برنامه ریزی تا کنکور ارشد و دکتری: مشاوره خصوصیت با استاد رضوی رو رزرو کن!
ویس توضیحات مشاوره رزرو مشاوره
کنکور کامپیوتر
0
ورود | ثبت نام
نظرات
اشتراک
بالا
علاقه‌مندی

اشتراک
 

پزشکی یا مهندسی کامپیوتر؟

پزشکی یا مهندسی کامپیوتر؟ این صفحه عالی به بررسی این موضوع پرداخته و تفاوت اساسی بین پزشکی و مهندسی کامپیوتر را از نظر سختی، دستمزد و طول تحصیل بررسی کرده

پزشکی و مهندسی کامپیوتر هردو رشته‌های پردرآمدی هستند. گرچه پزشکی رشته‌ای است که همیشه مورد نیاز است، تقاضا برای مهندسی کامپیوتر به‌دلیل پیشرفت تکنولوژی به‌‌سرعت درحال افزایش است. در عصر امروز رشته پزشکی با تکنولوژی ادغام گردیده است اما همچنان تفاوت های بسیاری بین مسئولیت های دکترها و مهندسان کامپیوتر در صنعت وجود دارد. فهم این تفاوت‌ها می‌تواند به شما کمک کند که بهترین تصمیم را برای آینده خود بگیرید، بنابراین ما به همه سوالات شما درباره پزشکی و مهندسی کامپیوتر پاسخ داده‌ایم.

تصویر یک مهندس کامپیوتر در مقابل یک پزشک

تفاوت اساسی بین پزشکی و مهندسی کامپیوتر

زمینه‌های تحصیل پزشکی و مهندسی کامپیوتر کاملا با یکدیگر نامرتبط است. وقتی دانشگاه پزشکی، شما را برای جراحی کردن و درمان بیماری‌ها آماده می‌کند، مهندسی کامپیوتر شما را قادر به مطالعه سیستم‌های کامپیوتری و فهم دنیای دیجیتال می‌کند. طبق سایت AAMC بیشتر از 160 تخصص و فوق تخصصی در رشته پزشکی در ایالات متحده وجود دارد بنابراین تعداد زیادی حق انتخاب برای فارغ‌التحصیلان رشته پزشکی وجود دارد. از طرف دیگر حدود 23 تخصص در زمینه مهندسی کامپیوتر شامل، توسعه دهنده وب، طراحی اپلیکیشن موبایل، تحلیلگر تجارت‌ها، و غیره وجود دارد. بنا به گسترش سریع تکنولوژی، فرصت‌های بسیاری برای تخصص‌های جدید در حوزه علوم کامپیوترعلوم کامپیوتر یا کامپیوتر ساینس چیستعلوم کامپیوتر یا کامپیوتر ساینس چیستدر این صفحه به بررسی و موشکافی رشته علوم کامپیوتر اعم از بررسی بازار کار، گرایش‌ها، دروس و چارت درسی این رشته، میزان درآمد و حقوق فارغ التحصیلان این رشته و ادامه تحصیل در این رشته پرداخته‌ شده است. وجود دارد.

 مزایامعایب
علوم کامپیوتر انعطاف بالای کاری (کار از خانه) احتمال پیداشدن مشکل سلامت
پتانسیل برای درآمد غیرفعال ضرورت به روزبودن با تکنولوژی
فرصت‌های شغلی زیاد تعامل اجتماعی کمتر
دروس راحت‌تر
پزشکی درآمد بالاتر مدت تحصیل طولانی
تخصص های زیاد تعادل کم بین کار و زندگی
فرصتی برای خدمت به بشر احتمال تقاضای خسارت از طرف بیمار

مدت زمان تحصیل

پزشکی

پزشکی عمومی 7 سال ، طرح تعهد اجباری 2 سال و حداقل 3 الی 5 سال نیز دوره تخصص پزشکی به طول می‌انجامد و علاوه بر آن ، باید طرح مخصوص به تخصص را نیز بگذرانید.

مهندسی کامپیوتر

تحصیل در مقطع کارشناسی مهندسی کامپیوتر به دو صورت پیوسته و ناپیوسته امکان‌پذیراست. در هر دو صورت ذکر شده، طبق برنامه درسی که وزارت علوم برای رشته مهندسی کامپیوتر پیشنهاد داده است طول دوره کارشناسی مهندسی کامپیوتر به‌صورت استاندارد 4 سال است. تنها تفاوت آن دو این است که کارشناسی پیوسته 4 سال ممتد طول می‌کشد ولی در کارشناسی ناپیوسته، پس از 2 سال ابتدا مدرک کاردانی را اخذ می‌کنید سپس برای اخذ مدرک کارشناسی مجددا در کنکور شرکت کرده و در صورت قبولی 2 سال بعدی را می‌گذرانید. طول دوره کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر نیز در حالت عادی 2 سال است. پس از ارشد، نوبت به دکتری می‌رسد. طول دوره دکتری کامپیوتر در ایران به‌صورت رسمی 5 سال است اما گاهی اوقات به دلیل آنکه دانشجویان دکتری نمی‌توانند خود را برای دفاع آماده کنند ممکن است تا 7 سال نیز طول بکشد.

حتما بخوانید :
معرفی رشته کامپیوتر

مهندسی کامپیوتر دربرابر پزشکی

جدا از تفاوت‌های مشخص بین دو رشته مهندسی کامپیوتر و پزشکی، یکی از مهم‌ترین تمایز بین دو مدرک، مشخص کردن آینده هریک می‌باشد. مدرک پزشکی به‌طور خاص برای دکتر شدن می‌باشد، اگرچه فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند در زمینه‌های دیگر هم کار کنند ولی هدف اصلی آنها آماده کردن شما برای کار در سیستم بهداشت و سلامت برای همیشه می‌باشد. از طرف دیگر مهندسی کامپیوتر محدوده گسترده‌تری را پوشش می‌دهد که می‌تواند شروع‌کننده شغل شما در زمینه‌های مختلفی باشد.

در دنیای مدرن امروز، فهم کدزنی، پردازش داده و مدیریت اطلاعات به مقدار زیادی با تعداد فراوانی از شغل‌ها مرتبط است. اگر شما احساس سردرگمی می‌کنید که کدام مسیر شغلی مورد علاقه‌تان می‌باشد، پس مهندسی کامپیوتر احتمالا درهای بیشتری را برای شما باز نگه می‌دارد. اگرچه، باید ذکر شود که با خواندن پزشکی، شما دقیقا می‌دانید که مسیر روبه‌روی شما چیست و به احتمال زیاد پس از فارغ‌التحصیلی شغلی به‌عنوان دکتر خواهید داشت بنابراین شما باید ارزیابی کنید که مقصد نهایی هر مدرک کجاست تا اینکه فقط به دروس هر رشته توجه کنید. آیا شما خود را به‌عنوان یک دکتر یا جراحی که مشغول کار در یک بیمارستان است می‌بینید یا یک متخصص فنی کامپیوتر و منطق در یک شرکت؟ هیچ جواب درست یا غلطی در اینجا وجود ندارد. بهترین لطفی که می‌توانید به خودتان بکنید این است که درمورد هر رشته بیشتر یاد بگیرید.

هر دو رشته دانشگاهی بسیار عالی هستند و منجر به شغلی محترم، پردرآمد و جذاب می‌شوند اما فقط یکی از آنها بهترین انتخاب برای شماست. مطمئنا طبیعی است که اگر بر سر دوراهی قرار گرفته‌اید که کدام رشته دانشگاهی را انتخاب کنید. یک دانش‌آموز اگر به مراقبت از مردم به‌وسیله کاربرد نظریه‌های علمی علاقه دارد، باید پزشکی بخواند و اگر از مسئله و معما حل‌کردن و پازل‌های منطقی لذت می‌برد باید مهندسی کامپیوتر را انتخاب کند. اگرچه آنها ممکن است به‌عنوان موضوعات کاملا متفاوتی به نظر بیایند، ولی وجه اشتراک فراوانی میان افرادی که آنها را انتخاب می‌کنند وجود دارد.

آیا پزشکی سخت‌تر از مهندسی کامپیوتر است؟

به‌طور عمده، پزشکی سخت‌تر از مهندسی کامپیوتر به‌حساب می‌آید. پزشکی سه سال بیشتر از لیسانس کامپیوتر زمان می‌برد و عموما ساعت‌های طولانی و فشرده‌تری، مخصوصا در پایان، دارد. فارغ‌التحصیلی در هر رشته‌ای از دانشگاه دست‌آورد بزرگی محسوب می‌شود، اما رشته پزشکی بدون شک رس آدم را می‌کشد! حجم زیاد دروس، ساعات طولانی و امتحانات دشوار باعث می‌شود که بگویند برای فارغ‌التحصیل شدن به‌عنوان یک دکتر باید هفت‌خوان رستم را طی کنید! بااین حال اگر می‌خواهید پزشک شوید، نگذارید که ترس از دروس دل‌سردتان کند. نمی‌گوییم که شبهای طولانی و سحرخیزی نخواهید داشت اما اگر اشتیاق آن را داشته باشید مطمئنا ارزشش را دارد.

آیا دستمزد برنامه نویسان بیشتر از پزشکان است؟

پاسخ این سوال تا حدی دشوار به‌نظر می‌رسد. پزشکانی وجود دارند که درآمد آنها از مهندسان کامپیوتر بیشتر است و در مقابل مهندسان کامپیوتری وجود دارند که درآمد بیشتری از یک پزشک دارند. میزان کسب درآمد عمدتا به میزان تخصص فرد در حرفه خود بستگی دارد، هرچه فرد، تخصص بیشتری داشته باشد درآمد بیشتری کسب می‌کند مثلا یک پزشک متخصص از یک برنامه‌نویس تازه‌کار درآمد بیشتری دارد اما در مقابل در دنیای واقعی مهندسانی هستند که حتی با وجود داشتن لیسانس کامپیوتر بیشتر از یک پزشک درآمد دارند، آنها هنگام کار، تخصص موردنظر خود را پیدا کرده‌اند و می‌توانند علاوه بر دریافت حقوق ثابت موفق به دریافت پروژه‌هایی شوند که درآمد آنها دلاری است و در این صورت پول بیشتری نسبت به یک پزشک درآورند. لذا اظهار نظر در این مورد سخت است.

آیا دکتر شدن سخت‌تر از برنامه نویس شدن است؟

مسلما با توجه به تعداد داوطلبان کنکور تجربی که چندین برابر ریاضی است، قبول شدن برای پزشکی خیلی سخت‌تر از قبولی در رشته مهندسی کامپیوتر می‌باشد.

جمع‌بندی

در این مقاله به بررسی و مقایسه رشته پزشکی و مهندسی کامپیوتر پرداختیم. با انتخاب هر کدام از دو رشته پزشکی یا مهندسی کامپیوتر به مسیر اشتباهی نمی‌روید. هردو موضوعات گسترده‌ای هستند که به شغل‌های عالی و جذابی ختم می‌شوند. اگرچه هیچ مانعی برای شما وجود ندارد که هر دو رشته را با هم ترکیب کنید؛ به‌عنوان مثال شخصی می‌تواند لیسانس خود را دررشته زیست‌پزشکی و ارشدش را در رشته رباتیک بگیرد. در آخر انتخاب این که کدام رشته برای شما مناسب‌تر است به اولویت‌های شما بستگی دارد.

درآمد دکترها بیشتر است یا مهندسان کامپیوتر؟

معمولا دکترها بیشتر از مهندس‌ها درآمد دارند (البته همیشه استثنا وجود دارد).

چه کسی باهوش‌تر است؟ دکترها یا مهندسان؟

هیچ مبنایی برای مقایسه وجود ندارد. تعداد بسیار زیادی مهندس کامپیوتر وجود دارد که هرکدام مهارت‌ها و تخصص‌هایی دارند که یادگیری آنها سالها زمان می‌برد. این موضوع درمورد پزشک‌ها نیز صادق است. آنها باید سالها مطالعه کنند تا به سطح تخصص قابل قبولی برسند. از طرف دیگر همیشه یک شخص با مدرک بالاتر، باهوش‌تر از شخصی با مدرک پایین‌تر نیست؛ همچنین اگر کسی در کاری بسیار ماهر باشد به معنی باهوش‌تر بودن نسبت به بقیه نیست و فقط به این معنی است که او در کاری خوب است.

نظر پزشک ها درمورد مهندس ها چیست؟

آنها اعتقاد دارند که مهندس ها اشخاص بااستعدادی هستند که توانایی خلق چیزهای جدید را دارند، با این حال آنها خودشان هم به همین اندازه درحوزه پزشکی پتانسیل دارند.

آیا می‌توان بعد از تحصیل در رشته مهندسی، پزشکی خواند؟

جواب بله است. کمیاب نیستند افرادی که بعد از گرفتن مدرک مهندسی (یا در هنگام خواندن در دانشگاه انصراف داده‌اند)، دوباره کنکور داده و رشته پزشکی قبول شده‌اند.

امتیازدهی3.6 1 1 1 1 1 1 1 1 1 13.60 امتیاز (15 رای)
اشتراک
بارگذاری نظرات
تلگرام اینستاگرام تماس با پشتیبانی: 09378555200 تماس با پشتیبانی: 09378555200