برای قبولی در گرایش نرم افزار در مقطع ارشد باید در کنکور ارشد کامپیوتر ثبت نام کنید، کنکور ارشد کامپیوتر شامل گرایشهای متعددی است که گرایش نرم افزار یکی از آنهاست، کنکور ارشد کامپیوتر علاوه بر گرایش نرم افزار دارای گرایشهای : شبکه های کامپیوتری، رایانش امن، هوش مصنوعی، معماری کامپیوتر، بیوانفورماتیک، الگوریتم و محاسبات، علوم داده، علوم و فناوری شبکه، بازیهای رایانهای و قرآن کاوی رایانشی است که برای آشنایی با هر یک از این گرایش ها میتوانید به صفحه گرایش های ارشد مهندسی کامپیوتر مراجعه کنید.
با توجه به مقدمهای که در بالا ذکر شد، دانشجویانی که میخواهند در مقطع ارشد در گرایش نرم افزار تحصیل کنند باید ابتدا در کنکور ارشد کامپیوتر شرکت کنند و پس از آمدن نتایج و در هنگام انتخاب رشته به نحوی انتخاب رشته کنند که در گرایش نرم افزار قبول شوند.
توجه کنید که اینکه شما در چه گرایشی در مقطع ارشد کامپیوتر میخواهید قبول شوید را قبل از جلسه آزمون کنکور ارشد کامپیوتر مشخص نمیکنید و شما هنگام ثبت نام در کنکور ارشد فقط در کنکور ارشد کامپیوتر ثبت نام میکنید و گرایشی را مشخص نمیکنید، پس از آنکه در کنکور ارشد کامپیوتر شرکت کردید، رتبه شما در هر یک گرایش ها مشخص میشود و سپس در انتخاب رشته میتوانید به نحوی انتخاب رشته کنید که در گرایش نرم افزار قبول شوید.
حال که متوجه شدیم که تمامی دانشجویانی که میخواهند در هر یک از گرایشهای مقطع ارشد کامپیوتر تحصیل کنند باید در یک کنکور مشترک که همان کنکور ارشد کامپیوتر است شرکت کنند بیاید به بررسی دروس مورد آزمون و ضرایب هر یک از این دروس در کنکور ارشد کامپیوتر بپردازیم.
جامعترين فیلمهای رشته کامپیوتر؛ ویژه دانشجویان لیسانس، کنکور ارشد و دکتری و آزمونهای استخدامی
چه دروسی و با چه ضرایبی در کنکور ارشد نرم افزار مطرح میشود
در عکس زیر دروس مطرح شده در کنکور ارشد کامپیوتر را مشاهده میکنید.
توجه کنید که ما در این صفحه فقط به بررسی دروس کنکور ارشد نرم افزار میپردازیم بنابراین اگر به دنبال بررسی منابع کنکور ارشد کامپیوتر هستید میتوانید به صفحه منابع کنکور ارشد کامپیوترجامع ترین منابع آزمون ارشد 1403 رشته مهندسی کامپیوترمهم ترین گام برای کسب موفقیت در کنکور ارشد کامپیوتر، تهیه بهترین منابع است، بهترین منابع، منابعی هستند که تقریبا تمامی رتبههای تک رقمی و دو رقمی کنکور ارشد کامپیوتر از آنها استفاده میکنند، در زیر این منابع را به شما معرفی میکنیم مراجعه کنید.
همان طور که گفته شد دروس مورد آزمون در تمامی گرایشهای کنکور ارشد کامپیوتر یکسان و عبارت اند از:
- زبان با ضریب ۱؛ که در گرایش نرم افزار و همین طور گرایشهای دیگر دارای ضریب 1 است.
- مجموعه دروس ریاضیات با ضریب 2 که شامل 4 درس ریاضی 1و2 و آمار و ریاضیات گسسته است؛ که در گرایش نرم افزار و سایر گرایشهای دیگر دارای ضریب 2 است.
- مجموعه دروس تخصصی که شامل 11 درس است
این 11 درس را به 4 مجموعه تقسیم کرده اند و هر مجموعه درس در گرایش های مختلف ضرایب متفاوتی دارد، این 4 مجموعه درس عبارت اند از:
- مجموعه نظریه زبان و سیگنال به عنوان مجموعه دروس تخصصی 1؛ ؛ که در گرایش نرم افزار دارای ضریب 2 است و ضریب این مجموعه در سایر گرایشها در عکس بالا مشخص است.
- مجموعه ساختمان داده و طراحی الگوریتم و هوش مصنوعی به عنوان مجموعه دروس تخصصی 2؛ که در گرایش نرم افزار دارای ضریب 4 است و ضریب این مجموعه در سایر گرایشها در عکس بالا مشخص است.
- مجموعه مدار منطقی و معماری کامپیوتر و الکترونیک دیجیتال به عنوان مجموعه دروس تخصصی 3؛ که در گرایش نرم افزار دارای ضریب 3 است و ضریب این مجموعه در سایر گرایشها در عکس بالا مشخص است.
- مجموعه سیستم عامل، شبکه های کامپیوتری و پایگاه داده به عنوان مجموعه دروس تخصصی 4؛ که در گرایش نرم افزار دارای ضریب 3 است و ضریب این مجموعه در سایر گرایشها در عکس بالا مشخص است.
برای مطالعه بیشتر در مورد دروس مورد آزمون در کنکور ارشد کامپیوتر و بررسی اهمیت هر یک میتوانید به صفحه دروس کنکور ارشد کامپیوتر و ضرایب آن مراجعه کنید. همین طور میتوانید برای کسب اطلاعات کلی در مورد ارشد کامپیوتر و همین طور کنکور ارشد کامپیوتر به صفحه زیر مراجعه کنید.
تعداد سوالات دروس تخصصی رشته کامپیوتر
زبان انگلیسی کنکور ارشد کامپیوتر
ریاضیات کنکور ارشد کامپیوتر
دروس تخصصی کنکور ارشد کامپیوتر
مهمترین دروس کنکور ارشد نرم افزار
در کنکور ارشد نرم افزار، بیوانفورماتیک، علوم داده و الگوریتم و محاسبات اهمیت دروس یکسان نیست و متفـاوت است، اهمــیت دروس را میتــــوان بر اســاس حداقل 9 پـارامتر زیر مشخص کرد:
- تعــداد سوالاتی که از یک درس مطرح میشود
- ضریب هر درس
- کمکی که به فهم سـایر دروس میکند
- آسانی و سخـتی آن درس (اینکه به چند درصـد سوالات آن درس میتوان پاسخ داد)
- مدت زمان خواندن یک درس
- تاثیر یک درس در رتبه آوردن در چند گرایش
- اینکه آیا منبع خوبی برای آن درس وجود دارد یا خیر؟
- میزان زمانی که آن درس در سر جلسه کنکور از شما میگیرد
- و اهمیتی که یک درس در آینده تحصیلی دانشجویان دارد
بنابراین مشاهده میکنید که مشخص کردن مهم ترین دروس کنکور ارشد نرم افزار کار ساده ای نیست و فقط یک متخصص میتواند مهم ترین دروس را بدرستی مشخص کنید. بر اساس 9 پارامتری که در بالا ذکر شد مهمترین دروس کنکور ارشد نرم افزار، بیوانفورماتیک، علوم داده و الگوریتم و محاسبات به قرار زیر است:
ریاضیات گسسته، ساختمان داده، طراحی الگوریتم، هوش مصنوعی، مدار منطقی، معماری کامپیوتر، نظریه زبانها و ماشینها، پایگاه داده و شبکه های کامپیوتری.
چه دروسی در کنکور ارشد نرم افزار قابل حذف شدن هستند
به علت اینکه تعداد دروس کنکور ارشد نرم افزار زیاد است، دانشجویان میتوانند برای کسب رتبهای مناسب با توجه به شرایط شان یک یا چندین درس از دروس : زبان، ریاضی 1، ریاضی 2، آمار، سیگنال و شبکه های کامپیوتری را حذف کنند.
به این نکته توجه داشته باشید که با توجه حجم و سختی دروس ریاضی 1و2، سیگنال اولویت حذفشان برای داوطلبان کنکور ارشد نرم افزار از دروس آمار و شبکه های کامپیوتری بیشتر است.
اگر پایه خوبی در این درس ندارید و یا حس میکنید خواندن این دروس زمان زیادی از شما میگیرد میتوانید این دروس را حذف کنید، اما اگر حس میکنید در این دروس قوی هستید و میتوانید این دروس را در مدت زمان مناسبی بخوانید و همین طور در مدت زمان مناسبی به تست های این دروس در سر جلسه آزمون پاسخ دهید، میتوانید این دروس را نیز مطالعه کنید.
به این نکته توجه داشته باشید که اگر بخواهید همه دروس را مطالعه کنید و هیچ درسی را حذف نکید ممکن است در جلسه آزمون دچار کمبود زمان شوید و نتوانید به همه دروس تخصصی پاسخ دهید، در حالی که ارزش و اهمیت دروس تخصصی بسیار بیشتر از دروس زبان و دروس ریاضی است، بنابراین حذف نکردن هیچ درسی نه تنها به سود شما نیست بلکه میتواند به ضرر شما نیز باشد. همچنین فارق از بحث زمان در سر جلسه آزمون با توجه به اینکه ضریب درس زبان و مجموعه دروس ریاضیات پایین است، تاثیر دروس زبان انگلیسی و ریاضیات از دروس تخصصی کنکور ارشد کامپیوتر کمتر است و بهتر است هم در مدت زمانی که مشغول مطالعه برای کنکور هستید و هم در سر جلسه آزمون زمان تان را بیشتر روی دروس تخصصی بگذارید.
توجه کنید که حذف همه این دروس را به همه دانشجویان توصیه نمیکنیم، زیرا هر دانشجویی شرایط خاص خودش را دارد و بنابراین برنامه درسی و مطالعاتی هر دانشجو نسبت به یک دانشجو دیگر متفاوت باشد.
حال با توجه به رتبهای که میخواهید کسب کنید میتوانید به جز دروسی که در بالا اشاره شد دروس دیگری را حذف کنید یا نکنید، بعنوان نمونه به سناریوهای زیر توجه کنید:
- سعی کنید برای قبولی در نرم افزار دردانشگاههای تاپِ شریف، تهران و امیرکبیر از دروس تخصصی فقط یک یا دو درس از دروس معرفی شده در بالا (یعنی 2 درس سیگنال و شبکه های کامپیوتری ) را حذف کنید؛ مثلا اگر میخواهید در نرم افزار دانشگاه صنعتی شریف قبول شوید باید در گرایش نرم افزار رتبهای حدودا زیر 50 کسب کنید، بنابراین بهتر است هر دو درس سیگنال و شبکه های کامپیوتری را حذف نکنید و فقط یک درس از بین این دو درس را حذف کنید، البته ممکن است شخصی هر دو این دروس تخصصی را نیز حذف کند ولی در سایر دروس تخصصی عملکرد خوبی داشته باشد و درصد خوبی کسب کند و بتواند حتی رتبه تک رقمی کسب کند.
- اگر میخواهید در گرایش نرم افزار دانشگاههایی مانند علم و صنعت، شهید بهشتی، تربیت مدرس، خواجه نصیر و صنعتی اصفهان قبول شوید میتوانید 2 درس تخصصی را نیز حذف کنید
- اگر میخواهید در دانشگاه هایی مانند شیراز، اصفهان، فردوسی مشهد و از این دست دانشگاه ها قبول شوید میتوانید 3 الی 4 درس از دروس تخصصی را نیز حذف کنید.
اینکه هر دانشجو بهتر چه دروسی را حذف کند با توجه به شرایط هر دانشجو، از هر دانشجو به دانشجوی دیگر متفاوت است و اگر قرار باشد بصورت دقیق مشخص کنیم که هر دانشجو چه دروسی را و به چه ترتیبی باید بخواند و چه دروسی را میتواند حذف کند باید حدود 15 دقیقه با دانشجو صحبت شود و اطلاعات زیادی از دانشجو گرفته شود تا با توجه به اطلاعات گرفته شده از دانشجو بتوان برای ایشان برنامه ریزی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت انجام داد، بدین منظور توصیه میکنیم حتما یک مشاوره تک جلسه ای تلفنی از طریق سایت و یا تیم پشتیبانی با استاد رضوی رزرو کنید تا ایشان برنامه دقیقی برای مطالعه کنکور ارشد نرم افزار به شما بدهند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مشاوره تلفنی تک جلسهای با استاد رضوی به صفحه مشاوره و برنامه ریزی کنکور ارشد کامپیوتربرنامه ریزی کنکور ارشد کامپیوتر 1404برنامه ریزی صحیح و علمی نخستین و اصلی ترین گام در هر فعالیت است و کنکور نیز از این قاعده مستثنی نیست، بسیاری از رتبههای تک رقمی و دو رقمی هر سال یا رشته لیسانسشان کامپیوتر نبوده و یا در دانشگاههای بسیار ضعیف بودهاند ولی با یک برنامه هوشمندانه موفق شدند به خواسته و هدفشان برسند مراجعه کنید.
بطور کلی میتوان گفت که داوطلبان کنکور ارشد نرم افزار میتوانند به حذف کامل و یا بخشی از دروس زیر فکر کنند: درس زبان انگلیسی، ریاضی عمومی 1و2 آمار، سیگنال و شبکه های کامپیوتری.
چه دروسی در کنکور ارشد نرم افزار را نباید حذف کرد
برای کنکور ارشد نرم افزار دروسی وجود دارند که به هیچ عنوان توصیه نمیشود که آنها را حذف کنید، این دروس بر اساس پارامترهایی مثل تعداد سوالاتی که از یک درس مطرح میشود، ضریب آنها، همین طور سطح سختی و آسانی سوالات یعنی این پارامتر که چند درصد از سوالات یک درس قابل حل کردن هستند و همین طور وابستگی ای که سایر دروس به یک درس دارند مشخص میشوند (منظور پارامتر پیش نیاز بودن یک درس برای سایر دروس است).
با توجه به این پارامترها توصیه میکنیم اگر به دنبال کسب رتبه برتر هستید از بین دروس کنکور ارشد نرم افزار دروس زیر را به هیچ عنوان حذف نکنید:
ساختمان داده، طراحی الگوریتم، هوش مصنوعی، مدار منطقی، معماری کامپیوتر، الکترونیک دیجیتال، سیستم عامل، نظریه زبانها و ماشینها و پایگاه داده، ریاضی گسسته را نیز بهتر است حذف نکنید.
در زیر به بررسی دلایل این موضوع میپردازیم
ساختمان داده و طراحی الگوریتم 70 درصد با هم هم پوشانی دارند بنابراین ما این دو درس را یک درس میدانیم، ساختمان داده و الگوریتم مهمترین درس کنکور ارشد کامپیوتر و همین طور رشته مهندسی کامپیوتر است، همچنین درس ساختمان داده مهم ترین درس در آینده پژوهشی دانشجویان است زیرا شما هیچ مقاله ای در دنیای کامپیوتر پیدا نخواهید کرد که در آن الگوریتمی ارائه نشده باشد. برای مطالعه بیشتر در این خصوص میتوانید به مقاله درس ساختمان داده مراجعه کنید.
مدار منطقی، معماری کامپیوتر و الکترونیک دیجیتال نیز از دروس بسیار مهم و تعیین کننده در این گرایشهاست، همچنین این دو درس، دروسی امن هستند و تنها دروس کنکور ارشد نرم افزار هستند که اگر آنها را بخوانید میتوانید به 100 درصد سوالات آنها پاسخ دهید، البته مدار منطقی نسبت به معماری کامپیوتر درس آسان تر و کم حجم تری است، 14 تست از دروس منطقی و معماری مطرح شود که دانشجویانی که وقت کافی بگذارند میتوانند به هر 14 تست این دو درس پاسخ دهند و این موضوع تاثیر بسیار زیادی در رتبه آنان خواهد گذاشت و باعث میشود 210 نمره در فرمول محاسبه تراز کسب که برای رتبه برتر شدن در گرایش نرم افزار حدودا به 700 الی 800 نمره نیاز دارید، برای کسب اطلاعات در مورد ارزش و نمره هر درس در تراز شما در گرایش های مختلف به صفحه منابع ارشد نرم افزار مراجعه کنید.
همچنین برای بررسی بیشتر سه درس مدار منطقی، معماری کامپیوتر و الکترونیک دیجیتال حتما به صفحه تجزیه و تحلیل معماری کامپیوتر، صفحه تجزیه و تحلیل درس مدار منطقی و صفجه بررسی درس الکترونیک دیجیتال مراجعه کنید.
گسسته نیز از این حیث مهم هست که پایه ریاضیات کنکور ارشد کامپیوتر است، شما اگر درسی مثل ریاضی 1 و2 را نخوانید فقط در این درس ضرر میکنید و نخواندن این درس آسیبی به درصد سایر دروس کنکور ارشد نرم افزار نمیزند، اما مفاهیم درس گسسته در همه دروس کنکور ارشد نرم افزار استفاده میشود و کاربرد دارد.
درس هوش مصنوعی نیز از دروس با ارزش کنکور ارشد نرم افزار، بیوانفورماتیک، علوم داده و الگوریتم و محاسبات است توجه داشته باشید که همه دروس تخصصی کنکور ارشد نرم افزار اهمیت دارند و اگر به دنبال رتبه های زیر 100 هستید سعی کنید تمامی دروس تخصصی را مطالعه کنید.
درس سیستم عامل و پایگاه داده نیز از جمله دروسی هستند که اگر وقت کافی برای آنها بگذارید میتوانید به درصد خوبی از تستهای آنها پاسخ دهید، بنابراین توصیه میکنیم این دروس را نیز مطالعه کنید.
اگر درس سیگنال را حذف میکنید بهتر است درس نظریه را نیز بخوانید که باکس نظریه و سیگنال شما خالی نباشد.
ترتیب خواندن دروس ارشد کامپیوتر
برای گرایش های مختلف کنکور ارشد کامپیوتر میتوانید برنامههای مختلفی داشته باشید که در ادامه بیشتر در خصوص برنامه گرایش نرم افزار صحبت میکنیم ولی اگر بخواهیم بطور عمومی برای تمامی گرایشهای ارشد مهندسی کامپیوتر صحبت کنیم، ترتیب خواندن دروس ارشد کامپیوتر میتواند به صورت زیر باشد:
میتوانید بصورت موازی با چهار درس مدار منطقی، معماری کامپیوتر، گسسته و ساختمان داده شروع کنید، توجه کنید که این 4 درس را باید در هر هفته بصورت موازی مطالعه کنید.
بعد از اتمام درس مدار منطقی به سراغ خواندن درس الکترونیک دیجیتال بروید.
بعد از اتمام درس گسسته به سراغ نظریه زبان بروید.
بعد از معماری کامپیوتر میتوانید درس سیستم عامل را شروع کنید.
بعد از ساختمان داده به سراغ طراحی الگوریتم و بعد از آن به سراغ هوش مصنوعی بروید، البته لزومی ندارد درس هوش مصنوعی را پس از خواندن درس ساختمان و الگوریتم بخوانید و میتوانید از ابتدا نیز این درس را مطالعه کنید.
هر زمانی احساس کردید که در هفته وقت بیشتری دارید و میتوانید دروس بیشتری را بخوانید میتوانید یک یا چند درس شبکه های کامپیوتری، سیگنالها و سیستمها، پایگاه داده را به برنامه خود اضافه کنید.
لازم به ذکر است که برنامه هر شخص نسبت به وضعیت آن متفاوت است و این یک برنامه کلی برای شروع است که برای اکثر افراد مناسب است. با رزرو مشاوره تک جلسه ای با استاد رضوی میتوانید برنامه مناسبی متناسب با وضعیت خود داشته باشید تا به خیال راحت شروع به مطالعه کنید.
شما میتوانید برای آشنایی با فیلمهای آموزشی، آموزش سیستم عاملمعرفی درس سیستم عامل – بهترین آموزش درس سیستم عامل در کشوردرس سیستم عامل در این صفحه معرفی شده، همچنین بهترین آموزش درس سیستم عامل در کشور را میتوانید در این صفحه تهیه کنید، فصول و مراجع سیستم عامل نیز بررسی شده، آموزش ساختمان دادهآموزش ساختمان داده و الگوریتمهر ساختمان داده یک نوع فرمت ذخیرهسازی و مدیریت دادهها در کامپیوتر است، که امکان دسترسی و اصلاح کارآمد آن دادهها را برای یکسری از الگوریتمها و کاربردها فراهم میکند، در این صفحه به بررسی و آموزش ساختمان داده و الگوریتم پرداخته شده است، آموزش طراحی الگوریتمآموزش طراحی الگوریتم به زبان سادهدرس طراحی الگوریتم یکی از مهمترین و بنیادیترین دروس رشته کامپیوتر است. هدف از این درس، معرفی روشهای مختلف طراحی الگوریتمها برای حل مسائل گوناگون است، در این صفحه به معرفی و آموزش طراحی الگوریتم پرداخته شده است.، آموزش مدار منطقیآموزش مدار منطقی به زبان ساده - بررسی مدار منطقی و انواع آنامروزه درک صحیحی از مدارهای منطقی برای هر مهندس برق و کامپیوتر ضروری است. این مدارها عنصر اصلی کامپیوترها و بسیاری از وسایل الکترونیکی اطراف ما هستند، در این صفحه به بررسی و آموزش مدار منطقی پرداخته شده است، آموزش معماری کامپیوترآموزش جامع معماری کامپیوتر در مهندسی کامپیوتر، معماری کامپیوتر مجموعهای از قوانین و روشهایی است که به چگونگی طراحی، کارکرد، سازماندهی و پیاده سازی (ساخت) سیستمهای کامپیوتری میپردازد، در این صفحه به بررسی و آموزش کامل معماری کامپیوتر پرداخته شده است، به صفحات مذکور مراجعه کنید.
ترتیب مطالعه برای کنکور ارشد نرم افزار
در زیر سه نوع برنامه برای داوطلبان کنکور ارشد نرم افزار، بیوانفورماتیک، علوم داده و الگوریتم و محاسبات در نظر گرفته شده است که شما داوطلبان کنکور ارشد نرم افزار میتوانید یکی از این برنامه ها که احساس میکنید برای شما بهتر است را انتخاب کنید و با آن برنامه جلو بروید.
سعی کنید در کنار هر برنامه ای که دارید حتما درس گسسته را نیز موازی بخوانید زیرا ریاضیات گسسته مادر دروس رشته کامپیوتر و همین طور دروس کنکور ارشد کامپیوتر است، فصل شمارش گسسته در تمامی دروس کاربرد دارد، فصل بازگشتی های گسسته در ساختمان داده و طراحی الگوریتم و هوش مصنوعی کاربرد دارد، فصل منطق در هوش مصنوعی کاربرد دارد، کل درس نظریه زیر شاخه ای از درس گسسته محسوب میشود، فصل گراف گسسته در داده و الگوریتم وهوش کاربرد دارد.
توجه کنید که در برنامه های زیر فرض کردیم که داوطلبان کنکور ارشد نرم افزار، بیوانفورماتیک، علوم داده و الگوریتم و محاسبات به علت پایه ضعیفی که در درس سیگنال و سیستم دارند آن را حذف کرده اند، اگر میخواهید این درس را بخوانید و قصد حذف این درس را ندارید باید این درس را در سکشن اول یا دوم مطالعاتی تان قرار دهید، توجه کنید که ما به همه دانشجویان توصیه نمیکنیم که این درس را حذف کنند و افرادی که احساس می کنند میتواند این درس را بخوانند بهتر است این درس را نیز مطالعه کنند.
در زیر به بررسی 3 سناریو مطالعاتی برای کنکور ارشد نرم افزار میپردازیم
- سناریو اول به این صورت است که شما دروس نظریه، مدار منطقی، ساختمان داده، ریاضیات گسسته و شبکه های کامپیوتری را بصورت موازی شروع میکنید و هر گاه که درس مدار منطقی تمام شد درس معماری کامپیوتر را جایگزین کنید و هرگاه ساختمان داده تمام شده طراحی الگوریتم را جایگزین آن کنید، پس از خواندن این دروس میتوانید خواندن سایر دروس تخصصی را آغاز کنید. البته افرادی که فیلم دارند میتوانند منطقی و معماری را موازی بخوانند و همین طور فصل بازگشتی ها یا درخت های ساختمان داده که تمام شد فیلم طراحی الگوریتم را نیز شروع کنند.
- با توجه به توضیح کاملی که برای برنامه اول دادیم اگر به شکل برنامه دوم توجه کنید متوجه برنامه دوم خواهید شد. لازم است مجددا به این نکته مهم اشاره کنیم که اکر میخواهید رتبه بسیار عالی در کنکور ارشد نرم افزار، بیوانفورماتیک، علوم داده و الگوریتم و محاسبات کسب کنید سعی کنید اگر میتوانید هیچ یک از دروس تخصصی کنکور ارشد نرم افزار را حذف نکنید و تمامی دروس کنکور ارشد نرم افزار را بخوانید.
- برنامه دیگری که داوطلبان کنکور ارشد نرم افزار میتوانند داشته باشند که شاید برنامه بهتری از دو برنامه اول باشد این است که پکیج 6 درس و 6 نکته و تست را تهیه کنند و به مدت 2 الی 2.5 ماه سعی کنند در هر هفته بصورت موازی 3 جلسه فیلم معماری کامپیوتر، 2 جلسه مدار منطقی، 1 جلسه ریاضیات گسسته، 3 الی 4 جلسه ساختمان داده، 1 الی 2 جلسه شبکه های کامپیوتری را بخوانند و پس از پایان هر فصل نیز هفته ای یک الی دو جلسه نکته و تست آن فصل را نگاه کنند، بطور کلی بعد از اتمام هر فصل باید طی یک الی سه هفته نکته و تستهای مربوط به آن فصل را نگاه کنید، پس از اینکه در درس ساختمان داده به ابتدای فصل مرتب سازی رسیدید میتوانید هفته ای یک الی دو جلسه فیلم طراحی الگوریتم را هم به برنامه تان اضافه کنید، اگر وقت بیشتری در هفته دارید و این برنامه را در کمتر از یک هفته میتوانید اجرا کنید میتوانید درس نظریه را هم به سکشن اول مطالعاتی تان اضافه کنید، بعد از سکشن اول مطالعاتی تان که با توجه به سرعت و تلاش شما 2 تا 2.5 ماه طول میکشد سکشن دوم شروع میشود، سکشن دوم نیز 1.5 الی 2 ماه طول خواهد کشید، اگر سکشن اول شامل درس نظریه است سکشن دوم میتوانید شامل سایر دروس تخصصی یعنی سیستم عامل، هوش مصنوعی، پایگاه داده و الکترونیک دیجیتال باشد و اگر سکشن اول شامل نظریه نیست نظریه را به سکشن دوم منتقل کنید. دقت کنید که در سکشن دوم که هستید باید دروس سکشن اول را مرور کنید.
البته برنامه هر شخص بسته به اینکه در چه دانشگاهی میخواهد قبول بشود و روزی چند ساعت میتواند مطالعه کند و اینکه چه پایه ای دارد میتواند متفاوت باشد بنابراین برای دانشجویان خیلی بهتر خواهد بود اگر یک جلسه مشاوره تک جلسه ای تلفنی با استاد رضوی برای گرفتن برنامه کنکور ارشد کامپیوتر و آی تی رزرو کنند
دروس کنکور ارشد نرم افزار که برای دوره ارشد نیز مفید است
بعضی از دروسی که در کنکور ارشد نرم افزار میآیند در مقطع ارشد و دکتری کامپیوتر و آی تی نیز کاربرد دارند و استفادههای زیادی در فیلدهای پژوهشی مختلف از آنها میشود، البته اینکه درمقطع ارشد و دکتری کامپیوتر و آی تی بیشتر چه دروسی به کار دانشجو میآید بسیار به این امر وابسته است که دانشجو چه فیلد و حوزه تحقیقاتی را برای تز خود انتخاب میکند.
دروسی مانند گسسته، ساختمان داده و الگوریتمها، شبکههای کامپیوتری، معماری کامپیوتر و سیستم عامل از جمله پرکاربردترین و مهمترین دروسی هستند که در اکثر فیلدهای کارشناسی ارشد و دکتری کامپیوتر کاربرد دارد، بنابراین به داوطلبان کنکور ارشد کامپیوتر توصیه میشود که این موضوع را نیز مد نظر قرار دهند.
دانشجو در گرایش کارشناسی ارشد نرم افزار باید 32 واحد بگذراند که واحدها به طریق زیر است:
دانشجویان ارشد نرم افزار باید 24 واحد درسی را از جدول درسهای اختیاری و اجباری انتخاب کنند. سپس 2 واحد سمینار و 6 واحد پروژه را میگذرانند.
دروس و ضرایب شان در کنکور ارشد نرم افزار چیست؟
در گرایش نرم افزار، بیوانفورماتیک، علوم داده و الگوریتم و محاسبات زبان دارای ضریب 1، دروس ریاضیات که شامل 4 درس ریاضی 1، ریاضی 2، آمار و ریاضیات گسسته است دارای ضریب 2 و مجموعه دروس تخصصی شامل : مجموعه دروس نظریه زبان ها و سیگنال جمعا با ضریب 2، مجموعه دروس ساختمان داده و طراحی الگوریتم و هوش مصنوعی جمعا با ضریب 4، مجموعه دروس مدار منطقی و معماری کامپیوتر و الکترونیک دیجیتال جمعا با ضریب 3 و مجموعه دروس سیستم عامل، شبکه های کامپیوتری و پایگاه داده جمعا با ضریب 3 است، ضرایب مجموعه دروس سایر گرایش ها را میتوانید در صفحه دروس کنکور ارشد کامپیوتر و ضرایب آن مشاهده کنید
از هر درس چه تعداد تست در کنکور ارشد نرم افزار مطرح میشود؟
تعداد تستهایی که در کنکور ارشد نرم افزار مطرح میشود بصورت زیر خواهد بود:
از درس زبان 30 تست، 3 تست از درس ریاضی 1، 3 تست از درس ریاضی 2، 7 تست از درس آمار، 7 تست از درس ریاضیات گسسته، 6 تست از درس ساختمان داده، 6 تست از درس طراحی الگوریتم، 7 تست از درس مدار منطقی، 7 تست از درس معماری کامپیوتر، 6 تست از درس الکترونیک دیجیتال، 7 تست از درس سیستم عامل، 7 تست از درس شبکه های کامپیوتری و 6 تست از درس پایگاه داده.
برای کنکور ارشد نرم افزار از چه دروسی شروع کنیم؟
برای شروع به مطالعه برای کنکور ارشد نرم افزار بهتر است از دروس ریاضیات گسسته، مدار منطقی، معماری کامپیوتر، ساختمان داده و نظریه زبان ها و ماشین ها شروع کرد