برنامه ریزی تا کنکور ارشد و دکتری: مشاوره خصوصیت با استاد رضوی رو رزرو کن!
ویس توضیحات مشاوره رزرو مشاوره
کنکور کامپیوتر
0
ورود | ثبت نام
نظرات
اشتراک
بالا
علاقه‌مندی

اشتراک
 

هوش مصنوعی یکی از گرایش های ارشد مهندسی کامپیوتر است، گرایش هوش مصنوعی گرایشی گرایشی بین نرم افزار و سخت افزار است بنابراین دانشجویان ارشد هوش مصنوعی می‌توانند بنا به سلیقه شان جنبه های نرم افزاری و یا جنبه های سخت افزاری این گرایش را دنبال کنند. هدف از گرایش هوش مصنوعی در ارشد بالا بردن قابلیت دانشجویان در زمینه‌های ارائه مناسب اطلاعات، استدلال اتوماتیک، دسته بندی و تصمیم گیری ماشینی، روش‌های یادگیری برای ماشین‌ها، ارائه غیر دقیق اطلاعات و کار با آنها، شبیه سازی پردازش‌های مطرح در موجودات زنده، هوشمند کردن ربات‌ها، پردازش و تحلیل کامپیوتری تصاویر، پردازش و درک زبان و پردازش و شناسائی گفتار می‌باشد. در دوره ارشد هوش مصنوعی دانشجویان با مطالبی چون شبکه‌های عصبی، هوش مصنوعی پیشرفته، تئوری فازی، پردازش تصویر و... آشنا می شوند.

 در این پادکست به معرفی رشته هوش مصنوعی خواهیم پرداخت. همچنین شما میتوانید درباره این رشته در صفحه رشته هوش مصنوعی کامپیوتر بخوانید.

Podcast Marefi Reshte Hush Masnuee DesktopPodcast Artificialintelligence Mobile

هوش مصنوعی چیست

در حدود ۲ دهه قبل، کامپیوتر مختص افراد متخصص بود. در آن زمان کامپیوتر کالای گران قیمتی بود و کار کردن با آن به آموزش های خاص نیاز داشت. اما امروزه کامپیوتر، به نحوی در تمام بخش های زندگی ما رسوخ کرده که دیگر متوجه حضورش نمی شویم. مسیر پیشرفت تکنولوژی به سمتی است که در ۲۰ سال آینده هوش مصنوعی و روباتیک وارد زندگی ما خواهد شد و در کارهای ذهنی و جسمی کمکمان خواهد کرد.

در حال حاضر رشته هوش مصنوعی یکی از پر طرفدارترین رشته‌های دانشگاهی جهان محسوب میشود.

در یکی از فیلدهای پژوهشی رشته هوش مصنوعی، دانشجویان و محققان بدنبال آموزش یک کامپیوتر جهت درک هرچه بیشتر آن کامپیوتر از محیط اطرافش است. این مسئله در صنایع مختلف کاربردهای متفاوتی خواهد داشت. بعنوان مثال در علم پزشکی حاصل این آموزش، ربات هایی میشوند که نه تنها در درمان بیماران به پزشک کمک میکنند، بلکه در تشخیص بیماری و راه درمان نیز از پزشک پیشی خواهند گرفت.

کاربرد هوش مصنوعی در رشته کامپیوتر

چند نمونه از کاربردهای رشته هوش مصنوعی که احتمالا با آنها برخورد داشته اید عبارتند از :

1)‌ شناسایی و دسته بندی اشیا و افراد در عکس ها و ویدیوها

2) ربات های پاسخ دهنده یا چت بات ها

3)‌ الگوریتم هایی که برای جستجو در دنیای وب استفاده می‌شوند

4) اتومبیل و پهبادهای خودران

5) طراحی لباس و خانه بر اساس سلیقه کاربر با استفاده از هوش مصنوعی

6) آهنگ سازی

7) تشخیص چهره

8) ترمیم تصاویر و همچنین بسیاری از کاربردهای دیگر که در صنایع به کار برده میشوند.

مثالها ذکر شده نشان میدهد که هوش مصنوعی سهم زیادی از بازار کار را در سال های آینده ازآن خود خواهد نمود. امروز در بزرگترین فروشگاه اینترنتی دنیا یعنی آمازون، قسمت اعظمی از مراحل فروش و بسته بنده کالا توسط هوش مصنوعی صورت میپذیرد. همچنین در خودرو سازی، ماشین تسلا به کمک هوش مصنوعی در حال پیشی گرفتن از قدرت های اول این صنعت می باشد.

پیشینه هوش مصنوعی به معرفی ماشین تورینگ در دهه ۵۰ میلادی بازمی گردد. این پدیده نوظهور پس از معرفی شدن ابرکامپیوتر Deep blue توسط IBM در نیمه دوم دهه ۹۰ توجه جهانیان را به خود جلب کرد.

Deep blue اولین کامپیوتر و ماشینی بود که توانست در سال 1996 میلادی در یک مسابقه شطرنج، گری کاسپاروف قهرمان شطرنج جهان را شکست دهد.

کارشناسی ارشد هوش مصنوعی

گرایش هوش مصنوعی یکی از گرایش های محبوب کامپیوتر در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری میباشد.

دوره کارشناسی ارشد و دکتری هوش مصنوعی، مشتمل بر دروس نظری و عملی و تحقیقاتی در زمینه هوشمند‌ سازی کامپیوترها و سیستم های مبتنی بر کامپیوتر است. تحقق این هدف با الهام از ویژگی‌های موجودات زنده و بالاخص انسان پیگیری می‌شود. لذا ایجاد قابلیت های تحلیل اطلاعات، استدلال، یادگیری و رفتار هوشمندانه، حس بینایی، درک و تولید زبان و گفتار در کامپیوترها از اهداف این رشته می‌باشد.

در دوره ارشد و دکتری هوش مصنوعی دانشجویان بر روی مطالبی چون شبکه‌های عصبی، یادگیری ماشین، بینایی ماشین، سیستم‌های خبره، رباتیک و منطق فازی مطالعه خواهند داشت. برای اطلاعات بیشتر در این خصوص، به صفحه معرفی ارشد هوش مصنوعی

دانشجویان محترم پس از گذراندن دوره لیسانس کامپیوتر، میتوانند در کنکور ارشد مهندسی کامپیوتر شرکت کرده و گرایش هوش مصنوعی را انتخاب نمایند. البته با توجه به افزایش تمایل دانشجویان به گرایش هوش مصنوعی در سال های اخیر، رقابت شدیدی برای قبولی در گرایش هوش مصنوعی دانشگاه های برتر وجود دارد.

در پی این رقابت شدید، دانشجویان برای قبولی در رشته هوش مصنوعی دانشگاه شریف در سال 99 ، باید رتبه ای زیر 20 کسب می‌کردند، در صورتی که در همین سال آخرین رتبه قبولی در رشته معماری کامپیوتر دانشگاه شریف رتبه 136 بوده است.

جهت قبولی در گرایش هوش مصنوعی باید دروس تخصصی را با دقت زیاد مطالعه کنید. این دروس عبارتند از: ساختمان داده، طراحی الگوریتم، هوش مصنوعی، نظریه زبان ها و ماشین ها، مدار منطقی، معماری کامپیوتر، سیگنال‌وسیستم، شبکه‌های کامپیوتری، سیستم عامل و درس پایگاه داده و الکترونیک دیجیتال.

با توجه به تعداد بالای دروس مورد آزمون در کنکور ارشد مهندسی کامپیوتر، اگر بدنبال حذف تمام یا بخشی از یک درس هستید، پیشنهاد کارشناسان کنکورکامپیوتر به داوطلبین گرایش هوش مصنوعی حذف  ریاضی عمومی 1 ، ریاضی عمومی 2 ، آمار است.

چراکه بدلیل تعدد دروس در گرایش هوش مصنوعی مطالعه همه دروس قبل از کنکور و همینطور پاسخ به همه دروس در جلسه آزمون بسیار دشوار بوده و ممکن است داوطلب با کمبود زمان مواجه شود. از طرف دیگر ضریب دروس ذکر شده بسیار کمتر از دروس تخصصی میباشد.

برای مطالعه دقیقتر در مورد اینکه دروس مهم و غیر مهم در کنکور ارشد هوش مصنوعی چیست ، میتوانید به صفحه بررسی دروس کنکور کارشناسی ارشد هوش مصنوعی در قسمت بلاگ وبسایت کنکورکامپیوتر مراجعه بفرمائید. همچنین برای بررسی اینکه بهترین منابع برای تک تک دروس کنکور ارشد این گرایش چیست، میتوانید از صفحه منابع کنکور ارشد هوش مصنوعی واقع در بلاگ کنکور کامپیوتر کمک بگیرید.

همچنین هر گونه سوالی در مورد کلاس‌های آنلاین کنکور کامپیوتر و یا تهیه فیلم‌ها و یا رزرو مشاوره تک جلسه‌ای تلفنی با استاد رضوی دارید می‌توانید به طرق زیر از تیم پشتیبانی بپرسید:

آی دی تلگرام تیم پشتیبانی:     konkurcomputer_admin@

تماس با پشتیبانی:   09378555200

امتیازدهی4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 14.00 امتیاز (4 رای)
اشتراک
بارگذاری نظرات
تلگرام اینستاگرام تماس با پشتیبانی: 09378555200 تماس با پشتیبانی: 09378555200