برنامه ریزی تا کنکور ارشد و دکتری: مشاوره خصوصیت با استاد رضوی رو رزرو کن!
ویس توضیحات مشاوره رزرو مشاوره
کنکور کامپیوتر
0
ورود | ثبت نام
نظرات
اشتراک
بالا
علاقه‌مندی

اشتراک
 

برای ورود به رشته کامپیوتر چه درس هایی باید قوی باشد

از دانش آموزان سال 9‌ام تا دانش آموزان هنرستانی، دانشجویان کاردانی و کاردانی به کارشناسی و دانشجویان مهندسی کامپیوتر به دنبال این پرسش هستند که متناسب با مقطعی که میخواهند وارد آن شوند در چه دروسی باید قوی باشند، در این مقاله به معرفی این دروس می‌پردازیم.

امروزه، صحبت‌های زیادی در مورد برنامه نویسی نرم ­افزار، هوش مصنوعی، مدیریت سیستم و به طور کلی مهندسی کامپیوتر وجود دارد. اما رشته کامپیوتر، به عنوان یک فیلد پر طرفدار و جذاب، دروسی را در خود جای داده ­است که رمز موفقیت و جذابیت این رشته تحصیلی می‌­باشد. دروسی که هر یک در جایگاه خود، طرفدارانی را به خود اختصاص داده­‌اند.

در صورتیکه می‌خواهید ببینید دروس رشته کامپیوتر در مقطع لیسانس چه دروسی هستند باید به مقاله زیر مراجعه کنید:

  1. معرفی تمامی دروس رشته کامپیوترمعرفی و بررسی دروس رشته مهندسی کامپیوترمعرفی و بررسی دروس رشته مهندسی کامپیوتردر این صفحه تمامی دروس رشته کامپیوتر بطور کامل معرفی شده است، همچنین سرفصل هر یک از این دروس و منابع آن نیز برای شما عزیزان معرفی شده است در مقطع لیسانس (دروس مهندسی کامپیوتر در دانشگاه).

مسئله مهم و قابل توجه این است که دانشجویان و افراد علاقمند به رشته کامپیوتر، در اولین قدم خود باید با دروس مهم و تاثیر گذار رشته کامپیوتر، به عنوان رکن اصلی تحصیل در این رشته آشنا شوند. آنچه که در بطن رشته کامپیوتر قد علم کرده­ است، درس‌­های رشته کامپیوتر هستند که طی زمان­‌های طولانی توسط سرشناسان و دانشمندان این رشته خلق شده‌­اند. حال، سوالی که مطرح می­‌شود این است که داوطلبان رشته کامپیوتر که این تخصص را انتخاب می­‌کنند، باید روی کدام درس‌های رشته کامپیوتر تمرکز بیشتری داشته ­باشند؟ برای رشته کامپیوتر چه درس­‌هایی باید قوی باشند؟ و علت اهمیت برخی درس‌های رشته کامپیوتر نسبت به سایر دروس کامپیوتر چه چیزی است؟ در این مقاله پاسخ این سوالات و بسیاری از سوالات دیگر را ارائه می‌دهیم و در خصوص ویژگی­‌های رشته کامپیوتر و ثمره­‌های آن، یعنی دروس تاثیر­گذار و ارزشمند، صحبت خواهیم ­کرد.

در صورتیکه به این مقاله علاقه‌مند هستید، ممکن است صفحات زیر نیز برای شما جذاب باشد:

  1. بررسی درامد رشته کامپیوتربررسی درآمد رشته کامپیوتر در ایران و خارج از کشوربررسی درآمد رشته کامپیوتر در ایران و خارج از کشوردر این صفحه به بررسی درامد رشته کامپیوتر در ایران و همچنین درامد رشته کامپیوتر در خارج از کشور از جمله کانادا، آمریکا، انگلیس، فرانسه و دیگر کشورها پرداخته شده است در ایران و خارج از کشور.
  2. رشته کامپیوتر برای دخترآیا رشته کامپیوتر برای دختران مناسبت است؟آیا رشته کامپیوتر برای دختران مناسبت است؟آمارها حاکی از آن است که زنان به سرعت در حال پیشرفت در علوم کامپیوتر و گرفتن شغل­‌های تخصصی و حساس هستند در نتیجه در این صفحه نقش خانم‌ها را در رشته کامپیوتر بررسی و به طور کامل تحلیل کرده‌ایم. مناسب است.
  3. آیا رشته کامپیوتر سخت استآیا رشته کامپیوتر سخت استآیا رشته کامپیوتر سخت استبعضی از دانشجویان اغلب به علت فهم نادرست، استفاده از منبع آموزشی بی‌کیفیت و یا نگذاشتن زمان کافی بر روی درس از جانب خود فرد، دروس یک رشته را سخت تلقی می‌کنند در صورتی که اغلب شنیده‌ایم که سختی و آسانی یک رشته و یا درس نسبی است. در این صفحه این موضوع بسط داده‌ شده است..
  4. بررسی مهاجرت رشته کامپیوتربررسی مهاجرت رشته کامپیوتر و مهندسان کامپیوتربررسی مهاجرت رشته کامپیوتر و مهندسان کامپیوتردر این صفحه رشته کامپیوتر برای مهاجرت، بهترین کشورها برای مهاجرت کامپیوتر و همچنین مراحل گام به گام اپلای و مهاجرت کامپیوتر به طور جامع بررسی شده است.
  5. بررسی مشاغل رشته کامپیوترمعرفی و بررسی مشاغل رشته کامپیوترمعرفی و بررسی مشاغل رشته کامپیوتردر این صفحه تمامی شغل‌های رشته کامپیوتر در ایران و خارج از کشور، شغل‌های رشته کامپیوتر برای خانم‌ها و شغل‌های پردرآمد رشته کامپیوتر و بهترین مشاغل رشته کامپیوتر در سال 2022 بررسی شده است..
  6. بررسی شرایط ورود به رشته کامپیوتربررسی شرایط ورود به رشته کامپیوتربررسی شرایط ورود به رشته کامپیوتردر این مقاله شرایط ورود به رشته کامپیوتر از سال نهم از طریق هنرستان، سوابق تحصیلی و همچنین کنکور سراسری ریاضی پرداخته و مدارک لازم جهت ورود به این رشته و همچنین بازارکار و بهترین مشاغل از لحاظ محبوبیت و درآمد، بررسی شده است.
  7. آیا رشته فنی حرفه ای خوب استآیا رشته فنی و حرفه ای برای تحصیل مناسب است؟آیا رشته فنی و حرفه ای برای تحصیل مناسب است؟در این صفحه به این پرسش متداول دانش آموزان که آیا رشته‌های فنی و حرفه‌ای خوب است یا خیر پرداخته شده و همچنین رشته فنی و حرفه‌ای از همه جوانب از جمله بازار کار و زیرشاخه‌های هر رشته بررسی شده است..
  8. بررسی رشته کامپیوتر در هنرستانمعرفی و بررسی رشته کامپیوتر فنی حرفه ایمعرفی و بررسی رشته کامپیوتر فنی حرفه ایدر این مقاله سعی می‌کنیم به تمامی سوالات پرتکرار دانش آموزان شامل : معرفی و بررسی دروس رشته کامپیوتر فنی و حرفه‌ ای، شغل های رشته کامپیوتر فنی و حرفه ای، شرایط ورود به رشته کامپیوتر فنی حرفه ای و آیا رشته کامپیوتر فنی و حرفه ای خوب است یا خیر بپردازیم (فنی حرفه‌ای و کاردانش)

پیش نیاز های ورود به رشته‌ کامپیوتر

برای ورود به دنیای کامپیوتر، باید پیش نیازهایی که در این رشته بسیار حائز اهمیت هستند را بشناسید. اگر جز دانش آموز سال نهمی هستید و برای انتخاب رشته آماده می‌شوید، در ابتدا باید بدانید که چه راه‌هایی برای ورود به حوزه‌ی تحصیلی کامپیوتر وجود دارد.

 ورود به رشته‌ کامپیوتر از سال نهم

دانش‌آموزان سال نهمی، پس از اتمام امتحانات خرداد ماه، می‌بایست از طریق تکمیل فرم هدایت تحصیلی و شرکت در آزمون‌های مشاوره‌ای نسبت به انجام انتخاب رشته خود اقدام کنند؛ برای ادامه تحصیل در کامپیوتر می‌توانند درهنرستان‌های فنی و حرفه ای و یا کاردانش، مشغول به تحصیل در رشته‌ی کامپیوتر شوند و ازهمان ابتدا بر روی یکی از زیر شاخه های رشته کامپیوتر  تمرکز کنند. راه دیگر آن است که در رشته‌ی ریاضی فیزیک تحصیل کنند و پس از اخذ دیپلم و شرکت در کنکور سراسری ریاضی و فیزیک، در دانشگاه‌های سراسری به تحصیل در این رشته مشغول شوند و یا در دانشگاه‌های بدون کنکور و با شرط معدل تحصیل کنند. دانش آموزانی که به دروس ریاضی و محاسباتی علاقه‌ی زیادی دارند، بهتر است که رشته‌ی ریاضی و فیزیک را برای تحصیل انتخاب کنند و بعد از اخذ دیپلم، در یکی از دانشگاه‌های سراسری و سطح بالا مشغول به تحصیل شوند. آن دسته از دانش آموزانی که به دروس ریاضی، علاقه‌ی کمتری دارند و درمقابل آن، به رشته‌ی کامپیوتر علاقه دارند، می‌توانند در هنرستان‌های فنی و کاردانش به تحصیل بپردازند و بعد از اخذ دیپلم، بدون کنکور و با شرط معدل در یکی از دانشگاه‌های فنی به ادامه تحصیل بپردازند.

اگر قصد ورود به مباحث تخصصی این رشته را دارید و هدف‌های بزرگتری را در نظر گرفته‌اید، بهتر است از طریق رفتن به رشته ریاضی و فیزیک و سپس شرکت در کنکور ریاضی و فیزیک، به این رشته ورود پیدا کنید. آمار کلی نشان می‌دهد بهترین اساتید و متخصصان ایرانی حاضر در دنیا، از طریق ریاضی و فیزیک، به این رشته ورود پیدا کرده‌اند. برای کسب اطلاعات بیشتر به این مقاله ورود به رشته کامپیوتر از طریق هنرستان در مقابل مهندسی کامپیوتر مراجعه کنید.

در ادامه به مواردی که در انتخاب این رشته مهم و باید آنهارا تقویت کنید می‌پردازیم.

علاقه

علاقه قطعا مهمترین شاخصه در انتخاب یک مسیر است. بدون داشتن علاقه نمی‌توانید در یک شاخه پیشرفت کنید ومسیررا بدرستی ادامه دهید بنابراین برای ورود به این رشته درمرحله اول علاقه‌ی خودرا بسنجید و اگر اطلاعات کافی از این رشته ندارید شاخه‌های رشته‌ کامپیوتر را بررسی کنید.

اگر فقط به رشته کامپیوتر علاقه دارید همین کافی است و نیازی به این نیست که در درس خاصی قوی باشید و یا ویژگی خاصی داشته باشید، فقط کافی است به سمت علاقه‌تون حرکت کنید

 ریاضیات

بطور کلی ریاضیات، پایه‌ی تمام علوم به ‌خصوص کامپیوتر است به عبارتی می‌توان گفت کامپیوترها، بر مبنای ریاضی ساخته شده‌اند. ممکن است بشنوید افراد نسبتا متخصص و موفقی در حوزه کامپیوتر فعالیت می‌کنند که پایه‌ی ریاضی بسیار ضعیفی دارند و شاید همین دلیل قانع کننده‌ای باشد تا غیرکاربردی بودن ریاضی در کامپیوتر را بپذیریم. اما همیشه به این توجه کنید که اگر ریاضی خود را تقویت نکنید، به سختی می‌توانید در علوم بسیار پیچیده کامپیوتر که نیاز به خلق و طراحی سیستم‌ها و یا الگوریتم‌ها دارند فعالیت کنید، در نتیجه، با پایه‌ی ریاضی ضعیف و عدم تلاش در تقویت آن، نمی‌توانید به سطوح تخصصی بالایی برسید، بنابراین اگر در هنرستان درس می‌خوانید و هدفتان رسیدن به سطوح بالاتر در رشته کامپیوتر است، علاوه بر دروس ریاضی هنرستان، بصورت خودآموز ریاضی خود را تقویت کنید و اگر در رشته‌ی ریاضی و فیزیک تحصیل می‌کنید، تمرکز خوبی برروی تقویت دروس ریاضی داشته باشید. البته برای ورود به کامپیوتر، به پایه ریاضی خود توجه نکنید و صرفا علاقه به این رشته، برای ادامه مسیر کافی است. درصورتی که به این درس نیاز داشته باشید، به راحتی می‌توانید در آینده آن را تقویت کنید.

ریاضیات گسسته یکی از شاخه‌های ریاضیات است که در رشته‌های ریاضی و فیزیک تدریس می‌شود، درسی بسیار کاربردی که پیش نیاز بسیاری از دروس کامپیوتر نظیر مدارمنطقی، معماری کامپیوتر، ساختمان داده و الگوریتم و ... می‌باشد و درواقع می‌توان ادعا کرد که این درس‌های ذکر شده، برمبنای ریاضیات گسسته ساخته شده‌اند. در نتیجه یادگیری آن برای دستیابی به درجات بالای رشته کامپیوتر ضروری است.

ریاضیات

 زبان انگلیسی

مهم‌ترین قابلیت مهندسین کامپیوتر، بدون شک زبان انگلیسی است. مهندسین کامپیوتر باید توانایی مطالعه، پیاده سازی و فهم سورس‌ها، داکیومنت‌ها و دیتاشیت‌ها را داشته باشند، دقت کنید تمام این منابع، به زبان انگلیسی ارائه می‌شوند و بنابراین بسیار مهم است که زبان خود را تقویت کنید. 

زبان انگلیسی نیز به راحتی قابل تقویت است و حتی در ابتدای مسیر به‌طور ویژه به آن نیازی ندارید.

تقویت زبان انگلیسی از نان شب واجب‌تر است!

دقت کنید که حتما نیازی نیست در این دروس عالی و حتی متوسط باشید، این دروس ذکر شده به مرور زمان و به راحتی قابل تقویت شدن هستند، پس اگر به آن‌ها علاقه دارید، رشته‌ کامپیوتر می‌تواند بسیار مناسب برای ادامه تحصیل باشد. همچنین هنرجویان کامپیوتر، بدون تقویت این دروس هم می‌توانند در شاخه‌های کامپیوتر، فعالیت کنند. این درس‌ها مختص کسانی است که هدف والاتری در رشته‌ی کامپیوتر دارند.

معدل لازم برای ورود به رشته کامپیوتر سال نهم

برای ورود به رشته‌ی کامپیوتر، شرایط و فیلترهایی تعریف شده که مهمترین آن معدل است. برای ادامه تحصیل در رشته‌های فنی و حرفه ای، باید مجموع سه نمره امتحانات خرداد یا شهریور هر یک از درس‌‌های ریاضی و علوم تجربی و حرفه و فن در هر سه پایه دوره اول متوسطه بدون ضریب حداقل 30 باشد. همچنین نمره‌ی درس ریاضی 1 بسیار مهم است و حداقل باید 10 باشد.

 ورود به رشته‌ کامپیوتر بعد از اخذ دیپلم

بعد از اخذ مدرک دیپلم، نوبت به آن رسیده که انتخاب کنید آیا قصد ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر و خصوصا رشته‌ی کامپیوتر را دارید یا خیر؟ اگر جواب شما مثبت است و در هنرستان فنی یا کاردانش درس خوانده‌اید، می‌توانید در دانشگاه‌های بدون کنکور، ناپیوسته و با شرط معدل، مشغول به ادامه تحصیل شوید. منظور از ناپیوسته این است که در ابتدا مدرک کاردانی و سپس مدرک کارشناسی را اخذ می‌کنید. اگر در دبیرستان در رشته ریاضی و فیزیک درس خوانده‌اید، می‌توانید در کنکور سراسری ریاضی و فیزیک شرکت کنید و با توجه به رتبه کسب شده، در یکی از دانشگاه‌های سراسری و پیوسته کشور و یا دانشگاه‌های بدون کنکور، ناپیوسته و با شرط معدل مشغول به تحصیل شوید. بازهم به این نکته توجه کنید که در دانشگاه‌های فنی، علمی و کاربردی، تمرکز بیشتر برروی مباحث عملی است اما در دانشگاه‌های سراسری، کارهای عملی به مراتب کمتر و بیشتر به مباحث تئوری و پرکاربرد پرداخته می‌شود. در هر دانشگاهی که مشغول به تحصیل باشید، درصورت داشتن هدف رسیدن به مدارج بالا، باید در کنار مهارت‌های عملی، مباحث تئوری خود را نیز تقویت کنید. در ادامه به دروس مهم که باید آنهارا تقویت کنید می‌پردازیم.

ساختمان گسسته

ساختمان گسسته، مطالعه‌­ی ساختارهایی از ریاضیات است که اساساً گسسته هستند (پیوسته نیستند). این درس معمولاً اولین دوره ریاضی برای دانشجویان رشته کامپیوتر است که به آنها کمک می­‌کند تا به گونه‌­ای که رایانه‌­ها می‌­توانند مشکلات را حل کنند، شروع به فکر کردن کنند. اگر بخواهیم بطور مختصر به کاربردهای ریاضیات گسسته در علوم کامپیوتری اشاره کنیم می‌توان گفت که این درس به تجزیه و تحلیل الگوریتم‌­ها و درک زمینه­‌های مختلف علوم کامپیوتر مانند زبان‌های برنامه نویسی و رمزنگاری کمک‌های چشم‌گیری می‌­کند.

ساختمان گسسته از دروس پایه‌ای رشته کامپیوتر است.

 ساختمان داده و طراحی الگوریتم

درس ساختمان داده­‌ها و طراحی الگوریتم را می­توان هسته اصلی حوزه رشته کامپیوتر دانست. ساختمان دادهآموزش ساختمان داده و الگوریتمآموزش ساختمان داده و الگوریتمهر ساختمان داده یک نوع فرمت ذخیره‌سازی و مدیریت داده‌ها در کامپیوتر است، که امکان دسترسی و اصلاح کارآمد آن داده‌ها را برای یکسری از الگوریتم‌ها و کاربردها فراهم می‌کند، در این صفحه به بررسی و آموزش ساختمان داده و الگوریتم پرداخته شده استها روش خاصی برای ذخیره و سازماندهی داده­‌ها برای استفاده بیشتر به شیوه‌ه­ای کارآمد است و طراحی الگوریتم، رویکردهای گام­ به­ گام برای حل یک مسئله خاص را شامل خواهد­ شد. در همین حال، اگر می‌خواهید به غول­‌های برتر فناوری اطلاعات مانند آمازون، گوگل، مایکروسافت و غیره وارد شوید، باید درک درستی از دروس کامپیوتر مثل ساختمان­ داده­‌ها و مفاهیم طراحی الگوریتم داشته ­باشید. در این درس‌­ها می‌توانید با مفاهیم اولیه ساختارهای داده­ مانند Stack، Queue، Linked List و... شروع کرده و سپس در طراحی الگوریتم، به سطح پیشرفته  ورود پیدا کنید. یادگیری درس‌های ساختمان داده‌­ و طراحی الگوریتم­ به ما امکان می‌­دهند برنامه‌­های کامپیوتری کارآمدتر و بهینه‌تری بنویسیم.

ساختمان داده و طراحی الگوریتم هسته اصلی حوزه مهندسی کامپیوتر هستند.

 مدار منطقی

کامپیوترها معمولاً با گرفتن خروجی پردازش شده از یک گیت و استفاده از آن به عنوان ورودی به گیت دیگر، گیت‌­های منطقی را به هم متصل کرده و یک سیستم دیجیتال را به وجود می‌آورند. در مهندسی برق و کامپیوتر، درس مدار منطقی، روشی برای تولید عملیات منطقی ورودی و خروجی با استفاده از مقادیر عددی 0 و 1 است. پس از گذراندن این درس، ممکن است بتوانید به عنوان یک مهندس طراحی دیجیتال در توسعه تلفن­‌های همراه، رایانه‌­ها و سایر دستگاه‌­های الکترونیکی کمک کنید.

مدارهای منطقی، مدارات الکتریکی هستند که خروجی آن‌ها به ورودی وابسته بوده، به نحوی که می‌توان آن را به صورت تابعی منطقی بیان کرد.

معماری کامپیوتر

آیا می‌توانید تصور کنید که چیزی ساخته یا طراحی کنید بدون آنکه در مورد پایه اولیه یا عملکرد داخلی سیستم بدانید؟ خیر! به همین دلیل است که برای توسعه کارآمدتر برنامه‌ها، نیاز به درک معماری کامپیوتر دارید. یادگیری معماری کامپیوتر به شما امکان می‌دهد تا نحوه طراحی، ساخت و کار سیستم‌­ها را درک کنید. می­‌توانید یادگیری مفاهیم معماری کامپیوتر را از مباحث پایه‌ای مانند دستورالعمل‌های اساسی کامپیوتر، طراحی و فرمت دستورالعمل، سازماندهی حافظه و... شروع کرده و سپس به سراغ مباحث پیشرفته مانند SIMD و MIMD، سیستم‌های چند هسته­‌ای و موارد دیگر بروید. علاوه بر این، از آنجایی که فناوری روز به روز و به سرعت در حال پیشرفت است، معماری کامپیوتر برای همه دانشجویان مهندسی کامپیوتر برای فرصت های شغلی بهتر توصیه می­‌شود.

معماری سیستم‌های کامپیوتری جز مهم‌ترین دروس رشته کامپیوتر محسوب می‌شود، فارغ از اینکه چه گرایشی هستید!

سیستم عامل (OS)

اگر تا به حال روی یک سیستم کار کرده باشید، چه لپ تاپ، دسکتاپ یا هر دستگاه دیگری، حتما در مورد سیستم­‌های عامل شنیده‌­اید. سیستم عامل­‌های مختلفی مانند ویندوز، لینوکس، mac و... در دسترس هستند که به عنوان یک واسط بین کاربر و کامپیوتر برای تعاملِ راحت عمل می­‌کنند. با این حال، یادگیری سیستم عامل فقط در مورد OSهای ذکر شده در بالا نیست. بلکه شامل مکانیزم‌­ها و مفاهیم عمیق مختلفی برای یادگیری و پیاده­‌ سازی است. این درس به شما درک کاملی از مدیریت مناسب و کارآمد منابع رایانه می­‌دهد. چندین موضوع اصلی مانند زمانبندی CPU، همگام­ سازی فرآیند، بن­‌بست، مدیریت فایل و دیسک، مدیریت حافظه و... وجود دارد که اجزای اصلی دروس سیستم عامل­ را تشکیل می‌دهند.

سیستم عامل

پایگاه داده (Data Base)

در سناریوی امروزی، بزرگترین دارایی تقریباً هر شرکت فناوری اطلاعات، "داده" یا همان “Data” است. بنابراین تقاضا برای متخصصان پایگاه داده به سرعت در حال افزایش است. در همین حال، برای هر علاقه‌مند به رشته کامپیوتر، مدیریت مناسب و کارآمد داده‌ها برای به دست آوردن فرصت‌های شغلی بهتر بسیار مهم است. درس پایگاه داده با طیف گسترده­ای از مفاهیم مانند مدل­سازی و نمایش داده­ها، ایجاد پایگاه داده، مسائل مربوط به عملکرد مانند خرابی سیستم و موارد دیگر سروکار دارد.

پایگاه داده

سیگنال ها و سیستم ها

در درس سیگنال‌ها و سیستم­‌ها، ابتدا‌ با مفاهیم پایه‌ای ومهمی آشنا خواهید ­شد که بیشتر دانشجویان و تحصیل کنندگان در رشته‌های مهندسی تقریبا باید با آن مفاهیم آشنا باشند. از مباحث موجود در سیگنال و سیستم می­‌توان به پردازش تصویر، مدولاسیون، نمونه‌ برداری، مخابرات سیار و... را نام برد. در درس سیگنال و سیستم، ابتدا با مفهوم «سیگنال» آشنا خواهید ­شد و سپس سیگنال‌های زمان پیوسته و سیگنال‌های زمان گسسته را با یکدیگر مقایسه می­‌کنید و سیگنال‌های پایه و همچنین خواص و ویژگی­‌های مهم آن‌ها در دو حوزه زمان پیوسته و گسسته را مورد بررسی قرار می­‌دهید. در ادامه به تعریف مفهوم «سیستم» پرداخته ­می­‌شود و همچنین با اجزای تشکیل دهنده و خواص مهم سیستم‌ها در حوزه زمان پیوسته و گسسته آشنا می‌شوید.

تجزیه و تحلیل سیگنال‌ها و سیستم‌ها

 شبکه های کامپیوتری

شبکه‌های کامپیوتری یکی از زمینه­‌های به سرعت در حال تحول در حوزه CS/IT است. در این درس، با پیکربندی شبکه­‌ها، مدیریت امنیت شبکه، فرآیند پشتیبان­ گیری و سایر وظایف مرتبط سروکار دارد. اکیداً به شما توصیه می‌شود که درس شبکه‌ های کامپیوتری را مهم تلقی کنید تا مهارت‌های خود را افزایش داده و به فرصت‌های شغلی مختلف دست یابید. در همین حال، شما باید موضوعات اساسی مانند مدل OSI، مدل TCP/IP، پروتکل‌های دسترسی چند گانه، سوئیچینگ مدار و سوئیچینگ بسته و... را به طور کامل درک کنید که در نهایت به شما در مواجهه عملی کمک خواهد کرد. علاوه بر این، پس از اتمام و گذراندن درس شبکه­‌های کامپیوتری، قادر خواهید بود برای دریافت گواهینامه­‌های مختلف شبکه نیز اقدام کنید که می­‌تواند مستقیماً شغل یا فرصت­‌های شغلی مختلف دیگری را برای شما ایجاد کند.

شبکه‌های کامپیوتری

الزامات تحصیل در رشته پرطرفدار مهندسی کامپیوتر

متخصصان مهندسی کامپیوتر به یک پیشینه قوی هم در علوم کامپیوتر نیاز دارند. کسب مدرک کارشناسی ارشد می‌­تواند منجر به مشاغل پردرآمد با پتانسیل پیشرفت بیشتر شود. در پاسخ به این سوال که چگونه مهندس کامپیوتر شوم؟ باید گفت که مراحل تبدیل شدن به یک مهندس کامپیوتر با مدرک لیسانس در مهندسی کامپیوتر، علوم کامپیوتر یا مهندسی برق شروع می­‌شود. داوطلبان دارای مدرک تحصیلات تکمیلی می‌­توانند سمت­‌های پردرآمد را با مسئولیت­‌های بیشتر دنبال کنند. اگر علاقمند به تحصیل و اشتغال در رشته مهندسی کامپیوتر هستید، مراحل زیر به هموار شدن راه شما کمک خواهد­کرد.

آیا باید مهندس کامپیوتر شوم؟

مهندسان کامپیوتر، درک قوی از مفاهیم مهندسی و فناوری دارند. بسیاری از آن­‌ها در آزمایشگاه­‌های تحقیقاتی یا در بخش تولید مشغول طراحی و آزمایش قطعات کامپیوتری هستند. مهندس کامپیوتر شدن مستلزم گرفتن مدرک لیسانس و گذراندن دروس تخصصی و مهم، در این رشته است. دانشجویان معمولاً در کلاس­‌های دروس کاربردی و اختصاصی شرکت می­‌کنند و در تلاش­‌اند تا به بهترین نحو درس‌های رشته کامپیوتر را بگذرانند و از بطن این درس­‌ها، آن چه را که در دنیای حرفه­‌ای و کاری خود به آن نیاز دارند به جان خود تزریق کنند. در این راه دروس با اهمیتی وجود دارد که تعدادی از آن­ها را نام بردیم و درباره­‌ی ویژگی­‌های آن‌­ها صحبت کردیم. آنچه اهمیت دارد این است که با توجه به درس‌های کامپیوتر، چطور بتوانیم هدف، علاقه و نیز رسالت خود را در این رشته تحصیلی پیدا کنیم.

متخصصان برای ایجاد راه ­حل برای مشکلات مختلف به مهارت­‌های تفکر انتقادی نیاز دارند. آن‌ها همچنین به مهارت­‌های ارتباطی قوی نیاز دارند تا در یک تیم خوب کار کنند. بسیاری از مهندسان کامپیوتر تحصیلات مداوم را در طول حرفه خود تکمیل می­‌کنند تا از مسائل و روندهای نوظهور در این زمینه مطلع باشند. در تصمیم­ گیری برای تبدیل شدن به یک مهندس کامپیوتر، باید به دقت علایق، مجموعه مهار­ت‌­ها و اهداف شخصی خود را در نظر بگیرید.

جمع‌بندی

مهندسی کامپیوتر چون دریایی وسیع و پهناور است؛ هر یک از درس‌های رشته کامپیوتر، همچون ماهی­‌هایی ارزشمند و پر از منفعت هستند که شما برای امرار معاش و شاید بر حسب علاقه آنها را صید می­‌کنید. از یاد نبرید، هر ماهی دارای مزایای منحصر به فردی است که برای شما مفید خواهد بود، فرایند ماهی­گیری در این مسیر با اهمیت خواهد بود و به هر میزان که تلاش کنید، این مراحل برایتان آسان‌­تر خواهد ­شد. درس‌های رشته کامپیوتر، چراغ‌­های کمکی شما برای پیدا کردن مسیر حرفه‌ای کاری شما هستند. با درک درست هر کدام و با شناخت کافی از ویژگی‌­های آن‌ها، گذراندن دوره تحصیلی این رشته برایتان مفید و البته، لذت­بخش خواهد بود.

آیا افرادی که پایه‌ی ریاضی فوق العاده ضعیفی دارند، نمی‌توانند به رشته‌ی کامپیوتر ورود پیدا کنند؟

ریاضی به سادگی قابل تقویت است. بسیاری از متخصصان که در حوزه کامپیوتر فعالیت می‌کنند، پایه ریاضی بسیار ضعیفی داشتند اما در صورت نیاز ریاضی خودرا تقویت کرده‌اند. اما افرادی که در مشاغل بسیار سطح بالا و تحقیقاتی فعالیت می‌کنند پایه‌ی ریاضی قوی دارند که البته درصورت داشتن تمایل برای فعالیت در این مشاغل، می‌توانید به مرور پایه‌ی ریاضی خودرا تقویت کنید. پس ریاضی را شرط ورود به کامپیوتر قرار ندهید.

آیا رشته کامپیوتر سخت است؟

پاسخ به این سوال بسیار کلی است. رشته‌های مهندسی به دلیل تحلیل‌های زیاد، از رشته‌های سخت محسوب می‌شوند اما علاقه افراد به این رشته‌ها، باعث آسان و جذاب شدن آن می‌شود. پس بنابراین اگر میزان کمی هم به کامپیوتر علاقه داشته باشید، ورود به این رشته می‌تواند انتخاب خوبی باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله‌ی آیا رشته کامپیوتر سخت است مراجعه کنید.

از چه راهی می‌توان به رشته کامپیوتر ورود پیدا کرد؟

دو راه برای ورود به این رشته وجود دارد. راه اول هنرستان‌های فنی و حرفه ای و کاردانش هستند که از پایه‌ی دهم، شاخه‌های مختلف کامپیوتر (به صفحه شاخه‌]ای کامپیوتر لینک شود) را در مدارس ارائه می‌دهند. راه دوم تحصیل در رشته ریاضی و فیزیک است که بعد از شرکت در کنکور سراسری، می‌توان در دانشگاه‌های تراز بالا تحصیل کرد و راه دوم می‌تواند انتخاب بهتری برای علاقه‌مندان باشد.

28902 نفر تاکنون در دوره‌های آموزشی کنکور کامپیوتر شرکت کرده‌اند.

همچنین هر گونه سوالی در مورد کلاس‌های آنلاین کنکور کامپیوتر و یا تهیه فیلم‌ها و یا رزرو مشاوره تک جلسه‌ای تلفنی با استاد رضوی دارید می‌توانید به طرق زیر از تیم پشتیبانی بپرسید:

آی دی تلگرام تیم پشتیبانی:     konkurcomputer_admin@

شماره ثابت موسسه:   09378555200

امتیازدهی4.3333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 14.33 امتیاز (27 رای)
اشتراک
بارگذاری نظرات
تلگرام اینستاگرام تماس با پشتیبانی: 09378555200 تماس با پشتیبانی: 09378555200