برنامه‌ریزی تا کنکور ارشد و دکتری: مشاوره خصوصیت با استاد رضوی رو رزرو کن!
ویس توضیحات مشاوره رزرو مشاوره
کنکور کامپیوتر
0
ورود | ثبت نام
نظرات
اشتراک
بالا
علاقه‌مندی

اشتراک
 

برنامه نویسی اندروید چیست؟

این مقاله عالی توضیح داده که برنامه نویسی اندروید چیست؟ و چرا باید برنامه نویسی اندروید را یاد بگیریم؟ و روش های کسب درآمد برنامه نویسی اندروید را بررسی کرده

تلفن‌های همراه امروزه در اختیار همه افراد است و یکی از محبوب‌ترین تلفن‌های همراه، تلفن‌های همراه اندرویدی می‌باشد. به دلیل قدرت بالایی که سیستم عامل اندرويدسیستم عامل اندرويد چیست؟ هر آنچه باید درمورد Android بدانیدسیستم عامل اندرويد چیست؟ هر آنچه باید درمورد Android بدانیداندروید چیست و چه ویژگی هایی دارد؟ این مقاله عالی به معرفی سیستم عامل اندروید (Android)، تاریخچه و توسعه اندروید، ویژگی های ورژن های مختلف اندروید پرداخته است دارد امروزه خیلی محبوب شده و خیلی از محصولات نرم افزاری نسخه اندرویدی نیز دارند. بنابراین برنامه نویسی اندروید یکی از موقعیت‌های شغلی است که امروزه در کشور به‌وفور مشاهده می‌شود.

اندروید چیست؟

برای آشنایی با اندروید لازم است ابتدا با برخی مفاهیم آشنا شوید تا بهتر آن را درک کنید، در مرحله اول بهتر است که بدانیم اصلا سیستم عامل چیست، سپس به ماهیت سیستم عامل اندروید پی ببریم.

سیستم عامل چیست؟

در ابتدا بیایید تعریف سیستم را بررسی کنیم. سیستم کامپیوتری شامل پردازنده، حافظه جانبی، حافظه اصلی، درگاه ها و … می‌باشد، برای اینکه این سیستم بتواند نیازهای کاربر را جواب دهد باید باهم همکاری داشته باشند. اما سخت‌افزارها که به تنهایی این فهم را ندارند که بتوانند با هم همکاری کنند! پس راه‌حل چیست؟ سیستم عامل (Operating System)سیستم عامل چیست به زبان ساده، چرا باید از OS استفاده کنیم؟سیستم عامل چیست به زبان ساده، چرا باید از OS استفاده کنیم؟این مقاله عالی به معرفی سیستم عامل (Operating System|OS) به زبان ساده پرداخته، همچنین بررسی کرده که چرا باید از سیستم عامل استفاده کنیم  وظیفه مدیریت سخت‌افزار را برعهده دارد.

سیستم عامل اندروید چیست؟

موبایل‌ها هم از سخت‌افزارهایی تشکیل شده‌اند که نیاز است مدیریت شوند. سیستم عامل اندروید و iOSسیستم عامل iOS چیست؟ بررسی تاریخچه و ویژگی های آی او اسسیستم عامل iOS چیست؟ بررسی تاریخچه و ویژگی های آی او اساین مقاله عالی به معرفی سیستم عامل آی او اس (IOS) پرداخته، همچنین به بررسی ویژگی های سیستم عامل Apple iOS و تاریخچه و نسخه های سیستم عامل iOS پرداخته است از محبوب‌ترین سیستم عامل‌ها هستند که در تلفن‌های همراه استفاده می‌شوند. سیستم عامل اندروید اکنون توسط گوگل پشتیبانی می‌شود و برای تلفن‌های همراه، ساعت‌های هوشمند یا TV مورد استفاده قرار می‌گیرد. هسته این سیستم عامل مبتنی بر لینوکس است و به همین دلیل انعطاف خوبی به این سیستم عامل داده و باعث شده که تقریبا بیشتر نیازهای کاربران را برطرف کند.

تاریخچه سیستم عامل اندروید

پروژه اندروید در سال 2003 توسط شرکت Android Inc و آقای اندی رابین استارت خورد و در آن زمان هدف از این پروژه ارائه یک سیستم عامل برای دوربین‌های دیجیتال بود. اما در سال 2004 تصمیم گرفتند که به جای دوربین برای گوشی‌های هوشمند این سیستم عامل را طراحی کنند. در نهایت در سال 2005 شرکت گوگل شرکت Android Inc را خریداری کرد و توسط یک تیم اندروید تصمیم گرفتند که این سیستم عامل را مبتنی بر لینوکس طراحی کنند. دو سال بعد یعنی سال 2007 گوگل اولین نسخه اندروید را معرفی کرد.

تصویر اندی رابین بنیانگذار اندروید

نسخه های سیستم عامل اندروید

سیستم عامل اندروید از زمان حضورش تا کنون نسخه‌های متفاوتی را ارائه داده و در هر نسخه مشکلات و باگ‌های این سیستم را حل کرده. هر نسخه‌ای از اندروید که می‌آید هم نام با نام یک دسر است.

در این تصویر سیر تکامل ورژن های اندروید را میتوان مشاهده کرد.

برای مشاهده نسخه های اندروید می‌توانید به Wikipedia مراجعه کنید.

برنامه نویسی اندروید چیست؟

در اندروید هم مثل سیستم عامل‌های دیگر این امکان را دارید که اپلیکیشن اندرویدی تولید کنید. برنامه نویسی اندروید به توسعه و تولید برنامه‌هایی می‌پردازد که قابل اجرا بر روی سیستم عامل های اندرویدی هستند. خیلی از تجارت‌ها علاوه بر سایت، اپلیکیشن اندرویدی هم دارند چون تلفن‌های همراه تقریبا در دسترس همه قرار گرفته و استفاده از آن‌ها نیز آسان است. بنابراین اپلیکیشن اندرویدی می‌تواند در یک تجارت نقش مهمی داشته باشد.

هر شرکت هنگامی که پلتفرمی را ارائه می‌دهد باید یک SDK یا Software Development Kit را نیز ارائه دهد تا توسعه دهندگان بتوانند برای آن پلتفرم برنامه بنویسند. اندروید هم یک SDK دارد که با زبان جاواجاوا چیست؟ تعریف، معنی و ویژگی های جاوا (java) از 0تا100جاوا چیست؟ تعریف، معنی و ویژگی های جاوا (java) از 0تا100جاوا یک زبان برنامه نویسی همه منظوره، مبتنی بر کلاس و شی گرا است که برای داشتن وابستگی های پیاده سازی کمتر طراحی شده است، زبان برنامه نویسی جاوا شبیه ++C است نوشته شده و به برنامه نویسان کمک می‌کند تا بتوانند اپلیکیشن‌های خود را برای اندروید تولید کنند.

جاوا اولین زبانی بود که برای توسعه اپلیکیشن های اندرویدی استفاده می‌شد، یک برنامه جاوا نیاز است که درون ماشین مجازی جاوا یا JVM اجرا شود. اما گوشی‌های اندروید این ماشین مجازی را نداشتند پس نسخه دیگری از آن را تولید کردند که بر روی دستگاه‌های اندروید قابل اجرا باشد، این ماشین مجازی جدید Dalvik Virtual Machine نام داشت. البته DVM برای نسخه‌های قدیمی اندروید بوده و از کامپایلر (Compiler)کامپایلر چیست و چگونه کار میکند و چرا از آن استفاده میشود؟کامپایلر چیست و چگونه کار میکند و چرا از آن استفاده میشود؟کامپایلر (Compiler) یک برنامه‌ی خاص برای ترجمه سورس کد‌های (Source Code) یک زبان برنامه نویسی، به زبان ماشین یا بایت کد و یا یک زبان برنامه نویسی دیگر است JIT استفاده می‌کرد، اما امروزه از Android Runtime استفاده می‌کنند که از کامپایلر AOT استفاده می‌کند و سرعت بیشتری هم دارد.

زبان های برنامه نویسی اندروید

برای تولید برنامه های اندرویدی دو رویکرد Native و Cross-Platform وجود دارند. در رویکرد Native شما از زبان های برنامه نویسی که برای توسعه اپلیکیشن های اندرویدی توسط گوگل ارائه شده مثل Java یا Kotlin استفاده می‌کنید. که خوبی آن این است که هم شما می‌توانید از APIAPI چیست؟ همه چیز درباره api یا رابط برنامه نویسی کاربردیAPI چیست؟ همه چیز درباره api یا رابط برنامه نویسی کاربردیاین مقاله عالی بررسی کرده که API چیست و چه کاربردی دارد و چگونه می توان از api ها در برنامه های خود استفاده نمود. همچنین استاندارد api و کاربرد api بررسی شدههای اندروید استفاده کنید و هم اپلیکیشن شما Performance بهتری نسبت به Cross-Platformها دارد. مزیت دیگر آن هم این است که با نسخه‌های جدید اندروید سازگارتر است.

اما Cross-Platformها یا چندسکویی‌ها این امکان را می‌دهد که شما بتوانید یک برنامه را تولید کنید و در سیستم عامل‌های مختلف مثل اندرویدسیستم عامل اندرويد چیست؟ هر آنچه باید درمورد Android بدانیدسیستم عامل اندرويد چیست؟ هر آنچه باید درمورد Android بدانیداندروید چیست و چه ویژگی هایی دارد؟ این مقاله عالی به معرفی سیستم عامل اندروید (Android)، تاریخچه و توسعه اندروید، ویژگی های ورژن های مختلف اندروید پرداخته است و iOSسیستم عامل iOS چیست؟ بررسی تاریخچه و ویژگی های آی او اسسیستم عامل iOS چیست؟ بررسی تاریخچه و ویژگی های آی او اساین مقاله عالی به معرفی سیستم عامل آی او اس (IOS) پرداخته، همچنین به بررسی ویژگی های سیستم عامل Apple iOS و تاریخچه و نسخه های سیستم عامل iOS پرداخته است اجرایش کنید. مزیت این روش صرفه‌جویی در زمان و هزینه است، ولی عیب آن این است که تمام APIهای اندروید را نمی تواند استفاده کند و در بعضی از مواقع ممکن است Performance خوبی نداشته باشد. زبان های برنامه نویسی که برای هر یک از این رویکرد ها هستند را در ادامه بیان کرده‌ایم.

Java

لوگو جاوا

زبان برنامه نویسی جاواجاوا چیست؟ تعریف، معنی و ویژگی های جاوا (java) از 0تا100جاوا چیست؟ تعریف، معنی و ویژگی های جاوا (java) از 0تا100جاوا یک زبان برنامه نویسی همه منظوره، مبتنی بر کلاس و شی گرا است که برای داشتن وابستگی های پیاده سازی کمتر طراحی شده است، زبان برنامه نویسی جاوا شبیه ++C است یکی زبان های رسمی اندروید است که می‌توان از طریق آن برنامه‌های Native تولید کرد. جاوا تا قبل از ظهور کاتلین زبان پیش‌فرض توسعه برنامه های اندرویدی بوده ولی امروزه کاتلین مرسوم‌تر است.

Kotlin

لوگو کاتلین

کاتلین توسط گوگل در سال 2017 ارائه شد و یک زبان برای توسعه برنامه‌ها بصورت Native است. گوگل آن زمان از توسعه دهندگان دعوت کرد که به کاتلین مهاجرت کنند. کاتلین یک زبان متن باز (Open Source)اوپن سورس یا متن باز چیست؟ اوپن سورس به چه معناست؟اوپن سورس یا متن باز چیست؟ اوپن سورس به چه معناست؟اوپن سورس یا متن باز چیست؟ این صفحه عالی به بررسی این موارد و همچنین تاریخچه نرم افزار متن باز و نحوه به کارگیری متن باز در توسعه نرم افزار پرداخته است، چند منظوره، امن و پایدار است که شرکت‌های مختلف مثل Uber ،Pinteres و … به آن اعتماد کردند.

++C

لوگو C++

شرکت گوگل یک Native Development Kit یا NDK ارائه داده است برای توسعه اپلیکیشن های اندرویدی با زبان سی پلاس پلاسبرنامه نویسی سی پلاس پلاس چیست؟ مزایای برنامه نویسی C++‎؟برنامه نویسی سی پلاس پلاس چیست؟ مزایای برنامه نویسی C++‎؟برنامه نویسی سی پلاس پلاس چیست و چه کاربردی دارد؟ این صفحه عالی به بررسی مزایای برنامه نویسی C++ پرداخته و نمونه هایی از کدهای زبان برنامه نویسی ++C را آورده اما با این حال نمی‌شود کل یک اپلیکیشن اندرویدی را با ++C توسعه داد و باید از زبان‌های جایگزین مثل جاوا یا کاتلین استفاده کرد. استفاده از ++C در موارد خاص می‌تواند صورت گیرد.

#C

لوگو زامارین

زبان سی شارپ برای اپلیکیشن‌های Cross-Platform مناسب است. با استفاده از فریمورک Xamarin شما می‌توانید برای اندروید برنامه نویسی کنید.

JavaScript و HTML, CSS

لوگو فون گپ

با استفاده از HTMLزبان html چیست؟ اچ تی ام ال (HTML) چیست و چه کاربردی دارد؟زبان html چیست؟ اچ تی ام ال (HTML) چیست و چه کاربردی دارد؟این مقاله عالی به معرفی زبان html پرداخته سپس موارد چون : html چه کاربردی دارد؟ فایل html چیست؟ بررسی مزایا و معایب HTML، پرکاربرد ترین تگ های HTML پرداخته، Css٬ و java scriptجاوا اسکریپت چیست؟ معرفی زبان برنامه نویسی java scriptجاوا اسکریپت چیست؟ معرفی زبان برنامه نویسی java scriptزبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت چیست و چه کاربردی دارد؟ این صفحه عالی به بررسی مزایای JavaScript پرداخته و مبانی برنامه نویسی جاوا اسکریپت را آموزش داده می توان اپلیکیشن های اندرویدی را به صورت Cross-Platform تولید کرد. با فریمورک PhoneGap می‌توانید برنامه نویسی اندروید انجام دهید.

Python

لوگو پایتون

پایتون (Python)زبان برنامه نویسی پایتون چیست؟ – نحوه شروع و دلایل محبوبیتزبان برنامه نویسی پایتون چیست؟ – نحوه شروع و دلایل محبوبیتزبان برنامه نویسی پایتون (Python) چیست؟ این مقاله عالی به بررسی دلایل محبوبیت پایتون، موارد استفاده از پایتون و نحوه شروع به برنامه نویسی پایتون پرداخته هم یکی دیگر از زبان های برنامه نویسی اندروید است که برای تولید برنامه‌های Cross-Platform استفاده می‌شود. از کتابخانه Kivy برای برنامه اندروید استفاده می کنند.

Dart

لوگو فلاتر

زبان Dart یک زبان متن باز برای تولید برنامه‌های Cross-Platform است، که امروزه در اندروید بسیار طرفدار دارد زیرا این امکان را فراهم می‌آورد که بتوانید طراحی‌های زیبا با Performance بالا انجام دهید. از فریم‌ورک Flutter می‌توان برای برنامه نویسی اندروید استفاده کرد.

چرا باید برنامه نویسی اندروید را یاد بگیریم؟

محبوبیت اندروید

همانطور که مشخص است اندروید یکی از فراگیرترین سیستم عامل های موبایل است که در بیشتر کشورها از آن استفاده می‌کنند. این سیستم عامل هم هنوز در حال رشد و گسترش است.

بستر های متفاوت انتشار اپلیکیشن ها

شما به راحتی می‌توانید برنامه‌تان را از طریق راه‌های متفاوت مثل: ایمیل، وبسایت و یا گوگل پلی منتشر کنید. مخصوصا گوگل پلی که چندین میلیون کاربر در سطح جهان دارد، از آن استفاده می‌کنند.

توسعه برنامه ها آسان است!

با ارائه SDK توسط گوگل که شامل دیباگر، کتابخانه‌ها، مستندات و … است به‌راحتی می‌توان اپلیکیشن های اندرویدی را تولید کرد. معروف ترین IDE برای برنامه نویسی اندروید Android Studio نام دارد، که امکانات زیادی را به توسعه دهندگان می‌دهد.

چالش های برنامه نویسی اندروید

در کنار خوبی‌های برنامه نویسی اندروید برخی چالش‌ها نیز وجود دارند که از آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

اندازه‌های مختلف صفحه نمایش ها

صفحه نمایش‌های گوشی‌های مختلف سایزها و تعداد پیکسل‌های متفاوتی دارد. صفحات یک اپلیکیشن اندرویدی باید واکنش گرا (Responsive) باشد و همچنین عکس‌ها و آیکون‌ها به گونه‌ای باشند که در صفحه‌های مختلف واضح دیده شوند.

سازگاری به عقب یا Backward Compatibility

یک اپلیکیشن باید به گونه‌ای نوشته شود که مثلا اگر روی نسخه 12 اندروید اجرا می‌شود روی نسخه 5 هم به خوبی اجرا شود. این محدودیت باعث می‌شود شما نتوانید از تمام امکانات اندروید 12 در اپلیکیشن‌تان استفاده کنید. یک اپلیکیشن اندرویدی باید بتواند روی نسخه‌های قدیمی‌تر هم اجرا شود.

سرعت و عملکرد برنامه

منابع حافظه و باتری در دستگاه‌های موبایل دو منبع محدود هستند و برنامه شما باید به گونه‌ای باشد که این منابع را به هدر ندهد، پس باید در استفاده از آنها محتاط باشید. عملکرد مناسب زمانی است که برنامه شما سریع و روان کار کند.

مجازی ساز اندروید

برای تست اجرای اپلیکیشن های اندرویدی می‌توانید روی موبایل خودتان این کار را انجام دهید، ولی همانطور که گفته شد یک برنامه اندرویدی باید روی نسخه قدیمی‌تر هم کار کند بنابراین با استفاده از مجازی‌ساز شما می‌توانید نسخه دیگر اندروید را روی کامپیوترتان اجرا کنید و اپلیکیشن‌تان را روی آن تست کنید، ولی بدی این مجازی سازها این است که نیاز به کامپیوتر با قدرت متوسط رو به بالا دارند.

روش های کسب درآمد

برخی از روش‌های مرسوم کسب درآمد در برنامه نویسی اندروید را در ادامه نام برده‌ایم:

جمع بندی

اندرویدسیستم عامل اندرويد چیست؟ هر آنچه باید درمورد Android بدانیدسیستم عامل اندرويد چیست؟ هر آنچه باید درمورد Android بدانیداندروید چیست و چه ویژگی هایی دارد؟ این مقاله عالی به معرفی سیستم عامل اندروید (Android)، تاریخچه و توسعه اندروید، ویژگی های ورژن های مختلف اندروید پرداخته است به عنوان یکی از محبوب ترین سیستم عامل‌ها شناخته می‌شود. برنامه نویسی اندروید با دو رویکرد Native و Cross-Platform صورت می‌گیرد که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. برنامه نویسی اندروید در کنار مزیت‌هایش، چالش‌هایی هم دارد که به اشاره کردیم، همچنین در این حوزه روش‌های درآمد زایی متفاوتی هم وجود دارد که ‌می‌توانید شروع به کار کنید.

آیا برای برنامه نویسی اندروید باید لینوکس داشته باشیم؟

اینکه هسته اندروید لینوکس است ارتباطی به این ندارد که شما با چه سیستم عاملی برنامه نویسی می‌کنید.

کسب درآمد از طریق مارکت‌ها چگونه است؟

دو روش مرسوم کسب درآمد خرید اشتراک برنامه و تبلیغات است، که باید از APIهای شرکت‌ها استفاده کنید.

آیا هنوز هم از جاوا برای برنامه نویسی اندروید استفاده می‌کنند؟

بله ولی به دلیل طولانی بودن دستوراتش کمتر از آن استفاده می‌کنند خصوصا برای طراحی صفحات اپلیکیشن، زبان اسکریپتی مثل کاتلین پاسخگویی بهتری دارد.

برنامه نویسی اندروید برای چه کسانی مناسب است؟

اگر علاقه دارید که اپلیکیشن های اندرویدی تولید کنید و می‌توانید با چالش‌های آن کنار بیایید برنامه نویسی اندروید می‌تواند خوب باشد. ولی کسانی که دوست دارند در برنامه نویسی، با معماری‌های مختلف یا تکنولوژی‌های مختلف کار کنند، اندروید شاید گزینه مناسبی نباشد. یکی از بدی‌های اندروید نسبت به دیگر حوزه‌ها مخصوصا وب این است که اندروید تحت سیاست‌های گوگل است و باید در چارچوبی که گوگل تعیین می‌کند حرکت کند. 

چقدر زمان می‌برد برنامه نویسی اندروید را یاد بگیریم؟

این موضوع نسبی است و از شخصی تا شخصی دیگر ممکن است فرق داشته باشد، اما بطور میانگین 3 تا 4 ماه زمان می‌برد. 

امتیازدهی4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 14.25 امتیاز (2 رای)
اشتراک
بارگذاری نظرات
تلگرام اینستاگرام تماس با پشتیبانی: 09378555200 تماس با پشتیبانی: 09378555200