برنامه ریزی تا کنکور ارشد و دکتری: مشاوره خصوصیت با استاد رضوی رو رزرو کن!
ویس توضیحات مشاوره رزرو مشاوره
کنکور کامپیوتر
0
ورود | ثبت نام
نظرات
اشتراک
بالا
علاقه‌مندی

اشتراک
 

مهندسی کامپیوتر از 0 تا 100، رشته مهندسی کامپیوتر چیست؟

این صفحه به بررسی و موشکافی رشته مهندسی کامپیوتر اعم از بازار کار، گرایش‌ها، دروس و چارت درسی، میزان درآمد و حقوق فارغ التحصیلان مهندسی کامپیوتر پرداخته‌ است

سلام به همه شما دانش آموزان، دانشجویان و علاقه مندان عزیز به رشته مهندسی کامپیوتر، به کامل‌ترین صفحه‌ای که برای معرفی و بررسی رشته کامپیوتر یا همان رشته مهندسی کامپیوتر در وب فارسی وجود داره خوش اومدید 😉

علیرغم گذشت حدود فقط 50 سال از پیدایش رشته کامپیوتر، کاربرد رو به رشد رشته مهندسی کامپیوتر در همه جوانب زندگی بشر انکارناپذیر است. رشته مهندسی کامپیوتر در مقایسه با سایر رشته‌های تحصیلی زمینه‌ای جوان و رو به رشد محسوب می‌شوند اما با همین جوانی‌اش توانسته تمام دنیا را فرا گیرد بطوریکه دیگر زندگی بدون کامپیوتر بی‌معنی به نظر می‌رسد.

کامپیوترهای قابل حمل، گوشی‌های تلفن هوشمند و شبکه‌های اجتماعی نمونه هایی از گسترش کاربردهای مهندسی کامپیوتر در زندگی روزمره هستند. با این حال کاربرد کامپیوترمعرفی کاربردهای کامپیوترمعرفی کاربردهای کامپیوترکاربردهای کامپیوتر چیست؟ این صفحه عالی به معرفی کاربرد کامپیوتر در مشاغل و صنایع مختلف از جمله در رباتیک، امنیت، حوزه سرگرمی و موارد دیگر پرداخته است ها در سایر ابعاد زندگی آن‌چنان گسترش یافته است که امروزه تقریبا در هر وسیله‌ای که در اطراف خود می‌بینیم، مانند خودرو، لوازم خانگی همچون تلویزیون و یخچال، هواپیما، تجهیزات صنعتی، تجهیزات بیمارستانی و پزشکی و نظایر آن کامپیوترهایی تعبیه شده‌اند تا بخش‌های گوناگونی از کارکرد آنها را کنترل کنند. پیاده سازی این کامپیوترها نیازمند طراحی سخت افزار، نرم افزار و توسعه فناوری اطلاعات است.

معرفی 0 تا 100 رشته مهندسی کامپیوتر

در زیر همه فیلم های معرفی مهندسی کامپیوتر و تمامی گرایش های مهندسی کامپیوتر در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است، همین طور معرفی رشته علوم کامپیوتر نیز در اختیار شما نیز قرار گرفته است.

معرفی رشته مهندسی کامپیوتر توسط مدیر گروه هوش مصنوعی صنعتی شریف

در این فیلم رشته مهندسی کامپیوتر توسط مدیر گروه دانشگاه صنعتی شریف بطور کامل بررسی شده است

معرفی رشته مهندسی کامپیوتر توسط استاد دانشگاه شریف

در این ویدیو رشته مهندسی کامپیوتر برای دانش آموزانی که قصد ورود به رشته مهندسی کامپیوتر را دارند توسط دکتر جهانگیر عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف توضیح داده شده است.

معرفی مهندسی نرم افزار

در این ویدیو رشته مهندسی نرم افزار توسط دکتر قدسی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف توضیح داده شده است.

معرفی گرایش سخت افزار

در این ویدیو گرایش سخت افزار یا همان گرایش معماری کامپیوتر در مهندسی کامپیوتر توسط دکتر فخرایی فقید مدیر گروه سخت افزار دانشگاه تهران توضیح داده شده است (دکتر فخرایی عزیز خدمات بیشماری به جامعه علمی کشور کردند، روح شان شاد و یادشان گرامی).

معرفی گرایش فناوری اطلاعات

در این ویدیو رشته فناوری اطلاعات برای دانش آموزانی که قصد انتخاب رشته فناوری اطلاعات را بعنوان رشته لیسانس خود دارند توسط دکتر تقی یاره عضو هیات علمی دانشگاه تهران توضیح داده شده است.

معرفی گرایش علوم کامپیوتر

در این ویدیو رشته علوم کامپیوتر برای دانش آموزانی که قصد ورود به رشته علوم کامپیوتر را دارند توسط دکتر گنج تابش عضو هیات علمی دانشگاه تهران توضیح داده شده است.برای بررسی

مهندسی کامپیوتر از نحوه ورود تا درآمد

در این فیلم خانم ساجده فدائی فارغ التحصیل ارشد مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف از نحوه ورود به رشته کامپیوتر تا بازار کار و درآمد آن برای شما عزیزان توضیح داده است

معرفی رشته مهندسی کامپیوتر توسط مدیر گروه هوش مصنوعی صنعتی شریف
معرفی رشته مهندسی کامپیوتر توسط مدیر گروه هوش مصنوعی صنعتی شریف
معرفی رشته مهندسی کامپیوتر توسط  استاد دانشگاه شریف
معرفی رشته مهندسی کامپیوتر توسط استاد دانشگاه شریف
معرفی مهندسی نرم افزار
معرفی مهندسی نرم افزار
معرفی گرایش سخت افزار
معرفی گرایش سخت افزار
معرفی گرایش فناوری اطلاعات
معرفی گرایش فناوری اطلاعات
معرفی گرایش علوم کامپیوتر
معرفی گرایش علوم کامپیوتر
مهندسی کامپیوتر از نحوه ورود تا درآمد
مهندسی کامپیوتر از نحوه ورود تا درآمد

در این فیلم خانم ساجده فدائی فارغ التحصیل ارشد کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف به معرفی و بررسی رشته مهندسی کامپیوتر و شرایط و روش های ورود به رشته مهندسی  کامپیوتر پرداخته‌اند، همین طور مواردی همچون بررسی بازار کار رشته مهندسی کامپیوتربررسی بازار کار رشته کامپیوتر بصورت 0 تا 100 و با تمام جزئیاتبررسی بازار کار رشته کامپیوتر بصورت 0 تا 100 و با تمام جزئیاتدر این صفحه به بازار کار رشته کامپیوتر، درآمد و مسائل پیرامون مشاغل مرتبط با رشته کامپیوتر در ایران و جهان و چشم اندازهای آن پرداخته‌ایم.، این موضوع که آیا رشته کامپیوتر سخت استآیا رشته کامپیوتر سخت استآیا رشته کامپیوتر سخت استبعضی از دانشجویان اغلب به علت فهم نادرست، استفاده از منبع آموزشی بی‌کیفیت و یا نگذاشتن زمان کافی بر روی درس از جانب خود فرد، دروس یک رشته را سخت تلقی می‌کنند در صورتی که اغلب شنیده‌ایم که سختی و آسانی یک رشته و یا درس نسبی است. در این صفحه این موضوع بسط داده‌ شده است. یا خیر، معرفی دروس رشته مهندسی کامپیوترمعرفی و بررسی دروس رشته مهندسی کامپیوترمعرفی و بررسی دروس رشته مهندسی کامپیوتردر این صفحه تمامی دروس رشته کامپیوتر بطور کامل معرفی شده است، همچنین سرفصل هر یک از این دروس و منابع آن نیز برای شما عزیزان معرفی شده است، درامد رشته کامپیوتربررسی درآمد رشته کامپیوتر در ایران و خارج از کشوربررسی درآمد رشته کامپیوتر در ایران و خارج از کشوردر این صفحه به بررسی درامد رشته کامپیوتر در ایران و همچنین درامد رشته کامپیوتر در خارج از کشور از جمله کانادا، آمریکا، انگلیس، فرانسه و دیگر کشورها پرداخته شده است، گرایش های مهندسی کامپیوترمعرفی گرایش های ارشد مهندسی کامپیوترمعرفی گرایش های ارشد مهندسی کامپیوتربا توجه به اینکه در حال حاضر رشته مهندسی کامپیوتر محبوب‌ترین رشته در دنیا و کشور است و در سال‌های اخیر اکثر رتبه‌های تک رقمی و دو رقمی این رشته را انتخاب می‌کنند در این صفحه بصورت دقیق گرایش هاي ارشد مهندسي کامپيوترمعرفی شده است، مهاجرت رشته کامپیوتربررسی مهاجرت رشته کامپیوتر و مهندسان کامپیوتربررسی مهاجرت رشته کامپیوتر و مهندسان کامپیوتردر این صفحه رشته کامپیوتر برای مهاجرت، بهترین کشورها برای مهاجرت کامپیوتر و همچنین مراحل گام به گام اپلای و مهاجرت کامپیوتر به طور جامع بررسی شده است و بورسیه تحصیلی در رشته کامپیوتر بررسی شده است.

چگونه وارد رشته مهندسی کامپیوتر شویم؟

در مقاطع مختلف و بصورت‌های مختلفی می‌توانید وارد رشته کامپیوتر شوید، برای اینکه براحتی راه‌های ورود به رشته کامپیوتر را متوجه شوید برای شما علاقه مندان به رشته کامپیوتر اینفوگرافی زیر را آماده کرده‌ایم.

Methods Of Entering The Computer Field

رشته های کامپیوتر در دانشگاه

همان طور که در شکل بالا مشخص است راه‌های زیادی برای وارد شدن به رشته کامپیوتر وجود دارد، توجه کنید که اگر بخواهید از طریق شرط معدل و یا کنکور ریاضی وارد مقطع لیسانس و وارد دنیای کامپیوتر شوید،  فقط 2 رشته برای ورود به دنیای کامپیوتر در مقطع لیسانس وجود دارد که این دو رشته در زیر معرفی شده است:

  1. لیسانس مهندسی کامپیوتر پیوسته در مقطع لیسانس
  2. لیسانس علوم کامپیوتر پیوسته در مقطع لیسانس

بنابراین توجه کنید که رشته فناوری اطلاعات پیوسته در مقطع لیسانس وجود ندارد و دانش آموزان فقط می‌توانند وارد یکی از دو رشته مهندسی کامپیوتر یا علوم کامپیوترعلوم کامپیوتر یا کامپیوتر ساینس چیستعلوم کامپیوتر یا کامپیوتر ساینس چیستدر این صفحه به بررسی و موشکافی رشته علوم کامپیوتر اعم از بررسی بازار کار، گرایش‌ها، دروس و چارت درسی این رشته، میزان درآمد و حقوق فارغ التحصیلان این رشته و ادامه تحصیل در این رشته پرداخته‌ شده است. شوند، برای مطالعه بیشتر در این خصوص می‌توانید به صفحه رشته فناوری اطلاعاتمعرفی فناوری اطلاعات (IT) - 7 دلیل برای انتخاب رشته آی تی در دانشگاهمعرفی فناوری اطلاعات (IT) - 7 دلیل برای انتخاب رشته آی تی در دانشگاهآی تی چیست و چگونه پس از ظهور توانست در مدت فقط 20 سال تمام دنیا را فرا بگیرد و اکثر پول دنیا را ببلعد و پرطرفدارترین و پر درآمدترین مشاغل دنیا را در بر گیرد، با بررسی کامل آی تی با ما همراه باشید. مراجعه کنید.

دانش‌آموزان باید توجه داشته باشند که اگر می‌خواهند وارد رشته مهندسی کامپیوتر در دانشگاه‌های دولتی خوب شوند فقط از طریق شرکت در کنکور سراسری ریاضی می‌توانند این کار را انجام دهند

بنابراین دانش آموزان از طریق 3 روشی که در زیر می‌گوییم نمی‌توانند وارد رشته مهندسی کامپیوتر در دانشگاه‌‌های خوب دولتی نظیر شریف، تهران، امیرکبیر، بهشتی، علم و صنعت، خواجه نصیر، اصفهان، شیراز، فردوسی، تبریز، یزد و بسیاری از دانشگاه‌های دولتی دیگر ... شوند، این 3 روش عبارتند از:

  1. ورود با سوابق تحصیلی به لیسانس مهندسی کامپیوتر
  2. از طریق کنکور کاردانی
  3. ورود از مقطع کاردانی به کارشناسی

به همین علت و البته دلایل دیگر توصیه نمی‌کنیم دانش آموزان در سال 10ام وارد هنرستان (فنی حرفه‌ای+کاردانش) بشوند و مسیر کاردانی و سپس کاردانی به کارشناسی را طی کنند، برای مطالعه بیشتر در این خصوص می‌توانید به مقاله رشته کامپیوتر در هنرستانمعرفی و بررسی رشته کامپیوتر فنی حرفه ایمعرفی و بررسی رشته کامپیوتر فنی حرفه ایدر این مقاله سعی می‌کنیم به تمامی سوالات پرتکرار دانش آموزان شامل : معرفی و بررسی دروس رشته کامپیوتر فنی و حرفه‌ ای، شغل های رشته کامپیوتر فنی و حرفه ای، شرایط ورود به رشته کامپیوتر فنی حرفه ای و آیا رشته کامپیوتر فنی و حرفه ای خوب است یا خیر بپردازیم مراجعه کنید.

همان طور که متوجه شدید شما می‌توانید از طریق شرط معدل و یا شرکت در کنکور ریاضی در مقطع لیسانس پیوسته یکی از رشته های مهندسی کامپیوتر (Computer Engineering) و یا علوم کامپیوتر (Computer Science) وارد دانشگاه شوید.

در این صفحه به بررسی و معرفی رشته کامپیوتر می‌پردازیم بنابراین در صورتی که می‌خواهید بیشتر با رشته علوم کامپیوتر آشنا شوید به صفحه معرفی رشته علوم کامپیوترعلوم کامپیوتر یا کامپیوتر ساینس چیستعلوم کامپیوتر یا کامپیوتر ساینس چیستدر این صفحه به بررسی و موشکافی رشته علوم کامپیوتر اعم از بررسی بازار کار، گرایش‌ها، دروس و چارت درسی این رشته، میزان درآمد و حقوق فارغ التحصیلان این رشته و ادامه تحصیل در این رشته پرداخته‌ شده است. مراجعه کنید.

همچنین اگر می‌خواهید در مورد تفاوت‌ها و شباهت‌های رشته کامپیوتر با علوم کامپیوتر تحقیق کنید به صفحه شباهت ها و تفاوت های دو رشته مهندسی و علوم کامپیوتر مراجعه کنید.

در برنامه درسی که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای رشته مهندسی کامپیوتر چاپ کرده است، در مورد نقش و توانایی فارغ التحصیلان رشته مهندسی کامپیوتر چنین گفته است:

دانش آموختگان رشته مهندسی کامپیوتر، علاوه بر توانایی طراحی و تحلیل سیستم‌های نرم افزاری و سخت افزاری، در ارائه راه حل های جامع مبتنی بر فناوری اطلاعات برای حل مشکلات و ارتقا فعالیت‌های جامعه توان مند هستند. به این منظور لازم است علاوه بر دانش پایه علوم کامپیوتر و مهارت‌های مهندسی، دانش آموختگان از دید اقتصادی مناسب و توان‌مندی‌های ارتباطی موثر برخوردار باشند.

جامع‌ترين فیلم‌های رشته کامپیوتر؛ ویژه دانشجویان لیسانس، کنکور ارشد و دکتری و آزمون‌های استخدامی

Film Haye Dars Konkur Arshad Computer

پکیج ۱۰ مرحله آزمون + ۱۲ درس + ۱۲ نکته‌و‌تست کنکور ارشد مهندسی کامپیوتر

تخفیف سه ماه طلایی تا ۳ آبان

50% 21,980,000 تومان 10,990,000 تومان
اساتید دپارتمان
948 ساعت
Film Haye Dars Konkur Arshad Computer

پکیج ۱۲ درس کنکور ارشد مهندسی کامپیوتر

تخفیف سه ماه طلایی تا ۳ آبان

40% 11,130,000 تومان 6,678,000 تومان
اساتید دپارتمان
594 ساعت
Film Haye Dars Konkur Arshad Computer

پکیج ۱۰ مرحله آزمون + ۱۲ نکته‌و‌تست کنکور ارشد مهندسی کامپیوتر

تخفیف سه ماه طلایی تا ۳ آبان

40% 10,850,000 تومان 6,510,000 تومان
اساتید دپارتمان
390 ساعت
Ramin Razavi 1

مشاوره خصوصی 15 دقیقه‌ای به صورت تلفنی

250,000 تومان 130,000 تومان
رامین رضوی
15 دقیقه
Ramin Razavi 1

مشاوره هفتگی کنکور ارشد کامپیوتر و IT تا کنکور 1404

14,000,000 تومان 12,500,000 تومان
رامین رضوی
هفته‌ای ۱۵ دقیقه
Ramin Razavi 1

مشاوره دو هفته یکبار تا کنکور ارشد کامپیوتر و IT (به صورت خصوصی تا کنکور 1404)

تخفیف ثبت‌نام غیراقساط

8,500,000 تومان 8,000,000 تومان
رامین رضوی
۱۵ دقیقه
Ramin Razavi 1

پکیج ویدیوی ۶ درس ساختمان داده، طراحی الگوریتم، معماری، مدار منطقی، الکترونیک دیجیتال و گسسته

تخفیف سه ماه طلایی تا ۳ آبان

35% 5,140,000 تومان 3,340,000 تومان
رامین رضوی
329 ساعت
Ramin Razavi 1

پکیج ویدیو ۶ نکته‌وتست ساختمان داده، طراحی الگوریتم، معماری، مدار منطقی، الکترونیک دیجیتال و گسسته

تخفیف سه ماه طلایی تا ۳ آبان

35% 3,700,000 تومان 2,400,000 تومان
رامین رضوی
204 ساعت
Ramin Razavi 1

پکیج ویدیوی ۶ درس شبکه، نظریه زبان، پایگاه داده، هوش مصنوعی، سیستم عامل و سیگنال

تخفیف سه ماه طلایی تا ۳ آبان

35% 5,990,000 تومان 3,890,000 تومان
رامین رضوی
370 ساعت
Ramin Razavi 1

پکیج ویدیو ۶ نکته‌وتست شبکه، نظریه زبان، پایگاه داده، هوش مصنوعی، سیستم عامل و سیگنال

تخفیف سه ماه طلایی تا ۳ آبان

35% 4,750,000 تومان 3,080,000 تومان
رامین رضوی
176 ساعت
Film Haye Dars Konkur Arshad Computer

پکیج ویدیوی ۷ درس از دروس کنکور ارشد مهندسی فناوری اطلاعات (IT)

تخفیف سه ماه طلایی تا ۳ آبان

35% 6,380,000 تومان 4,150,000 تومان
 
۳۶۲ ساعت
Film Haye Dars Konkur Arshad Computer

پکیج ویدیوی ۷ نکته‌و‌تست از دروس تخصصی کنکور ارشد مهندسی فناوری اطلاعات

تخفیف سه ماه طلایی تا ۳ آبان

35% 4,700,000 تومان 3,060,000 تومان
 
۲۲۳ ساعت
Ramin Razavi 1

ویدیو درس ساختمان داده

تخفیف سه ماه طلایی تا ۳ آبان

30% 990,000 تومان 695,000 تومان
رامین رضوی
۶۴ ساعت
Ramin Razavi 1

ویدیو درس طراحی الگوریتم

تخفیف سه ماه طلایی تا ۳ آبان

30% 650,000 تومان 455,000 تومان
رامین رضوی
۴۰ ساعت
Ramin Razavi 1

ویدیو نکته و تست ساختمان داده و طراحی الگوریتم

تخفیف سه ماه طلایی تا ۳ آبان

30% 900,000 تومان 630,000 تومان
رامین رضوی
۶۶ ساعت
Ramin Razavi 1

فیلم درس هوش مصنوعی

تخفیف سه ماه طلایی تا ۳ آبان

30% 950,000 تومان 665,000 تومان
رامین رضوی
60 ساعت
Ramin Razavi 1

فیلم نکته و تست هوش مصنوعی

تخفیف سه ماه طلایی تا ۳ آبان

30% 800,000 تومان 560,000 تومان
رامین رضوی
۳۰ ساعت
Ramin Razavi 1

ویدیو درس ریاضیات گسسته

تخفیف سه ماه طلایی تا ۳ آبان

30% 900,000 تومان 630,000 تومان
رامین رضوی
64 ساعت
Ramin Razavi 1

ویدیو نکته و تست ریاضیات گسسته

تخفیف سه ماه طلایی تا ۳ آبان

29% 650,000 تومان 460,000 تومان
رامین رضوی
۳۷ ساعت
Ramin Razavi 1

ویدیو درس مدار منطقی

تخفیف سه ماه طلایی تا ۳ آبان

30% 750,000 تومان 525,000 تومان
رامین رضوی
۴۵ ساعت
Ramin Razavi 1

ویدیو نکته و تست مدار منطقی

تخفیف سه ماه طلایی تا ۳ آبان

30% 600,000 تومان 420,000 تومان
رامین رضوی
۳۷ ساعت
Ramin Razavi 1

ویدیو درس معماری کامپیوتر

تخفیف سه ماه طلایی تا ۳ آبان

30% 900,000 تومان 630,000 تومان
رامین رضوی
60 ساعت
Ramin Razavi 1

ویدیو نکته و تست معماری کامپیوتر

تخفیف سه ماه طلایی تا ۳ آبان

30% 750,000 تومان 525,000 تومان
رامین رضوی
۴۷ ساعت
Ramin Razavi 1

ویدیو درس شبکه‌ های کامپیوتری

تخفیف سه ماه طلایی تا ۳ آبان

30% 990,000 تومان 695,000 تومان
رامین رضوی
۶۰ ساعت
Ramin Razavi 1

ویدیو نکته و تست شبکه های کامپیوتری

تخفیف سه ماه طلایی تا ۳ آبان

30% 750,000 تومان 525,000 تومان
رامین رضوی
۳۶ ساعت
Ramin Razavi 1

فیلم درس سیستم عامل

تخفیف سه ماه طلایی تا ۳ آبان

30% 950,000 تومان 665,000 تومان
رامین رضوی
۶۰ ساعت
Ramin Razavi 1

فیلم نکته و تست سیستم عامل

تخفیف سه ماه طلایی تا ۳ آبان

30% 800,000 تومان 560,000 تومان
رامین رضوی
30 ساعت
Hadi Khani

فیلم درس پایگاه داده‌ها

تخفیف سه ماه طلایی تا ۳ آبان

30% 950,000 تومان 665,000 تومان
هادی خانی
60 ساعت
Hadi Khani

فیلم نکته و تست پایگاه داده

تخفیف سه ماه طلایی تا ۳ آبان

30% 800,000 تومان 560,000 تومان
هادی خانی
۳۰ ساعت
Ramin Razavi 1

فیلم درس الکترونیک دیجیتال

تخفیف سه ماه طلایی تا ۳ آبان

30% 950,000 تومان 665,000 تومان
رامین رضوی
40 ساعت
Ramin Razavi 1

فیلم نکته و تست الکترونیک دیجیتال

تخفیف سه ماه طلایی تا ۳ آبان

30% 800,000 تومان 560,000 تومان
رامین رضوی
25 ساعت
Amir Hossein Kashefi

ویدیو نکته و تست نظریه زبان‌

تخفیف سه ماه طلایی تا ۳ آبان

30% 800,000 تومان 560,000 تومان
امیرحسین کاشفی
45 ساعت
Amir Hossein Kashefi

ویدیو درس نظریه

تخفیف سه ماه طلایی تا ۳ آبان

30% 950,000 تومان 665,000 تومان
امیرحسین کاشفی
50 ساعت
Hadi Khani

کلاس آنلاین درس سیگنال و سیستم

تخفیف سه ماه طلایی تا ۳ آبان

30% 1,200,000 تومان 840,000 تومان
هادی خانی
80 ساعت
Hadi Khani

کلاس آنلاین نکته و تست سیگنال و سیستم ویژه ارشد کامپیوتر

تخفیف سه ماه طلایی تا ۳ آبان

35% 800,000 تومان 560,000 تومان
هادی خانی
20 ساعت
Cafetadris Logo

آزمون آزمایشی کافه تدریس

۵۰٪ تخفیف تا ۱۹ آبان

2,400,000 تومان 1,200,000 تومان
کافه تدریس
Azmoon

پلتفرم آزمون و بانک تست

دروس مهندسی کامپیوتر با 80% تخفیف: 1,863,000 تومان
دروس مهندسی فناوری اطلاعات با 80% تخفیف: 2,408,000 تومان
2

پلتفرم برنامه ریزی

1 ماهه : 100,000 تومان
3 ماهه : 270,000 تومان
6 ماهه : 480,000 تومان
12 ماهه : 840,000 تومان
8

تخمین رتبه

95,000 تومان
9

پلتفرم انتخاب رشته

رایگان

قبل از آنکه به معرفی دقیق مهندسی کامپیوتر بپردازیم می‌خواهیم به دو سوال پر تکرار دانش آموزان پاسخ دهیم:

تفاوت رشته مهندسی کامپیوتر و علوم کامپیوتر

مهندسی کامپیوتر به طراحی و توسعه سخت‌افزار و نرم‌افزار سیستم‌های کامپیوتری می‌پردازد و شامل موضوعاتی مانند معماری کامپیوتر، مدارهای دیجیتال و سیستم‌های نرم‌افزاری و توسعه نرم‌افزار است. این رشته بیشتر بر جنبه‌های فنی و عملیاتی سیستم‌ها تمرکز دارد. در مقابل، علوم کامپیوتر بیشتر به مبانی نظری و الگوریتمی پردازش اطلاعات می‌پردازد و شامل موضوعاتی مانند نظریه زبان‌ها و محاسبات، طراحی زبان‌های برنامه‌نویسی و الگوریتم‌ها است. علوم کامپیوتر به درک اصول و تئوری‌های پشت فناوری‌های کامپیوتری می‌پردازد و بیشتر بر توسعه نرم‌افزار و حل مسائل محاسباتی تمرکز دارد. به طور خلاصه، مهندسی کامپیوتر به ساخت و پیاده‌سازی سیستم‌ها می‌پردازد، در حالی که علوم کامپیوتر به مطالعه و توسعه الگوریتم‌ها و نرم‌افزارها توجه دارد. اگر می‌خواهید اطلاعات جامع‌تری درباره تفاوت رشته مهندسی کامپیوتر و علوم کامپیوتر کسب کنید به صفحه تفاوت علوم کامپیوتر و مهندسی کامپیوتر مراجعه کنید، حتما سعی کنید برای بررسی دقیق تر رشته علوم کامپیوتر به صفحه معرفی رشته علوم کامپیوتر که لینک شده است مراجعه کنید.

تفاوت رشته مهندسی کامپیوتر و مهندسی فناوری اطلاعات

با اینکه بسیاری از افراد رشته مهندسی کامپیوتر و مهندسی فناوری اطلاعات را یکسان می‌دانند، اما این دو رشته تفاوتی با یکدیگر دارد. مهندسی کامپیوتر بیشتر بر روی طراحی و توسعه سخت‌افزار و نرم‌افزارهای سیستم‌های کامپیوتری تمرکز دارد و شامل مباحثی مانند معماری کامپیوتر، مدارهای دیجیتال و سیستم‌های تعبیه‌شده می‌شود. از سوی دیگر، مهندسی فناوری اطلاعات بیشتر به مدیریت و استفاده از فناوری اطلاعات در سازمان‌ها می‌پردازد و شامل مباحثی مانند شبکه‌های کامپیوتری، امنیت اطلاعات و سیستم‌های اطلاعاتی می‌شود. به طور کلی، مهندسی کامپیوتر به جنبه‌های فنی و ساختاری سیستم‌ها می‌پردازد، در حالی که مهندسی فناوری اطلاعات به کاربرد و مدیریت فناوری در محیط‌های کاری توجه دارد. در صفحه مهندسی فناوری اطلاعات (آیتی) می‌توانید اطلاعات کامل‌تری درباره رشته مهندسی فناوری اطلاعات کسب کنید.

مهندسی کامپیوتر چیست؟

هدف دوره کارشناسی مهندسی کامپیوتر تربیت دانشجویانی است که توانایی حل مسائل مهندسی کامپیوتر شامل تحلیل، طراحی و ساخت سامانه های کامپیوتری است، همچنین دانش آموختگان رشته مهندسی کامپیوتر، علاوه بر توانایی طراحی و تحلیل سیستم های نرم افزاری و سخت افزاری، در ارائه راه حل‌های جامع مبتنی فناوری اطلاعات برای حل مشکلات و ارتقا فعالیت‌های جامعه توانمند هستند. یکی از اهداف دیگر رشته کامپیوتر این است که دانشجویان را برای کارآفرینی، کار در صنعت و تحصیلات تکمیلی آماده می‌کند.

فیلم معرفی رشته مهندسی کامپیوتر

در این فیلم موارد لیست شده در زیر مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

  1. بررسی حقوق و درآمد در رشته مهندسی کامپیوتر.
  2. بررسی میزان درآمدی که یک مهندس کامپیوتر در کل زندگی‌اش می‌تواند کسب کند و مقایسه آن با برخی رشته‌های دیگر.
  3. بررسی میزان رضایت شغلی در رشته مهندسی کامپیوتر.
  4. میزان رشد مشاغل رشته مهندسی کامپیوتر در 10 سال آینده.
  5. میزان تقاضا و تعداد شغل‌هایی که برای مهندیس کامپیوتر وجود دارد.
  6. بررسی میزان انعطاف پذیری رشته مهندسی کامپیوتر.

همچنین برای بررسی بیشتر در خصوص موارد بالا می‌توانید به صفحات زیر مراجعه کنید:

  1. بررسی بازار کار رشته کامپیوتر در ایران و خارج از کشور بصورت 0 تا 100.
  2. بررسی انواع شغل های رشته کامپیوتر در ایران و خارج از کشور.
  3. بررسی درآمد رشته کامپیوتر در حوزه های مختلف در ایران و خارج از کشور.
  4. بررسی نحوه مهاجرت و بورسیه در رشته کامپیوتر.

معرفی رشته مهندسی کامپیوتر از زبان استاد دانشگاه صنعتی شریف

در فیلم زیر دکتر جهانگیر عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف به معرفی رشته مهندسی کامپیوتر پرداخته اند، دکتر امیرحسین جهانگیر در تهران به دنیا آمد و پس از گذراندن دوران متوسطه جهت ادامه تحصیل عازم فرانسه شد. ابتدا دوره کارشناسی ارشد پیوسته برق را تا سال 1984 در مؤسسه ملی علوم کاربردی لیون فرانسه گذراند و پس از آن در دوره کارشناسی ارشد انفورماتیک و اتوماسیون دانشگاه کلود برنارد لیون فرانسه شرکت کرد. ایشان مدرک دکتری خود را نیز در زمینه انفورماتیک صنعتی در سال 1989 از مؤسسه ملی علوم کاربردی دانشکده برق تولوز فرانسه دریافت کرد. دکتر جهانگیر پس از اخذ مدرک خود در شهریور سال 1368 به کشور بازگشت و در دانشکده کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف مشغول به کار شد ریاست دانشکده کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف و ریاست مرکز محاسبات دانشگاه صنعتی شریف را بر عهده داشتند.

معرفی رشته مهندسی کامپیوتر

آینده رشته کامپیوتر

رشته کامپیوتر در دنیای امروز، یعنی عصر اطلاعات و ارتباطات، از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. وابستگی سیستم‌های مختلف در جوامع امروزی به کامپیوترها و قدرت پردازش آنها، به‌طور روزافزون بیشتر می‌شود و بنابراین می‌توان آینده رشته کامپیوتر را درخشان پیش‌بینی کرد. البته آینده کامپیوترها را به لحاظ تغییرات نرم افزاری، سخت افزاری، بازار کار، نرخ بیکاری، درآمد و... در مقاله آینده رشته کامپیوتربررسی آینده رشته کامپیوتر - آینده شغلی رشته کامپیوتر چیستبررسی آینده رشته کامپیوتر - آینده شغلی رشته کامپیوتر چیستاین مقاله به بررسی آینده رشته کامپیوتر و اینکه آینده شغلی رشته کامپیوتر چیست پرداخته است. هر آنچه در مورد آینده رشته کامپیوتر بخواهید در این صفحه آورده شده به‌طور کامل بررسی کرده‌ایم.

رشته مهندسی حرفه‌ای کامپیوتر چیست؟

مهندسی حرفه‌ای کامپیوتر در واقع برای دانش‌آموزان هنرستان‌های فنی‌وحرفه‌ای در نظر گرفته‌ شده است تا با شرکت در کنکور بتوانند به صورت پیوسته مدرک کارشناسی‌شان را اخذ کنند. سابقاً دانش‌آموزان هنرستان باید به مدت دو الی سه سال در مقطع کاردانی تحصیل می‌کردند تا مدرک فوق‌دیپلم بگیرند. پس از آن می‌توانستند با شرکت در کنکور کاردانی به کارشناسی و گذراندن دوره‌ی دو ساله کارشناسی ناپیوسته، مدرک لیسانس بگیرند. در این روش دانشجو به صورت ناپیوسته مدرک لیسانس می‌گیرد. اما رشته مهندسی حرفه‌ای کامپیوتر دانشجویان را قادر می‌سازد به صورت پیوسته، در یک دوره ۴ ساله مدرک کارشناسی پیوسته اخذ کنند. برای آشنایی بیشتر با این رشته مهندسی حرفه‌ای کامپیوتر (کارشناسی پیوسته) به صفحه مهندسی حرفه‌ای کامپیوتر چیست مراجعه کنید. همچنین رشته دیگری در مقطع کاردانی به نام مهندسی حرفه‌ای کامپیوتر نرم‌افزار وجود دارد که در صفحه مهندسی حرفه‌ای کامپیوتر نرم‌افزار به آن پرداخته شده است.

تفاوت رشته مهندسی کامپیوتر و رشته مهندسی حرفه‌ای کامپیوتر؟

علی‌رغم اینکه محتوای درسی رشته مهندسی کامپیوتر و مهندسی حرفه‌ای کامپیوتر اشتراک زیادی دارند، مهندسی حرفه‌ای کامپیوتر دیدگاه فنی‌تر و کاربردی‌تری نسبت به درس‌ها دارد، در حالی که در مهندسی کامپیوتر دیدگاه تئوری غالب است. این به این معنی نیست که مهندسی کامپیوتر به مباحث فنی و کاربردی نمی‌پردازد، بلکه به نسبت مهندسی حرفه‌ای کامپیوتر، رویکرد تئوری پررنگ‌تر است. به طور خلاصه، دانشجویان مهندسی کامپیوتر به سوال «چگونه ساخته‌شده است؟» پاسخ می‌‌دهند، در حالی که دانشجویان مهندسی حرفه‌ای کامپیوتر به سوال «چگونه استفاده کنیم؟» پاسخ می‌دهند. اگر دانشجویی قصد دارد در دانشگاه فعالیت کند، مشغول پژوهش شود و… باید رشته مهندسی کامپیوتر بخواند. از جهت دیگر، تعداد واحد‌های عملی دانشجویان مهندسی حرفه‌ای کامپیوتر بیشتر از مهندسی کامپیوتر می‌باشد و این نشان از جنبه عملی این رشته تحصیلی دارد. مهندسی کامپیوتر خواهان و تقاضای بسیار بیشتری نسبت به مهندسی حرفه‌ای کامپیوتر دارد. از طرفی دانشگاه‌های تاپ مانند شریف و تهران و امیرکبیر فقط رشته مهندسی کامپیوتر دارند و مهندسی حرفه‌ای کامپیوتر در دانشگا‌ه‌ها و موسسات فنی‌وحرفه‌ای ارائه می‌شود، که از نظر علمی سطح پایین‌تری دارند. برای آگاهی بیشتر درباره تفاوت این دو رشته به صفحه تفاوت رشته مهندسی حرفه‌ای کامپیوتر و مهندسی کامپیوتر مراجعه کنید.

شما برای ورود به رشته مهندسی کامپیوتر باید کنکور سراسری ریاضی بدهید، البته با شرط معدل نیز می‌توان وارد رشته مهندسی کامپیوتر در برخی از دانشگاه شد، در حالی رشته مهندسی حرفه ای کامپیوتر برای دانشگاه های فنی است و معمولا دانشجویانی به این دانشگاه‎ها می‌روند که در هنرستان های فنی درس خوانده‌اند.

مهندسی کامپیوتر یا مهندسی حرفه ای کامپیوتر؟

انتخاب بین مهندسی کامپیوتر و مهندسی حرفه‌ای کامپیوتر بستگی به خودتان دارد. اگر به دنبال کار کردن در حوزه آکادمیک هستید، به آموزش و پژوهش در دانشگاه علاقه دارید، مطمئناً باید مهندسی کامپیوتر را پیگیری کنید. اما اگر نمی‌خواهید درگیر درس‌های تئوری دانشگاه شوید و صرفا می‌خواهید در سطح فنی و کاربردی باشید، مهندسی حرفه‌ای کامپیوتر می‌تواند گزینه خوبی باشد. اما باید توجه کنید که اگر می‌خواهید کنکور ارشد کامپیوتر بدهید و ارشد مهندسی کامپیوتر بخوانید، اکیداً توصیه می‌کنیم در رشته مهندسی کامپیوتر تحصیل کنید، زیرا در مقطع ارشد وارد دنیای آکادمی می‌شوید و نیازمند درک عمیق و کامل از درس‌های دوره کارشناسی دارید و دانش سطحی کفایت نمی‌کند. به طور کلی پیشنهاد می‌کنیم اگر به دنبال یادگیری علم کامپیوتر هستید و در این زمینه مشتاق هستید، مسیر مهندسی کامپیوتر را دنبال کنید.

توجه کنید که توصیه کلی ما چه بخواهید وارد بازار کار شوید، چه بخواهید در کارهای عملی قوی‌تر شوید و چه بخواهید در مقاطع بالاتر ادامه تحصیل دهید رشته مهندسی کامپیوتر است و بطورکلی مهندسی کامپیوتر بهتر از مهندسی حرفه ای کامپیوتر است.

رتبه قبولی مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی

اگر دانش‌آموز کنکوری هستید و می‌خواهید در رشته مهندسی کامپیوتر در دانشگاه خاصی پذیرفته‌ شوید یا به طور کلی می‌خواهید بدانید برای قبولی در رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه‌های متفاوت چه رتبه‌ای نیاز هست، می‌توانید از صفحه رتبه قبولی مهندسی کامپیوتر استفاده کنید. در این صفحه، رتبه مورد نیاز در سهمیه و کشوری برای قبولی در هر دانشگاه در رشته مهندسی کامپیوتر بیان شده است و می‌تواند راهنمای مناسبی برای دانش‌‌آموزان کنکوری باشد. همچنین این رتبه‌‌ها برای هر سه سهمیه مناطق تفکیک شده است.

رشته مهندسی کامپیوتر چند سال است؟ چند ترم است و چند واحد است؟

رشته مهندسی کامپیوتر چند سال طول می‌ کشد و چند ترم است

طبق برنامه درسی که وزارت علوم برای رشته مهندسی کامپیوتر پیشنهاد داده است طول دوره کارشناسی مهندسی کامپیوتر بصورت استاندارد 4 سال است. البته حداكثر مدت مجاز تحصيل در دوره های كارشناسی پيوسته کامپیوتر 6 سال است. درصورتي كه دانشجو نتواند واحدهاي دوره را در حداكثر مدت مجاز تحصيل با موفقيت بگذراند از دانشگاه مربوطه اخراج مي شود.

رشته مهندسی کامپیوتر چند واحد است و چند واحد در هر ترم می‌توان برداشت

در طی دوره لیسانس دانشجویان باید 22 واحد درس عمومی، 19 واحد دروس پایه، 67 واحد دروس تخصصی، 29 واحد دورس اختیاری و 3 واحد پروژه و 3 واحد کارآموزی که در مجموع 140 واحد می‌شود را اخد کنند. البته اینکه دانشجویان رشته مهندسی کامپیوتر چند واحد از دروس عمومی، پایه، تخصصی یا اختیاری بردارند ممکن است از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر متفاوت باشد.

هر دانشجو می تواند در هر نیمسال تحصيلی حداقل 12 و حداكثر 20 واحد درسی را انتخاب كند.

در آخرين نيمسال تحصيلی، دانشجو از رعايت شرط انتخاب حداقل 12 واحد معاف است.

اگر دانشجويی در يك نیمسال ميانگين كل نمراتش حداقل 17 باشد می‌تواند با نظر دانشگاه در نیمسال بعد حداكثر تا 24 واحد درسی را انتخاب نمايد.

در مواردی كه دانشجو برای فراغت از تحصيل حداكثر 24 واحد باقی داشته باشد، حتی اگر مشروط باشد، با نظر دانشگاه، می‌تواند تمامی واحدهای باقیمانده را در یك نیمسال انتخاب كند.

چارت درسی مهندسی کامپیوتر

در زیر بعنوان مثال چارت درسی رشته کامپیوتر چارت درسی مهندسی کامپیوترچارت درسی مهندسی کامپیوتراین صفحه عالی چارت مهندسی کامپیوتر را در همه مقاطع و همه گرایش ها معرفی و بررسی کرده است و گرایش ها و دروس مهندسی کامپیوتر در مقطع لیسانس و ارشد را معرفی کرده در دانشگاه صنعتی شریف را برای شما آورده ایم، چارت درسی سایر دانشگاه‌ها نیز شبیه به چارت زیر است، برای مطالعه بیشتر در خصوص چارت درسی مهندسی کامپیوتر به صفحه لینک شده مراجعه کنید، در صفحه چارت درسی مهندسی کامپیوتر می‌توانید چارت درسی گرایش های سخت افزار، نرم افزار و فناوری اطلاعات دانشگاه آزاد را نیز مشاهده کنید.

چارت درسی رشته کامپیوتر در مقطع لیسانس

تمرکزهای رشته مهندسی کامپیوتر یا همان خوشه های دانشی

به منظور هدایت دانشجویان در اخذ هدفمند دروس تخصصی و اختیاری دوره کارشناسی مهندسی کامپیوتر، مجموعه‌ای از خوشه‌های دانشی به شکل زیر در این رشته معرفی شده‌اند. البته در همه دانشگاه‌ها به این صورت نیست و ممکن است در هر دانشگاه تمرکزهای مختلفی وجود داشته باشد.

توصیه می‌شود دانشجویان بین یک تا سه خوشه دانشی از مجموعه زیر انتخاب کرده و دروس تخصصی و اختیاری خود را بر اساس آنها اخذ نمایند. عناوین این خوشه‌های دانشی به ترتیب حروف الفبا مرتب شده‌اند و اولویتی بین آنها نیست. ضمنا این خوشه‌ها در هر دانشگاه به منظور راهنمایی دانشجویان ارائه شده و اجباری در اخد دروس بر اساس آنها وجود ندارد.

در این عکس تمرکزهای رشته مهندسی کامپیوتر آورده شده است

زیرشاخه های رشته کامپیوتر

دانش آموزان اگر بخواهند وارد هر یک از گرایش های مهندسی کامپیوتر شوند باید کنکور سراسری علوم ریاضی و فنی شرکت کنند، با شرکت در این کنکور و کسب رتبه مناسب می‌توانید در یکی از رشته های مهندسی کامپیوتر و یا علوم کامپیوتر وارد دانشگاه شوید.

در حال حاضر و با توجه به بخش نامه‌های جدید وزارت علوم، مقطع لیسانس مهندسی کامپیوتر هیچ گرایشی ندارد و همه دانشجویانی که در رشته مهندسی کامپیوتر قبول می‌شوند دروس مشترکی را پاس می‌کنند و پس از اتمام دوره لیسانس نیز در مدرک آنها فقط "مهندسی کامپیوتر" بدون ذکر گرایش ثبت می‌شود.

در گذشته به این صورت بود که دانشجویان رشته کامپیوتر پس از حدود 4 ترم می‌توانستند از بین گرایش های نرم افزار یا سخت افزار یا آی تی گرایش خود را انتخاب کنند و تصمیم بگیرید که می‌خواهند در کدام یک از این گرایش‌ها لیسانس خود را ادامه دهند (توجه کنید که در برخی از دانشگاه‌ها گرایش‌های دیگری نظیر هوش مصنوعی و شبکه‌های کامپیوتری و ... هم وجود داشت)، البته در مدرک این دانشجویان نیز فقط "مهندسی کامپیوتر" بدون ذکر گرایش ثبت می‌شد. همچنین لازم به ذکر است که واحدهای درسی گرايش­ نرم افزار و سخت افزار در دوره كارشناسی بسيار مانند هم هستند و اختلاف اين دو گرایش تنها در حدود 20 واحد درسی است، اما گرایش آی تی در حدود 60 الی 70 واحد درسی مشترك با نرم افزار دارد.

توجه: هنوز در برخی از دانشگاه‌های آزاد دانشجویان پس از حدود 4 ترم برای خود گرایش انتخاب می‌کنند، ولی در مدرک لیسانس نامی از گرایش برده نمی‌شود و فقط مهندسی کامپیوتر قید می‌شود. بطور مثال در زیر چارت درسی دانشگاه آزاد تهران غرب و همین طور تهران مرکز را برای شما قرار داده‌ایم.

گرایش های رشته کامپیوتر در دانشگاه آزاد تهران جنوب

بسته تخصصی نرم‌افزار

گرایش های رشته کامپیوتر در دانشگاه آزاد تهران جنوب

معماری کامپیوتر

گرایش های رشته کامپیوتر در دانشگاه آزاد تهران جنوب

فناوری اطلاعات

گرایش های رشته کامپیوتر در دانشگاه آزاد تهران جنوب

گرایش های رشته کامپیوتر در دانشگاه آزاد تهران غرب

گرایش نرم‌فزار

گرایش های رشته کامپیوتر در دانشگاه آزاد تهران غرب

گرایش‌های نرم‌افزار و معماری کامپیوتر

گرایش های رشته کامپیوتر در دانشگاه آزاد تهران غرب

1) گرایش نرم افزار

در فیلم زیر گرایش نرم افزار توسط دکتر محمد قدسی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف معرفی شده است، محمد قدسی استاد دانشکده کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف، سرپرست مسابقه بین‌المللی برنامه‌نویسی دانش‌جویی و یکی از بنیان‌گذاران انجمن کامپیوتر ایران است. ایشان حدود دو دهه سرپرست کمیته ملی المپیاد کامپیوتر ایران و سرپرست تیم اعزامی ایران به المپیاد بین‌المللی کامپیوتر بوده است. ایشان کارشناسی خود را در سال ۱۳۵۴ از دانشکدهٔ مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف و کارشناسی ارشد خود را در سال ۱۳۵۶ از دانشکدهٔ برق و علوم کامپیوتر دانشگاه برکلی در کالیفرنیا اخذ کرد. در سال ۱۳۵۸ به عنوان مربی در دانشکدهٔ ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف استخدام شد. در سال ۱۳۶۳ جهت ادامهٔ تحصیل به آمریکا رفت و در سال ۱۳۶۸ دکتری خود را از دانشکدهٔ علوم کامپیوتر دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا گرفت. همان سال به ایران برگشت و به عنوان استادیار دانشکدهٔ تازه تأسیس مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف کار خود را دنبال کرد و سمت‌هایی چون ریاست دانشکده، معاونت تحصیلات تکمیلی و مدیر گروه نرم‌افزار دانشکده را عهده‌دار بود. او در سال ۱۳۷۹ به سمت دانشیاری و در سال ۱۳۸۴ به مرتبه استادی در این دانشکده ارتقاء یافت و اکنون نیز در این دانشکده تدریس می‌کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دکتر محمد قدسی به این لینک از ویکی پدیا مراجعه کنید.

معرفی گرایش نرم افزار

2) گرایش سخت افزار

در فیلم زیر گرایش سخت افزار (معماری کامپیوتر) توسط زنده یاد دکتر سید مهدی فخرایی مدیر سابق گروه سخت افزار دانشگاه تهران معرفی شده است، دکتر سید مهدی فخرایی در سال 1339 در دزفول متولد شد و تحصیلات دوره دبیرستان را در مدرسه وابسته به دانشگاه شیراز پس از انتخاب به عنوان دانش‌آموز نخبه برگزیده گذراند، وی سپس در رشته مهندسی برق و الکترونیک موفق به اخذ مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد از دانشگاه تهران شد و دوره دکتری خود را در همین رشته در دانشگاهی در کانادا ادامه داد. استاد فخرایی دارای 220 مقاله علمی ملی و بین‌المللی در رشته تخصصی خود بود. وی دبیری 12 همایش علمی در کشور را در کارنامه کاری خود داشت. دکتر فخرایی عزیز استاد تمام دانشگاه تهران، دبیر سابق این مرکز و معاون پژوهشی اسبق بنیاد ملی نخبگان بود، وی را از چهره‌های نخبه و ارزنده کشور بود

معرفی گرایش سخت افزار

3) گرایش فناوری اطلاعات

در فیلم زیر نیز دکتر تقی یاره عضو هیات علمی دانشگاه تهران به معرفی رشته آی تی پرداخته اند، دکتر تقی یاره دانش‌آموخته کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر از دانشگاه صنعتی شریف، ایشان لیسانس خود را در سال های 1363 تا 1368 در گرایش نرم افزار دانشگاه صنعتی شریف و ارشد خود را در سال های 1369 تا 1372 در گرایش نرم افزار در دانشگاه صنعتی شریف اخد کرده اند و دکتری مهندسی کامپیوتر در گرایش الگوریتم و محاسبات از دانشگاه توکیو در سال های 1375 تا 1379 است. از سمت های ایشان می‌توان به عضو هیات علمی تحریریه نشریه بین المللی تحقیقات ارتباطات و فناوری اطلاعات و مدیر گروه پژوهشی فناوری اطلاعات پژوهشکده فناوریهای همگرا اشاره کرد.

فیلم معرفی رشته آی تی (IT)

اگر برخی از شما مخاطبین عزیز به دنبال آشنایی با زیر شاخه های فنی حرفه ای و کاردانش هستید، برای رفاه حال شما عزیزان برای این موضوع یک صفحه جداگانه ایجاد شده است که در آن صفحه به معرفی کلیه‌ی زیر شاخه‌های رشته کامپیوتر کاردانش و فنی حرفه‌ای و همچنین کاردانی کامپیوتر، کاردانی به کارشناسی، مهندسی کامپیوتر و ارشد و دکتری کامپیوتر و دیگر موارد مورد نیاز پرداخته شده است، برای مشاهده این صفحه به صفحه زیر شاخه های رشته کامپیوترمعرفی شاخه های رشته کامپیوترمعرفی شاخه های رشته کامپیوتردر این صفحه به معرفی کلیه‌ی زیر شاخه‌های رشته کامپیوتر کاردانش و فنی حرفه‌ای و همچنین کاردانی کامپیوتر، کاردانی به کارشناسی، مهندسی کامپیوتر و ارشد و دکتری کامپیوتر و دیگر موارد مورد نیاز پرداخته شده است. مراجعه فرمائید.

کدام رشته کامپیوتر بهتر است؟

قبل از آنکه به بررسی این موضوع بپردازیم که کدام رشته کامپیوتر بهتر است، لازم است مقدماتی در این خصوص گفته شود.

رشته مهندسی  کامپیوتر بسیار گسترده و بیشترین تعداد فیلدهای پژوهشی و تحقیقاتی در این رشته وجود دارد، این گستردگی به شما این امکان را خواهد داد که متناسب با علایق و توانمندی خود به سمت یکی از فیلدهای پژوهشی موجود در این رشته بروید.

شاید از خود بپرسید فیلد پژوهشی چیست، در رشته کامپیوتر مباحث تحقیقاتی بسیاری وجود دارد که به علت این گستردگی اینها طبقه‌بندی شده‌اند که به هر دسته یک فیلد می‌گویند، در رشته کامپیوتر فیلدهای بسیار زیادی از جمله فیلدهای زیر وجود دارد:
الگورتیم و محاسبات، بینایی ماشین، بیوانفورماتیک، پردازش زبان طبیعی، رایانش امن، روباتیک، سیستم‌های بی‌درنگ و نهفته، شبکه‌های کامپیوتری، فناوری اطلاعات، معماری کامپیوتر، مهندسی نرم افزار، یادگیری ماشین، رایانش ابری، اینترنت اشیا، بیگ دیتا، مالتی مدیا، شبکه‌های میان ارتباطی، پردازش تصویر، پردازش صوت، آزمون پذیری و ...
توجه کنید که فیلد با گرایش متفاوت است، یک گرایش می‌تواند شامل فیلدهای بسیاری باشد، بعنوان مثال گرایش شبکه های کامپیوتری که در مقطع ارشد وجود دارد شامل فیلدهایی همچون رایانش ابری، اینترنت اشیا، شبکه های وایرلس، مالتی مدیا روی شبکه، Edge Computinr و ... است.

همان طور که در قسمت زیر شاخه های رشته کامپیوتر گفته شد، در اکثر دانشگاه‌های کشور در مقطع لیسانس کامپیوتر گرایشی وجود ندارد و در مدرک دانشجویان نیز فقط مهندسی کامپیوتر ذکر می‌شود. حال آنکه رشته کامپیوتر رشته بسیار وسیعی است و در آن فیلدهای پژوهشی و تحقیقاتی بسیاری وجود دارد.

حال دانشجویان مقطع لیسانس برای وارد شدن به هر یک از این فیلدهای پژوهشی دو کار زیر را می‌توانند انجام دهند:

  1. دروس تخصصی و اختیاری خود را در مقطع لیسانس با توجه به اینکه به چه فیلدی علاقه دارید بردارید.
  2. با توجه به اینکه به چه فیلدی علاقه دارید گرایش مناسبی را برای مقطع ارشد کامپیوتر انتخاب کنید.

بررسی بیشتر مورد 1:

بعنوان مثال اگر دانشجویی در مقطع لیسانس به شبکه های کامپیوتری علاقه دارد می‌تواند در مقطع لیسانس دروس اختیاری و تخصصی زیر را بردارد:

یا بعنوان مثالی دیگر اگر دانشجویی در مقطع لیسانس به معماری کامپیوتر علاقه دارد می‌تواند در مقطع لیسانس دروس اختیاری و تخصصی زیر را بردارد:

 بررسی بیشتر مورد 2:

در مقطع کارشناسی ارشد کامپیوتر گرایش‌های زیادی از جمله هوش مصنوعی، نرم افزار، الگوریتم و محاسبات، رایانش امن، بیوانفورماتیک، شبکه‌های کامپیوتری،  معماری کامپیوتر، علوم و فناوری شبکه، علم داده، بازی‌های رایانه‌ای و ... وجود دارد که هر یک از دانشجویان مقطع لیسانس کامپیوتر می‌توانند با توجه به علاقه خود برای مقطع ارشد یکی از این گرایش‌های گفته شده را انتخاب کنند

لازم به ذکر است که حتما نیازی نیست که لیسانس شما کامپیوتر باشد تا بتوانید در کنکور ارشد کامپیوتر شرکت کنید و در یکی از گرایش‌های ارشد کامپیوتر گفته شده قبول شوید، هر لیسانسی داشته باشید می‌توانید در کنکور ارشد کامپیوتر شرکت کنید و وارد مقطع ارشد کامپیوتر شوید.

حال به سوال اصلی برگردیم، کدام رشته مهندسی کامپیوتر بهتر است؟

بطورکلی تمامی گرایش‌های رشته کامپیوتر عالی هستند و اگر شما در یک از آنها خوب باشید بهترین مشاغل و بهترین درآمدها را خواهید داشت، هر کدام از گرایش‌ها، بازار کار مخصوص به خود را دارند و همواره با تعداد قابل توجهی تقاضا برای استخدام نیروی متخصص مواجه‌اند، بنابراین بهتر است به سمت گرایشی بروید که به آن علاقه شدیدی دارید.

اما بطور کلی گرایش‌های هوش مصنوعی و نرم افزار جز گرایش‌های پرطرفدارتر هستند.

در حال حاضر هوش مصنوعی و فناوری‌های مربوط به آن تمام دنیا را فراگرفته و هر روز هم در حال رشد و پیشرفت است. گرایش هوش مصنوعی در دانشگاه‌های خارج از کشور نیز بسیار پرطرفدار بوده و بسیاری از پوزیشن‌های مقطع دکتری رشته مهندسی کامپیوتر نیز متعلق به گرایش هوش مصنوعی است.

مهندسی نرم افزار بعنوان پایه و اساس فناوری کامپیوتر است و حتی در رشته‌هایی مانند معماری کامپیوتر و شبکه‌های کامپیوتری‌ نیز ردپای آن دیده می‌شود.در رشته مهندسی نرم افزار در کنار مباحث تئوری ، آموزش‌های علمی و فنی نیز به دانشجویان تدریس خواهد شد و آنها بعد از اخذ مدرک مهندسی می‌توانند در هر حوزه‌ای از مشاغل مانند توسعه نرم افزار، شبکه‌های کامپیوتری، توسعه و طراحی وب سایت، مدیریت پایگاه‌های داده و غیره مشغول به کار شوند.

تقاضا برای استخدام مهندسین نرم افزار و هوش مصنوعی هم در ایران و هم در خارج از کشور بسیار بالاست و به ظاهر تعداد سازمان‌ها و یا شرکت‌های نوپایی که مهندسان نرم افزار و هوش مصنوعی را استخدام می کنند بی پایان است. علاوه بر این دانشجویان نرم افزار و می‌توانند استارت آپ‌های جدیدی را راه‌اندازی کنند و بعنوان کارآفرین کسب و کار خودشان را داشته باشند.

علاقه به رشته کامپیوتر

احتمالاْ اولین نشانه علاقه به رشته کامپیوتر در بسیاری از دانش‌آموزان زمانی است که یک بازی کامپیوتری‌ آن‌ها را هیجان زده کرده و یا برای انجام تکالیف درسی خود مجبور به استفاده از  یک نرم افزار خاص هستند و در تمام مدت کار با نرم افزار از آن لذت میبرند.

یکی از باورهای اشتباه در میان دانش‌آموزان این است که تصور می‌کنند مهندسین کامپیوتر افرادی نخبه و خاص هستند و رقابت با آن‌ها سخت و ناممکن است. اما باید بدانید شرط لازم برای ورود به رشته کامپیوتر این است که به آن علاقه داشته باشید و همین عشق و علاقه، انگیزه و پشتکارتان را بالا برده و موجب برداشتن گام‌های استوار در مسیر تحصیل و کسب دانش خواهد شد.  

بعد از علاقه به رشته کامیپوتر، مهارت‌های فردی مانند قدرت حل مسائل، تجزیه و تحلیل و خلاقیت و علاقه به ریاضیات از جمله مواردی هستند که در طول دوران تحصیل به کمک‌تان می‌آید. همچنین با توجه به اینکه رشته کامپیوتر به طور مداوم در حال به روز شدن است، لذا علاقه به یادگیری، مطالعه و کار با کامپیوتر نیز جزو دیگر شروط ورود به رشته مهندسی کامپیوتر است.

رشته کامپیوتر برای چه کسانی مناسب است؟

شاید برای شما جالب باشد که بگوییم رشته کامپیوتر برای همه مناسب است. اگر به اطراف خود توجه کنید مشاهده خواهید کرد که دیگر کسب و کاری نیست که با رشته کامپیوتر سر و کار نداشته باشد، رشته کامپیوتر بسیار وسیع و گسترده است و مانند یک اقیانوس می‌ماند و تنوع مشاغل و کارهایی که می‌شود در این رشته انجام داد بسیار بالاست، ممکن نیست فردی به چیزی علاقه داشته باشد و نتواند آن را در رشته کامپیوتر پیدا کند، چه به کارهای عملی علاقه داشته باشید، چه به کارهای تئوری، چه به تحقیقات، چه به بیزینس و استارتاپ و خلق کارهای نو و جدید، همه و همه را می‌توانید در رشته کامپیوتر بیابید.

خوب است که به این نکته توجه داشته باشید که اصلا نیاز نیست پایه ریاضی قوی یا زبان انگلیسی قوی داشته باشید، همین که به رشته کامپیوتر علاقه داشته باشید می‌توانید وارد این شوید و در آن موفق شوید. برخی از دروس رشته کامپیوتر نظیر فیزیک 1 و فیزیک 2 و ریاضی 1 و ریاضی 2 و ... در رشته کامپیوتر وجود دارند که نیاز به پایه ریاضی دارند ولی خوب است بدانید این دروس جز دروس اصلی رشته کامپیوتر محسوب نمی‌شوند و تاثیر چندانی در آینده تحصیلی و شغلی شما ندارند، اگر تیم کنکور کامپیوتر مسئول مشخص کردن واحدهای دوره لیسانس می‌بود قطعا تمامی این دروس را از چارت مهندسی کامپیوتر حذف می‌کرد :).

البته اگر می‌خواهید در رشته کامپیوتر به جایگاه‌های بسیار بالا برسید و مشاغل رده بالا با درآمدهای بسیار بالا داشته باشید باید عزم و اراده‌ قوی و پشتکار بالا داشته باشید، البته این گفته فقط مختص رشته کامپیوتر نیست و بطورکلی در هر چیزی که بخواهید به موفقیت‌های بزرگی برسید بالا تلاش زیادی انجام دهید.

همین طور اگر شما جز کسانی هستید که به تکنولوژی‌های جدید و علم روز علاقه دارید رشته کامپیوتر برای شما عالی است، بدون اغراق می‌توان گفت که دانش کامپیوتر در عصر جدید به صورت لحظه‌ای در حال به روز شدن است و به همین خاطر دانشجویان کامپیوتر باید به طور مداوم و پیوسته درحال یادگیری و آموزش باشند که در اکثر مواقع این یادگیری به صورت خودخوان انجام میگیرد. داشتن روحیه‌ای خستگی ناپذیر و تمرین و ممارست زیاد در مسیر یادگیری از شما یک مهندس کامپیوتر تمام عیار و لول بالا و با درآمد بالا خواهد ساخت.

مهندسی کامپیوتر چه جوریه؟

مهندسی کامپیوتر یک رشته پویا و چند وجهی است که ترکیبی از اصول مهندسی برق و علوم کامپیوتر را در بر می‌گیرد. این رشته به طراحی، پیاده‌سازی و بهینه‌سازی سیستم‌های کامپیوتری و نرم‌افزارها می‌پردازد. مهندسان کامپیوتر با سخت‌افزار و نرم‌افزار سروکار دارند و درک عمیقی از نحوه تعامل این دو با یکدیگر دارند.

به دلیل گستردگی مهندسی کامپیوتر، شخصیت‌های متفاوت می‌توانند در زمینه‌های متفاوت رشته مهندسی کامپیوتر مشغول به کار یا تحصیل شوند. این یک ویژگی منحصر به فرد این رشته تحصیلی می‌باشد که بسیاری از رشته‌ها این ویژگی را ندارند.

در مهندسی کامپیوتر، دانشجویان با موضوعاتی مانند طراحی مدارهای دیجیتال، معماری کامپیوتر، سیستم‌های عامل، شبکه‌های کامپیوتری، و برنامه‌نویسی آشنا می‌شوند. آن‌ها می‌آموزند چگونه سیستم‌های پیچیده را تحلیل و طراحی کنند و به حل مسائل فنی و بهینه‌سازی عملکرد سیستم‌ها بپردازند.

یکی از ویژگی‌های جذاب مهندسی کامپیوتر، تنوع فرصت‌های شغلی آن است. فارغ‌التحصیلان می‌توانند در زمینه‌های مختلفی مانند توسعه نرم‌افزار، طراحی سخت‌افزار، امنیت سایبری، هوش مصنوعی، و اینترنت اشیا فعالیت کنند. این رشته به دلیل پیشرفت سریع فناوری و نیاز به نوآوری‌های مداوم، همواره در حال تحول است و مهندسان کامپیوتر باید با آخرین تکنولوژی‌ها و روندهای صنعت آشنا باشند. به طور کلی، مهندسی کامپیوتر برای کسانی که علاقه‌مند به تکنولوژی و حل مسائل پیچیده هستند، یک انتخاب ایده‌آل است و می‌تواند مسیر شغلی پربار و چالش‌برانگیزی را فراهم کند.

بیکاری در رشته مهندسی کامپیوتر

یکی از فاکتورهای مهم هنگام بررسی رشته‌های تحصیلی، نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان آن رشته و البته علل این موضوع است؛ مقاطع مختلف رشته کامپیوتر در دنیای امروز از محبوب‌ترین‌هاست و از بسیاری می‌شنویم بازار کار داغی دارد و هیچ‌یک از فارغ‌التحصیلانش بیکار نمی‌مانند. اما واقعیت کمی با این عبارات فرق دارد! فاکتور نرخ بیکاری برای متخصصان و فارغ‌التحصیلان رشته کامپیوتر هم وجود دارد و در مقاله بیکاری در رشته مهندسی کامپیوتربررسی بیکاری در رشته مهندسی کامپیوتربررسی بیکاری در رشته مهندسی کامپیوتردر این صفحه به طور کامل به بررسی بیکاری در رشته مهندسی کامپیوتر پرداخته‌ایم و همه زوایای این مسئله را بررسی کرده‌ایم.  این موضوع و علل مختلفش را دقیق‌تر بررسی کرده‌ایم.

بازار کار و موقعیت های شغلی رشته مهندسی کامپیوتر

پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه و ورود به بازار کار تحت عنوان مهندس کامپیوتر، بنا به پیشرفت لحظه ای علوم کامپیوتر، تخصص شما یکی از پرتقاضاترین نیازهای روز خواهد بود. به عنوان بخش بسیار کوچکی از کسب و کارهای نیازمند به حوزه کامپیوتر و فناوری اطلاعات می توان به شرکتهای تولیدکننده نرم افزار، تولیدکنندگان قطعات صنعتی و کامپیوتری، شرکتها، مؤسسات خدماتی و مراکز آموزشی اشاره کرد.

با بررسی لیستی از پول ساز ترین و بزرگترین شرکت های حال حاضر دنیا خواهید دید که بسیاری از این شرکت ها فعال در حوزه کامپیوتر، آی تی و فناوری اطلاعات هستند؛ مواردی نظیر ماکروسافت، اپل، گوگل، آمازون، فیسبوک، اینستاگرام، سامسونگ، اینتل (Intel)، آی بی ام (IBM)، اچ پی، هواوی و ...

با توجه به توضیحاتی که گستردگی بازار کار رشته کامپیوتر را بیان می کند و نیز با توجه به روند رو به رشد استفاده از کامپیوتر در زندگی روزانه، موقعیت های شغلی همواره برای فارغ التحصیلان رشته کامپیوتر فراهم است

تا سال 2022 شانس یافتن یک شغل و استخدام شدن در حوزه های مرتبط با رشته کامپیوتر بین 7 تا 25 درصد و در سایر رشته ها چیزی حدود 11 درصد خواهد بود. با توجه به اهمیت بررسی مشاغل رشته کامپیوتر صفحه‌ای مختص این امر برای شما عزیزان مهیا شده است، بنابراین برای مطالعه بیشتر می‌توانید به صفحه مشاغل رشته کامپیوترمعرفی و بررسی مشاغل رشته کامپیوترمعرفی و بررسی مشاغل رشته کامپیوتردر این صفحه تمامی شغل‌های رشته کامپیوتر در ایران و خارج از کشور، شغل‌های رشته کامپیوتر برای خانم‌ها و شغل‌های پردرآمد رشته کامپیوتر و بهترین مشاغل رشته کامپیوتر در سال 2022 بررسی شده است. مراجعه کنید.

برخی از موقعیت های شغلی مهندس کامپیوتر پس از ورود به بازار کار عبارتند از:

مهندسی کامپیوتر شامل چیست؟

اینکه مهندسی کامپیوتر شامل چیست از چند بعد قابل بررسی است که در زیر به صورت مختصر به آنها اشاره کرده‌ایم:

گرایش‌های رشته مهندسی کامپیوتر

رشته مهندسی کامپیوتر دارای گرایش‌های متنوعی است که هر یک به جنبه‌های خاصی از مهندسی کامپیوتر می‌پردازند. گرایش معماری سیستم‌های کامپیوتری به طراحی و توسعه قطعات فیزیکی کامپیوتر مانند پردازنده‌ها و حافظه‌ها می‌پردازد. گرایش نرم‌افزار بر توسعه و بهینه‌سازی برنامه‌ها و سیستم‌های نرم‌افزاری تمرکز دارد. گرایش شبکه‌های کامپیوتری به ارتباط و انتقال داده‌ها میان سیستم‌ها می‌پردازد. امنیت سایبری به حفاظت از اطلاعات و سیستم‌ها در برابر تهدیدات می‌پردازد. هوش مصنوعی و یادگیری ماشین نیز به توسعه سیستم‌های هوشمند و خودآموز می‌پردازند. برای آشنایی بیشتر با گرایش‌‌های این رشته می‌توانید به صفحه گرایش‌های رشته مهندسی کامپیوتر مراجعه کنید.

مشاغل حوزه مهندسی کامپیوتر

مشاغل حوزه مهندسی کامپیوتر بسیار متنوع و پویا هستند. این مشاغل شامل توسعه‌دهنده نرم‌افزار، مهندس سخت‌افزار، تحلیل‌گر سیستم، متخصص امنیت سایبری، مهندس شبکه، و متخصص هوش مصنوعی می‌باشند. هر یک از این نقش‌ها به مهارت‌های خاصی نیاز دارند و فرصت‌های شغلی گسترده‌ای در صنایع مختلف ارائه می‌دهند. اگر می‌خواهید بیشتر درباره شغل‌های این حوزه بدانید، می‌توانید به صفحه شغل‌ های رشته مهندسی کامپیوتر مراجعه کنید.

دروس رشته مهندسی کامپیوتر

دروس رشته مهندسی کامپیوتر ترکیبی از مباحث نظری و عملی است که به دانشجویان مهارت‌های لازم برای طراحی و توسعه سیستم‌های کامپیوتری را می‌آموزد. این دروس شامل طراحی مدارهای دیجیتال، معماری کامپیوتر، برنامه‌نویسی، ساختمان داده و طراحی الگوریتم ها، سیستم های عامل، و شبکه های کامپیوتری است. همچنین، مباحثی مانند امنیت سایبری، هوش مصنوعی، و پایگاه های داده نیز تدریس می‌شوند. این دروس به دانشجویان کمک می‌کنند تا درک عمیقی از مهندسی کامپیوتر کسب کنند. صفحه دروس رشته مهندسی کامپیوتر اطلاعات جامعی در این رابطه دارد.

اهمیت رشته کامپیوتر در دنیا

رشته کامپیوتر که باعث جهانی شدن اطلاعات و ارتباطات شده است، رشته امروز و آینده است تا جایی که پیش بینی میشود تا ۱۰ سال دیگر در کشورهای پیشرفته مردم همان قدر که به نیروی برق وابسته هستند به شبکه اینترنت وابسته خواهند شد. با توجه به توضیحات گفته شده روند رو به رشد استفاده از کامپیوتر در زندگی روزانه، اشتغال و موقعیت کاری برای فارغ التحصیلان این رشته فراهم است تا در قالب شرکتهای تولیدکننده نرم افزار، شرکتهای تولیدکننده قطعات، مراکز صنعتی تولیدی، شرکتها و مؤسسات خدماتی، مراکز آموزشی و … مشغول به کار شده و فعالیت کنند.

امروزه مشاغل کامپیوتری در برگیرنده برخی از سریعترین صنایع در حال رشد است. بسته به حرفه کامپیوتری که انتخاب می کنید تا سال 2022 فرصت های استخدامی بین 7 تا 25 درصد رشد خواهد داشت. درحالی که این رشد برای دیگر مشاغل تا 11 درصد است.

Best Jobs in America web

انتخاب رشته کامپیوتر برای تحصیل مسیرهای شغلی متعددی را پیش روی انسان می گذارد. بعضی از این مشاغل نیازمند حداقل تحصیلات مانند کاردانی یا کارشناسی هستند اما مسیرهای شغلی پردرآمد گاها نیازمند چندین سال تجربه در رشته کامپیوتر و IT است. در ارزیابی و دسته بندی بهترین مشاغل دنیا کامپیوتر، مهندسی نرم افزار- تحلیلگر سیستم و متخصص امنیت شبکه در بالاترین رتبه بندی قرار دارند. این مقاله حاوی اطلاعات مفید در باب مشاغل کامپیوتری است که شما را در انتخاب تصمیم آگاهانه در مورد مسیر شغلی تان یاری می دهد. بیشتر اطلاعات نظیر حقوق، دسترسی شغلی و پیشرفت شغلی بر اساس U.S.Breau of Labor statistics می باشد.

درآمد مهندسی کامپیوتر

اعداد و ارقام ذکر شده در ذیل در مورد کارمندان حقوق بگیر ذکر شده است و در مورد کارآفرینان حوزه کامپیوتر صادق نیست. رنج حقوق کارمندانی که دارای مشاغل کامپیوتری هستند از 22.000$ در سال در پایین ترین حد تا 140.000$ در بالاترین حد اندازه‌گیری شده است. برای قیاس، باید به این نکته اشاره کرد که درآمد متوسط دیگر مشاغل 34.750$ است و در بیشتر بخش‌ها، مشاغل کامپیوتر با پرداخت بالاتر نسبت به سایر مسیرهای شغلی می باشند. علاوه بر این مشاغل کامپیوتری از نرخ بیکاری نسبتاْ پایین 0.9 تا 4.2 درصدی برخوردارند. برای کسب اطلاعات بیشتری در این موارد می‌توانید صفحه درامد رشته کامپیوتربررسی درآمد رشته کامپیوتر در ایران و خارج از کشوربررسی درآمد رشته کامپیوتر در ایران و خارج از کشوردر این صفحه به بررسی درامد رشته کامپیوتر در ایران و همچنین درامد رشته کامپیوتر در خارج از کشور از جمله کانادا، آمریکا، انگلیس، فرانسه و دیگر کشورها پرداخته شده است را مشاهده کنید. همچنین در عکس زیر می‌توانید درآمد رشته کامپیوتر در حوزه‌های مختلف رشته کامپیوتر را در ایران و جهان مشاهده کنید:

Income of the computer field

روند رو به رشد استفاده از کامپیوتر در محافل عمومی و خصوصی، استفاده گسترده از شبکه اینترنت و زمینه های مرتبط با آن، فراهم آمدن شرایط آموزش و تجارت الکترونیک همه و همه دست به دست هم داده اند تا از هم اکنون چشم انداز روشنی نسبت به آینده این رشته وجود داشته باشد به نحوی که فعالان در این زمینه از آینده معلوم و مطمئنی برخوردار خواهند بود.

با توجه به گسترش روز افزون دنیای کامپیوتر امروزه بیش از هر زمان دیگری نیاز به متخصصان کامپیوتر احساس می‌شود. امروزه یک مهندس کامپیوتر اگر علاقمند به کار باشد، هیچ وقت با مشکل بیکاری روبه رو نمی‌شود. فرصت‌های شغلی این رشته به حدی گسترده و متعدد است که نه تنها فارغ التحصیلان این رشته به راحتی جذب بازار کار می‌شوند بلکه دانشجویان دو سال آخر این رشته نیز می توانند وارد بازار کار شده و فعالیت کنند.

از آنجا که اکثر مشاغل کامپیوتری با کارمزد بالا دارای متقاضیان زیادی است در نتیجه انتظار می رود کسانی که برای این موقعیت ها انتخاب می شوند افرادی شایسته با تحصیلات کافی باشند. به طور کلی مشاغل کامپیوتر نیازمند حداقل مدرک لیسانس در علوم کامپیوتر یا یک رشته مرتبط با کامپیوتر هستند.

دانشگاه های دولتی که رشته مهندسی کامپیوتر دارند

در زیر به بررسی رتبه بندی دانشگاه های ایران در رشته مهندسی کامپیوتر پرداخته ایم:

بطور کلی بهترین دانشگاه های ایران در رشته های مهندسی بصورت زیر رده بندی می شوند:

  1. دانشگاه صنعتی شریف
  2. دانشگاه تهران
  3. دانشگاه امیرکبیر
  4. دانشگاه علم و صنعت و شهید بهشتی (این دو دانشگاه تقریبا در یک رده قرار دارند)
  5. دانشگاه تربیت مدرس و خواجه نصیر (این دو دانشگاه تقریبا در یک رده قرار دارند)
  6. دانشگاه های صنعتی اصفهان
  7. دانشگاه اصفهان، شیراز و فردوسی (این سه دانشگاه تقریبا در یک رده قرار دارند)

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دانشگاه های دولتی که رشته کامپیوتر را دارند و بررسی رنک آنها به صفحه بهترین دانشگاه های ایران مراجعه کنید

کتاب های رشته مهندسی کامپیوتر

اغلب در برترین دانشگاه‌های ایران همچون دانشگاه صنعتی شریف از کتاب‌های مرجع بعنوان منابع درسی استفاده می‌کنند. باوجود آنکه کتاب‌های ترجمه شده این منابع در بازار موجود است اما پیدا کردن نسخه‌ای کامل و بدون اشکال یکی از دردسرهای دانشجویان محسوب می‌شود. بنابراین توصیه می‌شود تا حد امکان از نسخه‌های اصلی و زبان انگلیسی دروس استفاده نمایید. اما پیدا کردن تمام منابع اصلی رشته مهندسی کامپیوتر برای دانشجویان کاری دشوار و وقت‌گیر است، به همین دلیل سایت کنکور کامپیوتر مجموعه‌ای منظم و یکجا از کتاب‌های مرجع را در قالب pdf و بصورت کاملاً رایگان در اختیار شما عزیزان قرار داده است و شما می‌توانید با مراجعه به صفحه کتاب های رشته کامپیوتر براحتی آن‌ها را دانلود نمایید.

مطالعه کتاب‌های مرجع به همان اندازه که مفید و آموزنده است، خواندن آنها نیز به دلیل آنکه به زبان انگلیسی هستند برای بعضی از دانشجویان کاری دشوار و وقت گیر است، بعلاوه آنکه به دلایل زیادی از جمله ظرفیت دانشگاه‌ها، همه شانس تحصیل در دانشگاه‌های برتر را ندارند. شما می‌توانید در سایت کنکور کامپیوتر به مجموعه‌ای بینظیر از جزوه ساختمان داده، جزوه مدار منطقی و جزوه معماری کامپیوتر که توسط برترین اساتید دانشگاهی تدریس شده، دسترسی داشته و به راحتی و رایگان آن‌ها را در قالب pdf دانلود نمایید. 

آیا رشته کامپیوتر سخت است؟

پاسخ به این سوال بسیار کلی است. رشته‌های مهندسی به دلیل تحلیل‌های زیاد، از رشته‌های سخت محسوب می‌شوند اما علاقه افراد به این رشته‌ها، باعث آسان و جذاب شدن آن می‌شود. پس بنابراین اگر میزان کمی هم به کامپیوتر علاقه داشته باشید، ورود به این رشته می‌تواند انتخاب خوبی باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله‌ی آیا رشته کامپیوتر سخت استآیا رشته کامپیوتر سخت استآیا رشته کامپیوتر سخت استبعضی از دانشجویان اغلب به علت فهم نادرست، استفاده از منبع آموزشی بی‌کیفیت و یا نگذاشتن زمان کافی بر روی درس از جانب خود فرد، دروس یک رشته را سخت تلقی می‌کنند در صورتی که اغلب شنیده‌ایم که سختی و آسانی یک رشته و یا درس نسبی است. در این صفحه این موضوع بسط داده‌ شده است. مراجعه کنید.

شرایط ورود به رشته کامپیوتر

امروزه رشته کامپیوتر در بین دانش‌آموزان و دانشجویان دنیا دارای اهمیت بسیاری قرار گرفته است زیرا تمام مشاغل دنیا و زندگی روزمره انسان‌ها به این رشته وابسته شده است. تا چندین سال پیش اکثر دانش‌آموزان برتر کشور، رشته‌ی برق را برای ادامه تحصیل انتخاب می‌کردند اما امروزه کامپیوتر بیش‌ترین تقاضا در بین تمامی رشته‌ها دارد. پس اگر قصد ادامه مسیر در این رشته را دارید، جزو افراد خوش‌شانس هستید. بسیاری از دانش آموزان می‌خواهند بداند که شرایط ورود به رشته کامپیوتر چگونه است، به همین علت مقاله ای در این زمینه ایجاد کردیم و در این مقاله به بررسی شرایط ورود به رشته کامپیوتر از سال نهم از طریق هنرستان، سوابق تحصیلی و همچنین کنکور سراسری ریاضی پرداخته و مدارک لازم جهت ورود به این رشته و همچنین بازارکار و بهترین مشاغل از لحاظ محبوبیت و درآمد را بررسی کردیم، بنابراین برای مطالعه این مقاله به صفحه شرایط ورود به رشته کامپیوتربررسی شرایط ورود به رشته کامپیوتربررسی شرایط ورود به رشته کامپیوتردر این مقاله شرایط ورود به رشته کامپیوتر از سال نهم از طریق هنرستان، سوابق تحصیلی و همچنین کنکور سراسری ریاضی پرداخته و مدارک لازم جهت ورود به این رشته و همچنین بازارکار و بهترین مشاغل از لحاظ محبوبیت و درآمد، بررسی شده است مراجعه کنید.

برای رشته کامپیوتر چه درس هایی باید قوی باشد

از دانش آموزان سال نهم تا دانش آموزان هنرستانی، دانشجویان کاردانی و کاردانی به کارشناسی و دانشجویان مهندسی کامپیوتر به دنبال این پرسش هستند که متناسب با مقطعی که میخواهند وارد آن شوند در چه دروسی باید قوی باشند، به همین علت مختص این موضوع یک صفحه جداگانه برای شما عزیزان ایجاد کرده‌ایم، بنابراین برای مطالعه در این خصوص به صفحه برای ورود به رشته کامپیوتر چه درس هایی باید قوی باشدبرای ورود به رشته کامپیوتر چه درس هایی باید قوی باشدبرای ورود به رشته کامپیوتر چه درس هایی باید قوی باشداز دانش آموزان سال 9‌ام تا دانش آموزان هنرستانی، دانشجویان کاردانی و کاردانی به کارشناسی و دانشجویان مهندسی کامپیوتر به دنبال این پرسش هستند که متناسب با مقطعی که میخواهند وارد آن شوند در چه دروسی باید قوی باشند، در این مقاله به معرفی این دروس پرداخته شده است. مراجعه کنید.

همین طور خوب است که به این نکته توجه کنید که هر رشته سختی‌های خاص خودش را دارد، از دیدگاه ما هر فردی با هر پایه‌ای می‌تواند در رشته کامپیوتر موفق شود، فقط کافی است که در طول دوران دانشگاه تان بصورت پیوسته تلاش کنید. برخی از مشاورین لیسانس که اطلاعات کاملی در مورد رشته کامپیوتر ندارند به دانش‌ آموزان می‌گویند که برای موفقیت در رشته کامپیوتر نیاز است که پایه ریاضی قوی داشته باشند، در صورتی که به هیچ عنوان چنین نیست، برای اینکه دلیل این موضوع را بصورت دقیق متوجه شوید ابتدا لازم است با دروس اصلی و غیر اصلی رشته کامپیوتر آشنا شوید:

دروس غیر اصلی رشته کامپیوتر دروسی هستند که در مقاطع بالاتر رشته کامپیوتر و همین طور در آینده کاری دانش آموختگان کامپیوتر خیلی کاربردی نیستند، از جمله این دروس می‌توان به دروس فیزیک 1و2، معادلات دیفرانسیل، ریاضی عمومی 1و2، جبر خطی، محاسبات عددی، آزمایشگاه فیزیک 2و ... اما دروس اصلی رشته کامپیوتر دروسی هستند که زیر بنای رشته کامپیوتر را تشکیل می‌دهند و هر شخصی که بخواهد در رشته کامپیوتر به جایگاه‌های بالایی برسد باید این دروس را خوب فرا گیرد، از جمله این دروس می‌توان به دروس ساختمان دادهآموزش ساختمان داده و الگوریتمآموزش ساختمان داده و الگوریتمهر ساختمان داده یک نوع فرمت ذخیره‌سازی و مدیریت داده‌ها در کامپیوتر است، که امکان دسترسی و اصلاح کارآمد آن داده‌ها را برای یکسری از الگوریتم‌ها و کاربردها فراهم می‌کند، در این صفحه به بررسی و آموزش ساختمان داده و الگوریتم پرداخته شده است، طراحی الگوریتمآموزش طراحی الگوریتم به زبان سادهآموزش طراحی الگوریتم به زبان سادهدرس طراحی الگوریتم‌ یکی از مهم‌ترین و بنیادیترین دروس‌ رشته کامپیوتر است. هدف از این درس، معرفی روش‌های مختلف طراحی الگوریتم‌ها برای حل مسائل گوناگون است، در این صفحه به معرفی و آموزش طراحی الگوریتم پرداخته شده است.، معماری کامپیوتر آموزش جامع معماری کامپیوترآموزش جامع معماری کامپیوتر در مهندسی کامپیوتر، معماری کامپیوتر مجموعه‌ای از قوانین و روش‌هایی است که به چگونگی طراحی، کارکرد، سازماندهی و پیاده سازی (ساخت) سیستم‌های کامپیوتری می‌پردازد، در این صفحه به بررسی و آموزش کامل معماری کامپیوتر پرداخته شده است، مدار منطقیآموزش مدار منطقی به زبان ساده - بررسی مدار منطقی و انواع آنآموزش مدار منطقی به زبان ساده - بررسی مدار منطقی و انواع آنامروزه درک صحیحی از مدارهای منطقی برای هر مهندس برق و کامپیوتر ضروری است. این مدارها عنصر اصلی کامپیوترها و بسیاری از وسایل الکترونیکی اطراف ما هستند، در این صفحه به بررسی و آموزش مدار منطقی پرداخته شده است، ریاضیات گسستهجامع ترین آموزش درس ریاضی گسستهجامع ترین آموزش درس ریاضی گسستهدرس ریاضیات گسسته به معرفی مباحثی نظیر شمارش و احتمال، استدلال و برهان خلف، نظریه اعداد، منطق ریاضی، روابط بازگشتی، روابط و نظریه‌ گراف می‌پردازد. از آن رو که در عصر کنونی ریاضی گسسته بطور گسترده‌ در رشته کامپیوتر و برنامه نویسی استفاده می‌شود در این صفحه به معرفی و بررسی درس ریاضی گسسته پرداخته شده است، سیستم عاملمعرفی درس سیستم عامل – بهترین آموزش درس سیستم عامل در کشورمعرفی درس سیستم عامل – بهترین آموزش درس سیستم عامل در کشوردرس سیستم عامل در این صفحه معرفی شده، همچنین بهترین آموزش درس سیستم عامل در کشور را می‌توانید در این صفحه تهیه کنید، فصول و مراجع سیستم عامل نیز بررسی شده، شبکه های کامپیوتریجامع‌ترین آموزش درس شبکه های کامپیوتریجامع‌ترین آموزش درس شبکه های کامپیوتریدرس شبکه‌ های کامپیوتری یکی از مهم‌ترین و بنیادیترین دروس‌ رشته کامپیوتر است، با توجه به اینکه اینترنت امروزی بزرگترین سیستم مهندسی ساخت دست بشر در تمام طول تاریخ است، آشنایی با شبکه‌های کامپیوتری برای تمامی علاقه‌مندان و دانشجویان رشته کامپیوتر الزامی است، در این راستا در این صفحه به معرفی شبکه‌های کامپیوتری پرداخته‌ شده است، هوش مصنوعیدرس هوش مصنوعیدرس هوش مصنوعیاین صفحه عالی به معرفی درس هوش مصنوعی از جمله پیش نیازهای درس هوش مصنوعی، سرفصل و منابع درس هوش مصنوعی و فیلم‌های آموزشی درس هوش مصنوعی پرداخته شده، نظریه زبان‌ ها و ماشین‌ هادرس نظریه زبان ها و ماشین هادرس نظریه زبان ها و ماشین هااین صفحه عالی به معرفی درس نظریه زبان‌ها و ماشین‌ها پرداخته است، همچنین به اهمیت درس نظریه در کنکور ارشد کامپیوتر، سرفصل‌ها، معرفی مراجع و فیلم‌های آموزشی این درس پرداخته است. اشاره کرد.

حال خوب است بدانید که برای فراگیری دروس اصلی رشته کامپیوتر نیازی به داشتن پایه ریاضی قوی ندارید، بطور کلی ریاضی خاص و پیچیده ای در این دروس مورد استفاده قرار نمی‌گیرد و پایه ریاضی که برای فهم این دروس نیاز دارید را می‌توانید در دو روز آموزش ببینید، ریاضیاتی که برای فهم این دروس نیاز دارید به مواردی همچون آشنایی با خواص لگاریتم، تصاعد حسابی، تصاعد هندسی، خواص سیگما، مقدار خیلی کمی و در موارد خاص مشتق و انتگرال. که تمامی این موارد را می‌توانید در یک الی دو روز بطور کامل یاد بگیرید، برای راحتی شما دانش آموزان و دانش جویان عزیز فیلمی تحت عنوان تمام ریاضیات مورد نیاز برای رشته کامپیوتر تهیه شده و بصورت رایگان در اختیار شما قرار گرفته که می‌توانید از این فیلم استفاده کنید. همان طور که مشخص شد برای تحصیل در رشته کامپیوتر نیازی به داشتن پایه ریاضی خیلی خوبی ندارید و افراد موفق بسیار زیادی در این رشته وجود دارند که پایه ریاضی بسیار معمولی دارند.

رشته کامپیوتر برای دختران

برخلاف باور عموم که فکر می­‌کنند رشته کامپیوتر کاملاً مردانه است و برای آن تبعیض‌­های جنسیتی قائل می­‌شوند، زنان زیادی از گذشته تا بحال در این عرصه فعالیت داشته‌­اند و به موفقیت‌­های بزرگی دست پیدا کرده‌­اند. برای دریافت پاسخ این سوال مقاله جامعی برای شما نوشته شده تا به شما نشان دهیم که رشته کامپیوتر چطور زندگی می‌تواند زندگی خانم ها را متحول کند، برای مطالعه این مقاله به صفحه رشته کامپیوتر برای دخترآیا رشته کامپیوتر برای دختران مناسبت است؟آیا رشته کامپیوتر برای دختران مناسبت است؟آمارها حاکی از آن است که زنان به سرعت در حال پیشرفت در علوم کامپیوتر و گرفتن شغل­‌های تخصصی و حساس هستند در نتیجه در این صفحه نقش خانم‌ها را در رشته کامپیوتر بررسی و به طور کامل تحلیل کرده‌ایم. مراجعه کنید.

مهاجرت رشته کامپیوتر

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های فعلی جوانان ما مسئله مهاجرت است، در حال حاضر بر اساس گزارش و آمارهای موجود بیش از نیمی از جوانان تمایل به مهاجرت دارند. حال رشته کامپیوتر بهترین رشته در دنیا برای مهاجرت است و بیشترین مهاجرت کاری و تحصیلی دنیا از طریق رشته کامپیوتر انجام می‌شود، با توجه به اهمیت این موضوع مقاله‌ای فقط مختص همین موضوع برای شما عزیزان قرار داده‌ایم. در مقاله مهاجرت رشته کامپیوتربررسی مهاجرت رشته کامپیوتر و مهندسان کامپیوتربررسی مهاجرت رشته کامپیوتر و مهندسان کامپیوتردر این صفحه رشته کامپیوتر برای مهاجرت، بهترین کشورها برای مهاجرت کامپیوتر و همچنین مراحل گام به گام اپلای و مهاجرت کامپیوتر به طور جامع بررسی شده است، بهترین کشورها برای مهاجرت کامپیوتر و همچنین مراحل گام به گام اپلای و مهاجرت کامپیوتر به طور جامع بررسی شده است، حتما این مقاله عالی را مطالعه کنید. همچنین برای مطالعه در خصوص نحوه اپلای مهندسی کامپیوترهمه چیز درباره بورسیه رشته کامپیوترهمه چیز درباره بورسیه رشته کامپیوتردر این صفحه به بررسی شرایط بورسیه مهندسی کامپیوتر و چالش هایی پرداخته‌ شده که دانشجویان برای ادامه تحصیل در خارج از کشور با آنها روبرو می شوند. بهترین کشور برای زندگی، انگیزه فرد و نقطه شروع می‌توانید به مقاله لینک شده مراجعه کنید.

مزایا و معایب رشته کامپیوتر

رشته مهندسی کامپیوتر یک رشته مطالعاتی بزرگ است که محاسبات و تئوری‌های مرتبط با توسعه نرم‌افزار، سخت‌افزار و الگوریتم‌ها را شامل می‌شود. هر کدام از گرایش‌های رشته کامپیوتر به نحوی در پیشرفت و نوآوری صنایع مختلف کمک می کنند و به دانشجویان کامپیوتر این اجازه را می‌دهد تا مسیر شغلی خود را متناسب با علایق شخصی و اهداف حرفه‌ای‌شان دنبال کنند.

اما در این میان درک مزایا و معایب رشته کامپیوتر می‌تواند به شما در فرآیند توسعه فردی و حرفه‌ای شدنتان کمک کند. در عکس زیر می‌توانید مزایا و معایب رشته کامپیوتر را مشاهده کنید، همچنین در زیر این عکس هر یک ازاین مزایا و معایب رشته کامپیوتر را بررسی کرده‌ایم.

Advantages and disadvantages of computer science

مزایای رشته کامپیوتر

  1. پیشرفت

    از آنجا که رشته مهندسی کامپیوتر جزو تخصص‌های پیشرفته فناوری رو به رشد امروزی به حساب می‌آید، به همین دلیل فرصت‌های شغلی بهتری  را به متخصصین خود ارائه می‌دهد. امکان رشد و پیشرفت در این شغل‌ها بسیار بالا بوده و مهندسین کامپیوتر ممکن است سطوح بالاتری از مسئولیت‌ها و جایگاه‌های شغلی را تجربه کنند که البته متناسب با رشد و پیشرفت‌شان در جایگاه شغلی، دامنه‌های بالاتری از حقوق را نیز دنبال می‌کنند.

  2. محیط کار

    برخی از مشاغل حوزه کامپیوتر، این اجازه را به متخصصان و مهندسین کامپیوتر می‌دهند تا در مورد محیط کار خود تصمیم بگیرند. بعنوان مثال یک مهندس کامپیوتر می‌تواند مدیریت یک پروژه و یا وظایف سپرده شده را در خانه و یا حتی هنگام سفر انجام دهد و تصمیم بعهده خود اوست.

  3. نو‌آوری

    رشته مهندسی کامپیوتر به عنوان یک علم در حال توسعه، به طور منظم و مداوم راه ‌حل‌های جدیدی را برای رفع نیازها و خواسته‌های مصرف کنندگان ارائه می‌دهد. فعالیت در حوزه مهندسی کامپیوتر منجر به پروش قدرت ذهنی و خلاقیت شده و مسیر نوآوری و توسعه را برای مهندسین کامپیوتر در جهت تولید محصولات و خدمات جدید می‌گشاید.

  4. حقوق

    دنبال کردن حرفه و یا اخذ مدرک دانشگاهی در رشته مهندسی کامپیوتر به شما این امکان را می دهد که حقوق‌های پر درآمد دریافت کنید. میانگین حقوق دریافتی برای یک مهندس کامپیوتر در ایالات متحده آمریکا برابر با  104.325 دلار در سال است که متناسب با تحصیلات، تجربه و تخصص می‌تواند متغیر باشد. حتی در مواردی حقوق مهندسین کامپیوتر شاغل در شرکت‌های بزرگی همچون گوگل، 50 درصد بیشتر از میانگین حقوق اعلامی از سوی دولت‌‌هاست. در صفحه مشاغل رشته کامپیوتر می‌توانید جزئیات بیشتری در خصوص مشاغل و میزان درآمد مهندسین کامپیوتر مطالعه فرمایید.

معایب رشته کامپیوتر

  1. تحلیل و بررسی

    رشته مهندسی کامپیوتر برای شناسایی مسائل و پیدا کردن راه حل‌هایی برای آنها به مهارت‌های تحلیلی و حل مسئله نیاز دارد. مهارت تفکر و تجزیه و تحلیل را تنها می‌توان از طریق آموزش، تمرین و استمرار و کسب تجربه رشد و توسعه داد.

  2. تعهد

    در بیشتر مواقع مهندسین کامپیوتر برای انجام پروژه و پیاده سازی و ایمن کردن آن ماه‌های زیادی را مشغول به کار هستند و در تمام این مدت باید به تعهدات و اهداف پروژه پایبند باشند. شاید در برخی موارد لازم باشد که مهندسین کامپیوتر ساعات زیادی را در محل کار یا خانه مشغول به کار باشند، تا بتوانند پروژه را در اسرع وقت و در زمان تعیین شده تحویل دهند. در این موارد پیشنهاد می‌شود برای مدیریت زمان و تحویل به موقع پروژه برخی از وظایف را به اعضای تیم بسپارید.

  3. سلامتی

    یکی از معایب رشته‌‌ مهندسی کامپیوتر آن است که شما برای انجام کارها لازم است زمان طولانی پشت میز بنشینید و به مانیتور خیره شوید و این می‌تواند باعث خستگی چشم، کمردرد و سایر بیماری‌های احتمالی شود. اما برای کاهش آسیب های بدنی می‌توانید از روش‌های پیشگیرانه‌ای مانند تجهیزات ارگونومیک، قرار دادن بدن در وضعیت مناسب و فیلترهای نور آبی بر روی صفحه نمایش استفاده کنید.

  4. تکرار

    مشاغل رشته کامپیوتر اغلب شامل انجام یک سری وظایف تکراری برای آزمایش و پیکربندی و به منظور اطمینان از کارآمدی وظایف محول شده‌اند. اما ممکن است انجام این کارهای تکراری شما را دلسرد و بی‌انگیزه کند.

حوزه ها و فیلدهای رشته کامپیوتر

مهندسین کامپیوتر بطور کلی در زمینه‌های طراحی و تحلیل نرم افزار و سخت افزار سیستم های کامپیوتری و نیز زمینه های مرتبط با مهندسی فناوری اطلاعاتمعرفی فناوری اطلاعات (IT) - 7 دلیل برای انتخاب رشته آی تی در دانشگاهمعرفی فناوری اطلاعات (IT) - 7 دلیل برای انتخاب رشته آی تی در دانشگاهآی تی چیست و چگونه پس از ظهور توانست در مدت فقط 20 سال تمام دنیا را فرا بگیرد و اکثر پول دنیا را ببلعد و پرطرفدارترین و پر درآمدترین مشاغل دنیا را در بر گیرد، با بررسی کامل آی تی با ما همراه باشید. فعالیت می‌کنند. مباحث بسیاری در حوزه تخصصی رشته کامپیوتر طبقه بندی می شوند که برخی از آن ها عبارتند از:

با توجه به گسترش روز افزون کاربردهای مهندسی کامپیوتر، امروزه کشور ما نیازمند مهندسین کامپیوتر توانا در تمام زمینه های مذکور است.

نظر دانشجویان رشته مهندسی کامپیوتر

اکثر دانشجویان رشته مهندسی کامپیوتر بر این باورند با پیشرفت تکنولوژی و فناوری، نقش کامپیوترها بیش از هر زمان دیگر در زندگی افراد تاثیرگذار و به یک بخش جدایی ناپذیر تبدیل شده است. به همین خاطر رشته کامپیوتر از لحاظ فرصت شغلی و بازار کار یکی از بهترین رشته های دانشگاهی است و آینده شغلی و مالی شما را تضمین خواهد کرد.

اما در صورتی که قصد وارد شدن به رشته مهندسی کامپیوتر را دارید برای موفقیت در این حوزه بایستی فردی کوشا بوده و به طور مستمر در حال یادگیری سریع و دائمی تکنولوژی های روز دنیا باشید. همچنین یک دانشجوی مهندسی کامپیوتر باید بتواند مهارت های جدید را به سرعت و به شکل خودخوان یاد بگیرد.

از مزیت‌های دیگر رشته کامپیوتر این است که شما بواسطه انجام کارهای گروهی هرگز دغدغه یافتن یک دوست خوب و همراه را نخواهید داشت و کار کردن و مشارکت با آنان جزئی از زندگی روزمره‌تان خواهد شد. در مقاله نظر دانشجویان رشته مهندسی کامپیوتر می‌توانید از نظرات دانشجویان برتر حوزه کامپیوتر را در داخل و خارج از کشور آگاه شوید. 

دروس مهندسی کامپیوتر

دروس رشته کامپیوتر به 5 دسته زیر تقسیم می‌شود:

در ادامه بصورت موردی این دروس را معرفی کرده‌ایم، اما اگر می‌خواهید بصورت دقیق با هر یک از این درس‌ها آشنا شوید به مقاله دروس رشته کامپیوتر مراجعه کنید.

دروس عمومی رشته کامپیوتر

در زیر دروس عمومی رشته کامپیوتر عنوان شده است.  علاوه بر اخذ درس های مندرج در ردیف های 1 تا 5 ،اخذ یک درس از ردیف های 6 تا 8 ،یک درس از ردیف های 9 تا 12،یک درس از ردیف های 13 تا 16 ،یک درس از ردیف های 17 تا 20 و یک درس از ردیف های 21 تا 22 الزامی است.

ردیف عنوان درس واحد ردیف عنوان درس واحد
1 ادبیات فارسی 3 12 عرفان عملی در اسلام 2
2 زبان خارجی 3 13 انقلاب اسلامی ایران 2
3 تربیت بدنی 1 1 14 آشنایی با قوانین اساسی 2
4 تربیت بدنی 2 1 15 اندیشه سیاسی امام 2
5 اندیشه اسلامی 1 2 16 آشنایی با ارزش‌های دفاع مقدس 2
6 اندیشه اسلامی 2 2 17 تاریخ فرهنگ و تمدن اسلام و ایران 2
7 انسان در اسلام 2 18 تاریخ تحلیلی صدر اسلام 2
8 حقوق اجتماعی و سیاسی در اسلام 2 19 تاریخ اسلام 2
9 اخلاق اسلامی 1 2 20 تاریخ امامت 2
10 فلسفه اخلاق 2 21 تفسیر موضوعی قرآن 2
11 آیین زندگی 2 22 تفسیر موضوعی نهج البلاغه 2

دروس پایه رشته کامپیوتر

در زیر دروس پایه رشته کامپیوتر عنوان شده است.

ردیف عنوان درس واحد ردیف عنوان درس واحد
1 ریاضی عمومی 1 4 6 از فیزیک 2 1
2 ریاضی عمومی 2 4 7 کارگاه عمومی 1
3 معادلات دیفرانسیل 3 8 مبانی برنامه سازی 3
4 فیزیک 1 3 9 آمار و احتمال مهندسی 3
5 فیزیک 2 3      

دروس اصلی رشته کامپیوتر

در زیر دروس اصلی رشته کامپیوتر عنوان شده است:

ردیف عنوان درس واحد ردیف عنوان درس واحد
1 کارگاه کامپیوتر 1 14 طراحی کامپایلرها 3
2 ریاضیات گسستهجامع ترین آموزش درس ریاضی گسستهجامع ترین آموزش درس ریاضی گسستهدرس ریاضیات گسسته به معرفی مباحثی نظیر شمارش و احتمال، استدلال و برهان خلف، نظریه اعداد، منطق ریاضی، روابط بازگشتی، روابط و نظریه‌ گراف می‌پردازد. از آن رو که در عصر کنونی ریاضی گسسته بطور گسترده‌ در رشته کامپیوتر و برنامه نویسی استفاده می‌شود در این صفحه به معرفی و بررسی درس ریاضی گسسته پرداخته شده است 3 15 هوش مصنوعی 3
3 برنامه سازی پیشرفته 3 16 جبر خطی 3
4 مدار منطقیآموزش مدار منطقی به زبان ساده - بررسی مدار منطقی و انواع آنآموزش مدار منطقی به زبان ساده - بررسی مدار منطقی و انواع آنامروزه درک صحیحی از مدارهای منطقی برای هر مهندس برق و کامپیوتر ضروری است. این مدارها عنصر اصلی کامپیوترها و بسیاری از وسایل الکترونیکی اطراف ما هستند، در این صفحه به بررسی و آموزش مدار منطقی پرداخته شده است 3 17 ارائه مطالب علمی و فنی 2
5 آز مدارهای منطقی 1 18 طراحی پایگاه داده ها 3
6 ساختمان داده و الگوریتمآموزش ساختمان داده و الگوریتمآموزش ساختمان داده و الگوریتمهر ساختمان داده یک نوع فرمت ذخیره‌سازی و مدیریت داده‌ها در کامپیوتر است، که امکان دسترسی و اصلاح کارآمد آن داده‌ها را برای یکسری از الگوریتم‌ها و کاربردها فراهم می‌کند، در این صفحه به بررسی و آموزش ساختمان داده و الگوریتم پرداخته شده است 3 19 سیستم های عامل 3
7 مبانی مدارهای الکتریکی و الکترونیکی 3 20 آز سیستم های عامل 1
8 ساختار و زبان کامپیوتر 3 21 تحلیل و طراحی سیستم ها 3
9 زبان تخصصی کامپیوتر 2 22 درس شبکه های کامپیوتریجامع‌ترین آموزش درس شبکه های کامپیوتریجامع‌ترین آموزش درس شبکه های کامپیوتریدرس شبکه‌ های کامپیوتری یکی از مهم‌ترین و بنیادیترین دروس‌ رشته کامپیوتر است، با توجه به اینکه اینترنت امروزی بزرگترین سیستم مهندسی ساخت دست بشر در تمام طول تاریخ است، آشنایی با شبکه‌های کامپیوتری برای تمامی علاقه‌مندان و دانشجویان رشته کامپیوتر الزامی است، در این راستا در این صفحه به معرفی شبکه‌های کامپیوتری پرداخته‌ شده است 3
10 طراحی سیستم های دیجیتال 1 23 آز شبکه های کامپیوتر 1
11 از طراحی سیستم های دیجیتال 1 24 امنیت داده و شبکه 3
12 معماری کامپیوتر آموزش جامع معماری کامپیوترآموزش جامع معماری کامپیوتر در مهندسی کامپیوتر، معماری کامپیوتر مجموعه‌ای از قوانین و روش‌هایی است که به چگونگی طراحی، کارکرد، سازماندهی و پیاده سازی (ساخت) سیستم‌های کامپیوتری می‌پردازد، در این صفحه به بررسی و آموزش کامل معماری کامپیوتر پرداخته شده است 3 25 کارآموزی مهندسی کامپیوتر 2
13 آز معماری کامپیوتر 1 26 پروژه مهندسی کامپیوتر 3

دروس تخصصی رشته کامپیوتر

در زیر بعنوان مثال دروس اختیاری و تخصصی رشته کامپیوتر در دانشگاه صنعتی شریف را برای شما آورده ایم، دروس اختیاری و اجباری رشته کامپیوتر سایر دانشگاه‌ها نیز شبیه به جداول زیر است.

جدول دروس تخصصی

ردیف عنوان درس شماره درس واحد پیش نیاز / هم‌نیاز
1 سیگنال‌ها و سیستم‌ها 40242 3 مبانی مدارهای الکتریکی و الکترونیکی
2 بازیابی پیشرفته اطلاعات 40324 3 ساختمان داده‌ها و الگوریتم‌ها
3 انتقال داده‌ها 40343 3 سیگنال‌ها و سیستم‌ها
4 آداب فناوری اطلاعات 40347 3 بدون پیش‌نیاز
5 طراحی VLSI 40353 3 طراحی سیستم‌های دیجیتال، مبانی مدارهای الکتریکی و الکترونیکی
6 طراحی الگوریتم‌ها 40354 3 ساختمان داده‌ها و الگوریتم‌ها
7 طراحی زبان‌های برنامه‌سازی 40364 3 برنامه‌سازی پیشرفته
8 نظریه زبان‌ها و ماشین‌ها 40415 3 ساختمان داده‌ها و الگوریتم‌ها
9 مدیریت پروژه‌های فناوری اطلاعات 40428 3 بدون پیش‌نیاز
10 سیستم‌های بی‌درنگ 40453 3 سیستم‌های عامل (هم‌نیاز)
11 سیستم‌های نهفته 40462 3 معماری کامپیوتر
12 مهندسی نرم‌افزار 40474 3 تحلیل و طراحی سیستم‌ها
13 طراحی شی‌گرایی سیستم‌ها 40484 3 تحلیل و طراحی سیستم‌ها
14 شبیه‌سازی کامپیوتری 40634 3 آمار و احتمال مهندسی

اخذ حداقل 7 درس از جدول دروس تخصصی الزامی است.

دروس اختیاری رشته کامپیوتر

ردیف عنوان درس شماره درس واحد پیش نیاز / هم‌نیاز
1 محاسبات عددی 40215 3 معادلات دیفرانسیل
2 سیستم‌های چند‌رسانه‌ای 40342 3 سیگنال‌ها و سیستم‌ها
3 مبانی بینایی سه‌بعدی کامپیوتری 40344 3 جبر خطی یا ریاضی مهندسی
4 مدارهای منطقی پیشرفته 40412 3 مدارهای منطقی
5 برنامه‌سازی وب 40419 3 برنامه‌سازی پیشرفته
6 برنامه‌سازی موبایل 40429 3 برنامه‌سازی پیشرفته
7 رایانش چندهسته‌ای 40342 3 برنامه‌سازی پیشرفته، معماری کامپیوتر
8 مدارهای واسط 40433 3 معماری کامپیوتر
9 تجارت الکترونیکی 40438 3 مهندسی کاربرد
10 گرافیک کامپیوتری 40447 3 طراحی الگوریتم‌ها (هم‌نیاز)
11 مدیریت و برنامه‌ریزی راهبردی فا 40448 3 مدیریت پروژه‌های فناوری اطلاعات
12 نظریه محاسبات 40455 3 ساختمان داده‌ها و الگوریتم‌ها
13 نظریه بازی‌ها 40456 3 ساختمان داده‌ها و الگوریتم‌ها، آمار و احتمال مهندسی
14 اندازه‌گیری و کنترل کامپیوتری 40463 3 مبانی مدارهای الکتریکی و الکترونیکی
15 فناوری اطلاعات 40467 3 بدون پیش‌نیاز
16 ایجاد چابک نرم‌افزار 40475 3 تحلیل و طراحی سیستم‌ها
17 مهندسی کاربرد 40478 3 تحلیل و طراحی سیستم‌ها (هم‌نیاز)
18 زبان‌های توصیف سخت‌افزار 40483 3 طراحی سیستم‌های دیجیتال، معماری کامپیوتر
19 مقدمه‌ای بر بیوانفورماتیک 40494 3 ساختمان داده‌ها و الگوریتم‌ها، آمار و احتمال مهندسی
20 یادگیری ماشین 40717 3 آمار و احتمال مهندسی، جبر خطی
21 آزمون نرم‌افزار 40828 3 تحلیل و طراحی سیستم‌ها
22 آز سخت‌افزار 40102 1 آز معماری کامپیوتر
23 آز اتوماسیون صنعتی 40401 1 اندازه‌گیری و کنترل کامپیوتری
24 آز VLSI 40402 1 طراحی VLSI (هم‌نیاز)
25 آز مهندسی نرم‌افزار 40404 1 مهندسی نرم‌افزار (هم‌نیاز)
26 مفاهیم پیشرفته کامپیوتر 40222 3  
27 مفاهیم پیشرفته کامپیوتر 2 40327 3  
28 یک درس کارشناسی ارشد دانشکده   3 با موافقت مدرس
29 یک درس از دانشکده‌های دیگر   3  
30 هر یک درس از دروس جدول تخصصی   3  

اخذ حداقل 13 واحد شامل 4 درس سه واحدی و 1 آزمایشگاه از جدول فوق الزامی است.

برای کمک به شما عزیزان صفحه‌ای ایجاد شده که در آن تک تک دروس رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع لیسانس معرفی شده است، برای مشاهده این صفحه به صفحه بررسی و معرفی دروس رشته کامپیوترمعرفی و بررسی دروس رشته مهندسی کامپیوترمعرفی و بررسی دروس رشته مهندسی کامپیوتردر این صفحه تمامی دروس رشته کامپیوتر بطور کامل معرفی شده است، همچنین سرفصل هر یک از این دروس و منابع آن نیز برای شما عزیزان معرفی شده است مراجعه کنید.

اگر در هنرستان کامپیوتر بخوانیم و سپس کاردانی کامپیوتر بگیریم بهتر است یا در کنکور ریاضی شرکت کنیم و مهندسی کامپیوتر قبول شویم؟

توصیه ما به دانش آموزانی که می‌خواهند در رشته کامپیوتر فعالیت کنند این است که سعی کنند حتما از طریق کنکور ریاضی در مهندسی کامپیوتر پذیرفته شوند. در ادامه دلایل این موضوع را بیان می‌کنیم؛ اولین و مهم ترین دلیل این است که دانش آموزان هنرستانی از طریق کنکور کاردانی نمی‌توانند وارد دانشگاه‌های مناسبی شوند و باید وارد دانشگاه‌های فنی و حرفه ای شوند، همین طور این دانشجویان پس از دریافت فوق دیپلم باید در کنکور کاردانی به کارشناسی شرکت کنند که از طریق این کنکور نیز نمی‌توانند در دانشگاه های دولتی خوب کشور قبول شوند.

از طرف دیگر دانش آموزانی که از طریق کنکور ریاضی در مقطع کارشناسی پیوسته کامپیوتر قبول می‌شوند، دیگر نیازی به شرکت مجدد در کنکور کاردانی به کارشناسی کامپیوتر ندارند و تنها با یک کنکور و بدون هیچ وقفه‌ای می‌توانند کارشناسی کامپیوتر بگیرند. از موارد مهم دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد این است که دروسی که در مهندسی کامپیوتر ارائه می‌شود کاربردی تر و بهترند، همچنین اگر قصد ادامه تحصیل در مقطع ارشد و دکتری در دانشگاه‌های تاپ داخل یا خارج از کشور را دارید این موضوع که شما قبلا کاردانی بوده‌اید و بعد از آن کاردانی به کارشناسی بوده‌اید از دیدگاه اساتید دانشگاه‌های برتر رزومه بدی برای شما محسوب می‌شود.

در مقاله رشته کامپیوتر فنی حرفه ایمعرفی و بررسی رشته کامپیوتر فنی حرفه ایمعرفی و بررسی رشته کامپیوتر فنی حرفه ایدر این مقاله سعی می‌کنیم به تمامی سوالات پرتکرار دانش آموزان شامل : معرفی و بررسی دروس رشته کامپیوتر فنی و حرفه‌ ای، شغل های رشته کامپیوتر فنی و حرفه ای، شرایط ورود به رشته کامپیوتر فنی حرفه ای و آیا رشته کامپیوتر فنی و حرفه ای خوب است یا خیر بپردازیم به طور کامل به تفاوت میان رشته کامپیوتر هنرستان و رشته کامپیوتر دبیرستان پرداخته شده و ممکن است با مطالعه این مقاله بهتر تصمیم بگیرید. 

آیا از رشته تجربی میتوان مهندسی کامپیوتر خواند

جواب این پرسش بله است، شما هر دیپلم‌ای که داشته باشید، از جمله دیپلم تحربی، می‌توانید از دو طریق وارد رشته مهندسی کامپیوتر شوید، یکی اینکه می‌توانید همانند افرادی که دیپلم ریاضی دارند در کنکور ریاضی شرکت کنید و در صورت قبولی در رشته مهندسی کامپیوتر وارد این رشته شوید و روش دیگر آن است که وارد دانشگاه‌هایی شوید که با شرط معدل دانشجو می‌گیرند. در زیر توضیحات بیشتری در این خصوص ارائه داده‌ایم.

متاسفانه در بسیاری از موارد دانش‌ آموزان، کورکورانه و تحت تاثیر و فشار خانواده و یا دوستان بدون در نظر گرفتن علایق و استعدادهایشان رشته تحصیلی دوران متوسطه را انتخاب می‌کنند و پس از مدتی تحصیل متوجه می‌شوند که به رشته تحصیلی‌شان علاقه ندارند و در میانه راه پشیمان شده و سعی در تغییر مسیر دارند.

بعنوان مثال دانش آموزان زیادی هستند که دوران متوسطه را در رشته علوم تجربی یا علوم انسانی تحصیل کرده‌اند اما به دنبال تغییر رشته و تحصیل در رشته مهندسی کامپیوتر هستند. از آنجا که رشته مهندسی کامپیوتر جزو زیرشاخه‌های رشته ریاضی فیزیک به حساب می‌آید، بنابراین آن دسته از دانش آموزانی که در رشته علوم تجربی تحصیل کرده‌اند باید در کنکور سراسری رشته ریاضی فیزیک شرکت کنند و پس از قبولی و کسب رتبه مورد نیاز رشته مهندسی کامپیوتر را انتخاب کنند. ثبت نام در دانشگاه‌های بدون کنکور بر اساس شرط معدل و سوابق تحصیلی از روش‌های دیگر برای ورود به رشته مهندسی کامپیوتر با دیپلم تجربی است.  

ادامه تحصیل در مقطع ارشد و دکتری

بطورکلی مقطع ارشد کامپیوتر کامپیوتر کاملا با لیسانس کامپیوتر و همین طور علوم کامپیوتر متفاوت است ( مقطع دکتری نیز بسیار مانند ارشد است و واحد‌هایی که خود شما در ارشد برنمی‌دارید را در دکتری برخواهید داشت، البته مقطع دکتری کامپیوتر تفاوت‌های دیگری نیز دارد مانند الزامی بودن آزمون زبان، امتحان جامع و تعداد دروسی که باید در دوران دکتری پاس کنید 6 درس 3 واحدی خواهد بود)، شما در لیسانس کامپیوتر مجبور هستید تعداد واحدهای زیادی را (حدودا 143 واحد) بگذرانید در صورتی که شاید به بسیاری از این واحد‌ها علاقه نداشته باشید و همین طور در دوران لیسانس تقریبا در تمامی دروس بخش عظیمی از نمره به مباحث تئوری اختصاص دارد در صورتی که این امر در ارشد و دکتری کامپیوتر کاملا بر عکس است و بیشتر نمره به کارهای پژوهشی و عملی و انجام پروژه و تمرین اختصاص دارد.

پس از قبولی در ارشد کامپیوتر و وارد شدن به دانشگاه، چه در گرایش‌ ارشد نرم افزار قبول شده باشید، چه ارشد شبکه و امنیت و چه ارشد معماری کامپیوتر و ... گروه کامپیوتر آن دانشگاه شما را با فیلدهایی که در گرایش قبولی‌تان وجود دارد آشنا می‌کنند (در بعضی از دانشگاه‌ها مانند دانشگاه شریف و تهران و ... اغلب همایشی برای آشنا کردن دانشجویان با فیلدهایی که وجود دارد برگزار می‌شود) بعنوان مثال اگر گرایش نرم افزار قبول شده باشید حدود 15 فیلد کاری به شما معرفی می‌شود، بعنوان مثال فیلدهای اینترنت اشیا (IOT)، رایانش ابری (cloud computing)، مالتی مدیا، پردازش تصویر، Big data، دیتابیس، real time، embedded، پردازش موازی و سیستم‌های توزیع شده، fog computing، شبکه‌های میان تراشه‌ای (Network on chip) و برخی از فیلدهای دیگر.

سپس دانشجویان مقطع ارشد کامپیوتر با توجه به علاقه‌شان یک فیلد را انتخاب می‌کنند، سپس با اساتیدی که در آن فیلد کار می‌کنند صحبت می‌کنند و از بین آن اساتید یکی را بعنوان استاد راهنمای خود انتخاب می‌کنند، البته استاد راهنما نیز باید آن شخص را بپذیرد و ظرفیت خالی داشته باشد، سپس در آزمایشگاه آن استاد راهنما مشغول به کار می‌شود و در آن آزمایشگاه میز، صندلی و کامپیوتری به آن دانشجو به مدت 2 تا 3 سال اختصاص داده می‌شود، در آزمایشگاه‌ها فقط دانشجویان ارشد و دکتری هستند، مگر آنکه در آن آزمایشگاه پروژه ملی وجود داشته باشد و استاد راهنما تعدادی از دانشجویان لیسانس را برای کار در پروژه استخدام کرده باشد و یا بعنوان کار آموز در آنجا فعالیت کنند.

از این به بعد دانشجویان تعداد کمی درس‌ را از بین تعداد دروس زیادی که در آن گرایش تعریف شدها ست بر اساس فیلدی که انتخاب کردند و با صلاح دید استاد راهنما و مدیر گروه گرایش شان بر می‌دارند، بنابراین چون دانشجو خودش فیلدی را انتخاب کرده که به آن علاقه دارد، به واحدهایی هم که خودش در راستای پایان نامه اش بر می‌دارد علاقه خواهد داشت و بنابراین مثل لیسانش نخواهد بود که دانشجو مجبور باشد تعداد واحدهایی زیادی که به آنها علاقه ندارد را پاس کند. همچنین چون تمام کارهایی که دانشجو انجام می‌دهد در راستای تز اش است بعد از چند ماه در فیلدی که انتخاب کرده خبره می‌شود و این موضوع برای دانشجو جذاب و شیرین خواهد بود و این مورد باعث می‌شود که دانشجویان به رشته کامپیوتر بیش از پیش علاقه مند شوند.

انتخاب گرایش در دوره ارشد کامپیوتر

هر روزه سوالات بسیار زیادی در این زمینه پرسیده می‌شود که در چه رشته‌‌ای کنکور بدهم ؟ بازار کار هر رشته در ایران و در خارج به چه نحو است؟ و کدام رشته بهتر است. ادامه تحصیل در ایران و خارج در چه گرایش بهتر است؟ من به رشته x علاقه ندارم و به همین دلیل نمی‌شود در رشته y آزمون بدهم؟

پس از ورود به مقطع کارشناسی ارشد، می بایست حدود ۳۲ واحد درسی پاس کنید که اگر واحدهای سمینار و پایان نامه را از این مقدار حذف کنیم ۲۴ واحد باقی می‌ماند که از این ۲۴ واحد ۹ یا ۱۲ واحد، دروس اجباری گرایشی ای است که شما در آن گرایش قبول شده اید و سایر واحد ها را می‌توانید بصورت اختیاری و با توجه به علاقه ‌تان انتخاب کنید که این مزیت بسیار بزرگی برای شما است زیرا می توانید دروسی را بر دارید که در زمینه کاری و پژوهشی مورد علاقه تان است.

همچنین توجه به این نکته حائز اهمیت است که زمانی که دانشجو در یک دانشگاه معتبر مانند دانشگاه‌های تهران، شریف،‌ شهید بهشتی و... قبول می‌شود فیلدی که دانشجو جهت پژوهش و تحقیق در دوره ارشد و یا حتی دکتری انتخاب می‌کند می‌تواند به گرایش قبول شده وی در دانشگاه ارتباطی نداشته باشد و با توجه به فیلدهایی که اساتید گرایشی که دانشجو در آن گرایش قبول شده است دانشجو می‌تواند هر فیلد و موضوعی را که به آن علاقمند است و اساتید آن گرایش کار می‌کنند، دنبال کند. این موضوع به این بر می گردد که دانشجو چه کسی را به عنوان استاد راهنمای خود انتخاب می کند و همچنین پروپوزال خود را چه چیزی تعریف کند. به عنوان مثال دانشجویان زیادی بوده‌اند که در رشته ارشد معماری کامپیوتر دانشگاه شریف یا تهران قبول شده‌اند و در دوران تحصیل وارد فیلد شبکه یا امنیت یا مالتی مدیا یا رباتیک و یا دیگر موضوعات شده‌اند. بنابراین اینکه گرایش قبولی شما در ارشد کدام است از اهمیت کمتری نسبت به انتخاب موضوع پروپوزال، موضوع پژوهش و اینکه استاد راهنما دانشجو چه کسی باشد برخوردار است.

نکته جالب دیگر این است که در بسیاری از دانشگاه‌های معتبر، برخی اساتید از گرایش‌های مختلف دانشجو می‌پذیرند، بعنوان مثال اساتیدی در دانشگاه های تهران و شریف داریم که هم از گرایش معماری کامپیوتر دانشجو می‌گیرند و هم از گرایش نرم افزار و هم از گرایش شبکه.

همچنین برای اشتغال در بازار کار، آنچه درباره تحصیلات آکادمیک مورد سوال است و اهمیت دارد، این موضوع است که از کدام دانشگاه فارغ التحصیل شده‌اید یا در حال تحصیل هستید. چه مهارت‌هایی دارید؟ پایان نامه و رساله شما در چه زمینه‌ای بوده است؟ در نتیجه اینکه در چه گرایشی از کامپیوتر فارغ التحصیل شده‌اید دارای اهمیت کمتری است (البته به جز دو گرایش تجارت و آی تی). همچنین برای ادامه تحصیل در یک دانشگاه خارجی علاوه بر موارد فوق الذکر، سوالاتی نظیر:‌ عنوان زمینه و فیلد تحقیقاتی شما چه بوده، چه مقالاتی دارید،‌ استاد راهنمای شما چه کسی بوده است،‌ توصیه نامه های شما از چه کسانی است، نمره تافل و جی آر ای (GRE) و یا آیلتس (IELTS) شما چند است و ... پرسیده می‌شود و اینکه شما در چه گرایشی از کامپیوتر فارغ التحصیل شده‌اید کمترین اهمیت را دارد و مواردی مثل نمره زبان، مقالات و دانشگاه مقطع ارشد دارای اهمیت بیشتری است.

منابع کنکور ارشد مهندسی کامپیوتر

منابع کنکور ارشد مهندسی کامپیوتر 1402 چیست؟ بهترین منابع ارشد کدام ها هستند؟ منابع کنکور ارشد هوش مصنوعی چیست؟ منابع کنکور ارشد نرم افزار چیست؟ و سوالات بسیار دیگری، همه اینها سوالاتی هستند که هر ساله ذهن بسیاری از داوطلبان و دانشجویان کنکور ارشد کامپیوتر را به خود مشغول می‌کند، برای پاسخ به این سوالات و به دلیل اهمیت فراوان این موضوع صفحات مجزایی در این خصوص برای شما دانشجویان عزیز مهیا شده:

برای آشنایی با منابع کنکور ارشد کامپیوتر به صفحه بهترین منابع ارشد کامپیوتر مراجعه کنید.

آخرین رتبه‌های قبولی در کنکور ارشد مهندسی کامپیوتر

برای بسیاری از دانشجویان که به تازگی پاسخ اولیه کنکور‌شان را دریافت کرده‌اند، آگاهی از آخرین رتبه قبولی در گرایش و دانشگاهی که می‌خواهند اهمیت بالایی دارد. دانستن این اطلاعات می‌تواند باعث شود دانشجویان انتخاب رشته بهتری انجام دهند. همچنین برای دانشجویانی که می‌خواهند برای کنکور مطالعه کنند، اگر رتبه‌ها و درصد‌های مورد نیاز دانشگاه و گرایش‌شان را بدانند، بهتر می‌توانند هدف‌گذاری کنند و به درس‌ها اولویت دهند. اگر می‌خواهید از کارنامه قبولی‌‌های مقطع کارشناسی ارشد کنکور کامپیوتر در گرایش‌‌ها و دانشگاه‌های متفاوت آگاه شوید، به صفحه نمونه کارنامه‌های ارشد کنکور کامپیوتر مراجعه کنید.

معرفی گرایش های ارشد کامپیوتر

آشنایی و شناخت دقیق گرایش های ارشد کامپیوتر از دغدغه‌های مهم داوطلبان کنکور ارشد کامپیوتر است.گرایش های کارشناسی ارشد کامپیوتر شامل گرایش های نرم افزار، هوش مصنوعیهوش مصنوعی (AI) چیست؟ انواع، کاربردها، مزایا و معایبهوش مصنوعی (AI) چیست؟ انواع، کاربردها، مزایا و معایبهوش مصنوعی یا Artificial Intelligence یا به اختصار AI، امروزه کاربردهای بسیاری پیدا کرده و به یکی از داغ‌ترین حوزه‌های بشر تبدیل شده است، اما با این وجود بسیاری از افراد با کاربردهای آن آشنایی کامل ندارند، به همین علت در این صفحه کاربردها، مزایا و معایب AI بطور کامل بررسی شده است، شبکه‌های کامپیوتری، رایانش امن، معماری کامپیوتر (سخت افزار)، بیوانفورماتیک، الگوریتم و محاسبات، علوم و فناوری شبکه، علوم داده و قرآن کاوی رایانشی است. برای بررسی دقیق هر یک از این گرایش‌ها می‌توانید به صفحه گرایش های ارشد مهندسی کامپیوترمعرفی گرایش های ارشد مهندسی کامپیوترمعرفی گرایش های ارشد مهندسی کامپیوتربا توجه به اینکه در حال حاضر رشته مهندسی کامپیوتر محبوب‌ترین رشته در دنیا و کشور است و در سال‌های اخیر اکثر رتبه‌های تک رقمی و دو رقمی این رشته را انتخاب می‌کنند در این صفحه بصورت دقیق گرایش هاي ارشد مهندسي کامپيوترمعرفی شده است مراجعه کنید.

تاریخچه رشته کامپیوتر در خارج

شروع تاریخچه کامپیوتر بر می‌گردد به زمانی که رشته الکترونیک در حال رشد بود. جنگ جهانی دوم مسببی بود در پیشرفت حوزه الکترونیک نیاز به رادار و کامپیوترها این پتانسیل را برای تحصیل و تحقیق بیشتر بوجود آورد که در نتیجه آن پیشرفت زیاد در حوزه برق و الکترونیک در دهه‌های ۱۹۴۰ و ۱۹۵۰ شد.

دهه ۱۹۵۰، دهه ظهور ترانزیستورها و solid-state electronics (الکترونیک حالت جامد) و سیستم های آنالوگ بود. در رشته الکترونیک، کامپیوتر‌ها به عنوان یک موضوع آموزشی در مرتبه دوم قرار داشتند و در حقیقت در آن زمان ها کامپیوترها را فقط در اداره جات و برای محاسبات استفاده می‌کردند. 

دانشگاه lowa در مورد ظهور کامپیوتر‌ها اینگونه بیان کرده است: دانشمندان فیزیک، ریاضی و الکترونیک از سال ۱۹۳۷ روی کامپیوتر‌ها کار می‌کردند، آقای John Vincent Atanasoff یکی از استادان این دانشگاه و مهم تر از همه یکی از کسانی بود که در بوجود آمدن کامپیوتر‌ها نقش داشت.

اولین کامپیوتری که ایشان ارائه دادند کامپیوتر ABC بود که ساخت آن حدود ۵ سال زمان برد، کامپیوتر ABC اصلا شبیه کامپیوترهای امروزی نبود و وزن و حجم زیادی داشت، اما بسیاری از امکانات این کامپیوتر باعث تحول و بوجود آمدن کامپیوترهای نسل جدید امروزی شد. در ادامه دانشمندان و مهندسین علاقه مند به کامپیوتر وارد این حوزه شدند و مرز‌های آن را گسترده‌ تر کردند. اکنون می‌بینم رشته مهندسی کامپیوتر به عنوان یکی از پرطرفدار ترین رشته‌ها در جهان شناخته می‌شود.

یکی از اولین کامپیوترهای دنیا

تاریخچه رشته کامپیوتر در ایران

ورود کامپیوتر به ایران بر می‌گردد به سال‌های ۱۳۴۰، تقریبا ۱۰ سال پس از روی کار آمدن کامپیوترها در جهان (منظور کامپیوتر های شخصی است نه کامپیوترهای ENIAC یا ABC)، همچنین تحصیلات آکادمیک در حوزه کامپیوتر از سال ۱۳۵۰ شروع شد ولی بیشتر جزو زیر شاخه‌های رشته ریاضی محسوب می‌شد و دانشکده مستقلی برای خودش نداشت و آنچنان که می‌‌باید نبود. گسترش و ایجاد رشته کامپیوتر در دانشگاه‌های بزرگ کشور بین سال‌های 1350 تا 1360 اتفاق افتاد.

دانشکده‌ی مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف به عنوان اولین دانشکده‌ی مستقل مهندسی کامپیوتر در ایران در سال ۱۳۶۴ تأسیس شد.

تاریخچه رشته مهندسی کامپیوتر در ایران، دانشگاه شریف اولین دانشکده مهندسی کامپیوتر در کشور را در سال 64 ایجاد کرد

همچنین در دانشگاه تهران رشته مهندسی کامپیوتر از سال ۱۳۶۹ در مقطع کارشناسی و از سال ۱۳۷۳ همراه با رشته مهندسی پزشکی در مقطع کارشناسی‌ارشد در گروه مهندسی برق و کامپیوتر دانشکده فنی دایر شد.

جمع بندی:

این که کدام یک از رشته‌های نرم افزار، معماری کامپیوتر، هوش مصنوعی، شبکه، امنیت و غیره را برای کنکور انتخاب میکنید تاثیر عمده ای بر موضوع پژوهش شما ندارد و این موضوع به نحوه انتخاب استاد راهنما و پروپوزال توسط خود دانشجو بستگی دارد. همچنین اینکه چه رشته‌ای هستید تاثیر به سزایی در آینده کاری و ادامه تحصیل شما در خارج از کشور ندارد و آینده درسی و شغلی این رشته‌ها به موضوع رساله و کار تحقیقاتی که در طی تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انجام می دهید و همچنین مهارت‌های شما بستگی دارد.

گرایش های رشته کامپیوتر در دانشگاه چیست؟

یکی از سوالات دیگری که ذهن جوانان را به خود درگیر کرده است این است که اگر بخواند در کنکور لیسانس رشته کامپیوتر را انتخاب کنند چه گرایش هایی را می‌توانند در مقطع لیسانس داشته باشند. در حال حاضر افرادی که از طریق کنکور سراسری در لیسانس قبول می‌شوند فقط می‌توانند در یکی از رشته علوم کامپیوتر و مهندسی کامپیوتر درس بخوانند، که توصیه ما به دانش آموزان بیشتر رشته مهندسی کامپیوتر است و در حال حاضر در دوره لیسانس کامپیوتر در ابتدا ورود گرایش بندی وجود ندارد و دانشجویان در حدود ترم 4 انتخاب می‌کنند که کدام یک از گرایش های نرم افزار و سخت افزار و آی تی باشند و در ارشد، رشته کامپیوتر به گرایش های نرم افزار، معماری کامپیوتر، هوش مصنوعی، شبکه های کامپیوتری، رایانش امن، بیوانفورماتیک و الگوریتم و محاسبات تقسیم می‌شود

بهترین گرایش رشته کامپیوتر چیست؟

در حال حاضر می‌توان رشته هوش مصنوعی را بهترین رشته جهان نامید و می‌توان گفت آینده دنیا در دستان هوش مصنوعی است. اگر تعداد پوزیشن هایی که برای اپلای در مقطع دکتری در رشته کامپیوتر وجود دارد نگاه کنید متوجه می‌شوید که بالای 80 درصد تمامی پوزیشن ها برای فیلدهایی است که در اصل مربوط به رشته هوش مصنوعی است، یا اگر پروژه هایی که غول های تکنولوژی در سال های اخیر تعریف کرده اند نگاهی بیندازید متوجه می‌شوید که اکثرا پروژه هایی هستند که مربوط به فیلدهای هوش مصنوعی می‌شود.

بهترین رشته دنیا چیست؟

با توجه به تحولات عظیم رشته کامپیوتر در دهه های اخیر بی شک رشته کامپیوتر از نظر فاکتورهای بسیار زیادی نظیر بازار کار، سطح درامد، تعداد پوزیشن های کاری و درسی در خارج از کشور، سرعت گسترش و ... در رده یک دنیا قرار دارد و چند سالی است که در کنکور سراسری لیسانس بر خلاف قدیم که ابتدا برق شریف و دانشگاه تهران پر می‌شد، اکنون رشته کامپیوتر زودتر از سایر گرایش ها در دانشگاه های تاپ پر می‌شود

بهترین کشورهای دنیا برای کار و ادامه تحصیل در رشته کامپیوتر کدام کشورها هستند؟

بهترین کشورهای دنیا در این زمینه، آمریکا، کانادا، استرالیا، آلمان، سوئد، نروژ و ... هستند

چطور می‌توان با دریافت حقوق مهاجرت کنیم؟

برای این کار لازم است که دانشجویان ارشد در یک دانشگاه تاپ قبول بشوند و بعد برای مقطع دکتری اپلای کنند و فاند بگیرند، به این علت که تعداد پوزیشن‌هایی که برای مقطع دکتری کامپیوتر وجود دارد بسیار بیشتر از تعداد پوزیشن های مقطع ارشد است این فاصله به قدری است که اصلا قابل مقایسه نیست. خبر خوب این است که قبولی در کنکور ارشد کامپیوتر در یک دانشگاه تاپ خیلی راحتر از قبولی در کنکور سراسری است

رشته کامپیوتر در کدام شاخه است

یکی از سوالات متداول دانش آموزان این است که رشته کامپیوتر فنی حرفه ای صنعت یا خدمات است؟ رشته کامپیوتر یکی از رشته های زیر مجموعه گروه صنعت در شاخه‌ی کار و دانش است

رشته کامپیوتر فنی حرفه ای صنعت یا خدمات است؟

متاسفانه برخی از سایت ها به اشتباه گفته‌اند که رشته کامپیوتر یکی از رشته های خدمات است، در صورتیکه رشته کامپیوتر زیر مجموعه گروه صنعت در شاخه‌ی کار و دانش است

28900 نفر تاکنون در دوره‌های آموزشی کنکور کامپیوتر شرکت کرده‌اند.

همچنین هر گونه سوالی در مورد کلاس‌های آنلاین کنکور کامپیوتر و یا تهیه فیلم‌ها و یا رزرو مشاوره تک جلسه‌ای تلفنی با استاد رضوی دارید می‌توانید به طرق زیر از تیم پشتیبانی بپرسید:

آی دی تلگرام تیم پشتیبانی:     konkurcomputer_admin@

تماس با پشتیبانی:   09378555200

امتیازدهی4.341935483871 1 1 1 1 1 1 1 1 1 14.34 امتیاز (155 رای)
اشتراک
بارگذاری نظرات
تلگرام اینستاگرام تماس با پشتیبانی: 09378555200 تماس با پشتیبانی: 09378555200