افرادی که به دنبال آشنایی با گرایش های ارشد مهندسی کامپیوتر در مقطع لیسانس هستند به صفحه گرایش های ارشد مهندسی کامپیوترمعرفی گرایش های ارشد مهندسی کامپیوتربا توجه به اینکه در حال حاضر رشته مهندسی کامپیوتر محبوبترین رشته در دنیا و کشور است و در سالهای اخیر اکثر رتبههای تک رقمی و دو رقمی این رشته را انتخاب میکنند در این صفحه بصورت دقیق گرایش هاي ارشد مهندسي کامپيوترمعرفی شده است مراجعه کنند.
با توجه به اینکه در حال حاضر رشته مهندسی کامپیوترمهندسی کامپیوتر چیست؟ معرفی رشته کامپیوتر توسط اساتید شریفاین صفحه به معرفی کامل رشته کامپیوتر، اعم از دروس رشته کامپیوتر، درآمد رشته کامپیوتر، شغل های رشته کامپیوتر، گرایش ها و زیر شاخه های رشته کامپیوتر پرداخته است محبوبترین رشته در دنیا و کشور است و در سالهای اخیر اکثر رتبههای تک رقمی و دو رقمی این رشته را انتخاب میکنند نیاز است بصورت دقیق به معرفی رشته و گرایش های مهندسی کامپيوتر پرداخته شود، پس با ما همراه باشید
تمامی افرادی که به این صفحه مراجعه می کنند احتمالا دانش آموز هستند و می خواهند با گرایش های مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی آشنا شوند.
گرایش های مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی
دانش آموزان اگر بخواهند وارد هر یک از گرایش های مهندسی کامپیوتر شوند باید کنکور سراسری علوم ریاضی و فنی شرکت کنند، با شرکت در این کنکور و کسب رتبه مناسب میتوانید در یکی از رشته های مهندسی کامپیوتر و یا علوم کامپیوتر وارد دانشگاه شوید.
در حال حاضر و با توجه به بخش نامههای جدید وزارت علوم، مقطع لیسانس مهندسی کامپیوتر هیچ گرایشی ندارد و همه دانشجویانی که در رشته مهندسی کامپیوتر قبول میشوند دروس مشترکی را پاس میکنند و پس از اتمام دوره لیسانس نیز در مدرک آنها فقط "مهندسی کامپیوتر" بدون ذکر گرایش ثبت میشود.
در حال حاضر دانشجویان دوره کارشناسی معمولا بین 140 تا 146 واحد درسي را ميگذرانند.
در گذشته به این صورت بود که دانشجویان رشته کامپیوترمعرفی کامل رشته کامپیوتر- بررسی درآمد و شغل های رشته کامپیوتردر این صفحه به بررسی و موشکافی رشته کامپیوتر اعم از بررسی بازار کار، گرایشها، دروس و چارت درسی رشته کامپیوتر، میزان درآمد و حقوق فارغ التحصیلان این رشته و ادامه تحصیل در رشته کامپیوتر پرداخته شده است پس از حدود 4 ترم میتوانستند از بین گرایش های نرم افزار یا سخت افزار یا آیتیمعرفی فناوری اطلاعات (IT) - 7 دلیل برای انتخاب رشته آی تی در دانشگاهآی تی چیست و چگونه پس از ظهور توانست در مدت فقط 20 سال تمام دنیا را فرا بگیرد و اکثر پول دنیا را ببلعد و پرطرفدارترین و پر درآمدترین مشاغل دنیا را در بر گیرد، در این صفحه به بررسی این موضوعات پرداخته شده گرایش خود را انتخاب کنند و تصمیم بگیرید که میخواهند در کدام یک از این گرایشها لیسانس خود را ادامه دهند (توجه کنید که در برخی از دانشگاهها گرایشهای دیگری نظیر هوش مصنوعی و شبکههای کامپیوتری و ... هم وجود داشت)، البته در مدرک این دانشجویان نیز فقط "مهندسی کامپیوتر" بدون ذکر گرایش ثبت میشد. همچنین لازم به ذکر است که واحدهای درسی گرايش نرم افزار و سخت افزار در دوره كارشناسی بسيار مانند هم هستند و اختلاف اين دو گرایش تنها در حدود 20 واحد درسی است، اما گرایش آی تی در حدود 60 الی 70 واحد درسی مشترك با نرم افزار دارد.
توجه: هنوز در برخی از دانشگاههای آزاد دانشجویان پس از حدود 4 ترم برای خود گرایش انتخاب میکنند، ولی در مدرک لیسانس نامی از گرایش برده نمیشود و فقط مهندسی کامپیوتر قید میشود. بطور مثال در زیر چارت درسی دانشگاه آزاد تهران غرب و همین طور تهران مرکز را برای شما قرار دادهایم.
جامعترين فیلمهای رشته کامپیوتر؛ مناسب برای دانشجویان لیسانس، کنکور ارشد و دکتری و آزمونهای استخدامی
گرایش های رشته کامپیوتر در دانشگاه آزاد تهران جنوب
گرایش های رشته کامپیوتر در دانشگاه آزاد تهران غرب
در زیر ابتدا با قرار دادن دو فیلم به معرفی رشته مهندسی کامپیوتر و علوم کامپیوتر می پردازیم و سپس با قرار دادن 3 فیلم دیگر گرایش های مهندسی کامپیوتر را برای شما عزیزان بررسی می کنیم
فیلم معرفی رشته مهندسی کامپیوتر و رشته علوم کامپیوتر
در زیر دو فیلم برای شما دانش آموزان و دانشجویان عزیز قرار گرفته است، در فیلم سمت راست دکتر جهانگیر عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف به معرفی رشته مهندسی کامپیوتر پرداخته اند، دکتر امیرحسین جهانگیر در تهران به دنیا آمد و پس از گذراندن دوران متوسطه جهت ادامه تحصیل عازم فرانسه شد. ابتدا دوره کارشناسی ارشد پیوسته برق را تا سال 1984 در مؤسسه ملی علوم کاربردی لیون فرانسه گذراند و پس از آن در دوره کارشناسی ارشد انفورماتیک و اتوماسیون دانشگاه کلود برنارد لیون فرانسه شرکت کرد. ایشان مدرک دکتری خود را نیز در زمینه انفورماتیک صنعتی در سال 1989 از مؤسسه ملی علوم کاربردی دانشکده برق تولوز فرانسه دریافت کرد. دکتر جهانگیر پس از اخذ مدرک خود در شهریور سال 1368 به کشور بازگشت و در دانشکده کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف مشغول به کار شد ریاست دانشکده کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف و ریاست مرکز محاسبات دانشگاه صنعتی شریف را بر عهده داشتند.
در فیلم سمت چپ نیز دکتر گنج تابش به معرفی رشته علوم کامپیوتر پرداخته اند، دکتر محمد گنجتابش عضو هیئتعلمی گروه علوم کامپیوتر دانشگاه تهران است. ایشان دوره کارشناسی خود را در رشته ریاضی محض (دانشگاه تبریز) و دورههای کارشناسی ارشد و دکتری را در رشته علوم کامپیوتر (دانشگاه تهران) به اتمام رساندهاند. ایشان همچنین دکتری دوم خود را در رشته بیوانفورماتیک (دانشگاه اکول پلیتکنیک فرانسه) گذراندهاند. زمینههای تحقیقاتی مورد علاقه وی الگوریتمهای بیوانفورماتیک (مسائل مربوط به ساختارهای RNA) و علوم اعصاب محاسباتی، بخصوص شبکههای عصبی ضربهای و مدلسازی فرآیندهای سیستم بینایی در مغز میباشد.
معرفی رشته مهندسی کامپیوتر
معرفی رشته علوم کامپیوتر
گرایش های مهندسی کامپیوتر
در فیلم سمت راست گرایش نرم افزار بعنوان یکی از گرایش های مهندسی کامپیوتر توسط دکتر محمد قدسی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف معرفی شده است، محمد قدسی استاد دانشکده کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف، سرپرست مسابقه بینالمللی برنامهنویسی دانشجویی و یکی از بنیانگذاران انجمن کامپیوتر ایران است. ایشان حدود دو دهه سرپرست کمیته ملی المپیاد کامپیوتر ایران و سرپرست تیم اعزامی ایران به المپیاد بینالمللی کامپیوتر بوده است. ایشان کارشناسی خود را در سال ۱۳۵۴ از دانشکدهٔ مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف و کارشناسی ارشد خود را در سال ۱۳۵۶ از دانشکدهٔ برق و علوم کامپیوتر دانشگاه برکلی در کالیفرنیا اخذ کرد. در سال ۱۳۵۸ به عنوان مربی در دانشکدهٔ ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف استخدام شد. در سال ۱۳۶۳ جهت ادامهٔ تحصیل به آمریکا رفت و در سال ۱۳۶۸ دکتری خود را از دانشکدهٔ علوم کامپیوتر دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا گرفت. همان سال به ایران برگشت و به عنوان استادیار دانشکدهٔ تازه تأسیس مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف کار خود را دنبال کرد و سمتهایی چون ریاست دانشکده، معاونت تحصیلات تکمیلی و مدیر گروه نرمافزار دانشکده را عهدهدار بود. او در سال ۱۳۷۹ به سمت دانشیاری و در سال ۱۳۸۴ به مرتبه استادی در این دانشکده ارتقاء یافت و اکنون نیز در این دانشکده تدریس میکند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دکتر محمد قدسی به این لینک از ویکی پدیا مراجعه کنید.
در فیلم سمت چپ گرایش سخت افزار (معماری کامپیوتر) بعنوان یکی از گرایش های مهندسی کامپیوتر توسط زنده یاد دکتر سید مهدی فخرایی مدیر سابق گروه سخت افزار دانشگاه تهران معرفی شده است، دکتر سید مهدی فخرایی در سال 1339 در دزفول متولد شد و تحصیلات دوره دبیرستان را در مدرسه وابسته به دانشگاه شیراز پس از انتخاب به عنوان دانشآموز نخبه برگزیده گذراند، وی سپس در رشته مهندسی برق و الکترونیک موفق به اخذ مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد از دانشگاه تهران شد و دوره دکتری خود را در همین رشته در دانشگاهی در کانادا ادامه داد. استاد فخرایی دارای 220 مقاله علمی ملی و بینالمللی در رشته تخصصی خود بود. وی دبیری 12 همایش علمی در کشور را در کارنامه کاری خود داشت. دکتر فخرایی عزیز استاد تمام دانشگاه تهران، دبیر سابق این مرکز و معاون پژوهشی اسبق بنیاد ملی نخبگان بود، وی را از چهرههای نخبه و ارزنده کشور بود
معرفی گرایش نرم افزار
معرفی گرایش سخت افزار
در فیلم زیر نیز دکتر تقی یاره عضو هیات علمی دانشگاه تهران به معرفی گرایش آی تی بعنوان یکی از گرایش های مهندسی کامپیوتر پرداخته اند، دکتر تقی یاره دانشآموخته کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر از دانشگاه صنعتی شریف، ایشان لیسانس خود را در سال های 1363 تا 1368 در گرایش نرم افزار دانشگاه صنعتی شریف و ارشد خود را در سال های 1369 تا 1372 در گرایش نرم افزار در دانشگاه صنعتی شریف اخد کرده اند و دکتری مهندسی کامپیوتر در گرایش الگوریتم و محاسبات از دانشگاه توکیو در سال های 1375 تا 1379 است. از سمت های ایشان میتوان به عضو هیات علمی تحریریه نشریه بین المللی تحقیقات ارتباطات و فناوری اطلاعات و مدیر گروه پژوهشی فناوری اطلاعات پژوهشکده فناوریهای همگرا اشاره کرد.
رشته IT
چگونه میتوان وارد رشته کامپیوتر شد؟
تنها راه ورود به رشته کامپیوتر شرکت در آزمون سراسری ریاضی فیزیک است. مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی دارای 4 گرایش تحت عناوین نرم افزار، فناوری اطلاعات، معماری سیستم های کامپیوتری و رایانش امن است. تعیین گرایش برای دانشجویان دوره لیسانس کامپیوتر پس از حدود 4 ترم و با انتخاب از میان گرایش های ذکر شده میسر خواهد بود.
بهترین گرایش کامپیوتر در دانشگاه چیست؟
در مقطع کارشناسی کامپیوتر 4 گرایش وجود دارد، گرایش نرم افزار، سخت افزار، فناوری اطلاعات و رایانش امن، از بین این گرایش های بیشترین بازار کار متعلق به گرایش نرم افزار است، بنابراین میتوانیم بهترین گرایش مقطع کارشناسی کامپیوتر را نرم افزار بدانیم، ولی در مقطع ارشد کامپیوتر بهترین گرایش هوش مصنوعی است، در حال حاضر هوش مصنوعی دنیا را فرا گرفته است و بازار کار رشته هوش مصنوعی در خارج از کشور بسیار فوق العاده است، همین دانشجویان مقطع ارشد اگر به دنبال این هستند که برای مقطع دکتری اپلای کنند و از کشور خارج شوند خوب است به این نکته مهم توجه داشته باشند که بیشترین تعداد پوزیش های دکتری کامپیوتر متعلق به فیلدهای گرایش هوش مصنوعی است
آیا رشته کامپیوتر برای دختران مناسب است؟
برای آنکه متوجه شویم بهترین رشته ای که خانم ها میتوانند به آن وارد شوند چیست، ابتدا باید بررسی کنیم که بهترین رشته برای خانم ها باید چه ویژگیهایی داشته باشد، ویژگی هایی که برای خانم ها مهم است به ترتیب زیر است : اولا باید آن رشته جز پر درآمدین رشته ها باشد، دوما باید باعث افزایش استقلال مالی زنان گشته و اعتماد به نفس خانمها را بالا ببرد، سوما برای آنها دارای جذابیت باشد، چهارما امکان دورکاری و انجام پروژه ای کارها برای آنها فراهم باشد. رشته کامپیوتر کامپیوتر تمامی ویژگی های گفته شده را برای خانم ها به ارمغان میآورد و بدون اغراق میتوان گفت که رشته کامپیوتر بهترین رشته تحصیلی برای خانمها است که هم درآمد بسیار بالایی دارد و هم با روحیات خانمها سازگار است. همچنین با توجه به کاربردی بودن رشته کامپیوتر در جامعه و این موضوع که دیگر هیچ صنعت و رشته ای را پیدا نمیکنید که وابسته به کامپیوتر نباشد خانم های تحصیلکرده در آن بیکار نمی مانند و امکان فعالیت در انواع شرکت ها و سازمان ها را به راحتی دارند.
رتبه بندی دانشگاههای کشور در رشته مهندسی کامپیوتر به چه صورت است؟
دانشگاه تهران و شریف بصورت مشترک در جایگاه اول قرار میگیرند، و سپس در رتبه های بعدی به ترتیب دانشگاه های امیر کبیر، علم و صنعت و شهید بهشتی، تربیت مدرس، خواجه نصیر، صنعتی اصفهان و شیراز و فردوسی و اصفهان قرار میگیرند. البته رتبه برخی از دانشگاه ها تقریبا با هم برابر است، مثلا دانشگاه های خوب شهرستان که نام برده شدند در یک رده هستند