برنامه‌ریزی تا کنکور ارشد و دکتری: مشاوره خصوصیت با استاد رضوی رو رزرو کن!
ویس توضیحات مشاوره رزرو مشاوره
کنکور کامپیوتر
0
ورود | ثبت نام
نظرات
اشتراک
بالا
علاقه‌مندی

اشتراک
 

معرفی کامل انواع شبکه های کامپیوتری

این صفحه عالی به معرفی کامل انواع شبکه های کامپیوتری به زبان ساده پرداخته همچنین مقایسه انواع شبکه های کامپیوتری و بهترین نوع شبکه های کامپیوتری را گفته است

شبکه های کامپیوتریجامع‌ترین آموزش درس شبکه های کامپیوتریجامع‌ترین آموزش درس شبکه های کامپیوتریدرس شبکه‌ های کامپیوتری یکی از مهم‌ترین و بنیادیترین دروس‌ رشته کامپیوتر است، با توجه به اینکه اینترنت امروزی بزرگترین سیستم مهندسی ساخت دست بشر در تمام طول تاریخ است، آشنایی با شبکه‌های کامپیوتری برای تمامی علاقه‌مندان و دانشجویان رشته کامپیوتر الزامی است، در این راستا در این صفحه به معرفی شبکه‌های کامپیوتری پرداخته‌ شده است به زبان ساده، به گروهی متشکل از کامپیوترهای متصل به هم اطلاق می‌شود که می‌توانند اطلاعات، منابع و برنامه هایی را با هم به اشتراک بگذارند اما آیا می‌دانید اینترنت خانگی، شرکت یا دانشگاه شما، کدام‌یک از انواع شبکه های کامپیوتری را استفاده می‌کند؟

انواع مختلف شبکه های کامپیوتری

انواع شبکه های کامپیوتری به زبان ساده

انواع شبکه‌های کامپیوتری یکسان نیستند. یک شبکه می‌تواند در مقیاس و اندازه یک کامپیوترکامپیوتر چیست؟ ⚡️ کامپیوتر چیست به زبان سادهکامپیوتر چیست؟ ⚡️ کامپیوتر چیست به زبان سادهاین مقاله عالی توضیح داده که کامپیوتر چیست و چه کاربردی دارد و همه چیز درباره کامپیوتر از جمله فواید کامپیوتر و تعریف کامپیوتر و اجزای آن را بیان کرده است خانگی ساده یا تلفن‌های هوشمندی باشد که به یکدیگر متصل هستند. از طرفی، شبکه‌های بزرگ‌تری نیز وجود دارند که متشکل از روترها و سوییچ‌ها بوده و در ایجاد زیرساخت شبکه به‌کار می‌روند بنابراین نوع شبکه به تعداد دستگاه‌ها و همچنین مکان و فاصله آنها نسبت به هم بستگی دارد. ضمن توجه به این نکته که انواع شبکه های کامپیوتری را نباید با انواع توپولوژی شبکه و یا انواع معماری شبکه اشتباه گرفت.

انواع شبکه های کامپیوتری براساس مسافت و فاصله جغرافیایی

انواع شبکه های کامپیوتری چیست؟

عمدتاً انواع شبکه های کامپیوتری را می‌توان در 4 دسته‌بندی رایج زیر جای داد:

Local Area Network (LAN)

بین تمامی انواع شبکه های کامپیوتری، شبکه محلی یا LAN، یک نوع شبکه کامپیوتری بسیار رایج در زندگی ماست. به زبان ساده، به مجموعه‌ای از رایانه‌ها گفته می‌شود که در یک محدوده کوچک مانند ساختمان، دفاتر و... به یکدیگر متصل شده‌اند.

شبکه محلی یا Local Area Network (LAN)

مثال هایی از Local Area Network

کاربردهای Local Area Network

نقد و بررسی Local Area Network

Personal Area Network (PAN)

شبکه شخصی یا PAN کوچک‌ترین و ساده‌ترین نوع شبکه شناخته شده می‌باشد. این شبکه را می‌توان بین یک لپ‌تاپ و دستگاه‌های اطراف آن در فاصله 10 متری ایجاد کرد.

شبکه شخصی یا Personal Area Network (PAN)

مثال هایی از Personal Area Network

کاربردهای Personal Area Network

نقد و بررسی Personal Area Network

Metropolitan Area Network (MAN)

شبکه شهری یا MAN، منطقه وسیع‌تری را نسبت به LAN پوشش می‌دهد. به عبارتی، این شبکه کامپیوتری از اتصال چندین شبکه LAN به صورت متقابل (Interconnect) در سرتاسر یک شهر یا روستا به‌وجود آمده است.

شبکه شهری یا Metropolitan Area Network (MAN)

مثال هایی از Metropolitan Area Network

کاربردهای Metropolitan Area Network

نقد و بررسی Metropolitan Area Network

Wide Area Network (WAN)

در نهایت لقب گران‌قیمت‌ترین نوع شبکه کامپیوتری در این لیست می‌رسد به WAN. شبکه گسترده یا WAN همان نقش شبکه‌های LAN را در یک منطقه جغرافیایی بزرگ‌تر بازی می‌کند؛ علاوه بر آن، از اتصال دستگاه‌های بیشتری پشتیبانی می‌کند.

شبکه گسترده یا Wide Area Network (WAN)

مثال هایی از Wide Area Network

کاربردهای Wide Area Network

نقد و بررسی Wide Area Network

انواع دیگر شبکه های کامپیوتری

انواع شبکه های کامپیوتری به همین موارد ختم نمی‌شود. شبکه‌هایی که در ادامه خواهید دید، شاید در نگاه اول چیز جدیدی به نظر برسند ولی همگی‌شان بر مبنای همان 4 نوع شبکه رایجی که بررسی کردیم، شکل گرفته‌اند:

Wireless Local Area Network (WLAN)

WLAN همان شبکه محلی یا LAN می‌باشد با این تفاوت که به جای کابل فیزیکی، از فناوری بی‌سیم مثل Wi-Fi استفاده می‌کند.

شبکه محلی بی سیم یا Wireless Local Area Network (WLAN)

Campus Area Network (CAN)

شبکه پردیس یا CAN همان نقش شبکه MAN را بازی می‌کند، ولی مقیاس محدودتری را پوشش می‌دهد. این نوع شبکه کامپیوتری را می‌توان در مدرسه و دانشگاه مشاهده نمود.

شبکه پردیس یا Campus Area Network (CAN)

Storage Area Network (SAN)

شبکه فضای ذخیره سازی که از آن با عنوان SAN یاد می‌شود، جزو خانواده LANها می‌باشد. شبکه‌ای با سرعت بالا که گروهی از دستگاه‌های ذخیره‌سازی را به چندین سرور متصل می‌کند.

شبکه ذخیره سازی یا Storage Area Network (SAN)

Home Area Network (HAN)

شبکه خانگی یا HAN از دیگر انواع شبکه‌های کامپیوتری است که به کاربران واقع در یک خانه اجازه می‌دهد تا چندین رایانه و یا سایر دستگاه‌های دیجیتالی را به هم متصل کنند. این شبکه کامپیوتری مانند یک LAN خانگی است که از ارتباطات سیمی و بی‌سیم پشتیبانی می‌کند.

شبکه خانگی یا Home Area Network (HAN)

Passive Optical Local Area Network (POLAN)

شبکه محلی نوری غیرفعال یا POLAN را می‌توان جایگزینی برای شبکه LAN دانست. به عبارتی، POLAN یک معماری LAN نقطه به چند نقطه (P2MP) است.

شبکه محلی نوری غیرفعال یا POLAN

Enterprise Private Network (EPN)

از شبکه خصوصی سازمانی EPN در مشاغلی استفاده می‌شود که خواهان اتصال ایمن در مکان‌های مختلف برای به اشتراک گذاشتن منابع کامپیوتری می‌باشند.

شبکه خصوصی سازمان ها یا Enterprise Private Network (EPN)

Virtual Private Network (VPN)

تمرکز اصلی شبکه نام آشنای VPN افزایش امنیت و حفظ حریم خصوصی در حین دسترسی به شبکه است.

شبکه مجازی خصوصی یا Virtual Private Network (VPN)

System Area Network (SAN)

این شبکه کامپیوتری، حجم بالایی از اطلاعات را طی کوئری‌های عظیم مدیریت می‌کند و برای پردازش برنامه‌هایی که نیاز به عملکرد شبکه‌ای بالایی دارند، بسیار سودمند می‌باشد.

بهترین نوع شبکه های کامپیوتری کدام است؟

انواع شبکه های کامپیوتری متعدد، توپولوژی‌های مرتبط و روش‌های اتصال زیادی حتی فراتر از این مقاله وجود دارد. یک متخصص شبکه که طراحی یک شبکه کامپیوتری را فرا می‌گیرد ممکن است با این چالش مواجه شود که کدام نوع طراحی مناسب‌ترین است. پاسخ ساده است: نمی‌توان گفت یکی؛ انتخاب نوع شبکه برای پیکربندی تا حد زیادی به هدف سیستم بستگی دارد. در جدول ذیل، مشخصات انواع شبکه های کامپیوتری به‌صورت خلاصه آورده شده است.

مقایسه انواع شبکه های کامپیوتری

ParametersLANPANMANWANCANEPNVPNHAN
Full Name Local Area Network Personal Area Network Metropolitan Area Network Wide Area Network Campus Area Network Enterprise Private Network Virtual Private Network Home Area Network
Technology Ethernet & Wi-Fi Bluetooth, IrDA,Zigbee FDDI, CDDi, ATM Leased Line, Dial-Up Ethernet Ethernet PPTP, L2tp/IPSec, SSL Wi-Fi, Bluetooth, Zigbee
Range Upto 2Km 1-100m 5-50Km Above 50Km 1-5Km 100-300m Global 1-100m
Transmission Speed Very High Very High Average Low High High Average Low
Ownership Private Private Private or Public Private or Public Private Private Private or Public Private
Maintenance Easy Very Easy Difficult Very Difficult Moderate Easy Moderate Easy
Cost Low Very Low High Very High Moderate Moderate Low Low

جمع‌بندی

در این مقاله سعی شد انواع شبکه‌های کامپیوتری، مثال‌ها و کاربردهای هرکدام از شبکه‌ها را توضیح دهیم؛ همچنین به طور خلاصه و در یک جدول، انواع شبکه‌ها باهم مقایسه شده‌اند. در پایان امیدواریم این مقاله، مفید واقع شده باشد.

شبکه کامپیوتری چیست و انواع آن کدام است؟

هر زمان که تعدادی کامپیوتر را به هم متصل کنیم، یک شبکه کامپیوتری ساخته‌ایم. در این شبکه می‌توان اطلاعات، منابع و برنامه‌ها را با هم به اشتراک گذاشت. عمدتاً شبکه‌ها را می‌توان در 4 دسته کلی طبقه‌بندی کرد: LAN، MAN، PAN و WAN.

معیار دسته بندی انواع شبکه های کامپیوتری چیست؟

شبکه‌ها معمولاً براساس سه پارامتر مهم طبقه‌بندی می‌شوند: توپولوژی، پروتکل و معماری. توپولوژی آرایش هندسی شبکه را مشخص می‌کند. توپولوژی‌های رایج باس، حلقه و ستاره هستند. پروتکل، مجموعه‌ای از قوانین در مورد نحوه تبادل داده‌ها در شبکه است که از جمله آنها می‌توان HTTP, SMTP را نام برد. معماری‌های رایج اترنت، Token Ring، FDDI و بی‌سیم هستند.

بهترین نوع شبکه کامپیوتری چیست؟

پاسخ به این سوال تا حد زیادی به هدف سیستم، هزینه و مقیاس جغرافیایی بستگی دارد بنابراین نمی‌توان نوع خاصی را برای طراحی و پیکربندی شبکه انتخاب کرد. از این جهت طراح شبکه باید انواع مختلف شبکه، کاربرد هریک و نیز مزایا و معایب آنها را به خوبی بشناسد.

امتیازدهی5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 15.00 امتیاز (1 امتیاز)
اشتراک
بارگذاری نظرات
تلگرام اینستاگرام تماس با پشتیبانی: 09378555200 تماس با پشتیبانی: 09378555200