در این مقاله قصد داریم به معرفی گرایش الگوریتم و محاسبات و منابع درسی و هیئتعلمی دانشگاه شریف بپردازیم.
معرفی کلی گرایش الگوریتم محاسبات دانشگاه صنعتی شریف
در این ویدئو دکتر محمد قدسی استاد تمام دانشگاه شریفارشد کامپیوتر شریفاین صفحه عالی به معرفی ارشد کامپیوتر شریف پرداخته و ارشد کامپیوتر شریف را از همه زوایا از جمله گرایش ها، دروس هر گرایش، اساتید معروف و ... بررسی کرده به معرفی گرایش الگوریتم محاسبات و تشریح فیلدها و حوزههای مختلف تحقیقاتی این گرایش میپردازند"
معرفی گرایش الگوریتم و محاسبات
گرایش الگوریتم و محاسبات، یک گرایش جدید در مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر است که به گرایش نرم افزار معرفی رشته نرم افزار کامپیوتر در دانشگاه+معرفی ارشد نرم افزاررشته نرم افزار یکی از گرایش های مقطع لیسانس و ارشد کامپیوتر است، در این صفحه رشته نرم افزار کامپیوتر در دانشگاه و ارشد نرم افزار توسط اساتید صنعتی شریف معرفی شده نزدیک است. دانشجویان در گرایش الگوریتم و محاسبات به درک عمیقتری از مباحث نظری رشته مهندسی کامپیوترمهندسی کامپیوتر چیست؟ معرفی رشته کامپیوتر توسط اساتید شریفاین صفحه به معرفی کامل رشته کامپیوتر، اعم از دروس رشته کامپیوتر، درآمد رشته کامپیوتر، شغل های رشته کامپیوتر، گرایش ها و زیر شاخه های رشته کامپیوتر پرداخته است شامل الگوریتمها و پیچیدگی محاسبات و سیستمهای توزیع شده و... میرسند.
گرایش الگوریتم و محاسبات دانشگاه شریف در دانشکده مهندسی کامپیوتر ارائه میشود. برای پذیرش در گرایش الگوریتم و محاسبات باید در کنکور ارشد کامپیوترمعرفی ارشد کامپیوترارشد کامپیوتر چیست؟ این مقاله عالی به معرفی ارشد کامپیوتر میپردازد و درباره آینده رشته کامپیوتر و نحوه اپلای کردن توضیح میدهد شرکت کنید. با بررسی کارنامههای قبولی سالهای قبل میتوان تخمین زد که آخرین رتبه قبولی برای پذیرش در گرایش الگوریتم و محاسبات دانشگاه شریف حدود 150 است؛ البته آخرین رتبه قبولی در هر سال، باتوجهبه انتخاب دیگر داوطلبان میتواند متفاوت با سال دیگر باشد. برای بررسی کارنامههای قبولی کنکور ارشد مهندسی کامپیوتر میتوانید به صفحه کارنامه های ارشد کامیپوترنمونه کارنامههای ارشد کامپیوتردر این صفحه کارنامه های کنکور ارشد کامپیوتر در تمامی سالها آورده شده است، همچنین محل قبولی و تراز هر کارنامه آورده شده است مراجعه کنید.
اعضای هیئت علمی گرایش الگوریتم و محاسبات دانشگاه شریف
اساتید دانشکده دانشگاه شریفارشد کامپیوتر شریفاین صفحه عالی به معرفی ارشد کامپیوتر شریف پرداخته و ارشد کامپیوتر شریف را از همه زوایا از جمله گرایش ها، دروس هر گرایش، اساتید معروف و ... بررسی کرده حدود 40 نفر هستند. از جمله اساتید گرایش الگوریتم و محاسبات دانشگاه شریف میتوان به محمد علی آبام، محمد ایزدی، جعفر حبیبی، عباس حیدر نوری، رامان رامسین، سمیه کوهی، حمید ضرابی زاده، محمد امین فضلی و علی موقر رحیمآبادی اشاره کرد.
منابع درسی گرایش الگوریتم و محاسبات دانشگاه شریف
طول دوره کارشناسیارشد برای دانشجویان رشته کامپیوتر دانشگاه شریف در گرایش الگوریتم و محاسبات 2 سال است و بهصورت دوره آموزش محور و پژوهش محور ارائه میشود. تعداد کل واحدهای دوره آموزش محور 29 واحد و دوره پژوهش محور 32 واحد است. این واحدهای درسی به چند دسته تقسیم میشوند که عبارتند از:
- دروس اصلی ۱۲ واحد (۱۸ واحد برای دانشجویان آموزشمحور)
- دروس اختیاری ۹ واحد (۱۲ واحد برای دانشجویان آموزشمحور)
- سمینار ۲ واحد
- پروژه ۶ واحد (صفر واحد برای دانشجویان آموزشمحور)
تفاوت دوره آموزش محور و پژوهش محور
تحصیل به شیوه پژوهشمحور بر پایه انجام پژوهش علمی است و دانشجویان زیر نظر استاد راهنمای خود بر روی یک موضوع پژوهشی کار میکنند تا بتوانند به ارائه نظریه، ایده و یا تولید دانش فنی جدید و... بپردازند و نتایج بهدستآمده را در قالب پایاننامه ارائه کنند؛ اما شیوه آموزشمحور بهعنوان شیوه جدیدتر، بر روی آموزش تمرکز دارد و دانشجویان موظف به انجام فعالیتهای پژوهشی و ارائه پایاننامه نیستند؛ بلکه باید واحدهای درسی بیشتری را بگذرانند.
توجه مهم: "همکاری با دانشکده: همه دانشجویان نوبت اول باید بهصورت دستیار آموزشی یا با انجام امور ارجاعی دیگر (معادل ۲ واحد) با دانشکده همکاری کنند؛ همکاری با دانشکده برای دانشجویان آموزش - محور نیز اجباری است"
واحدهای جبرانی: درصورتیکه گذراندن واحدهای جبرانی به تشخیص مدیرگروه برای دانشجو ضروری باشد، میبایستی حداکثر تا پایان سال اول تحصیل با تأیید گروه حداکثر چهار درس از دروس جبرانی را بگذراند. اخذ ۸ واحد جبرانی یا بیشتر امکان افزایش حداکثر یک نیمسال تحصیلی را به سنوات تحصیلی دانشجو فراهم میکند. حداقل نمره قبولی برای دروس جبرانی ۱۲ است.
دروس جبرانی گرایش الگوریتم و محاسبات
دروس جبرانی گرایش الگوریتم و محاسباتگرایش الگوریتم و محاسباتاین صفحه به معرفی گرایش الگوریتم و محاسبات رشته کامپیوتر پرداخته است همگی 3 واحدی هستند و عبارتند از:
- ساختمان داده و الگوریتمآموزش ساختمان داده و الگوریتمهر ساختمان داده یک نوع فرمت ذخیرهسازی و مدیریت دادهها در کامپیوتر است، که امکان دسترسی و اصلاح کارآمد آن دادهها را برای یکسری از الگوریتمها و کاربردها فراهم میکند، در این صفحه به بررسی و آموزش ساختمان داده و الگوریتم پرداخته شده است
- طراحی الگوریتمآموزش طراحی الگوریتم به زبان سادهدرس طراحی الگوریتم یکی از مهمترین و بنیادیترین دروس رشته کامپیوتر است. هدف از این درس، معرفی روشهای مختلف طراحی الگوریتمها برای حل مسائل گوناگون است، در این صفحه به معرفی و آموزش طراحی الگوریتم پرداخته شده است.
- طراحی کامپایلرسرفصل درس طراحی کامپایلرهادر این صفحه سرفصل درس طراحی کامپایلرها معرفی شده است، همین طور در خصوص هدف این درس، نحوه ارزشیابی و منابع این درس توضیح داده شده است
- نظریه زبان ها و ماشین هادرس نظریه زبان ها و ماشین هااین صفحه عالی به معرفی درس نظریه زبانها و ماشینها پرداخته است، همچنین به اهمیت درس نظریه در کنکور ارشد کامپیوتر، سرفصلها، معرفی مراجع و فیلمهای آموزشی این درس پرداخته است.
- سیستم عاملمعرفی درس سیستم عامل – بهترین آموزش درس سیستم عامل در کشوردرس سیستم عامل در این صفحه معرفی شده، همچنین بهترین آموزش درس سیستم عامل در کشور را میتوانید در این صفحه تهیه کنید، فصول و مراجع سیستم عامل نیز بررسی شده
دروس اصلی گرایش الگوریتم و محاسبات
دروس اصلی گرایش الگوریتم و محاسبات همگی 3 واحدی هستند و عبارتند از:
- الگوریتمهای پیشرفته
- الگوریتمهای تصادفی
- الگوریتمهای تقریبی
- هندسه محاسباتی
- پردازش موازی
- نظریه پیچیدگی
- نظریه الگوریتمی بازیها
- الگوریتمهای دادههای حجیم
- شبکههای اجتماعی و اقتصادی
- بهینهسازی ترکیبیاتی
- رایانش کوانتومی
- هندسه محاسباتی پیشرفته
- داده ساختارهای پیشرفته
- نظریه محاسبات پیشرفته
- مفاهیم پیشرفته علوم کامپیوتر
- مفاهیم پیشرفته علوم نظری کامپیوتر
دروس اختیاری گرایش الگوریتم و محاسبات
حداکثر ۱ درس از دروس اختیاری میتواند از مجموعه دروس اصلی اخذ شود. در صورت موافقت استاد راهنما و مدیرگروه، حداکثر ۲ درس از دروس اختیاری میتوانند از گرایشها یا رشتههای دیگر دانشکده یا دانشگاه انتخاب شوند. دانشجویان حق ندارند دروسی را که قبلاً در دوره کارشناسی گرفتهاند مجدداً اخذ نمایند.
دروس اختیاری گرایش الگوریتم و محاسبات همگی 3 واحدی هستند و عبارتند از:
- نظریه سیستمهای توزیعشده
- دادهکاوی
- ارزیابی کارایی کامپیوترها
- بهینهسازی محدب
- نظریه اطلاعات و کدینگ
- مدلهای گرافی احتمالی
- مبانی علم دادهمعرفی رشته علوم داده، علم داده (Data Science) چیستدر این مقاله عالی رشته علوم داده، علم داده (Data Science) به صورت کامل معرفی شده است و درباره اهمیت و ضرورت ایجاد رشته علوم داده، واحد های ارشد علوم داده، دروس ارشد رشته علوم داده توضیح داده شده است
- الگوریتمهای بیوانفورماتیکگرایش بیوانفورماتیکبیوانفورماتیک از رشتههای نو، جذاب و میان رشتهای است، با توجه به اطلاعات کمی که در این زمنیه وجود دارد در این مقاله سعی کردهایم هر آنچه در مورد بیوانفورماتیک باید بدانید را به شما بگوییم، با این مقاله کامل و جذاب با ما همراه باشید
- نظریه رمزنگاریرمزنگاری چیست؟ بررسی انواع رمزنگاری و ویژگی های رمزنگاریرمزنگاری چیست و چگونه کار میکند؟ این مقاله عالی به معرفی رمز نگاری، انواع رمزنگاری از جمله متقارن و نامتقارن، الگوریتم های رمزنگاری و تاریخچه آن پرداخته است
- نظریه یادگیری ماشینیادگیری ماشین چیست و چرا مهم است؟ - Machine learning (ML)تعریف یادگیری ماشین : ماشین لرنینگ (Machine Learning یا به اختصار ML) باعث میشود که خود ماشینها با آنالیز داده ها امکان یادگیری و پیشرفت داشته باشند، این مقاله فوق العاده یادگیری ماشین را بصورت کامل بررسی کرده است
- شبکههای پویای پیچیده
- مدلسازی و تحلیل شبکههای کامپیوتری
- تولید برنامه از توصیف رسمی
- درستییابی سیستمهای واکنشی
- توصیف و وارسی برنامهها
- آزمون نرمافزار
- هر یک از دروس کارشناسیارشد نرمافزار زیر گرایش سیستمها و مهندسی نرمافزار
دروس سمینار و پروژه گرایش الگوریتم و محاسبات
ارائه سمینار کارشناسیارشد: سمینار کارشناسیارشد 2 واحد است و دانشجویان دوره پژوهش محور باید در نیمسال سوم و پس از تصویب پروژه، سمیناری در زمینه ی پروژه ارائه دهند که گزارش پیشرفت پروژه محسوب میشود. سمینار دانشجویان آموزش محور نیز باید در نیمسال سوم و پس از تعیین موضوع و تایید آن توسط گروه اخذ شود.
تصویب پروژه کارشناسیارشد: پایاننامه کارشناسیارشد 6 واحد است و مهلت تصویب تعریف پروژهی کارشناسی ارشد، پایان نیمسال دوم است.
نکته مهم: " استاد راهنما: مدیرگروه تا قبل از انتخاب و تصویب پروژه، استاد راهنمای دانشجویان است. پس از تصویب تعریف پروژه، استاد راهنمای پروژه هر دانشجو مسئول تأیید و راهنمایی وی در اخذ واحدهای درسی نیز است".
برای قبولی در گرایش الگوریتم و محاسبات دانشگاه شریف به چه رتبه ای نیاز داریم؟
بررسی کارنامه قبولی داوطلبان سالهای گذشته، نشان میدهد که آخرین رتبه قبولی در گرایش الگوریتم و محاسبات حدود 150 است. اما با توجه به اینکه داوطلبان دیگر اولویت انتخابشان چه گرایشی بوده است ، این عدد میتواند تغییر کند.
کد ضریب گرایش الگوریتم و محاسبات در رشته مهندسی کامپیوتر چیست؟
گرایش الگوریتم و محاسبات در کد ضریب 4 رشته مهندسی کامپیوتر قرار میگیرد و ملاک قبولی در این گرایش، رتبه ای است که در کد ضریب 4 کسب خواهید کرد.
تعداد واحدهای گرایش الگوریتم محاسبات دانشگاه شریف چند واحد است؟
تعداد کل واحدهای گرایش الگوریتم محاسبات دانشگاه شریف در دوره آموزشمحور 29 واحد و در دوره پژوهشمحور 32 واحد است.