تعریفهای مختلفی از واژه برنامه نویسی وجود دارد که هرکدام قسمتی از این مهارت را شرح میدهد. اما اگر بخواهیم یک تعریف کلی و مختصر از این عبارت را ارائه دهیم میتوان از این عبارت برای وصف آن استفاده کرد :
برنامه نویسی یک واسط برای ارتباط بین ماشین و انسان است و روشی است که با استفاده از آن میتوان به کامپیوترها برای انجام کارهای مختلف فرمان داد.
با پیشرفت تکنولوژی و قدرتمندتر شدن کامپیوترها رفته رفته این اختراع شگفت انگیز بشر در بسیاری از فعالیتهای روزمره جایگزین نیروی انسانی می شود، کامپیوترها بهخاطر سریع بودن، دقیق بودن، ارزان بودن و توانایی کارکرد بی وقفه گزینه بسیار بهتری از نیروی انسانی هستند، اما جهت استفاده از این منابع قدرتمند نیاز است که فرایند رسیدن به خروجی مورد نیاز خود را با استفاده از زبان برنامه نویسی به شکل دقیق توصیف کرد.
کامپیوترها امروزه در بسیاری از فعالیتهای روزمره زندگی ما نقش کلیدی دارند. از کنترل آسانسور تا پرتاب شاتل همگی توسط کامپیوترها انجام میشود و در همگی آنها نیاز به فردی به نام برنامه نویس است تا فرآیند دقیق رسیدن به هدف را با استفاده از زبان برنامه نویسی به کامپیوتر فرمان دهد.
زبان برنامه نویسی چیست؟
بهطور خلاصه زبان برنامه نویسی، زبانی واسط است که ارتباط میان انسان و ماشین را برقرار میکند. کامپیوترها تنها قادر به فهم 0 و 1 هستند اما درک پیامها به شکل 0 و 1 برای انسانها بسیار دشوار و زمانبر است بنابراین با استفاده از زبان برنامهنویسی میتوان یک روش ارتباطی آسان بین انسان و کامپیوتر ایجاد کرد. انسان ها با یادگیری زبان برنامهنویسی قادر به ارسال فرمان به شکلی آسان هستند و کامپیوتر ها نیز با ترجمه آن فرمان ها به صفر و یک براحتی میتوانند آن هارا متوجه شوند.
برنامه نویس کیست و چه کاری انجام میدهد؟
در واقع برنامهنویس همان نیروی متخصصی است که مسئولیت نوشتن کد، خطایابی (debug)، تست و نگهداری نرم افزار را برعهده دارد، برنامهنویس میتواند در یک زمینه خاص مانند برنامهنویسی موبایل یا برنامه نویسی وب متخصص باشد و یا میتواند در همه زمینه هافعالیت کند، البته همه برنامه نویسان لزوماً مهندس نرم افزار نیستند و ممکن است در حوزههای دیگری فعالیت کنند و از برنامهنویسی برای انجام کار خود استفاده کند.
از شاخههای برنامهنویسی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- طراحی سیستم نرم افزاری
- توسعه یک سیستم برنامه نویسی
- نوشتن کد
- تست کردن نرمافزار
- خطایابی
- پیادهسازی سیستم نرمافزاری
- نگهداری نرمافزار
- تهیه و بروزرسانی مستندات سیستم نرمافزاری
البته یک نفر لزوماً تمامی این وظایف را انجام نمیدهد و حتی هر یک از وظایف بالا ممکن است توسط فقط یک نفر متخصص صورت گیرد.
به یک برنامه نویس کامپیوتر، کدر(coder) یا توسعه دهنده (developer) نیز ممکن است گفته شود.
آیا باید برنامهنویسی را در سال 2022 یاد بگیریم؟
همه انسان ها بایستی برنامه نویسی کامپیوتر را یاد بگیرند… زیرا این کار به شما فکر کردن را میآموزد.
استیو جابز
دلایل خیلی زیادی برای این که چرا شما بایستی برنامه نویسی یاد بگیرید وجود دارد. ما در دوران پیشرفت چشمگیر تکنولوژی قرار داریم و هرچه کاربرد این دسته از تکنولوژیها در زندگی روزمره ما بیشتر میشود، نیاز به برنامهنویسان نیز در دنیا افزایش مییابد. از مزایای یادگیری برنامهنویسی میتوان موارد زیر را اشاره کرد :
- دستمزد بالا : به شکل کلی برنامهنویسی در دنیای امروز جزو مشاغل پر درآمد محسوب میشود. شما با بررسی درآمد برنامه نویسی در ایران و خارج از کشوربررسی درآمد برنامه نویسی در ایران و خارج از کشور در 1402در این صفحه عالی به بررسی درآمد برنامه نویسی در ایران و خارج از کشور پرداخته، همچنین در خصوص راههای کسب درآمد از برنامه نویسی و درآمد زبان های مختلف صحبت شده است. متوجه این موضوع خواهید شد. در مورد جزئیات درآمد یک فرد برنامه نویس در ادامه مفصل توضیح خواهیم داد.
- انعطاف پذیری : به دلیل ماهیت این شغل، شما توانایی این را دارید که به عنوان یک فریلنسر (freelancer) کار کنید یا به استخدام کارفرما درآیید، میتوانید به شکل ریموت در شرکتهای خارج از کشور کار کنید یا به شکل حضوری سر کار بروید، بسیاری از شرکتهای نرمافزاری حتی ساعت کار منعطف دارند و شما نیازی ندارید لزوماً هر روز سر ساعت خاصی در محل کار حاضر شوید، به عنوان یک برنامه نویس شما یکی از انعطاف پذیرترین مشاغل دنیا را خواهید داشت.
- افزایش بهرهوری و خودکار کردن کارها : حتی اگر برنامه نویسی شغل اصلی شما نباشد با یادگیری این مهارت شما میتوانید بسیاری از وظایف روزمره خود را با استفاده از کدنویسی به شکل خودکار در آورید، این کار مسلماً موجب کم شدن کارهای روزمره و وقت گیر شده و باعث میشود بتوانید از وقت خود استفاده بهتری بکنید.
- ارتقاء رزومه : بسیاری از مشاغل فعلی نیازمند داشتن مهارت برنامهنویسی به عنوان یک ابزار برای انجام کار هستند، با یادگیری برنامه نویسی شما شانس خود را برای انتخاب شدن توسط کارفرما افزایش خواهید داد.
- تقویت کردن منطق و مهارت حل مسئله : علاوه بر کاربردی بودن برنامه نویسی به خودی خود، با یادگیری این مهارت شما نحوه حل کردن یک مسئله به شکل سیستماتیک و برنامه ریزی شده را یاد خواهید گرفت، مهارت حل مسئله یکی از مهمترین اجزاء مهارت های نرم است.
آینده برنامه نویسی در جهان
با ظهور تکنولوژی هوش مصنوعی در دنیا پیشبینی میشود که بسیاری از مشاغل انسانها در آینده از بین رفته شاخههایی مانند هوش مصنوعیهوش مصنوعی (AI) چیست؟ انواع، کاربردها، مزایا و معایبهوش مصنوعی یا Artificial Intelligence یا به اختصار AI، امروزه کاربردهای بسیاری پیدا کرده و به یکی از داغترین حوزههای بشر تبدیل شده است، اما با این وجود بسیاری از افراد با کاربردهای آن آشنایی کامل ندارند، به همین علت در این صفحه کاربردها، مزایا و معایب AI بطور کامل بررسی شده است جایگاه این مشاغل را دریافت کند. در حوزه برنامه نویسی تا امروز تلاشهای بسیاری برای استفاده از تکنولوژیهای مربوط به یادگیری ماشین برای ساخت سیستمهای هوشمند دستیار برنامه نویس شده است، از جمله این پروژهها میتوان به سیستم copilot مایکروسافت که با استفاده از هوش مصنوعی برای شما کدنویسی انجام میدهد و یا کد شما را ویرایش میکند و یا پروژه transcoder شرکت فیسبوک که با استفاده از یادگیری عمیق (Deep Learning)یادگیری عمیق چیست؟ معرفی کامل یادگیری عمیق به زبان سادهاین مقاله به سوالات رو به رو پاسخ داده : یادگیری عمیق چیست و چگونه کار میکند؟ آیا یادگیری عمیق همان شبکه عصبی است؟ تفاوت یادگیری عمیق با یادگیری ماشین چیست؟ میتواند کد شمارا از یک زبان برنامه نویسی به زبانی دیگر تبدیل کند.
پیشبینیهایی که در مورد آینده برنامهنویسی در دنیا شده احتمال میدهند که روند شغل برنامه نویسی به سمت No-Code و یا AI-Augmented Code (کد های تقویت شده با استفاده از هوش مصنوعی) برود به این معنا که برای ساخت برنامهها نیازی به استفاده از زبان برنامه نویسی نباشد و برنامهنویس با مشخص کردن ساختار نرمافزار از طریق هوش مصنوعی در زمانی کوتاه برنامه جدیدی خلق میکند، البته این به این معنا که شغل برنامه نویسی در حال نابود شدن است، نیست بلکه با پیشرفت این تکنولوژیها، از نوشتن تمامی کدهای برنامه با استفاده از زبانهای برنامهنویسی به سمت طراحی و ساخت برنامهها به شکل سطح بالا میرود و در نتیجه نیاز به انجام بسیاری از کارهای زمانبر و تکراری نخواهد بود.
فرصت های شغلی برنامه نویسی در ایران و خارج از کشور
از جمله مشاغلی که شما میتوانید بهعنوان یک برنامه نویس در آنها مشغول به کار شوید میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
مهندس تکنولوژی ابری (Cloud Engineer)
به احتمال زیاد کلمه ابر یا cloud اخیراً زیاد به گوشتان خورده است، مفهوم پردازش و ساختار ابری به شکل ساده به این معناست که زیرساختهای پردازشی و منابع سختافزاری یک سازمان یا مجموعه به جای این که در خود سازمان قرار داشته باشد به شکل از راه دور در یک دیتاسنتر مستقر شوند، این کار باعث کمتر شدن میزان خطا و کاهش هزینه ها میشود.
وظایف اصلی یک مهندس تکنولوژی ابری مدیریت سیستمهای مبتنی بر ابر، پیاده سازی معماریهای ابری، انتقال زیرساختهای فعلی سازمان به ساختار ابری و مدیریت امنیت و دسترسی به این سیستمها است. مهندسان ابر از مهارتهای برنامهنویسی خود برای تحلیل دادهها، اجرای اسکریپتهای (script)کامپیوتری و فایلهای تنظیمات اشاره کرد.
برنامه نویس کامپیوتر (Computer Programmer)
یک برنامه نویس کامپیوتر وظایف کدنویسی، تست، خطایابی برنامهها را برعهده دارد، آنها همچنین ممکن است نرمافزارها را تغییر دهند و با بقیه برنامهنویسان مشارکت کنند تا مشکلات مربوط به محصول را برای مطابقت بیشتر با نیازهای مشتری برطرف کنند.
مهندس نرم افزار (Software Engineer)
یک مهندس نرمافزار، سیستمهای نرمافزاری را برای مشتری توسعه میدهد. آنها از مهندسی و تکنولوژی برای ساخت راه حلهای نرمافزاری برای مشکلات و چالشها استفاده میکنند.
دانشمند داده (Data Scientist)
یک دانشمند داده وظیفه جمعآوری، پردازش، تحلیل و ایجاد بینش در مورد آن با استفاده از زبانهای برنامه نویسی است. علاوه بر این آنها وظیفه ذخیرهسازی و اعمال تکنیکهای آماری بر روی دادهها را نیز دارند. دانشمندهای داده با سهامداران کسبوکارها همکاری میکنند تا مقاصد مشتریهارا متوجه شده و با استفاده از این دادهها روش رسیدن به آن اهداف را مشخص کنند.
مدیر دیتابیس (Database Administrator)
یک مدیر دیتابیس وظیفه سازماندهی، خطایابی و امنسازی سیستمهای ذخیرهسازی اطلاعاتی را دارند، آنها با استفاده از سیستمهای مدیریت دیتابیس (DBMS) و زبانهای برنامه نویسی مانند پایتون، #C با نرم افزارهای مربوط به دیتابیس کار میکنند، مدیران دیتابیس همچنین وظیفه اعطای دسترسی کاربران به دیتابیس را نیز دارند.
مهندس یادگیری ماشین (Machine Learning Engineer)
یک مهندس یادگیری ماشین با استفاده از تخصص نرمافزاری و هوش مصنوعی خود، سیستمهای هوشمند توسعه میدهد تا چالشهای مشتری را رفع کنند. مهندسان یادگیری ماشین معمولاً دارای پیشزمینههایی در حوزه یادگیری ماشین (machine learning)، شبکه عمیق (Deep Learning) و برنامهنویسی کامپیوتر هستند.
توسعه دهنده اپلیکیشن موبایل (Mobile application developer)
یک توسعهدهنده اپلیکیشن موبایل وظیفه طراحی، ساخت و بروزرسانی اپلیکیشنهای موبایل را دارد. معمولاً این نوع از برنامهنویسان در یکی از سیستمعاملها مانند اندروید یا IOS تخصص دارند.
توسعه دهنده وب (Web Developer)
یک توسعهدهنده وب وظیفه ساخت وبسایت یا نرمافزارهای تحت وب را برای مشتریان دارد.
توسعه دهندههای وب ممکن است در هر یک شاخههای front-end ، back-end و یا full-stack متخصص باشند. یک متخصص front-end تمرکز بر روی قسمتهایی دارد که کاربر با آنها تعامل مستقیم دارد (هرچیزی که شما بهعنوان کاربر در یک وبسایت میبینید و با آن کار میکنید وظیفه پیادهسازی آن با برنامهنویس front-end است). یک متخصص back-end اما بر روی قسمتهایی کار میکند که مربوط به سرور نرمافزار میشود، متخصص full-stack یک وبسایت را به شکل کامل از ابتدا تا انتها پیاده سازی میکند و هر دو بخش را انجام میدهد.
متوسط درآمد شغل برنامه نویسی در ایران و خارج از کشور
طبق گزارش سال ۱۴۰۰ سایت ایران سلری میانگین درآمد یک فرد در حوزه برنامه نویسی، توسعه نرمافزار و وب و مهندسی نرم افزار در شهر تهران حدود ۱۱ میلیون تومان است، البته بسته به میزان سابقه کار فرد، تخصص، مهارت و همچنین محل زندگی وی این میزان کمتر یا بیشتر خواهد شد که میتوانید جزئیات آن را در این سایت مشاهده کنید. ما در صفحه درآمد برنامه نویسیبررسی درآمد برنامه نویسی در ایران و خارج از کشور در 1402در این صفحه عالی به بررسی درآمد برنامه نویسی در ایران و خارج از کشور پرداخته، همچنین در خصوص راههای کسب درآمد از برنامه نویسی و درآمد زبان های مختلف صحبت شده است. به بررسی کامل در مورد درآمد یک برنامه نویس در ایران و خارج از کشور پرداخته ایم که میتوانید اطلاعات جامعی در این خصوص بدست آورید.
در مورد میانگین حقوق یک برنامه نویس در دنیا نیز میتوان به گزارشهای یکی از معروفترین سایتهای کاریابی دنیا یعنی glassdoor رجوع کرد.
طبق گزارشهای این سایت متوسط حقوق یک برنامه نویس تازهکار (entry level programmer) در کشور آمریکا حدود ۷۶ هزار دلار در سال است.
همچنین برای آگاهی بیشتر از انواع شغلهای برنامهنویسی و درآمدهای آنها در کشور کانادا میتوان به این مقاله سایت کاریابی indeed نیز میتوان مراجعه کرد.
برنامه نویسی رو چطور و از کجا شروع کنیم؟
روشهای بسیاری برای یادگیری برنامهنویسی وجود دارد :
استفاده از وب سایت های تعاملی
وبسایت هایی مثل codeacademy و یا freecodecamp انتخابهای خوبی برای یادگیری برنامهنویسی هستند، این وبسایت ها امکاناتی مانند ویرایشگر متن و کامپایلر دارند تا افرادی که در ابتدای راه یادگیری وجود دارند و دانش بالایی ندارند، مشکلی برای شروع نداشته باشند.
دوره های ویدیویی آموزش برنامه نویسی
دورههای برنامه نویسی ویدیویی زیادی وجود دارند. سایتهایی مانند یوتیوب یا udemy و edx از جمله سایتهایی هستند که دورههای متنوعی برای یادگیری برنامه نویسی به شکل رایگان و یا پولی دارند، در صورتی که تمایل یادگیری با استفاده از محتوای فارسی دارید، میتوانید از سایتهایی مانند مکتب خونه یا فرادرس استفاده کنید.
دوره های بوت کمپ (Bootcamp)
دورههای بوت کمپ یکی از روشهای جذاب برای شروع کار برنامه نویسی است. بسیاری از شرکتها سعی میکنند با برگزار کردن دوره بوت کمپ استعدادهای این حوزه را برای معرفی به شرکتهای کارفرما معرفی کنند.
هرمسیری راکه برای یادگیری پیش میگیرید، مباحث زیر را به خوبی یاد بگیرید :
- Data Types : نوع داده متغیرها و کلاسها (بهعنوان مثال برای تعریف یک عدد، از تایپ int استفاده میشود)
- متغیرها : متغیرها دادههایی هستند که در حافظه ذخیره میشوند و مقادیری مانند اعداد، رشتهها و ... را ذخیرهسازی میکنند. (بصورت موقت و در حافظه RAM)
- توابع : همانند توابع موجود در ریاضی، توابع در برنامهنویسی، ارتباطی بین ورودی و خروجی ایجاد میکنند. همچنین برای جلوگیری ازتکرار زیاد کدها از توابع استفاده میشود.
- آرایه و لیست : آرایه و لیست درواقع ساختماندادهای هستند که دادههارا بهصورت منظم درون خودشان نگهداری میکنند و ما با index میتوانیم به این دادهها دسترسی داشته باشیم.
- if statement : شرطها یکی از مهمترین مباحث در برنامهنویسی هستند که میتوان برای اجرای یک عمل خاص، یک شرط را بررسی کرد.
- حلقه های شرطی : هرکدی را با یک شرط خاص میتوان بارها تکرار کرد.
- کلاس ها و اشیاء : کلاسها در زبانهای شیگرا مانند جاواجاوا چیست؟ تعریف، معنی و ویژگی های جاوا (java) از 0تا100جاوا یک زبان برنامه نویسی همه منظوره، مبتنی بر کلاس و شی گرا است که برای داشتن وابستگی های پیاده سازی کمتر طراحی شده است، زبان برنامه نویسی جاوا شبیه ++C است، پایتون، سی پلاس پلاسبرنامه نویسی سی پلاس پلاس چیست؟ مزایای برنامه نویسی C++؟برنامه نویسی سی پلاس پلاس چیست و چه کاربردی دارد؟ این صفحه عالی به بررسی مزایای برنامه نویسی C++ پرداخته و نمونه هایی از کدهای زبان برنامه نویسی ++C را آورده و ... برای مرتبشدن و تمیزشدن و جداکردن وظایف ساخته شدند.
و در نهایت سعی کنید بعد از یادگیری مباحث ابتدایی، پروژه شخصی خودتان را تولید کنید. تا زمانی که شروع به کدنویسی نکنید مباحث یادگرفته شده در دورههای آموزشی، بهزودی فراموش خواهند شد و نمیتوانید از آنها استفاده کنید.
مراحل آموزش برنامه نویسی را چگونه طی کنیم؟
با گسترش اینترنت، حجم اطلاعات بسیار زیادی برای آموزش برنامه نویسی وجود دارد اما اطلاعات فراوان باعث میشود انتخاب نقطه شروع برای افراد تازه کار دشوارتر شود.
برای انتخاب مسیر مناسب برای یادگیری برنامه نویسی بهتر است مراحل زیر را طی کنید:
۱- هدف خود را برای یادگیری برنامه نویسی مشخص کنید:
اگر هدف مشخصی برای یادگیری برنامه نویسی نداشته باشید احتمال اینکه در ادامه راه سرخورده شده و از یادگیری دست بردارید بسیار زیاد است.
۲- کدام زبان برنامه نویسی را قصد دارید یاد بگیرید:
انتخاب زبان برنامه نویسی به شکل غیر مستقیم به هدف شما از قسمت قبل بر میگردد، قبل از شروع آموزش برنامه نویسی بایستی مشخص کنید که قصد دارید کدام یک از زبان های برنامه نویسی را یاد بگیرید.
۳- از دوره های آنلاین آموزش برنامه نویسی استفاده کنید:
برای آموزش برنامه نویسی دیگر نیازی به کلاس های حضوری وجود ندارد، در حال حاضر بسیاری از مباحث ابتدایی تا پیشرفته برنامه نویسی به شکل آنلاین آموزش داده میشود که میتوان برای یادگیری از آنها استفاده کرد.
۴- از ویدیوهای آموزش برنامه نویسی استفاده کنی:
ویدیوهای آموزشی بسیاری در مورد برنامه نویسی در اینترنت موجود است که میتوانید از آنها استفاده کنید، بسیاری از آنها به شکل رایگان منتشر میشود بنابرین نیازی نیست هزینه ایی بابت آنها پرداخت کنید.
۵- از کتاب های آموزش برنامه نویسی استفاده کنید:
در صورتی که متن را به ویدیو ترجیح میدهید میتوانید از کتاب های آموزش برنامه نویسی استفاده کنید، کتب فراوانی در مورد آموزش زبان های مختلف برنامه نویسی وجود دارد که به شکل کاغذی و یا دیجیتال منتشر میشوند.
۶- برای سهولت از ابزار های کمکی آموزش برنامه نویسی استفاده کنید:
ابزار های بسیاری برای کمک به آموزش برنامه نویسی وجود دارند از جمله:
۱- ویرایشگر کد: این نرم افزارها با قابلیت های بسیاری از جمله کامل کردن خودکار کلمات، پیدا کردن خطا های تایپی، رنگ آمیزی کلیدواژه ها و… به شما کمک میکنند که با سرعت بیشتر و خطای کمتری برنامه نویسی کنید.
۲- نرم افزار های مدیریت کد: مانند git به شما کمک میکنند تا با ذخیره سازی و مدیریت ورژن های نرم افزار راحت تر آنها را توسعه دهید.
۷- کد های دیگران را بررسی کنید:
یکی از بهترین منابع آموزش برنامه نویسی کد های برنامه نویسان با تجربه است، با بررسی کردن کدهای با کیفیت میتوانید به شکل مستقیم از تجربه و تخصص این افراد استفاده کنید، منابع فراوانی برای استفاده از این کد ها مانند سایت گیتهاب (github) موجود است که میتوانید به قصد آموزش برنامه نویسی هم از آنها استفاده کنید.
۸- انجام پروژه های برنامه نویسی:
یکی از بهترین روش های آموزش برنامه نویسی انجام پروژه های ساده با استفاده از زبان مورد نظر است این پروژه های میتوانند از یک ماشین حساب ساده تا نرم افزار های پیچیده را شامل شود.
۹ - شرکت در دوره های بوت کمپ:
دوره های بوت کمپ یکی از سریع ترین روش های آموزش برنامه نویسی است، با شرکت در این دوره ها در یک مدت زمان بسیار کوتاه میتوانید برای ورود به بازار کار آماده شوید.
آیا برای برنامه نویسی شدن نیاز به تحصیلات دانشگاهی داریم؟
جواب مختصر ساده این است که خیر! شما برای برنامهنویس شدن به هیچ عنوان احتیاجی به تحصیلات و یا مدرک دانشگاهی ندارید، بسیاری از افرادی که در حوزه برنامه نویسی فعالیت میکنند تحصیلات دانشگاهی ندارند و حتی مدرک رسمی هم در این زمینه ندارند، البته این نکته را هم به خاطر داشته باشید که بسیاری از پروژههای بزرگ نرمافزاری نیازمند مهارتهای بسیار بیشتری از صرفاً برنامه نویسی است، برای اینکه یک پروژه نرمافزاری بزرگ طراحی و ساخته و به مرحله اجرا برسد نیاز به افراد زیادی با مهارتهایی از جمله مهندسی نرمافزار، مدیریت تیمهای نرمافزاری و موارد مرتبط است و یادگیری این مهارتها در صورتی که نخواهید به دانشگاه بروید و دراین رشتهها تحصیل کنید نیاز به سالها تجربه در محیطهای حرفهای است.
برای آموزش برنامه نویسی چقدر باید زبان انگلیسی بلد باشیم
یکی از مهمترین ابزارهای شما بهعنوان یک برنامهنویس ایرانی زبان انگلیسی است. شما نمیتوانید یک برنامهنویس باسواد و بروز باشید. بدون اینکه زبان انگلیسی بلد باشید، کافیست میزان محتوایی که در مورد حوزه برنامه نویسی به زبان فارسی و انگلیسی تولید شده را با یکدیگر مقایسه کنید،. در صورتی که شما به زبان انگلیسی مسلط باشید، فرصتهای شغلی بسیار بیشتری برای شما در دسترس خواهد بود و حتی امکان این را دارید که در شرکتهای خارج کشور نیز از راه دور کار کنید.
برای آموزش برنامه نویسی چقدر باید ریاضیات بلد باشیم
در حالت کلی ریاضیات به طور مستقیم در برنامهنویسی کاربردی زیادی ندارد، البته این موضوع کاملاً به حوزهایی که در آن فعالیت میکنید نیز بستگی دارد، اما به شکل کلی نیازی نیست شما نابغه ریاضیات باشید تا بتوانید برنامهنویسی انجام دهید.
بهترین روش یادگیری برنامه نویسی چیست
روش یادگیری برنامه نویسی به تعداد آدم هایی که سعی دارند آن را یاد بگیریند متفاوت است اما نکته مهم در یادگیری برنامه نویسی این است که سعی کنید هرچه سریع تر شروع به انجام پروژه و کد نویسی عملی کنید، دیدن ویدیو آموزشی و یا شرکت در دوره تا زمانی که شما دست به کار نشوید شما را تبدیل به برنامه نویس نخواهد کرد، علاوه بر افزایش تجربه، شما میتوانید از این پروژه های انجام شده برای ارتقاء رزومه خود استفاده کنید.
مدت زمان آموزش برنامه نویسی چقدر است
این موضوع بسته به زبان برنامه نویسی که قصد یادگیری آن را دارید متفاوت است، البته در نظر داشته باشید که یادگیری syntax و قواعد کدنویسی یک زبان برنامه نویسی به این معنا که شما توانایی برنامه نویسی با آن زبان دارید نیست، یادگیری برنامه نویسی یک پروژه ایی به طول عمر شماست که شامل دیدن کدهای خوب و یادگرفتن تکنولوژی های جدید و خطایابی و تست کد است.
چه سیستمی برای برنامه نویسی نیاز است؟
برای شروع یادگیری مفاهیم ابتدایی برنامه نویسی نیاز به کامپیوتر بسیار پیشرفته نخواهید داشت. بهطورکلی یک سیستم متوسط برای شروع یادگیری کافی است، اما بسته به حوزه کاری خود ممکن است نیاز به سختافزارهای پیشرفتهتری درآینده پیدا کنید، به طورمثال اگر قصد برنامه نویسی در سیستم عامل IOS و یا macOS را دارید نیاز به سخت افزار مخصوص اپل دارید اما برای شروع کار نیازی به سخت افزار آنچنان پیشرفتهایی نخواهید داشت.
کدام زبان برنامه نویسی را انتخاب کنیم؟
انتخاب زبان برنامه نویسی کاملاً به این که در چه حوزه ایی قصد به فعالیت دارید بستگی دارد، در هر حوزه چند زبان مطرح وجود دارد که برای انجام فعالیتهای مربوط مناسبتر هستند، به طور مثال برای برنامه نویسی اندروید معمولاً از جاوا استفاده میشود، از زبان swift معمولاً برای توسعه اپلیکیشنهای مربوط به دیوایسهای اپل استفاده میشود، اگر قصد فعالیت در حوزه هوش مصنوعی را دارید معمولاً از زبان پایتون در این حوزه استفاده میشود، برای توسعه برنامههای مرتبط با سختافزار و برای دیوایسهای embedded معمولاً از C یا ++C استفاده میشود، اگر قصد فعالیت بهعنوان یک توسعهدهنده front-end را دارید معمولاً از زبان هایی مانند javascript استفاده میشود.
انتخاب زبان برنامه نویسی کاملاً به انتخاب شما و حوزه ایی که قصد کار در آن را دارید بر میگردد، اما به خاطر داشته باشید که انتخاب یک زبان برنامه نویسی معروفتر لزوماً شما را تبدیل به یک برنامه نویس بهتر نمیکند، این مهارت شما در برنامه نویسی است که به شما کمک میکند برنامههای بهتری خلق کنید. با مراجه به صفحه محبوب ترین زبان های برنامه نویسی ۲۰۲۳معرفی محبوب ترین زبان های برنامه نویسی ۲۰۲۳این صفحه فوق العاده به معرفی محبوب ترین زبان های برنامه نویسی ۲۰۲۳ پرداخته. همچنین در هر یک از این زبانها به معرفی بهترین پلتفرم آن، فریم ورک های برتر آن و بهترین کتابخانه های آن پرداخته و بررسی درآمد برنامه نویسیبررسی درآمد برنامه نویسی در ایران و خارج از کشور در 1402در این صفحه عالی به بررسی درآمد برنامه نویسی در ایران و خارج از کشور پرداخته، همچنین در خصوص راههای کسب درآمد از برنامه نویسی و درآمد زبان های مختلف صحبت شده است. بر اساس هر زبان میتوانید انتخاب بهتری در این خصوص داشته باشید.
برای شروع آموزش برنامه نویسی بهتر است کدام زبان برنامه نویسی را انتخاب کنیم
همانطور که در بخش قبلی گفته شد انتخاب زبان برنامه نویسی کاملاً به حوزه ایی که قصد انجام فعالیت در آن را دارید مرتبط است، اما اگر فعلاً صرفاً قصد شروع به برنامه نویسی را دارید و هنوز حوزه کاری خاصی مد نظرتان نیست، سراغ زبانهایی بروید که دارای syntax یا محیط راحتتری هستند به طور مثال زبان برنامه نویسی پایتون (python) میتواند یک گزینه خوب برای شروع کار شما باشد، محتوای آموزشی برای این زبان بسیار زیاد است و در صورتی که در طول مسیر یادگیری به مشکلی بر بخورید منابع زیادی برای جستجو و رفع مشکل خود خواهید داشت.
پردرآمدترین زبان برنامه نویسی چیست؟
پرسیدن این سوال مانند این است که فردی بپرسد با کدام زبان میتوان کتابی نوشت که میزان بیشتری فروش کند؟ اگر شما نویسنده ماهری نباشید به هر زبانی که کتاب بنویسید کسی آن را نخواهد خواهند، همینطور اگر برنامه نویس خوبی نباشید به هر زبان برنامه نویسی که کد بنویسید درآمد خوبی نخواهید داشت، این مهارت شما در برنامه نویسی و توسعه نرم افزار است که درآمد خوب را برای شما به ارمغان میآورد نه زبان برنامه نویسی، گول تیترهای زرد داخل اینترنت را نخورید. هیچ زبان برنامه نویسی به خودی خود برای شما درآمد بیشتر نخواهد داشت.
نتیجه گیری
برنامه نویسی یکی از پرتقاضاًترین شغلهای دنیای امروز و آینده خواهد بود و در آینده در بسیاری از حوزهها تخصص در برنامه نویسی یک امر الزامی خواهد بود، برای برنامه نویسی منابع بسیار زیادی وجود دارد که به بسیاری از آنها میتوان به شکل رایگان دسترسی داشت و زبانهای برنامهنویسی زیادی وجود دارند که بسته به نیاز فرد و حوزهایی که قصد فعالیت در آن را دارد میتوان یکی از آنها را انتخاب کرد.
برنامه نویس دقیقا چه کارهایی انجام میدهد؟
برنامه نویس متخصصی است که مسئولیت پیادهسازی، خطایابی و تست نرمافزارهای کامپیوتری را برعهده دارد.
آیا برنامه نویسی درآمد خوبی دارد؟
شغل برنامه نویسی در حال حاضر یکی از پردرآمدترین مشاغل دنیا است و رفته رفته با پیشرفت تکنولوژی و افزایش نیاز بازار به افراد برنامه نویسی درآمد آنها نیز بالاتر خواهد رفت.
آیا برای یادگیری برنامه نویسی نیاز به تحصیلات و مدرک دانشگاهی است؟
خیر، بسیاری از افرادی که در این حوزه کار میکنند تحصیلات مدرک رسمی در این زمینه ندارند.
چرا باید برنامه نویسی یاد بگیریم؟
با پیشرفت کامپیوترها و جایگزین شدن آنها با نیروی انسانی، کامپیوترها نقش مهمی در زندگی روزمره انسانها بازی خواهند کرد و برای استفاده از این منابع قوی بایستی برنامه نویسی را یاد گرفت.