برنامه‌ریزی تا کنکور ارشد و دکتری: مشاوره خصوصیت با استاد رضوی رو رزرو کن!
ویس توضیحات مشاوره رزرو مشاوره
کنکور کامپیوتر
0
ورود | ثبت نام
نظرات
اشتراک
بالا
علاقه‌مندی

اشتراک
 

چارت درسی مهندسی کامپیوتر

این صفحه عالی چارت مهندسی کامپیوتر را در همه مقاطع و همه گرایش ها معرفی و بررسی کرده است و گرایش ها و دروس مهندسی کامپیوتر در مقطع لیسانس و ارشد را معرفی کرده

رشته مهندسی کامپیوترمهندسی کامپیوتر چیست؟ معرفی رشته کامپیوتر توسط اساتید شریفمهندسی کامپیوتر چیست؟ معرفی رشته کامپیوتر توسط اساتید شریفاین صفحه به معرفی کامل رشته کامپیوتر، اعم از دروس رشته کامپیوتر، درآمد رشته کامپیوتر، شغل های رشته کامپیوتر، گرایش ها و زیر شاخه های رشته کامپیوتر پرداخته است یکی از رشته‌های حوزه کامپیوتر است که دارای شاخه‌ها و گرایش‌های مختلفی است. باتوجه‌به قدمت این رشته و پیشرفت‌های روزافزون حوزه کامپیوتر، رشته مهندسی کامپیوتر به یکی از رشته‌های جامع تبدیل شده است که قوانین اخذ دروس در دانشگاه‌ها در هر چند سال دستخوش تغییراتی می‎‌شود. در این مقاله قصد داریم تا با جزئیات کامل به آخرین تغییرات چارت درسی مهندسی کامپیوتر و همچنین تعداد واحدهای رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع لیسانس و ارشد بپردازیم. در ادامه مقاله به موارد زیر پرداخته خواهد شد:

مهندسی کامپیوتر چیست؟

مهندسی کامپیوتر از اصول علوم کامپیوتر و مهندسی برق برای ایجاد سخت افزارسخت افزار چیست - بررسی اجزای اصلی سخت افزار کامپیوترسخت افزار چیست - بررسی اجزای اصلی سخت افزار کامپیوتردر این صفحه بررسی شده که سخت افزار چیست و سخت افزار کامپیوتر به زبان ساده معرفی شده است، همچنین به بررسی اجزای اصلی سخت افزار کامپیوتر پرداخته شده است (قطعات فیزیکی) و سیستم عاملسیستم عامل چیست به زبان ساده، چرا باید از OS استفاده کنیم؟سیستم عامل چیست به زبان ساده، چرا باید از OS استفاده کنیم؟این مقاله عالی به معرفی سیستم عامل (Operating System|OS) به زبان ساده پرداخته، همچنین بررسی کرده که چرا باید از سیستم عامل استفاده کنیم استفاده می‌کند که در طیف گسترده‌ای از زمینه‌ها استفاده می‌شود. دانشجویان مهندسی کامپیوتر یاد می‌گیرند که چگونه میکروچیپ‌ها، مدارها، پردازندهپردازنده (CPU) چیست؟ بررسی انواع، وظایف و کاربردهاپردازنده (CPU) چیست؟ بررسی انواع، وظایف و کاربردهاسی پی یو قلب کامپیوتر و کامپیوتر قلب دنیای کنونی است، بنابراین در این صفحه به معرفی و بررسی سی‌پی‌یو یا همان پردازنده مرکزی (CPU) پرداخته‌ شده، و بطور کامل توضیح داده‌ایم که CPU از چه بخش هایی تشکیل شده و هر بخش چه وظایف و مشخصاتی دارد. ها و هر جزء دیگر مورداستفاده در دستگاه‌ها یا سیستم‌های کامپیوتری (مانند ابررایانه‌ها، تلفن‌های هوشمند، لپ‌تاپ‌ها، سرورها، ابزارهای اینترنت اشیااینترنت اشیا iot چیست ⚡️ اینترنت اشیا چیست به زبان سادهاینترنت اشیا iot چیست ⚡️ اینترنت اشیا چیست به زبان سادهاین مقاله عالی معرفی کرده اینترنت اشیا iot چیست و چه کاربردی دارد و تاریخچه IoT، حوزه های کاربرد اینترنت اشیا و مزایا و معایب اینترنت اشیا را بررسی کرده ) را توسعه دهند، نمونه‌سازی کرده و آزمایش کنند.

مهندسان کامپیوتر، سیستم‌ها، نرم‌افزارها و تجهیزات کامپیوتری را طراحی، توسعه، آزمایش و اصلاح می‌کنند. این حرفه شامل مهندسی سخت‌افزار، مهندسی نرم‌افزار و مهندسی شبکهمهندسی شبکه؛ بررسی آینده شغلی، وظایف و مهارت هامهندسی شبکه؛ بررسی آینده شغلی، وظایف و مهارت هامهندسی شبکه Network Engineering بعنوان یکی از آینده دار ترین مشاغل حوزه کامپیوتر، پیش نیازهای تحصیلی و شغلی متفاوتی دارد، بنابراین در این صفحه بطور کامل به بررسی وظایف و مهارت‌هایی که یک مهندس شبکه نیاز دارد و همچنین به بررسی و معرفی مدارک معتبر شبکه در جهان پرداخته شده است می‌شود. مهندسان کامپیوتر همچنین ممکن است در زیربخش‌هایی مانند امنیت سایبریامنیت سایبری چیست؟ 0 تا 100 امنیت سایبری [cyber security]امنیت سایبری چیست؟ 0 تا 100 امنیت سایبری [cyber security]این مقاله به بررسی امنیت سایبری (cyber security)، انواع امنیت سایبری، اهمیت امنیت سایبری، یادگیری امنیت سایبری و شغل های امنیت سایبری پرداخته است، رباتیک و هوش مصنوعیهوش مصنوعی (AI) چیست؟ انواع، کاربردها، مزایا و معایبهوش مصنوعی (AI) چیست؟ انواع، کاربردها، مزایا و معایبهوش مصنوعی یا Artificial Intelligence یا به اختصار AI، امروزه کاربردهای بسیاری پیدا کرده و به یکی از داغ‌ترین حوزه‌های بشر تبدیل شده است، اما با این وجود بسیاری از افراد با کاربردهای آن آشنایی کامل ندارند، به همین علت در این صفحه کاربردها، مزایا و معایب AI بطور کامل بررسی شده است کار کنند.

چارت درسی رشته کامپیوتر در مقطع کارشناسی

هر دانشگاه باتوجه‌به این‌که چه درس‌هایی را در چه ترم‌هایی ارائه می‌دهد می‌تواند انتخاب واحد دانشجویان را تحت‌تأثیر قرار دهد. در یک دانشگاه شاید دانشجویان درس هوش مصنوعیدرس هوش مصنوعیدرس هوش مصنوعیاین صفحه عالی به معرفی درس هوش مصنوعی از جمله پیش نیازهای درس هوش مصنوعی، سرفصل و منابع درس هوش مصنوعی و فیلم‌های آموزشی درس هوش مصنوعی پرداخته شده را در ترم ۵ بگذرانند، درحالی‌که در دانشگاه دیگر این درس در ترم ۶ ارائه شود. اما یک ترتیب انتخاب واحد که دانشجو تمام پیش‌نیاز‌ها و هم‌نیاز‌ها را رعایت می‌کند، به‌صورت زیر است:

در عکس زیر چارت درسی رشته مهندسی کامپیوتر که در سال 1403 توسط کارگروه تخصصی مهندسی کامپیوتر و شورای عالی برنامه ریزی آموزشی تصویب شده است را برای شما آورده‌ایم:

چارت درسی رشته مهندسی کامپیوتر

چارت انتخاب واحد مهندسی کامپیوتر برای مقطع کارشناسی

در سال‌های پیش رشته مهندسی کامپیوتر مقطع کارشناسی شامل گرایش‌های مهندسی نرم‌افزار، مهندسی سخت افزار (همان معماری کامپیوتر) و بعضاً فناوری اطلاعات بود، اما با معرفی‌شدن تمرکز‌های مهندسی کامپیوتر، گرایش‌های مختلف با یکدیگر ادغام شده است و تنها در یک رشته مهندسی کامپیوتر خلاصه شده است؛ البته تعدادی از دانشگاه‌های آزاد و مؤسسات عالی غیرانتفاعی در حال حاضر از سیستم سابق استفاده می‌کنند. باتوجه‌به موارد گفته شده، هر دانشگاهی سیستم و چارت درسی مربوط به خود را دارد؛ اما تشابه سلسله‌مراتب اخذ دروس در اکثر دانشگاه‌ها مشترک است. به‌عنوان‌مثال در مهندسی کامپیوتر دانشگاه تهران، دانشجویان در ترم پنجم می‌توانند از گرایش‌های موجود یک گرایش را انتخاب کرده و دروس گرایش موردنظر را بگذرانند. در رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریفموشکافی مهندسی کامپیوتر شریفموشکافی مهندسی کامپیوتر شریفمهندسی کامپیوتر شریف و هر آنچه درباره آن باید بدانید در این مقاله عالی بیان شده است و دانشکده مهندسی کامپیوتر و چارت مهندسی کامپیوتر شریف و ... بررسی شده، خوشه‌های دانشی وجود دارد که هرکدام از این خوشه‌ها دارای دروس مربوط به خود است. یا به‌عنوان مثالی دیگر دانشگاه امیرکبیرمهندسی کامپیوتر امیرکبیر، معرفی رشته کامپیوتر امیرکبیرمهندسی کامپیوتر امیرکبیر، معرفی رشته کامپیوتر امیرکبیراین صفحه عالی به معرفی دانشکده کامپیوتر امیرکبیر و معرفی رشته کامپیوتر دانشگاه امیرکبیر پرداخته و رتبه مورد نیاز برای قبولی بررسی کرده است دارای بسته‌های تخصصی است که دانشجو می‌بایست در طول دوران تحصیلی دو بسته را انتخاب کرده و اقدام به اخذ دروس مربوطه کند. دانشگاه‌های دیگر نیز ممکن است از تمرکز‌های معرفی شده توسط وزارت علوم، فناوری و ارتباطات استفاده کنند و یا سیستم آموزشی خود را ایجاد کنند.

 در زیر می‌توانید جداول برنامه پیشنهادی نیم‌سال‌ها برای رشته مهندسی کامپیوتر را مشاهده کنید:

ترم اول (17 واحد)
عنوان درس تعداد واحد پیش‎نیاز هم‎نیاز
تربیت‌بدنی 1 - -
ریاضی عمومی 1 3 - -
فیزیک 1 3 - -
کارگاه کامپیوتر 1 - -
مبانی کامپیوتر و برنامه‌سازی 3 - -
آشنایی با صنعت کامپیوتر 1 - -
معارف اسلامی 2 - -
زبان انگلیسی 3 - -
ترم دوم (17 واحد)
عنوان درس تعداد واحد پیش‎نیاز هم‎نیاز
ورزش 1 1 تربیت‌بدنی -
ریاضی عمومی 2 3 ریاضی عمومی 1 -
فیزیک 2 3 فیزیک 1 -
کارگاه عمومی 1 -  
مدارهای منطقی 3 - -
برنامه‌سازی پیشرفته 3 مبانی کامپیوتر و برنامه‌سازی -
ریاضیات گسسته 3 - -
ترم سوم (19 واحد)
عنوان درس تعداد واحد پیش‎نیاز هم‎نیاز
زبان فارسی 3 - -
معادلات دیفرانسیل 3 - ریاضی عمومی 2
آز فیزیک 2 3 فیزیک 2 -
معماری کامپیوتر 3 مدارهای منطقی -
آز مدارهای منطقی 1 مدارهای منطقی -
ساختمان داده‌ها و الگوریتم‌ها 3 ریاضیات گسسته برنامه‌سازی پیشرفته
زبان تخصصی کامپیوتر 2 زبان خارجی و کارگاه کامپیوتر -
ترم چهارم (18 واحد)
عنوان درس تعداد واحد پیش‎نیاز هم‎نیاز
معارف اسلامی 2 - -
آمار و احتمال مهندسی 3 ریاضی عمومی 1 -
مدارهای الکتریکی و الکترونیکی 3 فیزیک 2 و معادلات دیفرانسیل -
طراحی سیستم‌های دیجیتال 3   معماری کامپیوتر
آز معماری کامپیوتر 1 آز مدارهای منطقی و معماری کامپیوتر -
نظریه زبان‌ها و ماشین‌ها 3 ساختمان داده‌ها و الگوریتم‌ها -
جبر خطی 3 ریاضی عمومی 2 -
ترم پنجم (18 واحد)
عنوان درس تعداد واحد پیش‎نیاز هم‎نیاز
عمومی 2 - -
سیستم‌های نهفته و بی‌درنگ 3 معماری کامپیوتر -
سیستم‌های عامل 3 معماری کامپیوتر و داده ساختارها و الگوریتم‌ها -
آز مدارهای الکتریکی و الکترونیکی 1 مدارهای الکتریکی و الکترونیکی -
روش پژوهش و ارائه 3 زبان تخصصی کامپیوتر -
هوش مصنوعی 3 آمار و احتمال مهندسی – ساختمان داده‌ها و الگوریتم‌ها -
تخصصی 3 - -
ترم ششم (18 واحد)
عنوان درس تعداد واحد پیش‎نیاز هم‎نیاز
عمومی 2 - -
اختیاری 3 - -
شبکه‌های کامپیوتری 3 آمار و احتمال مهندسی سیستم‌های عامل
آز سیستم‌های عامل 1 سیستم‌های عامل -
تخصصی 3 - -
تخصصی 3 - -
تحلیل و طراحی نرم افزار 3 روش پژوهش و ارائه -
ترم هفتم (17 واحد)
عنوان درس تعداد واحد پیش‎نیاز هم‎نیاز
عمومی 2 - -
امنیت سیستم‌های کامپیوتری 3 شبکه‌های کامپیوتری -
اختیاری 3 - -
تخصصی 3 - -
تخصصی 3 -
کارآموزی مهندسی کامپیوتر 2 روش پژوهش و ارائه -
آز شبکه‌های کامپیوتری 1 شبکه‌های کامپیوتری -
ترم هشتم (17 واحد)
عنوان درس تعداد واحد پیش‎نیاز هم‎نیاز
عمومی 2 - -
پروژه کارشناسی 3 روش پژوهش و ارائه -
اختیاری 3 - -
اختیاری 3 - -
تخصصی 3 - -
تخصصی 3 - -

تعداد واحد‌های کارشناسی مهندسی کامپیوتر

به طور کلی دانشجویان دانشگاه‌های دولتی در طول هشت نیمسال تحصیلی می‌بایست بین 140 تا 142 واحد پاس کنند؛ البته دانشگاه‌های مختلف ممکن است دروس اضافه تری داشته باشند. به عنوان مثال در دانشگاه‌های آزاد ممکن است تعداد واحدها به 150 واحد و بالاتر نیز برسد. در جدول زیر مجموع واحد‌های هر گروه درسی که دانشجو می‌بایست در طول دوران تحصیلی خود اخذ کند ضمیمه شده است که البته در دانشگاه‌های مختلف ممکن است هر مجموعه در حد 2 – 3 واحد اختلاف وجود داشته باشد.

ردیفمجموع درستعداد واحد
1 دروس عمومی 20
2 دروس پایه 25
3 دروس اصلی 61
4 دروس تخصصی 21
5 دروس اختیاری 13
- مجموع 140

لیست دروس غیرمشترک مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی

دروس عمومی، اختیاری و دروس تخصصی که هر دانشگاه ارائه می‌کند ممکن است تا حدود نسبتاً زیادی متفاوت باشد. در جداول زیر تمامی دروس این سه مجموعه جدول بالا آورده شده است. دانشگاه‌های مختلف سطح کشور ممکن است همه یا بخشی از این دروس را در نیمسال‌های مختلف تحصیلی ارائه کنند.

لیست دروس عمومی

آشنایی با ادبیات فارسیزبان خارجیتربیت‌بدنی
ورزش 1 دانش خانواده و جمعیت اندیشه اسلامی 1
اندیشه اسلامی 2 انسان در اسلام حقوق اجتماعی و سیاسی در اسلام
اخلاق اسلامی فلسفه اخلاق آیین زندگی
عرفان عملی در اسلام انقلاب اسلامی ایران آشنایی با قانون اساسی
اندیشه سیاسی امام آشنایی با ارزش‌های دفاع مقدس تاریخ فرهنگ و تمدن اسلام و ایران
تاریخ تحلیلی صدر اسلام تاریخ اسلام تاریخ امامت
تفسیر موضوعی قرآن تفسیر موضوعی نهج‌البلاغه -

لیست دروس تخصصی

محاسبات عددیسیگنال‌ها و سیستم‌هابازیابی پیشرفته اطلاعات
طراحی VLSI طراحی الگوریتم‌ها طراحی کامپایلرها
برنامه‌سازی وب رایانش چندهسته‌ای سیستم‌های بی‌درنگ
سیستم‌های نهفته مهندسی نرم‌افزار طراحی شی گرای سیستم‌ها
شبیه‌سازی کامپیوتری یادگیری ماشین

لیست دروس اختیاری

سیستم‌های چندرسانه‌ایانتقال داده‌هامبانی بینایی سه بعدی کامپیوتری
آداب فناوری اطلاعات طراحی زبان‌های برنامه‌سازی مدارهای منطقی پیشرفته
مدیریت پروژه‌های فناوری اطلاعات برنامه‌سازی موبایل مدارهای واسط
تجارت الکترونیکی گرافیک کامپیوتری مدیریت و برنامه‌ریزی راهبردی فا
نظریه محاسبات نظریه بازی‌ها اندازه‌گیری و کنترل کامپیوتری
فناوری اطلاعات ایجاد چابک نرم‌افزار مهندسی کاربرد
زبان‌های توصیف سخت افزار مقدمه‌ای بر بیوانفورماتیک آزمون نرم افزار
آز سخت افزار آز اتوماسیون صنعتی آز VLSI
آز مهندسی نرم‌افزار مفاهیم پیشرفته کامپیوتر مفاهیم پیشرفته کامپیوتر 2

بدیهی است که به‌جای درس‌های عمومی مشخص شده می‌توانید دروس دیگری در همان گروه درس عمومی بگذرانید.

گرایش‌های مهندسی کامپیوتر در کارشناسی

درگذشته دانشجویان پس از گذراندن حدوداً 4 ترم می‌توانستند از بین گرایش‌های نرم‌افزار، سخت‌افزار و فناوری اطلاعاتمعرفی فناوری اطلاعات (IT) - 7 دلیل برای انتخاب رشته آی تی در دانشگاهمعرفی فناوری اطلاعات (IT) - 7 دلیل برای انتخاب رشته آی تی در دانشگاهآی تی چیست و چگونه پس از ظهور توانست در مدت فقط 20 سال تمام دنیا را فرا بگیرد و اکثر پول دنیا را ببلعد و پرطرفدارترین و پر درآمدترین مشاغل دنیا را در بر گیرد، با بررسی کامل آی تی با ما همراه باشید. گرایش موردنظر خود را انتخاب کنند، اما اکنون اکثر دانشگاه‌ها چارت درسی آنها ترکیبی از دروس تمامی این گرایش‌ها است؛ البته در برخی از دانشگاه‌های آزاد دانشجویان می‌توانند همچنان گرایش موردنظر خود را انتخاب کنند؛ اگرچه باتوجه‌به چارت گرایش نرم‌افزار و سخت‌افزار متوجه می‌شویم اکثر واحدهای این دو رشته وجه اشتراک زیادی دارند؛ اما در گرایش فناوری اطلاعات حدود 60 الی 70 واحد آن با گرایش نرم‌افزار مشترک است. در ادامه به بررسی گرایش‌های رشته مهندسی کامپیوتر و چارت درسی آن‌ها در مقطع کارشناسی می‌پردازیم.

نرم‌افزار

مهندسی نرم‌افزار شاخه‌ای از علوم کامپیوتر است که با طراحی، توسعه، تست و نگهداری نرم‌افزارهای کاربردی سروکار دارد. مهندسان نرم‌افزار از اصول مهندسی و دانش زبان‌های برنامه‌نویسی برای ساخت راه‌حل‌های نرم‌افزاری برای کاربران نهایی استفاده می‌کنند.

در عکس زیر چارت درسی گرایش نرم‌ افزار در دانشگاه آزاد واحد تهران‌جنوب را آورده‌ایم.

چارت درسی گرایش نرم‌ افزار در دانشگاه آزاد

سخت‌افزار

مهندسی سخت‌افزار رشته طراحی، توسعه، آزمایش و تولید سیستم‌های کامپیوتری فیزیکی است. مهندسان سخت‌افزار دانش گسترده‌ای در مورد تمام اجزای فیزیکی یک سیستم کامپیوتری دارند. برخی از وظایفی که متخصصان در زمینه مهندسی سخت‌افزار انجام می‌دهند عبارت‌اند از:

در عکس زیر چارت درسی گرایش سخت‌ افزار در دانشگاه آزاد واحد تهران‌جنوب را آورده‌ایم.

چارت درسی گرایش سخت‌ افزار در دانشگاه آزاد

فناوری اطلاعات

فناوری اطلاعات از سیستم‌ها یا دستگاه‌های کامپیوتری برای دسترسی به اطلاعات استفاده می‌کند. این سیستم مسئول بخش بزرگی از نیروی کار، عملیات تجاری و سایر اطلاعات دسترسی شخصی است که شامل فعالیت‌های روزانه یک فرد می‌شود.

در عکس زیر چارت درسی گرایش فناوری اطلاعات در دانشگاه آزاد واحد تهران‌جنوب را آورده‌ایم.

چارت درسی گرایش فناوری اطلاعات در دانشگاه آزاد

چارت درسی گرایش‌های مهندسی کامپیوتر در کارشناسی ارشد

اگرچه مدرک کارشناسی ارشد در مهندسی کامپیوتر برای ورود به بازار کار این رشته لازم نیست، اما می‌تواند برای هر کسی که می‌خواهد در این زمینه پیشرفت کند یا حتی کارهای تخصصی بیشتری را دنبال کند، مفید باشد. در ادامه به بررسی گرایش‌های رشته مهندسی کامپیوتر و چارت درسی آنها در مقطع کارشناسی ارشد می‌پردازیم.

تعداد واحد‌های مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی‌ ارشد

باتوجه‌به دانشگاه و سال ورودی، تعداد واحد‌هایی که دانشجویان مقطع کارشناسی‌ارشد باید بگذرانند متفاوت است، اما به طول کلی دانشجویان پژوهش‌محور باید ۲۹ واحد و دانشجویان آموزش‌محور باید ۳۲ واحد بگذرانند. اگر دانشجویان در مقطع کارشناسی در رشته دیگری تحصیل‌کرده باشند، با صلاحدید مدیرگروه باید تعدادی واحد جبرانی نیز بگذرانند.

چارت انتخاب واحد مهندسی کامپیوتر برای مقطع کارشناسی‌ ارشد

بر خلاف مقطع کارشناسی، در مقطع کارشناسی‌ارشد نمی‌توان یک چارت انتخاب واحد منسجم ارائه داد، به چند دلیل:

بنابراین، این که یک دانشجو در ترم‌های متفاوت در مقطع کارشناسی چگونه درس‌هایش را انتخاب کند به عوامل متعددی بستگی دارد و نمی‌توان یک چارت انتخاب واحد برای آن ارائه کرد.

نرم افزار

در گرایش نرم‌افزار در مقطع کارشناسی ارشد، دانشجویان با سیستم‌های عامل پیشرفته، بانک‌های اطلاعاتی، برنامه‌نویسی پیشرفته و تحت وب، الگوریتمآموزش طراحی الگوریتم به زبان سادهآموزش طراحی الگوریتم به زبان سادهدرس طراحی الگوریتم‌ یکی از مهم‌ترین و بنیادیترین دروس‌ رشته کامپیوتر است. هدف از این درس، معرفی روش‌های مختلف طراحی الگوریتم‌ها برای حل مسائل گوناگون است، در این صفحه به معرفی و آموزش طراحی الگوریتم پرداخته شده است. های پردازش موازی و... آشنا می‌شوند. چارت گرایش نرم‌افزار در مقطع ارشد شامل دروس نظری، عملی و تحقیقاتی است. دانشجویان ارشد نرم‌افزار مي‌توانند در زمینه طراحی و توسعه سیستم‌های نرم‌افزاری امن و قابل‌اطمینان فعالیت کنند.

در جداول زیر چارت درسی گرایش نرم‌ افزار در دانشگاه صنعتی شریف را آورده‌ایم.

جدول ۱. دروس جبرانی گرایش نرم‌افزار

تعداد واحدعنوان درس (فارسی)عنوان درس (انگلیسی)
۳ ساختمان داده‌ها و الگوریتم‌ها Data Structures and Algorithms
۳ طراحی الگوریتم‌ها Design of Algorithms
۳ طراحی کامپایلرها Compiler Design
۳ نظریه زبان‌ها و ماشین‌ها Theory of Machines and Languages
۳ سیستم‌های عامل Operating Systems
۳ مهندسی نرم‌افزار Software Engineering

جدول ۲. دروس زیر گرایش الگوریتم‌ها و محاسبات

تعداد واحدعنوان درس (فارسی)عنوان درس (انگلیسی)
۳ شبکه‌های اجتماعی و اقتصادی Social and Economic Networks
۳ پردازش موازی Parallel Processing
۳ الگوریتم‌های تصادفی Randomized Algorithms
۳ الگوریتم‌های داده‌های حجیم Massive Data Algorithms
۳ هندسه محاسباتی Computational Geometry
۳ الگوریتم‌های پیشرفته Advanced Algorithms
۳ نظریه پیچیدگی Complexity Theory
۳ بهینه‌سازی ترکیباتی Combinatorial Optimization
۳ الگوریتم‌های تقریبی Approximation Algorithms
۳ نظریه الگوریتمی بازی‌ها Algorithmic Game Theory
۳ مفاهیم پیشرفته علوم کامپیوتر Advanced Topics in Computer Science
۳ مفاهیم پیشرفته در علوم کامپیوتر ۲ Advanced Topics in Computer Science 2
۳ مفاهیم پیشرفته علوم نظری کامپیوتر Advanced Topics in Theoretical Computer Science

جدول ۳. دروس زیر گرایش سیستم‌ها

تعداد واحدعنوان درس (فارسی)عنوان درس (انگلیسی)
۳ سیستم‌های عامل پیشرفته Advanced Operating Systems
۳ سیستم‌های پشتیبانی تصمیم گیری Decision Support Systems
۳ معماری سازمانی فناوری اطلاعات IT Enterprise Architecture
۳ مدل‌سازی و تحلیل شبکه‌های کامپیوتری Computer Networks Modeling and Analysis
۳ نظریه سیستم‌های توزیع‌شده Theory of Distributed Systems
۳ درستی‌یابی سیستم‌های واکنشی Reactive Systems Verification
۳ وب معنایی Semantic Web
۳ داده‌کاوی Data Mining
۳ ارزیابی کارایی کامپیوترها Computer Performance Evaluation
۳ طراحی پایگاه‌داده‌ها ۲ Database Design 2
۳ مفاهیم پیشرفته سیستم‌های نرم‌افزاری Advanced Topics in Software Systems

جدول ۴. دروس زیر گرایش مهندسی نرم‌افزار

تعداد واحدعنوان درس (فارسی)عنوان درس (انگلیسی)
۳ معماری نرم‌افزار Software Architecture
۳ تکامل نرم‌افزار Software Evolution
۳ تولید برنامه از توصیف رسمی Formal Program Development
۳ مهندسی نیازمندی‌های نرم‌افزار Software Requirements Engineering
۳ متدولوژی‌های ایجاد نرم‌افزار Software Development Methodologies
۳ توصیف و وارسی برنامه‌ها Program Specification and Verification
۳ الگوها در مهندسی نرم‌افزار Patterns in Software Engineering
۳ آزمون نرم‌افزار Software Testing
۳ مهندسی نرم‌افزار ۲ Software Engineering 2
۳ مفاهیم پیشرفته معماری نرم‌افزار Advanced Topics in Software Architecture
۳ مفاهیم پیشرفته مهندسی نرم‌افزار Advanced Topics in Software Engineering

جدول ۵. دروس سمینار و پروژه

تعداد واحدعنوان درس (فارسی)عنوان درس (انگلیسی)
۲ سمینار کارشناسی ارشد M.Sc. Seminar
۶ پایان‌نامه کارشناسی ارشد M.Sc. Thesis

هوش مصنوعی

چارت درسی گرایش هوش مصنوعی در مقطع ارشد شامل دروس نظری و عملی و تحقیقاتی در زمینه هوشمندسازی کامپیوترها و سیستم‌های مبتنی بر کامپیوتر است؛ لذا ایجاد قابلیت‌های تحلیل اطلاعات، استدلال، یادگیری و رفتار هوشمندانه، حس بینایی، درک و تولید زبان و گفتار در کامپیوترها از اهداف این رشته است. در دوره ارشد هوش مصنوعی دانشجویان با مطالبی چون شبکه های عصبیشبکه عصبی یا شبکه عصبی مصنوعی (nueral network) چیست؟شبکه عصبی یا شبکه عصبی مصنوعی (nueral network) چیست؟این مقاله عالی به معرفی شبکه عصبی یا شبکه عصبی مصنوعی (nueral network) پرداخته، همچنین الگوریتم شبکه عصبی، انواع و کاربرد و تاریخچه شبکه های عصبی بررسی شده، هوش مصنوعی پیشرفته، تئوری فازی و... آشنا می‌شوند.

در جداول زیر چارت درسی گرایش هوش مصنوعی در دانشگاه صنعتی شریف را آورده‌ایم.

جدول ۱. دروس اصلی

تعداد واحدعنوان درس (فارسی)عنوان درس (انگلیسی)
۳ برنامه‌ریزی در هوش مصنوعی Planning in Artificial Intelligence
۳ هوش مصنوعی پیشرفته Advanced Artificial Intelligence
۳ پردازش تصویر Image Processing
۳ پردازش علائم دیجیتال Digital Signal Processing
۳ پردازش گفتار Speech Processing
۳ پردازش زبان‌های طبیعی Natural Language Processing
۳ فرایندهای تصادفی Stochastic Processes
۳ بهینه‌سازی محدب Convex Optimization
۳ یادگیری ژرف Deep Learning
۳ یادگیری ماشین Machine Learning

جدول 2. دروس اختیاری

تعداد واحدعنوان درس (فارسی)عنوان درس (انگلیسی)
3 نظریه اطلاعات و کدینگ Information Theory and Coding
3 یادگیری ماشین آماری Statistical Machine Learning
3 نظریه یادگیری ماشین Machine Learning Theory
3 مدل‌های گرافی احتمالی Probabilistic Graphical Models
3 یادگیری تقویتی Reinforcement Learning
3 یادگیری ماشین پیشرفته Advanced Machine Learning
3 مباحث پیشرفته در یادگیری ژرف Advanced Topics in Deep Learning
3 نظریه الگوریتمی بازی‌ها Algorithmic Game Theory
3 هوش محاسباتی Computational Intelligence
3 هوش مصنوعی توزیع‌شده Distributed Artificial Intelligence
3 شبکه‌های پویای پیچیده Complex Dynamical Networks
3 پردازش پیشرفته علائم دیجیتال Advanced Digital Signal Processing
3 پردازش ویدئوی دیجیتال Digital Video Processing
3 بازشناسی گفتار Speech Recognition
3 بینایی ماشین Machine Vision
3 بینایی پیشرفته سه‌بعدی کامپیوتری Advanced 3D Computer Vision
3 فناوری روباتیک Robotics Technology
3 مفاهیم پیشرفته هوش مصنوعی Advanced Topics in Artificial Intelligence
3

یک درس از گرایش‌های دیگر دانشکده

یا دانشکده‌های دیگر با تصویب استاد راهنما و مدیر گروه

 

جدول 3. دروس سمینار و پروژه

تعداد واحدعنوان درس (فارسی)عنوان درس (انگلیسی)
۲ سمینار کارشناسی ارشد M.Sc. Seminar
۶ پایان‌نامه کارشناسی ارشد M.Sc. Thesis

شبکه های کامپیوتری

چارت درسی گرایش شبکه های کامپیوتریمعرفی و بررسی رشته شبکه های کامپیوتریمعرفی و بررسی رشته شبکه های کامپیوتریرشته شبکه های کامپیوتری یکی از رشته های مقطع ارشد کامپیوتر است، در این صفحه مواردی همچون دروس ارشد شبکه های کامپیوتری، بازار کار رشته شبکه های کامپیوتری، ظرفیت این رشته در دانشگاه‌های دولتی بررسی شده است  در مقطع ارشد شامل دروس نظری، عملی و تحقیقاتی در زمینه مطالعه و شناخت انواع معماری‌های رایج در شبکه‌های کامپیوتری، سیستم‌های توزیع شده، ارزیابی کارایی شبکه‌های کامپیوتری، طراحی سازوکارهای برگرفته از طبیعت برای مدیریت شبکه و... است. ایجاد بستر ارتباطی برای اپلیکیشن‌های کاربردی و همچنین ارتباط این اپلیکیشن‌ها با پایگاه دادهپایگاه داده چیست؟ – انواع، مفاهیم و کاربردهاپایگاه داده چیست؟ – انواع، مفاهیم و کاربردهاپایگاه داده چیست؟ این مقاله به بررسی این موضوع و همچنین انواع پایگاه داده، کاربردهای پایگاه داده، محبوب ترین پایگاه های داده و اجزای اصلی پایگاه داده پرداخته از دیگر جنبه‌های اخذ مدرک کارشناسی ارشد شبکه‌های کامپیوتری است.

در جداول زیر چارت درسی گرایش شبکه های کامپیوتری در دانشگاه صنعتی شریف را آورده‌ایم.

جدول ۱. دروس اجباری

تعداد واحدعنوان درس (فارسی)عنوان درس (انگلیسی)
۳ شبکه‌های کامپیوتری پیشرفته Advanced Computer Networks
۳ مدل‌سازی و تحلیل شبکه‌های کامپیوتری Computer Networks Modeling and Analysis
۳ ارزیابی کارایی کامپیوترها Computer Performance Evaluation
۳ شبکه‌های داده‌ای سیار Mobile Data Networks
۳ سیستم‌های نهفته تحت شبکه Networked Embedded Systems
۳ شبکه‌های بی‌سیم Wireless Networking
۳ نظریه سیستم‌های توزیع‌شده Theory of Distributed Systems
۳ سیستم‌های عامل پیشرفته Advanced Operating Systems
۳ امنیت شبکه پیشرفته Advanced Network Security
۳ فرایندهای تصادفی Stochastic Processes
۳ درستی‌یابی سیستم‌های واکنشی Reactive Systems Verification

جدول ۲. دروس اختیاری

تعداد واحدعنوان درس (فارسی)عنوان درس (انگلیسی)
۳ مخابرات سیار Wireless Communication
۳ یادگیری ماشین Machine Learning
۳ نظریه اطلاعات و کدینگ Information Theory and Coding
۳ شبکه‌های پویای پیچیده Complex Dynamical Networks
۳ بهینه‌سازی محدب Convex Optimization
۳ نظریه الگوریتمی بازی‌ها Algorithmic Game Theory
۳ طراحی سیستم‌های تحمل‌پذیر اشکال Fault-Tolerant System Design
۳ معماری پیشرفته کامپیوتر Advanced Computer Architecture
۳ مفاهیم پیشرفته در شبکه‌های کامپیوتری Advanced Topics in Computer Networks
۳

یک درس از گرایش‌های دیگر دانشکده یا

دانشکده‌های دیگر با تأیید استاد راهنما و مدیر گروه

 

جدول ۳. دروس جبرانی

تعداد واحدعنوان درس (فارسی)عنوان درس (انگلیسی)
۳ مخابرات سیار Wireless Communication
۳ یادگیری ماشین Machine Learning
۳ نظریه اطلاعات و کدینگ Information Theory and Coding
۳ شبکه‌های پویای پیچیده Complex Dynamical Networks
۳ بهینه‌سازی محدب Convex Optimization
۳ نظریه الگوریتمی بازی‌ها Algorithmic Game Theory
۳ طراحی سیستم‌های تحمل‌پذیر اشکال Fault-Tolerant System Design
۳ معماری پیشرفته کامپیوتر Advanced Computer Architecture
۳ مفاهیم پیشرفته در شبکه‌های کامپیوتری Advanced Topics in Computer Networks
۳

یک درس از گرایش‌های دیگر دانشکده

یا دانشکده‌های دیگر با تأیید استاد راهنما و مدیر گروه

 

معماری سیستم‌ های کامپیوتری

چارت درسی گرایش معماری کامپیوترمعماری سیستم های کامپیوتری چیست، معرفی رشته معماری کامپیوتر معماری سیستم های کامپیوتری چیست، معرفی رشته معماری کامپیوتر یکی از گرایش‌ های ارشد مهندسی کامپیوتر گرایش معماری سیستم های کامپیوتری است، در این صفحه گرایش معماری سیستم های کامپیوتری توسط اساتید صنعتی شریف معرفی شده.   در مقطع ارشد شامل دروس نظری، عملی و تحقیقاتی در زمینه معماری‌های کامپیوتر و متدهای طراحی و آنالیز سیستم‌های مبتنی بر کامپیوتر می‌باشد. دانشجویان رشته معماری کامپیوتر در آزمایشگاه‌های محاسبات ابریرایانش ابری چیست؟رایانش ابری(Cloud Computing)به زبان سادهرایانش ابری چیست؟رایانش ابری(Cloud Computing)به زبان سادهاین مقاله عالی به تعریف رایانش ابری (محاسبات ابری) یا Cloud Computing، کاربرد رایانش ابری، مزایای و معایب رایانش ابری و انواع سرویس های رایانش ابری پرداخته ، شبکهمعرفی و بررسی رشته شبکه های کامپیوتریمعرفی و بررسی رشته شبکه های کامپیوتریرشته شبکه های کامپیوتری یکی از رشته های مقطع ارشد کامپیوتر است، در این صفحه مواردی همچون دروس ارشد شبکه های کامپیوتری، بازار کار رشته شبکه های کامپیوتری، ظرفیت این رشته در دانشگاه‌های دولتی بررسی شده است، شبکه‌های میان‌تراشه‌ای، اینترنت اشیااینترنت اشیا iot چیست ⚡️ اینترنت اشیا چیست به زبان سادهاینترنت اشیا iot چیست ⚡️ اینترنت اشیا چیست به زبان سادهاین مقاله عالی معرفی کرده اینترنت اشیا iot چیست و چه کاربردی دارد و تاریخچه IoT، حوزه های کاربرد اینترنت اشیا و مزایا و معایب اینترنت اشیا را بررسی کرده ، سیستم‌های نهفته و طراحی تراشه زیر نظر اساتید راهنما به تحقیق و مطالعه می‌پردازند.

در جداول زیر چارت درسی گرایش معماری سیستم‌های کامپیوتری در دانشگاه صنعتی شریف را آورده‌ایم.

جدول ۱. دروس اصلی

تعداد واحدعنوان درس (فارسی)عنوان درس (انگلیسی)
۳ معماری پیشرفته کامپیوتر Advanced Computer Architecture
۳ طراحی سیستم‌های تحمل‌پذیر اشکال Fault-Tolerant System Design
۳ طراحی VLSI پیشرفته Advanced VLSI Design
۳ طراحی سیستم‌های دیجیتال کم‌توان Low Power Design
۳ مدارهای حسابی Arithmetic Circuits
۳ امنیت و اعتماد سخت‌افزاری Hardware Security and Trust
۳ ارتباطات روی تراشه On-Chip Communications
۳ سیستم‌های عامل پیشرفته Advanced Operating Systems
۳ ریزپردازنده‌های پیشرفته Advanced Microprocessors
۳ آزمون‌پذیری Testability
۳ طراحی سامانه بر تراشه System-on-Chip Design
۳ شبکه‌های میان‌ارتباطی Interconnection Networks
۳ طراحی الکترونیکی در سطح سیستم Electronic System Level Design
۳ سامانه‌های پیشرفته ذخیره‌سازی داده Advanced Storage Systems
۳ پردازش قابل بازپیکربندی Reconfigurable Computing
۳ مهندسی رمزنگاری Cryptographic Engineering
۳ سامانه‌های رایافیزیکی Cyber-Physical Systems
۳ مفاهیم پیشرفته مهندسی سخت‌افزار Advanced Topics in Hardware Engineering
۳ مفاهیم پیشرفته معماری کامپیوتر Advanced Topics in Computer Architecture
۳ مفاهیم پیشرفته در معماری کامپیوتر ۲ Advanced Topics in Computer Architecture 2
۳ انتخاب یک درس از دیگر گرایش‌های دانشکده یا دانشکده‌های دیگر با موافقت استاد راهنما  

جدول ۲. دروس سمینار و پروژه

تعداد واحدعنوان درس (فارسی)عنوان درس (انگلیسی)
۲ سمینار کارشناسی ارشد MSc. Seminar
۶ پروژه کارشناسی ارشد MSc. Thesis

جدول ۳. دروس جبرانی

تعداد واحدعنوان درس (فارسی)عنوان درس (انگلیسی)
۳ طراحی سیستم‌های دیجیتال Digital System Design
۳ زبان‌های توصیف سخت‌افزار Hardware Description Languages
۳ مبانی مدارهای الکتریکی و الکترونیکی Fundamentals of Electrical and Electronic Circuits
۳ طراحی VLSI VLSI Design
۳ ساختار و زبان کامپیوتر Computer Structure and Language
۳ ریزپردازنده Microprocessor
۳ معماری کامپیوتر Computer Architecture
۳ ساختمان داده‌ها و الگوریتم‌ها Data Structures and Algorithms
۳ سیستم‌های عامل Operating Systems
۳ شبکه‌های کامپیوتری Computer Networks

رایانش امن

گرایش رایانش امنرایانش امن چیست، بررسی رشته رایانش امن توسط اساتید صنعتی شریفرایانش امن چیست، بررسی رشته رایانش امن توسط اساتید صنعتی شریفرشته رایانش امن بطور کامل در این صفحه معرفی شده است. همین طور در مورد بازار کار رایانش امن و چارت دروس گرایش رایانش امن بطور کامل بحث شده است را گرایش امنیت اطلاعات نیز می‌نامند. هدف از امنیت اطلاعات این است که ذخیره، تبدیل، پردازش، انتقال و بازیابی اطلاعات به شکلی مطمئن و امن انجام پذیرد و از انجام فعالیت‌های غیرمجاز ممانعت به عمل آید. در گرایش رایانش امن، ابعاد کلی تامین امنیت برای سیستم‌های پردازش اطلاعات مطالعه و بررسی می‌گردد.

در جداول زیر چارت درسی گرایش رایانش امن در دانشگاه صنعتی شریف را آورده‌ایم.

جدول ۱. دروس اجباری

تعداد واحدعنوان درس (فارسی)عنوان درس (انگلیسی)
۳ رمزنگاری کاربردی Applied Cryptography
۳ مهندسی رمزنگاری Cryptographic Engineering
۳ سامانه‌های نرم‌افزاری امن Secure Software Systems
۳ امنیت شبکه پیشرفته Advanced Network Security
۳ امنیت پایگاه داده‌ها Database Security
۳ امنیت و اعتماد سخت‌افزاری Hardware Security and Trust
۳ روش‌های صوری در امنیت اطلاعات Formal Methods for Information Security
۳ کشف شواهد دیجیتال Digital Forensics
۳ مدیریت و مهندسی امنیت اطلاعات Information Security Engineering and Management

جدول 2. دروس اختیاری

تعداد واحدعنوان درس (فارسی)عنوان درس (انگلیسی)
۳ توسعه امن نرم‌افزار Secure Software Development
۳ نظریه رمزنگاری Cryptography Theory
۳ امنیت و حریم خصوصی در یادگیری ماشین Security and Privacy of Machine Learning
۳ نظریه اطلاعات و کدینگ Information Theory and Coding
۳ نظریه الگوریتمی بازی‌ها Algorithmic Game Theory
۳ نظریه پیچیدگی Complexity Theory
۳ درستی‌یابی سیستم‌های واکنشی Reactive Systems Verification
۳ یادگیری ماشین Machine Learning
۳ طراحی سیستم‌های تحمل‌پذیر اشکال Fault-Tolerant System Design
۳ مفاهیم پیشرفته در رایانش امن Advanced Topics in Secure Computing
۳ مفاهیم پیشرفته در رایانش امن ۲ Advanced Topics in Secure Computing 2
۳ یک درس از گرایش‌های دیگر دانشکده یا دانشکده‌های دیگر با تأیید استاد راهنما و مدیر گروه  

جدول 3.دروس جبرانی

تعداد واحدعنوان درس (فارسی)عنوان درس (انگلیسی)
۳ سیستم‌های عامل Operating Systems
۳ شبکه‌های کامپیوتری Computer Networks
۳ طراحی پایگاه داده‌ها Database Design
۳ امنیت داده و شبکه Data and Network Security
۳ مهندسی نرم‌افزار Software Engineering
۳ تحلیل و طراحی سیستم‌ها Systems Analysis and Design

بیوانفورماتیک

چارت درسی گرایش بیوانفورماتیکگرایش بیوانفورماتیکگرایش بیوانفورماتیکبیوانفورماتیک از رشته‌های نو، جذاب و میان رشته‌ای است، با توجه به اطلاعات کمی که در این زمنیه وجود دارد در این مقاله سعی کرده‌ایم هر آنچه در مورد بیوانفورماتیک باید بدانید را به شما بگوییم، با این مقاله کامل و جذاب با ما همراه باشید در مقطع ارشد شامل دروس نظری، عملی و تحقیقاتی در زمینه شیوه استفاده از روش‌های موجود برای حل مسائل موجود در زمینه زیست‌شناسی است. هدف این رشته درک داده‌ها و فرایندهای پیچیده زیست‌شناسی و تحلیل آنها با استفاده از روش‌های پیشرفته محاسباتی نظیر داده کاوی، یادگیری ماشینیادگیری ماشین چیست و چرا مهم است؟ - Machine learning (ML)یادگیری ماشین چیست و چرا مهم است؟ - Machine learning (ML)تعریف یادگیری ماشین : ماشین لرنینگ (Machine Learning یا به اختصار ML) باعث می‌شود که خود ماشین‌ها با آنالیز داده ها امکان یادگیری و پیشرفت داشته باشند، این مقاله فوق العاده یادگیری ماشین را بصورت کامل بررسی کرده است، روش‌های آماری و مدل‌سازی رایانه‌ای است.

در جداول زیر چارت درسی گرایش بیوانفورماتیک در دانشگاه صنعتی شریف را آورده‌ایم.

تعداد واحدعنوان درس (فارسی)عنوان درس (انگلیسی)
۳ هوش مصنوعی Artificial Intelligence
۳ طراحی الگوریتم‌ها Design of Algorithms
۳ آمار و احتمال مهندسی Engineering Probability and Statistics
۳ مقدمه‌ای بر بیوانفورماتیک Introduction to Bioinformatics
۳ زیست‌شناسی سلولی و مولکولی Cellular and Molecular Biology
۳ ژنتیک و تکامل Genetics and Evolution
۱ آز زیست‌شناسی Biology Lab
۳ یکی از دروس بیوشیمی، بیوفیزیک، شیمی آلی (شیمی آلی مهندسی)، شیمی عمومی (با تایید گروه)  

جدول ۱. دروس اصلی

تعداد واحدعنوان درس (فارسی)عنوان درس (انگلیسی)
۳ یادگیری ماشین برای بیوانفورماتیک Machine Learning for Bioinformatics
۳ زیست‌شناسی سامانه‌ای محاسباتی Computational System Biology
۳ ژنومیک محاسباتی Computational Genomics
۳ بیوانفورماتیک ساختاری Structural Bioinformatics
۳ الگوریتم‌های بیوانفورماتیک Algorithms for Bioinformatics

جدول 2. دروس اختیاری

تعداد واحدعنوان درس (فارسی)عنوان درس (انگلیسی)
۳ زیست‌شناسی تکاملی محاسباتی Computational Evolutionary Biology
۳ طراحی محاسباتی دارو Computational Drug Design
۳ تحلیل داده‌های حجیم زیستی Large-Scale Biological Data Analysis
۳ هوش محاسباتی Computational Intelligence
۳ یادگیری ژرف Deep Learning
۳ مدل‌های گرافی احتمالی Probabilistic Graphical Models
۳ نظریه یادگیری ماشین Machine Learning Theory
۳ پردازش موازی Parallel Processing
۳ پایگاه داده‌های بیوانفورماتیک Bioinformatics Database Systems
۳ ریاضیات و آمار پیشرفته زیستی Advanced Mathematics and Statistics for Bioinformatics
۳ نظریه الگوریتمی بازی‌ها Algorithmic Game Theory
۳ فرایندهای تصادفی در بیوانفورماتیک Stochastic Processes In Bioinformatics
۳ شبیه‌سازی چندلایه سامانه‌های زیستی Multi-Scale Modeling  of Biological Systems
۳ تحلیل شبکه‌های زیستی Analysis of Biological Networks
۳ انفورماتیک پزشکی Medical Informatics
۳ بهینه‌سازی محدب Convex Optimization
۳ شیمی در علوم زیستی Chemistry for Biology
۳ مفاهیم پیشرفته در بیوانفورماتیک Advanced Topics in Bioinformatics
۳ مباحث ویژه در بیوانفورماتیک Special Topics in Bioinformatics
۳ یک درس از گرایش‌های دیگر دانشکده یا دانشکده‌های دیگر با تصویب استاد راهنما و مدیر گروه  

جدول ۴. فهرست دروس سمینار و پروژه

تعداد واحدعنوان درس (فارسی)عنوان درس (انگلیسی)
۲ سمینار کارشناسی ارشد M.S.Seminar
۶ پایان‌نامه کارشناسی ارشد M.S.Thesis

الگوریتم و محاسبات

چارت درسی گرایش الگوریتم و محاسبات در مقطع ارشد شامل دروس نظری، عملی و تحقیقاتی در زمینه مبانی الگوریتم و محاسباتگرایش الگوریتم و محاسباتگرایش الگوریتم و محاسباتاین صفحه به معرفی گرایش الگوریتم و محاسبات رشته کامپیوتر پرداخته است و دیگر جنبه‌های نظری رشته علوم کامپیوتر است و هدف آن آشنایی عمیق با مبانی نظری رشته کامپیوتر شامل الگوریتم‌ها، پیچیدگی محاسبات سیستم‌های توزیع شده، محاسبات موازی، روش‌های صوری است.

در جداول زیر چارت درسی گرایش الگوریتم و محاسبات در دانشگاه صنعتی شریف را آورده ایم.

جدول ۱. دروس جبرانی

تعداد واحدعنوان درس (فارسی)عنوان درس (انگلیسی)
۳ ساختمان داده‌ها و الگوریتم‌ها Data Structures and Algorithms
۳ طراحی الگوریتم‌ها Design of Algorithms
۳ طراحی کامپایلرها Compiler Design
۳ نظریه زبان‌ها و ماشین‌ها Theory of Machines and Languages
۳ سیستم‌های عامل Operating Systems

جدول ۲. دروس اصلی

تعداد واحدعنوان درس (فارسی)عنوان درس (انگلیسی)
۳ الگوریتم‌های پیشرفته Advanced Algorithms
۳ الگوریتم‌های تصادفی Randomized Algorithms
۳ الگوریتم‌های تقریبی Approximation Algorithms
۳ هندسه محاسباتی Computational Geometry
۳ پردازش موازی Parallel Processing
۳ نظریه پیچیدگی Complexity Theory
۳ نظریه الگوریتمی بازی‌ها Algorithmic Game Theory
۳ الگوریتم‌های داده‌های حجیم Massive Data Algorithms
۳ شبکه‌های اجتماعی و اقتصادی Social and Economic Networks
۳ بهینه‌سازی ترکیبیاتی Combinatorial Optimization
۳ هندسه محاسباتی پیشرفته Advanced Computational Geometry
۳ داده‌ساختارهای پیشرفته Advanced Data Structures
۳ نظریه محاسبات پیشرفته Advanced Theory of Computation
۳ مفاهیم پیشرفته علوم کامپیوتر Advanced Topics in Computer Science
۳ مفاهیم پیشرفته علوم نظری کامپیوتر Advanced Topics in Theoretical Computer Science

جدول ۳. دروس اختیاری

تعداد واحدعنوان درس (فارسی)عنوان درس (انگلیسی)
۳ نظریه سیستم‌های توزیع‌شده Theory of Distributed Systems
۳ داده‌کاوی Data Mining
۳ ارزیابی کارایی کامپیوترها Computer Performance Evaluation
۳ بهینه‌سازی محدب Convex Optimization
۳ نظریه اطلاعات و کدینگ Information Theory and Coding
۳ مدل‌های گرافی احتمالی Probabilistic Graphical Models
۳ مبانی علم داده Foundations of Data Science
۳ الگوریتم‌های بیوانفورماتیک Algorithms for Bioinformatics
۳ نظریه رمزنگاری Cryptography Theory
۳ نظریه یادگیری ماشین Machine Learning Theory
۳ شبکه‌های پویای پیچیده Complex Dynamical Networks
۳ مدل‌سازی و تحلیل شبکه‌های کامپیوتری Computer Networks Modeling and Analysis
۳ درستی‌یابی سیستم‌های واکنشی Reactive Systems Verification
۳ تولید برنامه از توصیف رسمی Formal Program Development
۳ توصیف و وارسی برنامه‌ها Program Specification and Verification
۳ آزمون نرم‌افزار Software Testing
3 هر یک از دروس کارشناسی ارشد نرم‌افزار زیر گرایش سیستم‌ها و مهندسی نرم‌افزار

جدول ۴. دروس سمینار و پروژه

تعداد واحدعنوان درس (فارسی)عنوان درس (انگلیسی)
۲ سمینار کارشناسی ارشد M.Sc. Seminar
۶ پایان‌نامه کارشناسی ارشد M.Sc. Thesis

قرآن کاوی رایانشی

قرآن‎‌ کاوی رایانشی رشته‌ای است که به بحث پیرامون کاوش، استخراج و پردازش واژه‌ها و مفاهیم قرآنی و روابط میان آنها با استفاده از روش‌ها و الگوریتم‌های داده کاویداده‌ کاوی چیست؟ بررسی 0 تا 100 دیتا ماینینگ (data mining)داده‌ کاوی چیست؟ بررسی 0 تا 100 دیتا ماینینگ (data mining)این مقاله عالی بررسی کرده که داده کاوی یا دیتا ماینینگ (data mining) چیست و چه کاربردی دارد، سپس انواع روش های داده کاوی و مزایای دیتا ماینینگ را بررسی کرده ، رمزنگاریرمزنگاری چیست؟ بررسی انواع رمزنگاری و ویژگی های رمزنگاریرمزنگاری چیست؟ بررسی انواع رمزنگاری و ویژگی های رمزنگاریرمزنگاری چیست و چگونه کار میکند؟ این مقاله عالی به معرفی رمز نگاری، انواع رمزنگاری از جمله متقارن و نامتقارن، الگوریتم های رمزنگاری و تاریخچه آن پرداخته است ، کشف الگو و... می‌پردازد.

در جدول زیر چارت درسی گرایش قرآن کاوی رایانشی در دانشگاه شهید بهشتی را آورده‌ایم.

تعداد واحدعنوان درس (فارسی)عنوان درس (انگلیسی)
3 یادگیری ماشین Machine learning
3 مبانی قرآن‌کاوی Principles of Computational Quran Mining
2 ترجمه ماشینی عربی به فارسی Arabic to Persian Machine Translation
2 روش‌های کاوش قرآن methods of Quran mining
2 نظریه‌های اعجاز لفظی Verbal miracle theories
3 شناسایی آماری الگو Statistical Pattern Recognition
3 متن‌کاوی Text Mining
3 علوم بلاغت Rhetoric sciences
3 زبانشناسی رایانشی Computational linguistics
2 سمینار seminar
6 پایان نامه thesis

علوم و فناوری شبکه

گرایش علوم و فناوری شبکه از جمله رشته‌هایی است که در کنار قابلیت‌های فراوانی که برای حل مسائل واقعی دنیای اطراف ما دارد، می‌تواند در فضای رقابتی و جنگ‌نرم امروز دنیا، قدرت علمی کشور را به شکل محسوسی افزایش دهد و بخشی از نقاط ضعف و تهدیدات جدی کشور را مرتفع سازد.

علم داده

علوم داده دانشی میان رشته ای است که ریاضیات، آمار، علوم و مهندسی کامپیوتر در آن نقش تعیین کننده‌ای دارند. تمرکز علوم دادهمعرفی رشته علوم داده، علم داده (Data Science) چیستمعرفی رشته علوم داده، علم داده (Data Science) چیستدر این مطلب به معرفی رشته رشته علوم داده در مقطع ارشد پرداخته شده است بر روش‌های علمی، الگوریتم‌ها و سیستم‌های گوناگون برای استخراج دانش از داده است. در حال حاضر علوم داده از فعال‌ترین زمینه‌هایی است که به‌طور مستقیم با فناوری‌های نوین و پیشرفته ارتباط دارد. رشد و پیشرفت تکنولوژی و افزایش مستمر استفاده از اینترنت، امکان جمع‌آوری و ذخیره‌سازی حجم عظیمی از داده را فراهم کرده است. با استفاده از علوم داده نه تنها می‌توان برداشت و تحلیلی درست از داده‌ها و رویدادها داشت بلکه این دانش امکان پیش‌بینی روند آینده را نیز در بسیاری زمینه‌ها فراهم ساخته است.

در جداول زیر چارت درسی گرایش علم داده در دانشگاه صنعتی شریف را آورده‌ایم.

جدول ۱. دروس جبرانی گرایش علم داده

تعداد واحدعنوان درس (فارسی)عنوان درس (انگلیسی)
۳ طراحی الگوریتم‌ها Design of Algorithms
۳ طراحی پایگاه داده‌ها Database Design
۳ آمار و احتمال مهندسی Engineering Probability and Statistics
۳ جبر خطی Linear Algebra
۳ برنامه‌سازی پیشرفته Advanced Programming

جدول ۲. دروس هسته گرایش علم داده

تعداد واحدعنوان درس (فارسی)عنوان درس (انگلیسی)
۳ اصول و تکنیک‌ها در علم داده Principles and Techniques in Data Science
۳ یادگیری ماشین Machine Learning
۳ زیرساخت‌های پردازشی داده Data Processing Infrastructures
۱ آداب در علم داده Ethics in Data Science

جدول ۳. دروس زیر گرایش مهندسی داده

تعداد واحدعنوان درس (فارسی)عنوان درس (انگلیسی)
۳ معماری سیستم‌های کلان‌داده Architecture of Big-Data Systems
۳ اصول برنامه‌سازی مقیاس‌پذیر Principles of Scalable Programming
۳ امنیت و حریم خصوصی داده Data Security and Privacy
۳ سیستم‌های پشتیبانی تصمیم‌گیری Decision Support Systems
۳ الگوریتم‌های داده‌های حجیم Massive Data Algorithms
۳ سیستم‌های موازی و توزیع‌شده Parallel and Distributed Systems
۳ سامانه‌های تحلیل تعاملی داده Interactive Data Analysis Systems
۳ تحلیل داده‌های مکانی Spatial Data Analysis
۳ محاسبات ابری و لبه Cloud and Edge Computing
۳ الگوریتم‌های پیشرفته Advanced Algorithms
۳ بهینه‌سازی ترکیبیاتی Combinatorial Optimization
۳ نظریه الگوریتمی بازی‌ها Algorithmic Game Theory
۳ روش‌های تصادفی و احتمالاتی Randomized and Probabilistic Methods
۳ سامانه‌های پیشرفته ذخیره‌سازی داده Advanced Storage Systems

جدول ۴. دروس زیر گرایش تحلیل داده

تعداد واحدعنوان درس (فارسی)عنوان درس (انگلیسی)
۳ یادگیری ژرف Deep Learning
۳ تحلیل آماری داده‌ها Statistical Data Analysis
۳ تحلیل سری‌های زمانی Time Series Analysis
۳ بهینه‌سازی محدب Convex Optimization
۳ مدل‌های گرافی احتمالی Probabilistic Graphical Models
۳ آمار در ابعاد بالا High-Dimensional Statistics
۳ پردازش زبان‌های طبیعی Natural Language Processing
۳ تحلیل داده‌های چند‌رسانه‌ای مقیاس بزرگ Large-Scale Multi-Media Data Analysis
۳ یادگیری ماشین مقیاس‌پذیر Scalable Machine Learning
۳ نظریه یادگیری ماشین Machine Learning Theory
۳ یادگیری ماشین آماری Statistical Machine Learning
۳ فرایندهای تصادفی Stochastic Processes
۳ نظریه اطلاعات و کدینگ Information Theory and Coding
۳ مبانی علم داده Foundations of Data Science
۳ تحلیل داده‌های متنی Text Data Analysis

جدول ۵. دروس کاربردهای علم داده 

تعداد واحدعنوان درس (فارسی)عنوان درس (انگلیسی)
۳ شبکه‌های اجتماعی و اقتصادی Social and Economic Networks
۳ تحلیل داده‌های حجیم زیستی Large-Scale Biological Data Analysis
۳ علم داده در مهندسی نرم‌افزار Data Science in Software Engineering
۳ تحلیل داده‌های مالی Financial Data Analysis
۳ تحلیل داده‌های سلامت Health Data Analysis
۳ تحلیل داد‌ه‌های کسب‌وکارها Data Analysis in Business
۳ سیستم‌های توصیه‌گر Recommender Systems

جدول ۶. دروس سمینار و پروژه

تعداد واحدعنوان درس (فارسی)عنوان درس (انگلیسی)
۲ سمینار کارشناسی ارشد M.Sc. Seminar
۶ پایان‌نامه کارشناسی ارشد M.Sc. Thesis

فناوری اطلاعات

دوره کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات یکی از مجموعه‌های آموزش عالی در زمینه فنی‌مهندسی است و هدف از آن تربیت متخصصانی است که در زمینه طراحی، راه‌اندازی و نگه‌داری سیستم‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری با رویکرد جمع‌آوری داده‌ها، داده‌کاوی، سازمان‌دهی اطلاعات، طبقه‌بندی اطلاعات، استفاده از اطلاعات و انتقال اطلاعات تبحر لازم را داشته باشند.

در عکس زیر چارت درسی گرایش فناوری اطلاعات در دانشگاه تهران را آورده‌ایم.

چارت درسی گرایش فناوری اطلاعات در دانشگاه تهران

تجارت الکترونیکی

خرید، فروش و تبادل هر گونه کالا، خدمات و یا اطلاعات از طریق شبکه‌های رایانه‌ای یا انجام مبادلات تجاری در یک قالب الکترونیکی، نامیده می‌شود. تجارت الکترونیک با استفاده از شبکه‌های رایانه‌ای، معاملات تجاری را ساده نموده و به آن سرعت می‌بخشد. تجارت الکترونیک دربرگیرنده هرگونه تجارت و تعامل مدیریتی است که با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات صورت می‌گیرد.

دانلود فایل چارت درسی گرایش تجارت الکترونیک

سیستم‌ های چند رسانه ای

مالتی‌مدیا دانش انجام دادن کاری با استفاده از علوم کامپیوتری و صنعت تبلیغات است که رویکرد آن استفاده از عناصر صوت‌وتصویر با قابلیت‌های انیمشن و متحرک سازی برای انتقال یک مفهوم در جهت یک هدف خاص می‌باشد. امروزه با تولید صفحه نمایش‌های کوچک و بزرگ با قابلیت‌های بالا استفاده از اپلیکیشن‌های کاربردی مالتی‌مدیا به میزان بسیار زیادی رواج یافته است؛ از جمله، گالری تصاویر اینترنتی و امکان پخش موزیک به کمک رایانش ابری (Cloud Computing)رایانش ابری چیست؟رایانش ابری(Cloud Computing)به زبان سادهرایانش ابری چیست؟رایانش ابری(Cloud Computing)به زبان سادهاین مقاله عالی به تعریف رایانش ابری (محاسبات ابری) یا Cloud Computing، کاربرد رایانش ابری، مزایای و معایب رایانش ابری و انواع سرویس های رایانش ابری پرداخته؛ درواقع افزایش تولید اپلیکیشن‌ها با قابلیت چندرسانه‌ای وابسته به توسعه اینترنت و تلفن‌های همراه می‌باشد.

دانلود فایل چارت درسی گرایش سیستم های چند رسانه ایی

سیستم های تکنولوژی اطلاعات

رشته مهندسی تکنولوژی اطلاعات بر پایه ارتقاء دانش و توانمندسازی کارشناسان ارشد در اداره، هدایت و پیاده‌سازی موثر بر امر توسعه تکنولوژی‌ها و سیستم‌های اطلاعاتی سازمان‌ها بناشده و به تربیت دانشجو می‌پردازد. تاکید این رشته بر پرورش مهندسانی است که بتوانند با ابزارهای فناوری اطلاعات در زمینه IT تکنولوژی‌های به روز را طراحی و پیاده‌سازی نمایند. طراحی بستر ارتباطی برای داده ها و استخراج اطلاعات مفید با الگوریتم های کم هزینه تاثیر بسزایی در پیشرفت علم و تکنولوژی دارد.

دانلود فایل چارت درسی گرایش سیستم های تکنولوژی اطلاعات

سامانه های شبکه ای

گرایش سامانه‌های شبکه‌ای رشته علمی جدیدی است که به دنبال یافتن الگوریتم‌ها و ابزارهای شناخت رفتار انواع شبکه اعم از شبکه‌های مهندسی، اطلاعاتی، فناوری، زیستی، شناختی، معنایی، اجتماعی و غیره می‌باشد. تمرکز رشته سامانه‌های شبکه ای بر مفاهیم بنیادی شبکه و حوزه‌های مختلف شبکه‌های اجتماعی، فناوری و زیستی است.

دانلود فایل چارت درسی گرایش سامانه های شبکه ایی

معماری سازمانی

مدیریت بهینه یک سازمان نیاز به نقشه جامع از تمام ابعاد آن سازمان دارد تا بتوان روابط بین ابعاد گوناگون سازمان را درک نمود و با تغییرات هماهنگ شد. این نقشه از سازمان که حاوی اطلاعات افراد، فرآیندها، مکان‌ها و دیگر ابعاد و خصوصیات سازمان است با عنوان معماری سازمانی مطرح می‌شود و در دانشگاه‌ها تدریس می‌گردد. گرایش معماری سازمانی به کمک فناوری اطلاعات سعی در بهبود فرایندهای کاری سازمان دارد.

دانلود فایل چارت درسی گرایش معماری سازمانی

مدیریت سیستم های اطلاعاتی

در گرایش مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی هدف تربیت متخصصانی با قابلیت شناسایی نیاز برای سیستم‌های اطلاعاتی و نیز قابلیت طراحی و مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی جهت استفاده در سازمان های در حال حرکت به سوی استفاده فناوری اطلاعات می‌باشد.

دانلود فایل چارت درسی گرایش مدیریت سیستم های اطلاعاتی

مهندسی فناوری اطلاعات پزشکی

هدف از رشته مهندسی فناوری اطلاعات پزشکی، استفاده از حوزه توانمندساز فناوری اطلاعات و ارتباطات شامل جمع‌آوری، ذخیره و بازیابی، ارسال، پردازش و بازنمایی اطلاعات در حوزه تخصصی-کاربردی سلامت و پزشکی است. در این راستا تلاش می‌گردد دانشجویان این رشته در یکی از زمینه‌های پزشکی از راه‌ دور، سیستم‌های اطلاعات سلامت و سیستم‌های تصمیم‌بار در سلامت، تخصص کسب نمایند.

دانلود فایل چارت درسی گرایش مهندسی فناوری اطلاعات پزشکی

جمع‌بندی

از آنجاکه کامپیوتر و تکنولوژی به‌سرعت در حل پیشرفت است، پس دروس رشته کامپیوتر نیز از این قاعده مستثنی نیستند و ما در این مقاله به بررسی جدیدترین چارت‌ های رشته‌ مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات پرداختیم؛ به‌طورکلی در این مقاله چارت های مهندسی کامپیوتر را با جزئیات کامل آوردیم و امیدواریم که این مطالب برای شما مفید باشد.

گرایش‌های مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی چیست؟

گرایش مهندسی کامپیوتر شامل نرم‌افزار، سخت‌افزار، فناوری اطلاعات است؛ البته در برخی دانشگاه‌ها در مقطع کارشناسی، گرایشی وجود ندارد و چارت درسی آنها ترکیبی از دروس تمامی گرایش‌ها است.

گرایش‌های مهندسی کامپیوتر در مقطع ارشد چیست؟

گرایش‌های مهندسی کامپیوتر در مقطع ارشد شامل: 1.هوش مصنوعی 2.نرم‌افزار 3.شبکه‌های کامپیوتری 4.رایانش امن 5.معماری سیستم‌های کامپیوتری 6.الگوریتم و محاسبات 7.بیوانفورماتیک 8.علوم داده 9.قرآن کاوی رایانشی 10. علوم و فناوری شبکه است.

گرایش‌های مهندسی فناوری اطلاعات در مقطع ارشد چیست؟

گرایش‌های مهندسی فناوری اطلاعات در مقطع ارشد شامل: 1.فناوری اطلاعات 2.تجارت الکترونیکی 3.سیستم‌های چندرسانه‌ای 4.تکنولوژی اطلاعات 5.سامانه‌های شبکه‌ای 6.معماری سازمانی 7.مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی 8.مهندسی فناوری اطلاعات پزشکی است.

بهترین گرایش ارشد مهندسی کامپیوتر چیست؟

امروزه باتوجه‌به پیشرفت روزافزون هوش مصنوعی در دنیا می‌توان گفت گرایش هوش مصنوعی بهترین و به‌مراتب پرمتقاضی‌ترین گرایش مهندسی کامپیوتر محسوب می‌شود.

بهترین گرایش ارشد مهندسی فناوری اطلاعات چیست؟

گرایش فناوری اطلاعات دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتی امیرکبیر، پس از آن گرایش‌های سامانه‌های شبکه‌ای و سیستم‌های چندرسانه‌ای در دانشگاه تهران از سایر دانشگاه‌ها بهتر است.

امتیازدهی5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 15.00 امتیاز (2 رای)
اشتراک
بارگذاری نظرات
تلگرام اینستاگرام تماس با پشتیبانی: 09378555200 تماس با پشتیبانی: 09378555200