بسیاری از ما هر ساله با اهداف و انگیزههای مختلف در آزمون کارشناسی ارشد ثبت نام میکنیم. شرکت در کنکور کارشناسی ارشد و قبولی در آن از مسائل مهمی است که میتواند مسیر زندگیمان را تغییر دهد. ازاینجهت مهم است شرایط ثبت نام در این آزمون پراهمیت را بهدرستی بدانیم. در این مطلب قصد داریم حداقل معدل برای ثبت نام در کنکور کارشناسی ارشد را بررسی کنیم.
شرایط و ضوابط شرکت در کنکور کارشناسی ارشد
سازمان سنجش، آزمون كارشناسی ارشد ناپیوسته را برای ورود به رشتههای دورههای روزانه، نوبت دوم (شبانه)، پيام نور، غيرانتفاعي، پرديس خودگردان، مجازی، مشترک دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و همچنين دانشگاه آزاد اسلامی برگزار میکند که هر یک با شرایط خاصی دانشجویان را پذیرش میکنند.
اما برخی شرایط و ضوابط عمومی و اختصاصی وجود دارد که به پذیرش در دانشگاه ارتباطی ندارد و بایستی آنها را صرفاً برای ثبت نام در آزمون کارشناسی ارشد رعایت کنیم. داوطلبان میتوانند به سایت سازمان سنجش مراجعه و دفترچه راهنمای مربوطه را از قسمت آزمون کارشناسی ارشد دانلود کنند که شرایط عمومی و اختصاصی را تماماً در آن آوردهاند. یکی از این موارد، حداقل معدل مقاطع تحصیلی قبلی است که در ادامه قصد داریم دقیقتر به آن بپردازیم.
معدل برای ثبت نام در آزمون کارشناسی ارشد به چه معناست؟
همانطور که پیشتر گفتیم، تمامی شرایط و ضوابط ثبت نام در آزمون کارشناسی ارشد در دفترچه راهنمای ثبت نام و شرکت در آزمون ورودی مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته سازمان سنجش آمده است که مطابق مفاد آن، منظور از معدل برای دانشجویان در حال تحصیل یا فارغالتحصیلان متفاوت و به قرار زیر است:
- معدل مندرج در گواهینامه موقت یا مدرک رسمی فارغالتحصیلان مقطع کارشناسی پیوسته یا ناپیوسته
- میانگین نمرات واحدهای درسی گذرانده شده تا تاریخی مشخص (که هر سال در دفترچه راهنما مشخص میشود) برای دانشجویان سال آخر مقطع کارشناسی پیوسته یا ناپیوسته که حداکثر تا تاریخ معینی (که هر سال در دفترچه راهنما مشخص میشود) فارغالتحصیل میشوند.
بنابراین دانشجویان در حال تحصیل هم میتوانند بدون نگرانی و البته با رعایت مفاد دفترچه راهنمای ثبتنام، معدل خود را برای تکمیل اطلاعات در هنگام ثبت نام محاسبه و بارگزاری نمایند. شایان ذکر است تبصرههایی هم برای بحث معدل در دفترچه آوردهاند که پیشنهاد میکنیم حتماً پیش از ثبت نام آنها را به دقت مطالعه کنید.
نکاتی درباره معدل در ثبت نام کنکور ارشد
- گزينش نهايي، بر اساس نمره كل حاصل از 80 % نمره آزمون و 20 % معدل مقطع كارشناسي (ليسانس) انجام خواهد گرفت.
- داوطلبانی كه دارای مدرک كارشناسی ناپيوسته بوده و يا دانشجوی اين مقطع میباشند میبايست معدل مدرک كارداني خود را نيز در فرم تقاضانامه ثبت نام وارد نمايند.
- داوطلبانی كه هم دارای مدرک كارشناسی پيوسته و هم كارشناسی ناپيوسته بوده اما فاقد مدرک كاردانی میباشند میبايست فقط معدل مدرک كارشناسی پيوسته خود را در فرم تقاضانامه ثبت نام وارد نمايند.
- دانشجويان سال آخر مقاطع كارشناسي پيوسته يا ناپيوسته كه حداكثر تا تاريخ 31 شهریور فارغالتحصيل خواهند شد ميبايست اصل فرم تكميل شده معدل (فرم مخصوص در انتهای دفترچه ثبت نام کنکور ارشد وجود دارد) را به تأييد مؤسسه آموزش عالی محل فارغالتحصيلي برسانند.
- داوطلباني كه تا تاريخ 30 بهمن فارغالتحصيل شده و موفق به اخذ گواهی فارغالتحصيلی ميشوند، ميبايست معدل مندرج در گواهي فارغالتحصيلي خود را در مرحله دريافت كارت شركت در آزمون در قسمت مربوط به ويرايش اطلاعات ثبت نامی درج نمايند.
- جهت ثبت نام داوطلبان غيرايراني در آزمون كارشناسي ارشد ناپيوسته، شرط معدل لازم نيست.
- داوطلباني كه هم داراي مدرك كارشناسي پيوسته و هم كارشناسي ناپيوسته بوده اما فاقد مدرك كارداني ميباشند ميبايست فقط معدل مدرك كارشناسي پيوسته خود را در فرم تقاضانامه ثبت نام وارد نمايند.
اهمیت معدل برای ثبت نام در کنکور کارشناسی ارشد
جدای از تأثیری که معدل میتواند در نتیجه آزمون کارشناسی ارشد داشته باشد، مهم است بدانید پس از قبولی و پذیرش در دانشگاه مورد نظر، بایستی معدل خود را با مدرک معتبر به مؤسسه آموزش عالی محل تحصیل ارائه کنید. حال اگر مغایرتی در معدل اعلامی شما و مدارکی که به دانشگاه ارائه میکنید وجود داشته باشد، قبولیتان لغو میشود و حق هیچگونه اعتراضی نخواهید داشت.
حداقل معدل برای ثبت نام در آزمون کارشناسی ارشد چقدر است؟
در بخش شرایط اختصاصی دفترچه ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سازمان سنجش اینطور آمده است:
«دانشجویان سال آخر و دانشآموختگان مقطع کارشناسی پیوسته و یا ناپیوسته که از تاریخ 1386/06/31 به بعد فارغالتحصیل شدهاند، در صورتیکه معدل آنان کمتر از 12 باشد، حق ثبت نام و شرکت در آزمون را ندارند.»
بنابراین حداقل معدل برای ثبت نام در کنکور کارشناسی ارشد، برابر با 12 است.
جمع بندی
آزمون کارشناسی ارشد و قبولی در آن میتواند نقش مهمی در موفقیت شما داشته باشد و مسیر زندگیتان را تغییر دهد. بنابراین اهمیت دارد پیش از هر چیز، شرایط و ضوابط ثبت نام در آزمون کارشناسی ارشد را بدانید و بهدرستی رعایت کنید. یکی از این موارد که عدم رعایت آن عدم امکان ثبت نام یا لغو قبولی را به دنبال دارد، معدل است که در این مطلب کوشیدیم مفهوم آن از دید سازمان سنجش و حداقل معدل برای ثبت نام در کنکور کارشناسی ارشد را بررسی کنیم.
منظور از معدل برای ثبت نام در کنکور کارشناسی ارشد چیست؟
شرایط و ضوابط ثبت نام در آزمون کارشناسی ارشد را در دفترچه راهنمای ثبتنام و شرکت در آزمون ورودی مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته سازمان سنجش آوردهاند. معدل هم از مفاهیمی است که در این دفترچه آمده و داوطلبان ملزم به رعایت مقررات مربوط به آن هستند. منظور از معدل مطابق با این دفترچه، معدل مندرج در گواهینامه موقت یا مدرک رسمی فارغالتحصیلان مقطع کارشناسی پیوسته یا ناپیوسته یا میانگین نمرات واحدهای درسی گذرانده شده تا تاریخی مشخص (که هر سال در دفترچه راهنما مشخص میشود) برای دانشجویان سال آخر مقطع کارشناسی پیوسته یا ناپیوسته است که حداکثر تا تاریخ معینی (که هر سال در دفترچه راهنما مشخص میشود) فارغالتحصیل میشوند.
حداقل معدل برای ثبت نام در آزمون کارشناسی ارشد چه اهمیتی دارد و چقدر است؟
معدل از طرفی میتواند در نتیجه آزمون کارشناسی ارشد تأثیر داشته باشد و از طرف دیگر، باید پس از قبولی و پذیرش در دانشگاه مورد نظر، معدل خود را با مدرک معتبر به مؤسسه آموزش عالی محل قبولی ارائه کنید. اگر مغایرتی در معدل اعلامی شما و مدارکتان وجود داشته باشد، قبولیتان لغو میشود و حق هیچگونه اعتراضی نخواهید داشت. ازاینجهت است که معدل اهمیت دارد؛ ضمن اینکه حداقل معدل برای ثبتنام در کنکور کارشناسی ارشد، برابر با 12 است