برنامه‌ریزی تا کنکور ارشد و دکتری: مشاوره خصوصیت با استاد رضوی رو رزرو کن!
ویس توضیحات مشاوره رزرو مشاوره
کنکور کامپیوتر
0
ورود | ثبت نام
نظرات
اشتراک
بالا
علاقه‌مندی

اشتراک
 

ارشد کامپیوتر چیست؟

مقطع ارشد کامپیوتر کاملا با لیسانس کامپیوتر متفاوت است ( دکتری کامپیوتر نیز بسیار مانند ارشد کامپیوتر است و واحد‌هایی که شما در ارشد کامپیوتر نگذراندید را در دکتری می‌گذرانید، البته مقطع دکتری کامپیوتر تفاوت‌های دیگری نیز دارد مانند امتحان جامع و تعداد دروسی که باید در دوران دکتری پاس کنید در دکتری کامپیوتر 6 درس 3 واحدی پاس خواهید کرد و ...)، شما در لیسانس کامپیوتر مجبور هستید تعداد واحدهای زیادی را (حدودا 143 واحد) بگذرانید در صورتی که شاید به بسیاری از این واحد‌ها علاقه نداشته باشید و همین طور در دوران لیسانس تقریبا در تمامی دروس بخش عظیمی از نمره به مباحث تئوری اختصاص دارد در صورتی که این امر در ارشد و دکتری کامپیوتر کاملا بر عکس است،‌ و بیشتر نمره به کارهای پژوهشی و عملی و انجام پروژه و تمرین اختصاص دارد.

گاها تفکرات اشتباهی هم از دانشجویان کامپیوتر و آی تی شنیده می‌شود، مثلا می‌گویند من به برنامه نویسی علاقه ندارم بنابراین سراغ کنکور ارشد نرم افزار نمی‌روم، یا می‌گویند من به طراحی و ساخت چیپ و ... علاقه ندارم بنابراین سراغ گرایش ارشد معماری کامپیوتر نمی‌روم و به این دلایل (که در ادامه بر اشتباه بودن اینها اشاره می‌شود) در کنکور ارشد کامپیوتر در گرایشی جدای از گرایشی که در لیسانس خوانده‌اند شرکت می‌کنند. در قسمت گرایش‌ها به این مورد اشاره خواهیم کرد که این مهم نیست که چه گرایشی قبول می‌شوید و مهم فیلدی (حوزه پژوهشی) هست که در دوره ارشد انتخاب می‌کنید (در ادامه مقاله فیلدهای رشته کامپیوترمعرفی کامل رشته کامپیوتر- بررسی درآمد و شغل های رشته کامپیوترمعرفی کامل رشته کامپیوتر- بررسی درآمد و شغل های رشته کامپیوتردر این صفحه به بررسی و موشکافی رشته کامپیوتر اعم از بررسی بازار کار، گرایش‌ها، دروس و چارت درسی رشته کامپیوتر، میزان درآمد و حقوق فارغ التحصیلان این رشته و ادامه تحصیل در رشته کامپیوتر پرداخته‌ شده است را بیان می‌کنیم)، بعنوان مثال شما می‌توانید ارشد سخت افزار دانشگاه شریف یا تهران قبول شوید ولی تماما کارهای شبکه‌ای انجام دهید. در این باره در آینده بیشتر صحبت خواهیم کرد. برای روشن شدن اینکه دوره ارشد کامپیوتر به چه شکل است، لازم است در مورد فرآیند پس از قبولی در ارشد کامپیوتر صحبت کنیم.

konkur arshad computer

شروع تحصیل در مقطع ارشد کامپیوتر

پس از قبولی در ارشد کامپیوتر و وارد شدن به دانشگاه، چه در گرایش‌ ارشد نرم افزار قبول شده باشید، چه ارشد شبکه و امنیت و چه ارشد معماری کامپیوتر و ... گروه کامپیوتر آن دانشگاه شما را با فیلدهایی که در رشته قبولی‌تان وجود دارد آشنا می‌کنند (در بعضی از دانشگاه‌ها مانند دانشگاه شریف و تهران و ... اغلب همایشی برای آشنا کردن دانشجویان با فیلدهایی که وجود دارد برگزار می‌شود) بعنوان مثال اگر گرایش نرم افزار قبول شده باشید حدود 15 فیلد کاری به شما معرفی می‌شود، بعنوان مثال فیلدهای اینترنت اشیا(IOT)، رایانش ابری (Cloud Computing)رایانش ابری چیست؟رایانش ابری(Cloud Computing)به زبان سادهرایانش ابری چیست؟رایانش ابری(Cloud Computing)به زبان سادهاین مقاله عالی به تعریف رایانش ابری (محاسبات ابری) یا Cloud Computing، کاربرد رایانش ابری، مزایای و معایب رایانش ابری و انواع سرویس های رایانش ابری پرداخته، مالتی مدیا، پردازش تصویرپردازش تصویر دیجیتال چیست؟ چه انواعی دارد؟ چه مراحلی را شامل می‌شود؟ پردازش تصویر دیجیتال چیست؟ چه انواعی دارد؟ چه مراحلی را شامل می‌شود؟ پردازش تصویر یکی از فیلدهای پرطرفدار مرتبط با گرافیک کامپیوتر، بینایی کامپیوتر، هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، و الگوریتم‌ها و محاسبات است که ارتباط تنگاتنگی میان تمام آنهاست. در نتیجه در این صفحه علاوه بر معرفی این فیلد، نقشه راهی نیز برای علاقه‌مندان این حوزه ارائه کرده‌ایم.، Big Dataبیگ دیتا (big data) یا کلان داده چیست؟ کاربردهای بیگ دیتابیگ دیتا (big data) یا کلان داده چیست؟ کاربردهای بیگ دیتااین صفحه فوق العاده به معرفی 0 تا 100 بیگ دیتا (big data) یا همان کلان‌داده پرداخته. بطور خلاصه بیگ دیتا به تحلیل و پردازش حجم زیادی از داده ها می‌پردازد، دیتابیس، Real Time، Embedded، پردازش موازی و سیستم‌های توزیع شده، Fog Computing، شبکه‌های میان تراشه‌ای (Network on chip) و .... سپس دانشجویان کامپیوتر با توجه به علاقه‌شان یک فیلد را انتخاب می‌کنند.

سپس با اساتیدی که در آن فیلد کار می‌کنند صحبت می‌کنند و از بین آن اساتید یکی را بعنوان استاد راهنمای خود انتخاب می‌کنند (البته استاد راهنما نیز باید آن شخص را بپذیرد و ظرفیت خالی داشته باشد)، سپس در آزمایشگاه آن استاد راهنما مشغول به کار می‌شود و در آن آزمایشگاه میز، صندلی و کامپیوتری به آن دانشجو به مدت 2 تا 3 سال اختصاص داده می‌شود، در آزمایشگاه‌ها فقط دانشجویان ارشد و دکتری هستند (مگر آنکه در آن آزمایشگاه پروژه ملی وجود داشته باشد و استاد راهنما تعدادی از دانشجویان لیسانس را برای کار در پروژه استخدام کرده باشد و یا بعنوان کار آموزی در آنجا فعالیت کنند).

از این به بعد دانشجویان تعداد کمی درس‌ را از بین تعداد دروس زیادی که در آن گرایش تعریف شدها ست بر اساس فیلدی که انتخاب کردند و با صلاح دید استاد راهنما و مدیر گروه گرایش شان بر می‌دارند، بنابراین چون دانشجو خودش فیلدی را انتخاب کرده که به آن علاقه دارد، به واحدهایی هم که خودش در راستای پایان نامه اش بر می‌دارد علاقه خواهد داشت و بنابراین مثل لیسانش نخواهد بود که دانشجو مجبور باشد تعداد واحدهایی زیادی که به آنها علاقه هم ندارد را پاس کند. همچنین چون تمام کارهایی که دانشجو انجام می‌دهد در راستای تز اش است بعد از چند ماه در فیلدی که انتخاب کرده خبره می‌شود و این موضوع برای دانشجو جذاب و شیرین خواهد بود و این مورد باعث باعث می‌شود که دانشجویان به رشته کامپیوترمعرفی کامل رشته کامپیوتر- بررسی درآمد و شغل های رشته کامپیوترمعرفی کامل رشته کامپیوتر- بررسی درآمد و شغل های رشته کامپیوتردر این صفحه به بررسی و موشکافی رشته کامپیوتر اعم از بررسی بازار کار، گرایش‌ها، دروس و چارت درسی رشته کامپیوتر، میزان درآمد و حقوق فارغ التحصیلان این رشته و ادامه تحصیل در رشته کامپیوتر پرداخته‌ شده است بیش از پیش علاقه مند شوند.

 

 

اساتید بنام رشته مهندسی کامپیوتر

asatid arshad computer
behtarin daneshgaha dar arshad computer

سرود دانشگاه تهران

همین طور این تفکر اشتباه است که اگر ارشد نرم افزار قبول بشوید حتما باید وارد کارهای برنامه نویسی و ... شوید، شما وقتی ارشد نرم افزار قبول می‌شوید می‌توانید مالتی مدیا کار کنید، می‌توانید اینترنت اشیا کار کنید و ... در هر کدام از این فیلدها هم زیر مجموعه‌ها و زیر شاخه‌های بسیار زیادی وجود دارد و بنابراین اینکه شما در ارشد کامپیوتر چه کاری انجام دهید دست شما خواهد بود، و خیلی به این بستگی دارد که شما چه فیلدی را انتخاب کنید و در آن فیلد چه زیر فیلدی را انتخاب کنید، بنابراین اگر به برنامه نویسی علاقه ندارید می‌توانید فیلدی را انتخاب کنید که نیازی به برنامه نویسی نداشته باشد یا نیاز بسیار کمی داشته باشد. در ضمن حتی اگر نیاز به این شد که مثلا برای مقاله‌تان کد نویسی انجام بدهید نیازی نیست این کار را خود شما انجام دهید و می‌توانید این کار را به عهده دانشجو دیگری بگذارید و اسم آن دانشجو را بعنوان نویسنده چهارم یا پنجم مقاله‌تان قرار دهید.

دانشجویانی که در مقطع ارشد کامپیوتر قبول می‌شوند و وارد دانشگاه می‌شوند بسیار سر در گم هستند و همیشه این سوال در ذهن‌شان وجود دارد که چه فیلدی را برای پایان نامه شان انتخاب کنند که عالی باشد، و آینده خوبی برای آن وجود داشته باشد. دانشجویان ترم اول ارشد کامپیوتر به شدت به دنبال جواب این سوال می‌گردند که موضوعات داغ رشته کامپیوترمعرفی کامل رشته کامپیوتر- بررسی درآمد و شغل های رشته کامپیوترمعرفی کامل رشته کامپیوتر- بررسی درآمد و شغل های رشته کامپیوتردر این صفحه به بررسی و موشکافی رشته کامپیوتر اعم از بررسی بازار کار، گرایش‌ها، دروس و چارت درسی رشته کامپیوتر، میزان درآمد و حقوق فارغ التحصیلان این رشته و ادامه تحصیل در رشته کامپیوتر پرداخته‌ شده است در حال حاضر در دنیا چیست، اما خیلی از آنها نمی‌توانند جواب مناسبی در این راستا پیدا کنند. در این راستا در قسمت بعد موضوعات داغ فعلی دنیای کامپیوتر را برای شما عزیزان معرفی می‌کنیم.

فیلم معرفی دانشگاه صنعتی شریف

بهترین راه‌های فهمیدن hot topic های دنیا برای دانشجویان ارشد کامپیوتر

دانشجویان ارشد کامپیوتر و دانشجویان دکتری کامپیوتر و در کل تمامی دانشجویانی که می‌خواهند در حوزه کامپیوتر فعالیت کنند می‌توانند از راه‌های زیر برای فهمیدن این که داغ ترین موضوعات حال حاضر در رشته کامپیوتر چیست استفاده کنند:

  1. چک کردن تایتل و محتوای Talk‌های کنفرانس‌های خوب دنیا در رشته کامپیوتر

    در شروع به کار کنفرانس‌های کامپیوتر Talkهایی گذاشته می‌شود که در این Talkها اساتید بسیار معروف در دنیا می‌آیند و در مورد موضوعات داغی که در حال حاضر در دنیا در جریان است صحبت می‌کنند. البته این Talk ها همه روزه و در طی روزهای برگزاری کنفرانس گذاشته می‌شود. ولی Talk اول هر کنفرانس از همه مهمتر است. با یک سرچ ساده در گوگل می‌توانید به این Talk ها دست پیدا کنید.

  2. از روی اسم کنفرانس‌های رشته کامپیوتر

    وقتی یک موضوعی در رشته کامپیوتر Hot topic می‌شود تعداد زیادی کنفرانس جدید روی اون موضوع ایجاد می‌شود.

  3. از روی پوزیشن‌هایی که روی postdoctoral و Phd وجود دارد.

    معمولا وقتی یک موضوعی در دنیا Hot topic می‌شود، تعداد پوزیشن‌های Postdoctoral و Phd آن زیاد می‌شود. این پوزیشن‌ها و تعداد پوزیشن‌ها را می‌توانید مثلا در سایتی مانند: https://scholarshipdb.net/ مشاهده نمایید.

  4. از روی Phd Thesis هایی که در دانشگاه‌های برتر ایران و دنیا دفاع می‌شود

    البته در مورد این بند باید کمی هوشیار تر باشیم. چون پایان نامه‌ای که الان قرار هست دفاع بشود 3 تا 5 سال پیش پروپوزال‌ اش نوشته شده و تصویب شده و بنابراین ممکن است همان 3 تا 5 سال پیش داغ بوده و در طی این زمان از داغ بودن آن کاسته شده باشد

  5. از روی Phd proposal هایی که هم اکنون تعریف می‌شود

    Phd proposal هایی که هم اکنون در دانشگاه‌های برتر ایران و جهان تعریف می‌شوند قطعا موضوعات داغی هستند.

کامپیوتر بهترین رشته دانشگاهی

موضوعات داغ (Hot Topic) برای پایان نامه دانشجویان ارشد کامپیوتر

رنک بندی موضوعات داغ (نظر شخصی استاد رضوی)

  1. AI and machine learning
    • Machine learning
    • Data Analysis
  2. Big data
    • Machine learning
    • Data Analysis
  3. Security
    • Security of IoT
    • Security of Cloud Computing
  4. real time and embedded systems
    • Real-time Services of Data Centers
    • Deadline Constraints in RTC

تعداد واحدهای مقطع ارشد کامپیوتر

دانشجویان ارشد کامپیوتر در هر کدام از گرایش‌های مختلفی که در ارشد کامپیوتر وجود دارد باید 32 واحد بگذرانند، که واحدها به قرار زیر است:

24 واحد درسی 2 واحد سمینار و 6 واحد پایان نامه.

دانشجویان کامپیوتر واحدهایشان را در راستای پایان نامه و با صلاح دید استاد راهنما انتخاب می‌کنند (حتی اگر درسی در گروه مثلا برق مخابرات وجود داشته باشد که برای تز شما مفید باشد می‌توانید با اجازه استاد راهنما آن درس را که در گروه دیگری ارائه شده بردارید !)

دانشجویان ارشد کامپیوتر معمولا دو تا سه ترم (یک تا یک سال و نیم) به گذراندن واحدها مشغول هستند و بعد از آن بطور کامل روی پایان نامه‌شان تمرکز می‌کنند. (البته واحدهایی که پاس می‌کنند در راستای کمک به پایان نامه‌شان است)

آیا خواندن ارشد کامپیوتر فایده‌ای دارد؟

اگر بتوانید ارشد را در دانشگاه‌های برتر و تاپ مهندسی کامپیوتر ایران قبول شوید فوق العاده خواهد بود و انتخاب‌ها و موقعیت‌های خوب و زیادی در زندگی در جلوی پا شما قرار خواهد گرفت و دیگر اینطور نخواهد بود که مجبور به انجام کاری باشید، و یا به جز کاری که دارید حق انتخاب دیگری نداشته باشید (احتمالا مانند وضعیتی که الان در آن قرار دارید). با قبولی ارشد در دانشگاه‌های تاپ حق انتخاب‌های زیادی دارید، می‌توانید در پروژه‌های ملی که در دانشگاه‌های برتر وجود دارد مشغول به کار شوید، می‌توانید در شرکت‌های خصوصی که متعلق به اساتید همین دانشگاه‌ها است مشغول به کار شوید، می‌توانید کسب و کار و استارتاپ خود را راه اندازی کنید،‌ می‌توانید برای دکتری کامپیوتر و آی تی اپلای کنید و فاندهای خوبی بگیرید (خواندن دکتری در خارج از کشور کار محسوب می‌شود و به دانشجویان دکتری ماهیانه حقوق پرداخت می‌کنند، البته به همه دانشجویان فاند پرداخت نمی‌شود، اما اگر ارشد در دانشگاه خوبی قبول شوید خیلی راحت می‌توانید برای دکتری اپلای کنید و فاند بگیرید)، می‌توانید در ایران دکتری بخوانید (چون دکتری در ایران 50 درصد اش مصاحبه است و برای قبولی در دکتری دانشگاه‌های دولتی حتما باید ارشد در دانشگاه دولتی خوبی درس بخوانید.

البته این یک قانون نیست و بودند کسانی که ارشد را در دانشگاه‌های تاپ و دولتی درس نخوانده‌اند ولی توانسته‌اند دکتری را در دانشگاه‌های دولتی بخوانند، البته این در صورتی ممکن است که دانشجو رزومه بسیار بسیار قوی ای داشته باشد و این گونه افراد انگشت شمارند!)، می‌توانید استاد دانشگاه شوید و بسیاری از موارد دیگر. به نظر می‌آید که در اوضاع کنونی کشور، منطقی ترین و عاقلانه ترین راه برای رسیدن به بسیاری از موارد در زندگی، قبولی در یک دانشگاه تاپ است. حال دو سوال مطرح می‌شود:

1: چه دانشگاه‌هایی تاپ محسوب می‌شوند و منظور از دانشگاه‌های برتر چیست؟

2: آیا می‌شود ارشد در برترین دانشگاه‌های ایران قبول شد، یا قبولی در ارشد کامپیوتر در دانشگاه‌های برتر کشور همانند قبولی در کنکور لیسانس بسیار سخت است؟

شما می‌توانید برای پاسخ به این سوالات و بهره مندی از مشاوره حرفه‌ای و اصولی به صفحه مشاوره کنکور ارشد کامپیوتربرنامه ریزی کنکور ارشد کامپیوتر 1404برنامه ریزی کنکور ارشد کامپیوتر 1404برنامه ریزی صحیح و علمی نخستین و اصلی ترین گام در هر فعالیت است و کنکور نیز از این قاعده مستثنی نیست، بسیاری از رتبه‌های تک رقمی و دو رقمی هر سال یا رشته لیسانس‌شان کامپیوتر نبوده و یا در دانشگاه‌های بسیار ضعیف بوده‌اند ولی با یک برنامه هوشمندانه موفق شدند به خواسته و هدف‌شان برسند مراجعه کنید.

در ادامه ابتدا دانشگاه‌های برتر ایران در رشته مهندسی کامپیوتر را معرفی می‌کنیم و سپس با توجه به کارنامه‌های داوطلبان کنکور ارشد کامپیوتر نشان میدهیم که قبولی در این دانشگاه‌ها شدنی و بسیار راحتر از آن چیزی است که تصور می‌کنید.

متاسفانه تفکرات اشتباهی نیز در بین برخی از دانشجویان کامپیوتر و آی تی وجود دارد: از جمله این مثال جالب و پر تکرار که می‌گویند: من یک دانشجو دانشگاه تهران یا شریف می‌شناسم که وضعیت‌اش خوب نیست ولی یک فرد دیگر را می‌شناسم که در دانشگاه آزاد درس خوانده و وضعیت‌اش بسیار بهتر از آن فردی است که در دانشگاه شریف یا تهران بوده و در ادامه می‌گویند فقط تخصص مهم است و مدرک هیچ ارزشی ندارد و ... این مثال‌های اشتباه همیشه وجود داشته و خواهد داشت، این گونه صحبت کردن شایسته ما مهندسان نیست و ما باید با درصد و آمار و ارقام صحبت کنیم، و نباید در مورد، موارد خاص صحبت کنیم، من از شما سوال می‌پرسم:

چند درصد از دانشجویان لیسانس کامپیوتر یک ورودی خاص (مثلا ورودی لیسانس سال 90) از دانشگاه شریف یا دانشگاه تهران برای ارشد اپلای کرده‌اند و فاند گرفته‌اند و اکنون در ایران نیستند؟ بالای 90 درصد

حال چند درصد از دانشجویان یک ورودی خاص در دانشگاه آزاد یا غیر انتفاعی برای ارشد اپلای کرده‌اند و فاند گرفته اند؟ یک دقیقه به دانشگاه خودتان فکر کنید،‌ چند نفر از هم ورودی‌های شما اپلای کرده‌اند؟ زیر 10 درصد؟ (عده بسیار کمی هم که می‌روند اکثرا با هزینه خودشان می‌روند)

چند درصد از دانشجویان فارق التحصیل دانشگاه‌های دانشگاه تهران و شریف بهترین شغل‌ها را دارند؟ بالای 90 درصد

این آمار در دانشگاه‌های آزاد و غیر انتفاعی و پیام نور و ... چند درصد است؟

میانگین حقوق دانشجویان فارق التحصیل دانشگاه‌های تهران و شریف چقدر است؟ این رقم برای دیگر دانشگاه‌های آزاد و غیر اتفاعی و ... چند درصد است؟

مورد دیگری که گه گاه شنیده می‌شود این است که می‌گویند حتی در دانشگاه‌های برتر کشور به دانشجویان فقط تئوری درس می‌دهند و این دانشجویان هیچ کار عملی بلد نیستند.

لازم است به این مورد اشاره بشود که در دانشگاه‌های برتر کشور در رشته کامپیوترمعرفی کامل رشته کامپیوتر- بررسی درآمد و شغل های رشته کامپیوترمعرفی کامل رشته کامپیوتر- بررسی درآمد و شغل های رشته کامپیوتردر این صفحه به بررسی و موشکافی رشته کامپیوتر اعم از بررسی بازار کار، گرایش‌ها، دروس و چارت درسی رشته کامپیوتر، میزان درآمد و حقوق فارغ التحصیلان این رشته و ادامه تحصیل در رشته کامپیوتر پرداخته‌ شده است به دانشجویان موارد عملی بسیار زیادی آموخته می‌شود و حتی از ترم‌های اول آزمایشگاه‌هایی با تعداد ساعت بالا برای دانشجویان کامپیوتر گذاشته می‌شود، حتی بسیاری از دانشجویان کامپیوتر دانشگاه‌های برتر در ترم اول با سیستم عامل لینوکس آشنا می‌شوند! و شل پروگرامینگ آموزش می‌بینند! بنابراین دانشجویان این دانشگاه‌ها از لحاظ عملی نیز بسیار قوی‌ هستند، البته موارد خاص همیشه در همه زمینه‌ها در عالم هستی وجود دارد و ما بدنبال موارد جنرال هستیم نه موارد خاص.

با توجه به اینکه دانشجویان کامپیوتر بسیار تمایل دارند تا بصورت شفاف درباره آینده شغلی رشته کامپیوتر و همین طور نحوه اپلای آن اطلاعات کامل و جامعی داشته باشند همایشی در این خصوص با حضور دکتر فراگردی که پست داک خود را از دانشگاه اینسبورگ اتریش گرفته اند برگزار شد که فیلم این همایش را در زیر در اختیار شما دانشجویان عزیز کشور قرار می‌دهیم

آینده شغلی رشته کامپیوتر و نحوه اپلای کردن

از کنکور ارشد کامپیوتر تا اپلای و بورسیه دکتری کامپیوتر در کانادا

از کنکور ارشد کامپیوتر تا مهاجرت و تحصیل در بهترین دانشگاه های دنیا

 

رتبه بندی دانشگاه‌ های ایران در رشته مهندسی کامپیوتر

در رشته مهندسی کامپیوتر رتبه بندی دانشگاه‌های برتر ایران در یک دسته بندی تقریبی بصورت زیر هستند.

دانشگاه شریف و تهران در یک جایگاه قرار دارند

امیرکبیر

علم و صنعت

بهشتی

تربیت مدرس

خواجه نصیر

صنعتی اصفهان و دانشگاه اصفهان، دانشگاه فردوسی، دانشگاه شیراز

دانشگاه‌های بالا جز دانشگاه‌های خوب و برتر کشور محسوب می‌شوند، البته این رنکینگ کلی است و در گرایش‌های مختلف ممکن است جابه جایی‌هایی در ترتیب قرار گیری این دانشگاه‌ها وجود داشته باشد

برای بررسی دقیق تر به قسمت رتبه بندی دانشگاه‌ های ایران در رشته کامپیوتر مراجعه کنید.

آیا قبولی در بهترین دانشگاه‌ها در ارشد کامپیوتر شدنی است؟

قبولی در کنکور ارشد کامپیوتر و کنکور ارشد آی تی در دانشگاه‌های شریف و تهران و ... بسیار آسان تر از قبولی در این دانشگاه‌ها در کنکور لیسانس است، در کنکور لیسانس اگر کسی بخواهد در این دانشگاه‌ها قبول بشود باید در تمامی دروس (شیمی و فیزیک و عربی و ...) درصد خیلی بالایی را بزند اما در کنکور ارشد کامپیوتر به هیچ عنوان به این شکل نیست و با زدن تعداد تست کمی می‌توانید در دانشگاه‌های برتر کشور قبول شوید. در همه گرایش‌های کنکور مهندسی کامپیوتر(نرم افزار، شبکه، امنیت، هوش و معماری کامپیوتر) حدود 100 تست مطرح می‌شود که اگر به حدود 30 تست پاسخ دهید جز رتبه‌ های برتر ارشد کامپیوتر خواهید بود. بعنوان مثال در کنکور ارشد کامپیوتر 98 میانگین درصد رتبه 85 گرایش نرم افزار و شبکه و امنیت 31 درصد بوده. این تعداد تست برای فردی که واقعا وقت بگذارد تعداد تست بالایی نیست. برای بررسی دقیق تر قسمت کارنامه‌ها که در زیر برایتان مهیا شده را مشاهده نمایید.

کارنامه کنکور ارشد کامپیوتر

در زیر چند کارنامه از رتبه‌ های برتر ارشد کامپیوتر 1403 را برای شما آورده‌ایم، در ستون سمت راست مشخص کردیم که دانشجو از هر درس چه تعداد تست زده است. شاید باور نکردنی باشد که هر دانشجو با این تعداد تست زده می‌تواند در برترین دانشگاه‌های ایران در رشته مهندسی کامپیوتر قبول شود. اگر کارنامه های کنکورهای سال های اخیر را نیز بررسی کنید مشاهده می‌کنید که همین طور است. برای بررسی بیشتر می‌توانید به صفحه کارنامه های کنکور ارشد کامپیوتر مراجعه کنید. دقت کنید رتبه های 1 کشوریمان مسلما درصدهای بالاتری زده اند و در اینجا چند کارنامه رتبه برتر بررسی میکنیم.

برای مشاهده تصویر بزرگتر هر کارنامه روی آن کارنامه کلیک کنید

رتبه 1 هوش مصنوعی با مجموعا ? تست زده

رتبه 1 کنکور ارشد کامپیوتر گرایش هوش مصنوعی 

رتبه 1  گرایش معماری مجموعا ?   تست زده

رتبه 1 کنکور ارشد کامپیوتر گرایش معماری کامپیوتر

رتبه 60 کنکور ارشد کامپیوتر

رتبه 60 کنکور ارشد کامپیوتر

 115رتبه

رتبه 115 کنکور ارشد کامپیوتر

برای مشاهده کارنامه‌های بیشتر می‌توانید به قسمت تراز و رتبه قبولی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر مراجعه کنید

فواید قبولی در ارشد کامپیوتر

حال که فهمیدیم قبولی در برترین دانشگاه‌های ایران در کنکور ارشد کامپیوتر آسان‌تر از آن است که تا به حال در تصور شما بوده، حال اگر در بهترین دانشگاه‌های ایران قبول بشویم بطور دقیق‌تر چه فایده‌هایی برای ما دارد؟

1) موقعیت شغلی بهتر

2) درآمد بالاتر

3) احساس ضعف نکردن در محیط‌های کاری

4) امکان رفتن به خارج بدون هزینه کردن

5) تجربه متفاوتی از تحصیل را به شما می‌دهد

6) شما را از یکنواختی در زندگی خارج می‌کند

7) بعضی‌ از دانشجویان خشم فروخفته‌ای ناشی از شکست‌های زندگی دارند که به واسطه قبول شدن در ارشد می‌توانند خودشان را مطرح کنند

8) جایگاه علمی بالاتر

9) امکان خواندن دکتری در ایران (برای خواندن دکتری در ایران حتما باید ارشد را در یک دانشگاه خوب خوانده باشید)

10) بدست آوردن ثبات شغلی

11) کم رنگ‌ترکردن کارشناسی با قبول شدن ارشد در یک دانشگاه خوب

دروس کنکور ارشد کامپیوتر به چه صورت است؟

در کنکور ارشد کامپیوتر 16 درس مطرح می‌شود، نام دروس کنکور ارشد کامپیوتر که 16 درس را شامل می‌شود به قرار زیر است:

  1. درس زبان انگلیسی
  2. مجموعه دروس ریاضیات کنکور ارشد کامپیوتر که شامل 4 درس ریاضی 1و2، آمار و ریاضیات گسسته است.
  3. مجموعه دروس تخصصی کنکور ارشد کامپیوتر که شامل 11 درس زیر است:

نظریه زبان ها و ماشین ها،‌ سیگنال و سیستم، ساختمان داده، طراحی الگوریتم، هوش مصنوعی، مدار منطقی،‌ معماری کامپیوتر، الکترونیک دیجیتال، سیستم عامل، شبکه های کامپیوتری و پایگاه داده.

برای اینکه مشاهده کنید که از هر درس چه تعداد تست مطرح می‌شود به قسمت تعداد سوالات هر درس در کنکور ارشد کامپیوتر مراجعه فرمایید. همین طور توضیحات کاملی در مورد تک تک دروس کنکور ارشد کامپیوتر را می‌توانید در قسمت معرفی دروس ارشد کامپیوتر مشاهده فرمایید.

مسیر موفقیت در کنکور ارشد کامپیوتر

آیا هر تلاشی منجر به نتیجه مطلوب می‌شود؟ شما می‌توانید در جستجوی آب روزی 15 ساعت در کویر لوت مشغول کندن زمین شوید، آیا به آب میرسید؟ آیا درست است که شما بیایید و بگویید: من از صبح تا شب دارم تلاش میکنم اما نمی‌دانم چرا به آب نمی‌رسم!!

هر تلاشی منجر به نتیجه مطلوب نمی‌شود و فقط تلاشی مطلوب است که منجر به نتیجه مطلوب می‌شود، برای اینکه بتوانید جز برترین‌های کنکور ارشد کامپیوتر باشید باید موارد بسیاری را بدانید و مسیر را درست بپیمایید، ما مسیر درست را که شامل انتحاب درست گرایش،‌ انتخاب درست منابع کنکور ارشد کامپیوتر،‌ اینکه آیا شما نیاز به کلاس کنکور ارشد کامپیوتر دارید یا خیر، اینکه در آزمون آزمایشی شرکت کنید یا خیر، اینکه برای جمع بندی در دوران نزدیک به کنکور چه باید کرد؟ و ... به شما معرفی می‌کنیم، و زین پس تلاش شما چون در مسیر درستی خواهد بود به نتیجه مطلوب منجر می‌شود.

گرایش‌های ارشد کامپیوتر

همان طور که گفته شد، قرار نیست که اگر کسی در مقطع ارشد، مثلا در گرایش نرم افزار قبول شد بخواهد کد نویسی انجام دهد، در واقع آن چیزی که در مقطع ارشد اهمیت دارد این است که دانشجویان گرایش‌های مختلف کامپیوتر چه فیلدی را برای پایان نامه و تز خود انتخاب می‌کنند. یعنی مثلا شما چه در گرایش نرم افزار قبول شوید، چه گرایش شبکه چه معماری کامپیوتر می‌توانید روی فیلد مالتی میدیا و پردازش تصویر کار کنید. بنابراین می‌توان حدودا این چنین گفت که شما در هر کدام از گرایش‌های نرم افزار، شبکه و امنیت، معماری کامپیوتر که قبول شوید می‌توانید سمت کاری بروید که به آن علاقه دارید. بعنوان مثالی دیگر شما می‌توانید معماری کامپیوتر قبول شوید ولی مالتی مدیا یا پردازش تصویرپردازش تصویر دیجیتال چیست؟ چه انواعی دارد؟ چه مراحلی را شامل می‌شود؟ پردازش تصویر دیجیتال چیست؟ چه انواعی دارد؟ چه مراحلی را شامل می‌شود؟ پردازش تصویر یکی از فیلدهای پرطرفدار مرتبط با گرافیک کامپیوتر، بینایی کامپیوتر، هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، و الگوریتم‌ها و محاسبات است که ارتباط تنگاتنگی میان تمام آنهاست. در نتیجه در این صفحه علاوه بر معرفی این فیلد، نقشه راهی نیز برای علاقه‌مندان این حوزه ارائه کرده‌ایم. یا رایانش ابری و یا شبکه کار کنید و حتما نیازی نیست که چون ارشد معماری کامپیوتر قبول شدید، کارهای سخت افزاری انجام دهید.

بنابراین آنچه بیشتر اهمیت دارد انتخاب فیلدی است که دانشجو می‌خواهد در مقطع ارشد کامپیوتر روی آن کار کند نه اینکه چه گرایشی است. البته این به این معنا نیست که گرایش اصلا اهمیتی ندارد. بنابراین در انتخاب گرایش باید به مورد مهم، احتمال قبولی در گرایش‌های مختلف کامپیوتر توجه کرد. برای توضیح بهتر این جمله مثالی را ذکر می‌کنیم. دانشجویان سخت افزاری زیادی را دیدم که می‌گویند چون به گرایش سخت افزار علاقه ندارند می‌خواهند در کنکور ارشد نرم افزار شرکت کنند، این تفکر، تفکر اشتباهی است. همیشه به این دانشجویان می‌گویم چون که احتمال قبولی در گرایش معماری کامپیوتر از سایر گرایش‌ها بیشتر است در کنکور ارشد در همین گرایش شرکت کنند و در دانشگاه خوبی قبول بشوند و بعد در دانشگاه فیلدی را انتخاب کنند که به آن علاقه دارند، مثلا فیلد مالتی مدیا یا شبکه و یا اینترنت اشیا را انتخاب کنند.

البته اگر در گرایش تجارت، فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی قبول شوید برای انتخاب فیلد کاری آنچنان که در گرایش‌های دیگر گفته شد دستتان باز نخواهد بود (البته این موضوعات بسیار نسبی هستند و به دانشگاهی که قبول می‌شوید و استاد راهنمایی که انتخاب می‌کنید بستگی دارد). برای دیدن توضیحات بیشتر در مورد گرایش‌ها می‌توانید به قسمت گرایش‌ های ارشد مهندسی کامپیوتر و گرایش‌ های ارشد it مراجعه کنید.

احتمال قبولی در گرایش‌های مهندسی کامپیوتر بصورت زیر است: 

احتمال قبولی در گرایش‌های مختلف کنکور ارشد کامپیوتر به عوامل متعددی بستگی دارد، از جمله ظرفیت پذیرش دانشگاه‌ها، سطح رقابت در هر گرایش، و عملکرد داوطلبان در آزمون

گرایش‌های پرطرفدار با رقابت بالا
این گرایش‌ها معمولاً متقاضیان بیشتری دارند و برای پذیرش در آن‌ها رتبه بهتری نیاز است:

هوش مصنوعی و رباتیکز (Artificial Intelligence & Robotics)
دلیل محبوبیت کاربردهای گسترده در یادگیری ماشین، داده‌کاوی، و پردازش زبان طبیعی.
احتمال قبولی سخت‌تر از سایر گرایش‌ها، به دلیل ظرفیت محدود و متقاضیان زیادی که دارد.

مهندسی نرم‌افزار (Software Engineering)
دلیل محبوبیت بازار کار قوی و فرصت‌های شغلی گسترده در حوزه برنامه‌نویسی و توسعه نرم‌افزار.
احتمال قبولی سخت ولی از گرایش هوش راحتتر است، رقابت بسیار بالاست.

بیوانفورماتیک (Bioinformatics)
دلیل محبوبیت کاربرد در علوم زیستی و پزشکی.
احتمال قبولی رقابتی کمتر از هوش مصنوعی دارد.

شبکه‌های کامپیوتری (Computer Networks)
دلیل محبوبیت نیاز صنعت به متخصصان شبکه و امنیت اطلاعات.
احتمال قبولی  نسبتاً دشوار، اما ساده‌تر از هوش مصنوعی و نرم‌افزار است.

 

امنیت سایبری (Information Security)
دلیل محبوبیت افزایش نیاز به متخصصان امنیت سایبری.
احتمال قبولی رقابت متوسط است.

 

معماری کامپیوتر (Computer Architecture)
دلیل محبوبیت تمرکز بر طراحی سخت‌افزار و سیستم‌های نهفته.
احتمال قبولی مناسب‌تر از گرایش‌های نرم‌افزار و هوش مصنوعی.

احتمال قبولی در گرایش‌های مختلف ارشد آیتی

به ترتیب از سختتر به راحتتر به ترتیب :

  1. فناوری اطلاعات (IT)
  2. سامانه های شبکه ای، سیستم‌های چند رسانه ای و فناوری اطلاعات پزشکی در یک سطح هستند
  3. تجارت الکترونیک
  4. معماری سازمانی

منابع کنکور ارشد کامپیوتر

برای شرکت در کنکور ارشد کامپیوتر خواندن کتاب‌های مرجع مهندسی کامپیوتر را توصیه نمی‌کنیم، جز در برخی از دروس (مانند شبکه و همین طور تمرینات کتاب لینز برای نظریه). چون همه تست‌های یک درس از یک کتاب مرجع در آن درس داده نمی‌شود مثلا در درسی مانند ساختمان داده 4 تا 5 کتاب مرجع وجود دارد، که تست‌های کنکور از همه این کتاب‌ها می‌آیند و اینگونه نیست که همه تست‌های ساختمان داده مثلا از کتاب CLRS بیاید، بنابراین حتی باخواندن یک کتاب مرجع در یک درس نمی‌توانید به تمام تست‌های آن درس پاسخ دهید و برای پاسخ به تمامی تست‌های یک درس باید تمامی کتاب‌های مرجع مهم در آن درس را بخوانید که خواندن همه این کتاب‌ها نیز عاقلانه نیست.

برای موفقیت در کنکور ارشد کامپیوتر باید ببینید در هر درس چه انتشاراتی ای بهترین است، برای راهنمایی‌های دقیق تر و مشاهده اینکه در هر درس چه کتابی را باید تهیه کنید به قسمت منابع کنکور ارشد کامپیوترجامع ترین منابع کنکور ارشد کامپیوترجامع ترین منابع کنکور ارشد کامپیوترمهم ترین گام‌ برای کسب موفقیت در کنکور ارشد کامپیوتر، تهیه بهترین منابع است، بهترین منابع، منابعی هستند که تقریبا تمامی رتبه‌های تک رقمی و دو رقمی کنکور ارشد کامپیوتر از آنها استفاده می‌کنند، در زیر این منابع را به شما معرفی می‌کنیم مراجعه کنید.

سوالات کنکور ارشد کامپیوتر

حدودا از سال 89 به بعد روند سوالات کنکور ارشد کامپیوتر و همین طور کنکور ارشد فناوری اطلاعات تغییر کرد و سوالات به سمت مفهومی شدن رفتند، این روند باعث شده فقط کسانی بتوانند در کنکور ارشد کامپیوتر رتبه‌های خوبی کسب کنند که درس‌ها را از پایه و مفهومی خوانده باشند و از حفظ کردن نکات دوری کرده باشند. همان طور که در بالا اشاره شد برای قبولی در دانشگاه‌های برتری همانند دانشگاه تهران و شریف، پاسخ به حدودا 30 تست کفایت می‌کند. اما پاسخ به همین تعداد تست هم در کنکور کامپیوتر مستلزم این است که دانشجویان درس‌ها را مفهومی و عمقی خوانده باشند. برای دیدن سوالات کنکور کامپیوتر سال‌های اخیر و این مورد که مشاهده کنید در سال‌های اخیر، سوالات کنکور ارشد کامپیوتر و همین طور سوالات کنکور ارشد آی تی به چه صورتی مطرح می‌شوند می‌توانید به قسمت‌های سوالات کنکور کامپیوتر و سوالات کنکور فناوری اطلاعات مراجعه کنید.

در زمان مرور و جمع بندی نیز توصیه اکید می‌شود که حتما سوالات 7 سال اخیر کنکور ارشد کامپیوتر را بزنید.

کلاس کنکور ارشد کامپیوتر

با توجه به اینکه در سال‌های اخیر در کنکور ارشد کامپیوتر در برخی از دروس تست‌های بسیار مفهومی طراحی می‌شوند، توصیه می‌شود در درس‌های مهمی که تعداد تست‌ بالایی هم از آن مطرح می‌شود و همین طور پایه‌ای هستند و ضریب بالایی دارند فیلم تهیه کنید، درس‌های مهم که خود خوان نیستند و بسیار مهم و تاثیر گذار هستند به قرار زیر هستند:

ساختمان داده

ریاضیات گسسته

معماری کامپیوتر

شبکه های کامپیوتری

اینها حداقل تعداد دروسی هستند که نیاز است تا داوطلبان کنکور ارشد کامپیوتر در آن‌ها شرکت کنند، اگر دانشجویی مشکل مالی دارد و توانایی شرکت در این کلاس‌های آنلاین این دروس را ندارد توصیه می‌شود حتما و حتما حداقل در یک کلاس (مثلا ساختمان داده) شرکت کند، زیرا خود فلسفه شرکت در کلاس کنکور باعث می‌شود در دانشجویان رقابت به وجود بیاید و همین طور در جو کنکور قرار بگیرند و همین طور دوستانی پیدا کنند که بتوانند در همه دروس با آنها رفع اشکال کنند (نه فقط در یک درسی که کلاس می‌روند)، این موارد و مواردی دیگری که در صفحه کلاس کنکور ارشد کامپیوتر در سایت گفته شده باعث می‌شود که دانشجویانی که حتی 1 کلاس کنکور شرکت می‌کنند بسیار از رقیبان‌شان پیشی بگیرند. اگر هم توانایی شرکت در کلاس آنلاین را ندارید سعی کنید فیلم تهیه کنید،‌

برای اطلاعات بیشتر در مورد کلاس‌های ارشد کامپیوتر به قسمت کلاس کنکور آنلاین ارشد کامپیوتر مراجعه کنید.

آزمون‌‌های آزمایشی برای کنکور ارشد کامپیوتر

همیشه سوالات زیادی در مورد شرکت در آزمون‌های آزمایشی برای ارشد کامپیوتر پرسیده می‌شود. در جواب باید گفت که اگر می‌خواهید سرمایه گذاری زیادی برای کنکور ارشدتان انجام دهید (مثلا حدود 2 میلیون تومان)، اشکالی ندارد که در همه آزمون‌های آزمایشی یک موسسه شرکت کنید. اما در صورتی که هزینه کمتری می‌خواهید برای کنکور ارشدتان انجام دهید توصیه می‌شود یک تا دو کلاس آنلاین شرکت کنید و یا پکیج فیلم 5 درس را تهیه کنید و همین طور در 3 آزمون جامع یکی از موسسات شرکت کنید.

چون اگر آزمون آزمایشی شما را x واحد در کنکور جلو بیندازد، کلاس کنکور و یا تهیه فیلم آموزشی شما را 3x تا جلو خواهد انداخت. بنابراین کلاس کنکور یا تهیه فیلم آموزشی مهم‌تر از آزمون آزمایشی خواهد بود.

اگر هم حتی هزینه شرکت در 3 آزمون آزمایشی آخر را ندارید سعی کنید حداقل 3 مرتبه خودتان، شرایط کنکور را در منزل برای خودتان شبیه سازی کنید تا بتوانید مواردی مانند زمان بندی، ترتیب پاسخ به دروس و ... در سر جلسه کنکور اصلی را در خانه چندین بار تمرین کنید

بهترین منابع ارشد کامپیوتر کدام ها هستند؟

یکی از دغدغه هایی که تمامی داوطلبان کنکور ارشد کامپیوتر و آی تی با آن مواجه هستند این است که نمی‌دانند بهترین منابع کنکور ارشد کامپیوتر چیست، به همین دلیل با استفاده از تجربیات اساتید برتر کشور و همچنین رتبه های برتر سال های گذشته بهترین منابع کنکور ارشد کامپیوتر را برای شما معرفی کرده ایم که براحتی و با مراجعه به این صفحه می‌توانید این منابع را مشاهده کنید

برای کسب رتبه زیر 100 در کنکور ارشد کامپیوتر چقدر زمان لازم است؟

پاسخ به این سوال در مورد هر شخصی می‌تواند متفاوت باشد و به فاکتورهایی نظیر پایه هر داوطلب، و اینکه دانشگاه مقطع لیسانس دانشجو چه بوده است و چه معدلی را در آن دانشگاه کسب کرده و قدرت حافظه و میزان هوش داوطلب بستگی دارد و برای یک شخص ممکن است رسیدن به این رتبه حدود 4 ماه و روزی 8 ساعت زمان لازم باشد و برای یک شخص دیگر حدود 9 ماه و روزی 7 ساعت یا بیشتر زمان لازم باشد.

افرادی که پایه ضعیفی دارند از کجا شروع کنند؟

توصیه ما به این افراد این است که اگر می‌توانند برای دروس مهم و پایه ای کنکور کامپیوتر نظیر معماری کامپیوتر، ساختمان داده، ریاضیات گسسته فیلم تهیه کنند، چون در فیلم ها همه مطالب بصورت 0 تا 100 بیان شده اند و تمامی پیش نیازهای ریاضی در فیلم ها گفته شده است دانشجویان پس از مشاهده این فیلم ها هم پایه ریاضی شان قوی شده است و هم نگاه کامپیوتری و الگوریتمی پیدا کرده اند که این موارد به دانشجویان کمک می‌کند تا بتوانند دروس دیگر را بصورت راحت تر و خودخوان مطالعه کنند

تعداد سوالات کنکور ارشد کامپیوتر چند تا است و زمان پاسخ گویی چقدر است؟

در کنکور ارشد کامپیوتر 150 تست مطرح می‌شود که شامل 30 تست زبان، 20 تست ریاضی و 100 تست تخصصی است. برای پاسخ گویی به این سوالات حدود 255 دقیقه یا 270 دقیقه زمان در اختیار خواهید داشت که با توجه به اینکه اکثر داوطلبان زبان و ریاضی را کنار می‌گذارند همه این زمان را می‌توانید برای پاسخ به سوالات تخصصی بگذارید

همچنین هر گونه سوالی در مورد کلاس‌های آنلاین کنکور کامپیوتر و یا تهیه فیلم‌ها و یا رزرو مشاوره تک جلسه‌ای تلفنی با استاد رضوی دارید می‌توانید به طرق زیر از تیم پشتیبانی بپرسید:

آی دی تلگرام تیم پشتیبانی:     konkurcomputer_admin@

تماس با پشتیبانی:   09378555200

امتیازدهی4.4221748400853 1 1 1 1 1 1 1 1 1 14.42 امتیاز (469 رای)
اشتراک
بارگذاری نظرات
تلگرام اینستاگرام تماس با پشتیبانی: 09378555200 تماس با پشتیبانی: 09378555200