دانشگاه تهران یکی از بزرگترین و معروفترین دانشگاههای کشور هست، که اساتید و دانشجویان حرفهای و نخبهای در آن فعالیت میکنند. این دانشگاه در سال ۱۳۱۳ ساخته شده است و در حال حاضر نزدیک به ۶۰ هزار نفر دانشجو در این دانشگاه حضور دارند. طراحی پردیس این دانشگاه توسط یک معمار فرانسوی انجام شده است. دانشگاه تهران در نزدیکی میدان انقلاب تهران قرار دارد و دسترسی به آن از طریق BRT یا مترو به راحتی امکان پذیر است.
در صورتیکه به این مقاله علاقهمند هستید، ممکن است صفحات زیر نیز برای شما جذاب باشد:
- الگوریتم چیست و چگونه کار میکند و نحوه استفاده آن چطور است.
- بورسیه رشته کامپیوتر.
- نظریه گراف ،انواع آن چیست و چه کاربردهایی دارد.
شما را به تماشای ویدیو زیر دعوت میکنیم که آقای سینا عباسی فارغ التحصیل ارشد الگوریتم و محاسبات دانشگاه تهران درباره رشته الگوریتم و محاسبات دانشگاه تهران صحبت کردهاند.
گرایش الگوریتم و محاسبات
به دلیل ماهیتی که این رشته دارد، دارای انعطاف پذیری بالایی است که شما میتوانید فیلدهای مختلفی از جمله هوش مصنوعی، شبکههای کامپیوتری، رایانش امن و سایر موارد را به عنوان موضوع پایان نامه خود انتخاب کنید.
هدف از گرایش الگوریتم و محاسبات
علم کامپیوتر سال هاست که به عنوان یکی از علوم مهم در حل مسائل الگوریتمی، خود را نمایان کرده و پژوهشگران بسیاری را نیز به خود جذب کرده است، آشنايی عمیق با مبانی نظری این رشته که شامل الگوریتمها، پیچیدگی محاسبات، سیستمها توزیع شده، محاسبات موازی و روشهای صوری است، باعث یافتن راهحلهایی برای مسائل گوناگون و توانایی حل مسائل پیچیده شده است.
وضعیت اپلای در این رشته چگونه است؟
از نظر اپلای، این رشته در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد، اگر کسی به هدف اپلای و ادامه تحصیل در خارج از کشور وارد این رشته شده باشد، با تلاش و استمرار به این هدف خواهد رسید، در گرایش الگوریتم و محاسبات دانشگاه تهران، هم شرایط و هم کمک رسانی اساتید به دانشجویان، مسبب اپلای آسان در این رشته شده است.
دانشکده الگوریتم و محاسبات
محیط گرایش الگوریتم و محاسبات جدای از محیط سایر رشته های مهندسی کامپیوتر (دانشکده فنی مهندسی کامپیوتر منطقه امیر آباد) است، محل دانشکده سمت میدان انقلاب و نزدیک دانشکده عمران قرار دارد. این جدایی مزیت و معایبی دارد، مزیت آن، این است که شما یک سایت مستقل و اختصاصی نسبت به گرایش الگوریتم و محاسبات دارید در حالی که رشته های دیگر مهندسی کامپیوتر سایتهایشان با مهندسی برق مشترک است. و عیب آن، دوری و ارتباط اندک با دانشجویان سایر رشتههای مهندسی کامپیوتر است، البته این نکته قابل بیان است که در زمان ثبت نام و ارائه مدارک باید به دانشکده فنی مهندسی منطقه امیر آباد مراجعه کنید.
معرفی دروس و اساتید رشته الگوریتم و محاسبات
- الگوریتم اینترنت: این درس کاملا اختیاری بوده، ولی درسی است که دید بسیار مناسبی نسبت به داده کاوی و Big Data به شما میدهد، این درس توسط دکتر علی معینی ارائه میشود که در زمینه Big Data فعالیت میکنند.
- الگوریتم های پیشرفته: جزء دروس اصلی به شمار میآید و شما در این درس در مورد مباحث پایهای الگوریتم و محاسبات و برخی اثباتها، آشنا میشوید که توسط دکتر معظمی ارائه میشوند، ایشان نیز در حوزه مباحث گراف و شبکه در حال فعالیت هستند.
- سیستم های توزیع شده: در این درس شما در مورد سیستمهای توزیع شده و تبادل پیام بین سیستمهای مختلف مطالعه میکنید، که توسط دکتر علی کمندی ارائه میشود که حوزه فعالیت ایشان یادگیری ماشین و سیستمهای توزیع شده است.
- یادگیری ماشین: دکتر محمود شعبان خواه استاد این درس بوده و حوزه کاری ایشان یادگیری ماشین، یادگیری عمیق و شبکه عصبی است.
- سمینار: در این درس شما نحوه تحقیق و انتخاب موضوع مقالات و تز خود را میآموزید، که توسط دکتر سید عبدالرضا ترابی ارائه میشود. ایشان در حوزه الگوریتمهای موازی فعالیت میکنند و حوزه ایشان، فیلد بسیار انعطاف پذیری است.
- الگوریتم های تقریبی: جزء دروس اصلی این رشته به حساب میآید که توسط دکتر معظمی ارائه میشود.
- الگوریتم های تصادفی: یکی از دروس سخت این رشته به حساب میآید، چرا که با مباحث آمار و احتمال سروکار دارد، ولی درسی است که میتوانید موضوعات زیادی را برای پایان نامه خود استخراج کنید.
- گراف و شبکه های کامپیوتری: توسط دکتر معظمی تدریس میشود.
- داده کاوی: دکتر علی فهیم ارائه این درس را بر عهده دارد. دکتر فهیم در زمینه داده کاوی فعالیت دارند، و H-Index ایشان به شکل حیرت انگیزی نسبت به اساتید دیگر مهندسی کامپیوتر بالاست.
سایر دروس این رشته |
---|
الگوریتمهای موازی |
الگوریتمهای بهینه سازی ترکیباتی |
احتمال و آمار پیشرفته |
محاسبات نرم |
محاسبات کوانتومی و الگوریتمهای آن |
الگوریتمهای بیوانفورماتیک |
نظریه پایگاه داده پیشرفته |
نظریه پایگاه داده پیشرفته |
محاسبات برخط |
فیلدهای گرایش الگوریتم و محاسبات
- Bioinformatics
- فیزیک کوانتومی
- منطق فازی
اساتیدی که در این فیلدها میتوانید از آنها کمک بگیرید:
- در حوزه منطق فازی: دکتر امین قدوسیان که یکی از پایه گذاران منطق فازی در ایران هستند.
- در حوزه فیزیک کوانتومی: خانم دکتر میرزایی و خانم دکتر مجد از راهبر های این رشته هستند.
بازار کار رشته الگوریتم و محاسبات چگونه است؟
با توجه به انعطاف پذیر بودن این رشته، فارغ التحصیلان میتوانند در موقعیت رمز نگاری داده ها، تحلیل سیستم ها، کارشناس پایگاه داده، پژوهشگر کامپیوتر، استخدام در موسسات علمی-پژوهشی و ... مشغول به کار شوند، این مقاله شما را با رشتهی الگوریتم و محاسبات تا حدی آشنا میکند تا درک بهتری نسبت به ماهیت این رشته بدست بیاورد.