برنامه ریزی تا کنکور ارشد و دکتری: مشاوره خصوصیت با استاد رضوی رو رزرو کن!
ویس توضیحات مشاوره رزرو مشاوره
کنکور کامپیوتر
0
ورود | ثبت نام
نظرات
اشتراک
بالا
علاقه‌مندی

اشتراک
 

معرفی انواع نسخه های پایتون ⚡️ تفاوت نسخه های پایتون

این مقاله به معرفی نسخه های پایتون از جمله پایتون 2 و 3 پرداخته، همچنین مواردی نظیر انواع نسخه های پایتون و مقایسه و تفاوت نسخه های پایتون را بررسی کرده

در اینجا می‌خواهیم درباره نسخه های پایتون، صحبت و آنها را با هم مقایسه کنیم. پایتونزبان برنامه نویسی پایتون چیست؟ – نحوه شروع و دلایل محبوبیتزبان برنامه نویسی پایتون چیست؟ – نحوه شروع و دلایل محبوبیتزبان برنامه نویسی پایتون (Python) چیست؟ این مقاله عالی به بررسی دلایل محبوبیت پایتون، موارد استفاده از پایتون و نحوه شروع به برنامه نویسی پایتون پرداخته یک زبان برنامه ‌نویسی بسیار محبوب است که برای توسعه برنامه‌های ساده و پیچیده استفاده می‌شود. پایتون دارای دو نسخه اصلی است که به ترتیب با نام‌های پایتون 2 و پایتون 3 شناخته می‌شوند. این دو نسخه با یکدیگر تفاوت‌هایی دارند که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

تصویر مربوط به نسخه های مختلف پایتون که فردی در پشت سیستم توسعه نسخه ها را انجام می‌دهد.

پایتون 2

پایتون 2 یکی از محبوب‌ترین نسخه های پایتون است که همچنان توسط بسیاری از برنامه‌‌نویسان استفاده می‌شود. یکی از دلایل اصلی این استفاده، وجود ماژول‌ها و پکیج‌های زیادی است که فقط برای پایتون ۲ عرضه شده‌اند. ابزارهایی مانند Google App Engine و Django همچنان از پایتون ۲ پشتیبانی می‌کنند. در پایتون ۲، برخی از ویژگی‌های جدید از جمله بایت‌های جدید، تعریف و نمایش Unicode نیز موجود است، با این حال، پایتون ۲ دارای برخی مشکلات و مسائلی است که در نسخه ۳ برطرف شده است. یکی از مشکلات پایتون ۲ این است که نحوه برخورد با رشته‌ها، بایت‌ها و Unicode در آن نامتناسب است و می‌تواند به مشکلاتی در اجرای برنامه‌های پیچیده منجر شود، همچنین، پایتون ۲ دارای مشکلات امنیتی است که در نسخه ۳ بهبود یافته است. به‌طور کلی، برنامه‌نویسانی که با پایتون ۲ کار می‌کنند، باید به خوبی با مشکلات و مسائل آن آشنا باشند و مطمئن باشند که از پکیج‌ها و ماژول‌های موجود برای پایتون ۲ استفاده می‌کنند، با این حال، اگر برنامه‌نویسان قصد شروع یادگیری پایتونآموزش جامع پایتونآموزش جامع پایتونپایتون فقط برای برنامه نویسان و دانشمندان داده نیست! یادگیری پایتون می‌تواند فرصت‌های جدیدی را برای کسانی که در حرفه‌های کم‌تر داده‌محوری مثل روزنامه‌نگاری، صاحبان مشاغل کوچک یا بازاریابی رسانه‌های اجتماعی هستند، ایجاد کند. را دارند، بهتر است که به جای شروع با پایتون ۲، با نسخه جدیدتر یعنی پایتون ۳ شروع کنند.

پایتون 3

پایتون 3 یکی از جدیدترین نسخه‌های این زبان برنامه‌نویسی است که در سال 2008 منتشر شد. در مقایسه با پایتون 2، پایتون 3 با مشکلات بسیاری مواجه بود که باعث شده بود تا طرفداران پایتون در گذشته، از به‌روزرسانی به این نسخه صرف نظر کنند، اما با تلاش‌های پی‌درپی توسعه‌دهندگان و توجه زیادی که به پایتون 3 شده است، این نسخه به مرور زمان به یکی از محبوب‌ترین و قدرتمندترین نسخه های پایتون تبدیل شده است. یکی از مهم‌ترین تغییرات پایتون 3، تغییراتی در ساختار زبان و سینتکس آن بود که باعث شده بود کدنویسی در این نسخه نسبت به پایتون 2 ساده‌تر و خواناتر شود. از دیگر تغییرات مهم در پایتون 3 می‌توان به اضافه شدن تایپ‌های روشن، بهبود در پردازش رشته‌ها، پشتیبانی از بسته‌های متعدد، بهبود در عملکرد کد و افزایش امنیت آن اشاره کرد. با وجود این تغییرات و بهبودها، هنوز برخی از کتابخانه‌ها و ابزارهایی که در پایتون 2 به کار می‌رفتند، هنوز به پایتون 3 منتقل نشده‌اند. اما با توجه به رشد پایتون 3 و جایگاه ویژه‌ای که در صنعت برنامه‌ نویسی دارد، مشکلات مرتبط با این تغییرات به مرور زمان برطرف می‌شوند. در نهایت، پایتون 3 به عنوان یکی از قدرتمندترین و پرکاربردترین زبان های برنامه نویسیزبان های برنامه نویسی چیست؟زبان های برنامه نویسی چیست؟این مقاله عالی توضیح داده که زبان های برنامه نویسی چیست؟ و انواع زبان های برنامه نویسی و بهترین زبان برنامه نویسی برای شروع و پردرآمدترین آنها را معرفی کرده در دنیای کامپیوتر شناخته شده است.

دوره برنامه نویسی پایتون

پایتون (Python) یا پایتان یک زبان برنامه نویسی چند منظوره و سطح بالاست که بطور بسیار گسترده ای مورد استفاده برنامه نویسان و غیر برنامه نویسان قرار می‌گیرد. پایتون در سال های اخیر به یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی در جهان تبدیل شده است.

چه چیزهایی در این دوره یاد می‌گیرید

دستورات کنترلی
ذخیره‌سازی و داده ساختارها
ذخیره‌سازی و داده ساختارها
حلقه‌ها
توابع در پایتون
مدیریت خطاها در پایتون
کار با فایل‌ها
شی گرایی
برنامه نویسی موازی و تردها

نمونه فیلم‌هایی از جلسات برنامه نویسی پایتون

چرا باید پایتون را یاد بگیریم؟

چه چیز هایی را قرار است در این دوره یاد بگیریم؟ و مروری بر تاریخچه پایتون

نصب پایتون اجرا کردن اولین خط کد

آماده سازی ویرایشگر VS Code آشنایی با سینتکس پایتون

آماده سازی مینی کندا + توابع پرینت و ماژول math

معرفی عملگرها و چرایی نیاز به کنترل جریان در برنامه نویسی

مفهوم داده ساختارها در پایتون

آشنایی با دیکشنری ها

آشنایی با حلقه ها

معرفی کلی توابع با مثال های متنوع

خطاها چی هستند؟

نحوه کار کردن با فایل و خواندن آن در مودهای مختلف

تاریخچه برنامه‌‎ نویسی

مفهوم شی‌گرایی

معرفی فرآیند Process - تفاوت فرآیند و برنامه

مرور کلی مباحث و حل یک تمرین پیرامون اعداد اول

چرا باید پایتون را یاد بگیریم؟
چه چیز هایی را قرار است در این دوره یاد بگیریم؟ و مروری بر تاریخچه پایتون
نصب پایتون اجرا کردن اولین خط کد
آماده سازی ویرایشگر VS Code آشنایی با سینتکس پایتون
آماده سازی مینی کندا + توابع پرینت و ماژول math
معرفی عملگرها و چرایی نیاز به کنترل جریان در برنامه نویسی
مفهوم داده ساختارها در پایتون
آشنایی با دیکشنری ها
آشنایی با حلقه ها
معرفی کلی توابع با مثال های متنوع
خطاها چی هستند؟
نحوه کار کردن با فایل و خواندن آن در مودهای مختلف
تاریخچه برنامه‌‎ نویسی
مفهوم شی‌گرایی
معرفی فرآیند Process - تفاوت فرآیند و برنامه
مرور کلی مباحث و حل یک تمرین پیرامون اعداد اول

لیست نسخه های پایتون

نام نسخه سال انتشار توضیح کوتاه
پایتون 0.9.0 1991 اولین نسخه عمومی پایتون
پایتون 1.0 1994 اولین نسخه پایدار و عمومی پایتون
پایتون 1.5.2 1998 اضافه شدن قابلیت‌های شیءگرایی
پایتون 1.6 2000 بهبودهایی در کارکرد کلی پایتون
پایتون 2.0 2000 اضافه شدن قابلیت‌هایی مانند List Comprehensions و Garbage Collection
پایتون 2.1 2001 بهبودهایی در کارکرد کلی پایتون
پایتون 2.2 2001 اضافه شدن قابلیت‌هایی مانند Generators و Function Decorators
پایتون 2.3 2003 بهبودهایی در کارکرد کلی پایتون
پایتون 2.4 2004 اضافه شدن قابلیت‌هایی مانند Sets و Decorators
پایتون 2.5 2006 بهبودهایی در کارکرد کلی پایتون
پایتون 2.6 2008 بهبودهایی در کارکرد کلی پایتون و اضافه شدن ویژگی‌هایی مانند With Statement و Collections Module
پایتون 2.7 2010 اضافه شدن ویژگی‌هایی مانند Print Function و Set literals
پایتون 3.0 2008 تغییرات بزرگی در سینتکس و کارکرد پایتون، که باعث شدند کدنویسی در پایتون 3 متفاوت از پایتون 2 شود.
پایتون 3.1 2009 بهبودهایی در کارکرد کلی پایتون 3
پایتون 3.2 2011 اضافه شدن ویژگی‌هایی مانند concurrent.futures و os.scandir()
پایتون 3.3 2012 بهبودهایی در کارکرد کلی پایتون 3
پایتون 3.4 2014 اضافه شدن ویژگی‌هایی مانند Asyncio و Enum
پایتون 3.5 2015 اضافه شدن ویژگی‌هایی مانند Typing و Coroutines در Asyncio
پایتون 3.6 2016 اضافه شدن ویژگی‌هایی مانند Formatted String Literals و asyncio.run()
پایتون 3.7 2018 اضافه شدن ویژگی‌هایی مانند Data Classes و Context Variables
پایتون 3.8 2019 اضافه شدن ویژگی‌هایی مانند Assignment Expressions و Positional-Only Parameters
پایتون 3.9 2020 اضافه شدن ویژگی‌هایی مانند Dictionary Union Operators و removeprefix()
پایتون 3.10 2021 اضافه شدن ویژگی‌هایی مانند Match Statement و Structural Pattern Matching

لازم به ذکر است که این فهرست تنها برخی از ویژگی‌ها و بهبودهای هر نسخه از پایتون را در بر دارد و تغییرات جزئی و کوچکتر نیز در هر نسخه انجام شده است.

تصویر مربوط به نسخه های پایتون و تاریخ انتشار هر نسخه که به صورت مارپیچ است.

مقایسه و تفاوت پایتون 2 و پایتون 3

پایتون 2 و 3 هر دو نسخه های محبوب پایتون هستند، اما این دو نسخه با یکدیگر تفاوت‌هایی دارند. برای شروع، پایتون 3 دارای تغییرات جزئی در نحوه کار با رشته‌های حروفی است که تغییراتی در بسیاری از برنامه‌های پایتون 2 ایجاد می‌کند. یکی از بزرگترین تفاوت‌ها بین پایتون 2 و 3، رفتار پیش‌فرض درباره نوع اعداد است. در پایتون 2، عملیات تقسیم دو عدد صحیح، نتیجه را به نوع داده‌ی صحیح (Integer) باقی می‌گذارد، اما در پایتون 3، نتیجه به صورت نوع داده‌ای اعشاری (Float) باقی می‌ماند، همچنین در پایتون 3، تعریف متغیرهایی با نام مانند "Bytes" یا "Str"، باعث ایجاد خطا در برنامه می‌شود، در حالی که در پایتون 2، این نام‌ها به عنوان نام توابع و متغیرها معرفی شده‌اند و مشکلی در این رابطه وجود ندارد، با این حال، پایتون 3 برای بهبود عملکرد و افزایش قابلیت‌های زبان، تغییرات زیادی در مقایسه با پایتون 2 داشته است. برخی از تفاوت های مهم شامل موارد زیر می‌باشند:

1- Unicode به جای ASCII

در پایتون 2، برای کار با کاراکترهای غیر ASCII (مانند حروف چینی و یا ژاپنی) باید از کتابخانه‌های جانبی استفاده کنید ولی در پایتون 3، کاراکترهای Unicode به طور پیش‌فرض پشتیبانی می‌شوند و نیازی به کتابخانه‌های جانبی نیست.

2- تغییر در مدیریت رشته‌ها

در پایتون 2، رشته‌ها به صورت بایت ذخیره می‌شدند اما در پایتون 3، رشته‌ها به صورت کاراکترها ذخیره می‌شوند و توابع مربوط به مدیریت آنها نیز تغییر کرده‌اند.

3- تغییر در تعریف توابع

در پایتون 2، تعریف توابع با استفاده از کلمه کلیدی "def" انجام می‌شد. در پایتون 3، پرانتز در اطراف نام تابع الزامی شده است.

4- حذف برخی توابع و تغییر در نحوه کار با برخی توابع

در پایتون 3، برخی توابعی که در پایتون 2 وجود داشتند، حذف شده‌اند، همچنین در برخی توابع که در هر دو نسخه وجود دارند، تغییراتی اعمال شده است.

این تصویر مربوط به مقایسه پایتون 2 و پایتون 3 است. در سمت چپ تصویر پایتون 2 و در سمت راست تصویر پایتون 3 قرار دارد

5- تغییر در نحوه استفاده از تقسیم

پایتون 2، با انجام یک عملیات تقسیم با دو عدد صحیح، نتیجه را همیشه به صورت یک عدد صحیح برمی‌گرداند. در پایتون 3، با انجام یک عملیات تقسیم با دو عدد صحیح، نتیجه به صورت یک عدد اعشاری برمی‌گردد.

6- بسته‌ها و ماژول‌ها

در پایتون 3، بسته‌بندی (Packaging) بهبود یافته و برای آن ابزارهای بهتری در دسترس قرار گرفته است. علاوه بر این، پایتون 3 بهبود‌هایی در مدیریت و نصب بسته‌ها و ماژول‌ها نیز داشته است. از جمله مهمترین بهبودها، مدیریت وابستگی‌ها و پشتیبانی از ورژنینگ است، بنابراین می‌توان به راحتی بسته‌های مختلف را برای پروژه‌های خود نصب کرده و به‌روزرسانی کنیم.

7- نحوه کار با رشته‌ها

در پایتون 3، رشته‌ها (Strings) به شیء تبدیل شده‌اند و برخی تفاوت‌ها در کار با آنها نسبت به پایتون 2 وجود دارد. از جمله این تفاوت‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

8- مدیریت خطاها

در پایتون 3، مدیریت خطاها بهبود یافته است و مکانیزم جدیدی برای کنترل خطاها به‌وجود آمده است. با این تفاوت که حالت‌های خطایی که در پایتون 2 باعث می‌شدند که برنامه اجرا نشود، در پایتون 3 به شکل Exceptionها کنترل می‌شوند و برنامه با اطلاع‌رسانی به کاربر متوقف نمی‌شود.

9- پشتیبانی از تمام پلتفرم‌ها

پایتون 3 تمامی پلتفرم‌ها، از جمله ویندوز، لینوکس، مکینتاش، iOSسیستم عامل iOS چیست؟ بررسی تاریخچه و ویژگی های آی او اسسیستم عامل iOS چیست؟ بررسی تاریخچه و ویژگی های آی او اساین مقاله عالی به معرفی سیستم عامل آی او اس (IOS) پرداخته، همچنین به بررسی ویژگی های سیستم عامل Apple iOS و تاریخچه و نسخه های سیستم عامل iOS پرداخته است و اندرویدسیستم عامل اندرويد چیست؟ هر آنچه باید درمورد Android بدانیدسیستم عامل اندرويد چیست؟ هر آنچه باید درمورد Android بدانیداندروید چیست و چه ویژگی هایی دارد؟ این مقاله عالی به معرفی سیستم عامل اندروید (Android)، تاریخچه و توسعه اندروید، ویژگی های ورژن های مختلف اندروید پرداخته است را پشتیبانی می‌کند. به‌عنوان یک زبان برنامه‌ نویسی قابل توجه، پایتون در تمامی سیستم‌عامل‌ها قابل استفاده است. این موضوع باعث شده که پایتون به عنوان یکی از زبان‌های برنامه ‌نویسی پرکاربرد در جهان شناخته شود.

 نسخه های مختلف و اصلی پایتون و سال انتشار آنها به همراه لوگوی پایتون در سمت چپ تصویر

پایتون 3 با ویژگی‌های بهتر و بهبود یافته‌ای در مقایسه با نسخه‌ی قبلی خود، پایتون 2، عرضه شد، با این حال تغییراتی که در پایتون 3 ایجاد شده بود باعث شد که این نسخه با پایتون 2 سازگار نباشد، به همین دلیل، تغییر از پایتون 2 به پایتون 3 به طور کلی یک فرایند دشوار و پیچیده بود. پایتون 3 با ویژگی‌های بهبود یافته‌ی خود مزیت‌های بسیاری را نسبت به پایتون 2 دارد و به‌همین دلیل، اکثر توسعه‌دهندگان حالا از پایتون 3 برای توسعه‌ی نرم‌افزار و برنامه ‌نویسی استفاده می‌کنند.

  شخصی که عینک به صورت دارد در حال فکر کردن به پایتون 2 و 3 است. در سمت چپ تصویر پایتون 2 و در سمت راست تصویر پایتون 3 قرار دارد

نمونه فیلم‌های دوره‌های مهارتی

چرا همچنان پایتون 2 مورد استفاده قرار می‌گیرد؟

پایتون 2 هنوز هم در برخی از بخش‌های صنعت و کاربردهای خاص استفاده می‌شود. دلایل استفاده از پایتون 2 عبارتند از:

با این حال، به دلیل وجود تفاوت‌های مهم و پیشرفته‌تر بودن پایتون 3، توصیه می‌شود که در صورت امکان از آن استفاده شود.

دوره‌های مهارتی رشته کامپیوتر

جمع‌بندی

پایتون یک زبان برنامه ‌نویسی بسیار قدرتمند و پرطرفدار است که در صنعت برنامه ‌نویسی وب، داده‌کاوی، هوش مصنوعیهوش مصنوعی (AI) چیست؟ انواع، کاربردها، مزایا و معایبهوش مصنوعی (AI) چیست؟ انواع، کاربردها، مزایا و معایبهوش مصنوعی یا Artificial Intelligence یا به اختصار AI، امروزه کاربردهای بسیاری پیدا کرده و به یکی از داغ‌ترین حوزه‌های بشر تبدیل شده است، اما با این وجود بسیاری از افراد با کاربردهای آن آشنایی کامل ندارند، به همین علت در این صفحه کاربردها، مزایا و معایب AI بطور کامل بررسی شده است، اینترنت اشیاء و بسیاری دیگر از حوزه‌ها کاربرد فراوانی دارد. در این مقاله به بررسی تفاوت‌ها و نکات کلیدی پایتون 2 و 3 پرداختیم و برای استفاده از آخرین نسخه پایتون (پایتون 3) به دلایلی همچون افزایش کارایی، ایمنی و پشتیبانی بهتر از زبان اشاره کردیم. هرچند که هنوز هم پایتون 2 در برخی پروژه‌ها و برنامه‌ها استفاده می‌شود، اما با توجه به اتمام پشتیبانی رسمی آن توسط انجمن پایتون، استفاده از پایتون 3 به‌عنوان نسخه اصلی پیشنهاد می‌شود. با استفاده از آموزش‌ها و منابع آنلاین، می‌توانید به سرعت با این زبان برنامه‌ نویسی آشنا شوید و از قدرت و توانایی آن در توسعه برنامه‌های خود بهره‌مند شوید. 

چرا باید از نسخه جدید پایتون استفاده کرد؟

نسخه های جدید پایتون عملکرد بهتری دارند، از امنیت بهتری برخوردار هستند و مجموعه‌ای از ویژگی‌های جدید را در اختیار شما قرار می‌دهند.

چگونه می‌توانم به آخرین نسخه پایتون دسترسی پیدا کنم؟

آخرین نسخه پایتون را می‌توانید از سایت رسمی پایتون در آدرس Python.org دریافت کنید.

آیا باید نسخه قدیمی پایتون را حذف کنم و به نسخه جدید ارتقاء دهم؟

بهتر است نسخه قدیمی پایتون را حذف نکنید، به‌جای آن نسخه جدید را به صورت موازی نصب کنید تا از هر دو نسخه بتوانید استفاده کنید.

آیا کتابخانه‌ها و فریم‌ورک‌های قدیمی با نسخه جدید پایتون سازگار هستند؟

بله ولی بهتر است کتابخانه‌ها و فریم‌ورک‌های قدیمی را با نسخه جدید پایتون تست کنید تا اطمینان حاصل کنید که همه چیز به‌درستی کار می‌کند.

امتیازدهی5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 15.00 امتیاز (2 رای)
اشتراک
بارگذاری نظرات
تلگرام اینستاگرام تماس با پشتیبانی: 09378555200 تماس با پشتیبانی: 09378555200