق باشید.
آیا با تحصیل در دانشگاه های ضعیف میتوان پذیرش تحصیلی گرفت؟
اپلای کردن از دانشگاه های ضعیف نشدنی نمیباشد؛ ولی کار راحتی نیست اگر بدون درنظرگرفتن اپلای با هزینه شخصی باشد یک مهندس باید بهصورت آماری صحبت کند اگر یک نفر از دانشگاههای ضعیف اپلای کرده دلیل نمیشود که همه بتوانند اپلای کنند
اپلای برای ارشد یا اپلای دکتری بهتر است؟
تعداد جایگاههایی که برای Master وجود دارد خیلی کمتر از تعداد جایگاههای Phd است و بهطورکلی اپلای کردند برای Master خیلی سختتر از اپلای کردن برای Phd است؛ بنابراین بهتر است برای Phd اپلای کنید؛ یعنی کسایی که لیسانس دانشگاههای ضعیفی هستند باید برای مقطع ارشد تلاش کنند و در دانشگاه تاپی قبول بشوند و برای Phd اپلای کنند.
پنج مورد از شرایط و ویژگی های لازم برای اپلای را نام ببرید.
1-اعتبار دانشگاه ارشد که خیلی مهم است 2-معدل ارشد 3-موضوع پایان نامه ارشد 4-نمره مدرک زبان انگلیسی مثل آیلتس یا تافل 5-تعداد و اعتبار مقالات خارجی و بین المللی چه ژورنالی یا کنفرانسی
چرا در دانشگاه های ضعیف انتشاردادن مقالات ISI کار دشواری است؟
وقتی وارد دانشگاه ضعیف میشوید اصلاً جو پژوهشی وجود ندارد و خیلی از دانشجوها برای فرار از سربازی تحصیل میکنند یا فقط مدرک بگیرند تا پایه حقوقیشان بالا برود و آزمایشگاههای مجهزی وجود ندارد و اساتید هم کمک زیادی نتوانند انجام دهند که مقاله بدهید و بنابراین در این محیط نباید توقع داشت که بتوانید مقاله ISI بدهید.
بهترین نقشه راه برای اپلای کردن همراه با فاند به چه صورت است؟
یک شخص عادی با پایه ضعیف پیوسته و هوشمندانه تلاش کند بهراحتی میتواند در کنکور ارشد کامپیوتر، آیتی و علوم کامپیوتر شرکت کند و رتبه خیلی خوبی بیاورد و مقطع ارشد در دانشگاههای تاپ درس بخواند و میتواند برای Phd اپلای کند به همه کشورهای دنیا و فاند نیز بگیرد.