فرقی نمیکند که شما یک محقق هستید و یا یک دانشجو که برای پایان نامه خود بدنبال مقالات و رفرنس ها میگردد. گوگل اسکالر (Google Scholar)گوگل اسکولار چیست؟ کاربرد و ویژگی های google scholar چیست؟این مقاله عالی به معرفی گوگل اسکولار (Google Scholar) پرداخته، سپس ویژگی های گوگل اسکولار، نقاط ضعف گوگل اسکالر و گوگل اسکالر فارسی چیست؟ را بررسی کرده است یک موتور جستجو است که این امکان را فراهم میکند تا به راحتی بتوانید به بررسی و تحقیق در میان مقالات علمی و پژوهشی در سرتاسر جهان بپردازید. اگر نحوه ی جستجوی صحیح در گوگل اسکالر و اجزای مخلتف آن را بلد باشید، کار شما بسیار راحتتر خواهد شد. برای جستجوی مقاله ابتدا وارد سایت رسمی Google Scholar شوید. بعد از وارد شدن به این سایت، با صفحه ای بهشکل زیر رو به رو میشوید:
- در این قسمت باید نام مقالهای که به دنبال آن هستید را بنویسید.
- از این قسمت میتوانید انتخاب کنید که به دنبال مقاله هستید یا پرونده ی قضایی. گوگل اسکالر امکان جستجو در بین پرونده های قضایی را نیز به افراد میدهد.
دوره گوگل اسکولار
فرض کنید ما میخواهیم مقالات در ارتباط با بلاکچینبراستی بلاکچین چیست؟ از 0 تا 100 بلاکچین به زبان سادهبراستی بلاکچین چیست؟ افراد زیادی میخواهند با بلاکچین آشنا شوند، اما نمیتوانند در سایتها توضیح ساده ای از بلاکچین بیابند، این مقاله به توضیح بلاچین به زبان ساده پرداخته در صنعت خدمات درمانی را جستجو کنیم. عبارت Blockchain in Healthcare را در کادر جستجو مینویسیم و دکمه ی جستجو را میزنیم:
بعد از جستجو کردن، نتیجهی زیر حاصل میشود:
در این صفحه لیستی از مقالات جستجو شده نمایش داده میشود. یک مقالهی جستجو شده از اجزای مختلفی بهوجود آمده است که در تصویر بالا این اجزا بهوسیلهی کادر قرمز رنگ مشخص شدهاند. در این قسمت به شرح هر کدام میپردازیم:
- این قسمت شامل عنوان یا Title مقاله میباشد.
- از چهار بخش تشکیل شده است. بهترتیب از چپ به راست 1: نام (نامهای) نویسنده 2: محل انتشار 3: زمان انتشار 4: نام ناشر
- چکیدهای از مقاله در این قسمت نمایش داده میشود.
- بهوسیلهی این گزینه، مقالهی انتخاب شده در پروفایلتان ذخیره میشود.
- اگر میخواهید به مقالهای ارجاع دهید میبایست از این دکمه استفاده کنید. بعد از کلیک بر روی آن، خروجی برروی صفحه نمایش داده میشود که آن را میتوانید در مقالهی خود استفاده کنید.
- تعداد ارجاعاتی که به مقاله داده شده است در این قسمت نوشته شده است. در تصویر بالا این عدد 550 است، یعنی در 550 مقاله، ارجاعی به این مقاله وجود داشته است. اعتبار یک مقاله به وسیلهی این عدد مشخص میشود، هرچه بالاتر باشد، آن مقاله، منبع معتبرتر و با ارزشتری محسوب میشود.
- با کلیک بر روی این گزینه، میتوانید مقالات مرتبط با مقالهی مربوطه را مشاهده کنید.
- بعضی از مقالات ویرایشهای مختلفی دارند. با کلید برروی این گزینه، وارد صفحهای میشوید که تمامی ویرایشهای مقالهی مورد نظر در آن قرار دارد.
دوره آموزش مقاله نویسی
در سمت راست پنجرهی جستجو، یک بخش دیگری وجود دارد که امکاناتی را برای جستجوی دقیقتر قرار داده است:
- در این قسمت میتوانید برای مقالات جستجو شده محدودیت تاریخ انتشار قرار دهید. به عنوان مثال اگر بر روی Since 2022 کلید کنید، تنها مقالاتی نمایش داده میشوند که از سال 2022 و 2022 به بعد منتشر شدهاند.
- در این قسمت دو گزینه وجود دارد که مربوط به نحوه ی مرتب سازی مقالات یعنی ترتیب قرارگیری آنها میشود:
- class="color-red"
- Sort by Relevance: با انتخاب این گزینه، مقالات براساس ارتباطشان با جستجوی مورد نظر مرتب میشوند. یعنی مقالاتی که ارتباط بیشتری دارند در اوایل صفحهی جستجو قرار میگیرند. مقدار پیشفرض همین گزینه است.
- Sort by Date: با انتخاب این گزینه، مقالات براساس زمان انتشارشان مرتب میشوند. هرچه مقاله زودتر چاپ شده باشد، در قسمت بالاتری قرار میگیرد.
- در این قسمت میتوانید انتخاب کنید که دنبال چه نوع مقاله ای هستید؟
- Any Type: با انتخاب این گزینه، تمامی مقالات برای شما نمایش داده میشود.
- Review Article: این گزینه برای جستجو در میان مقالات مروری (مقالات ریویو) استفاده میشود.
- با فعال کردن این گزینه ها میتوان یکسری مقالات را از جستجو حذف کرد. به عنوان مثال ممکن است شما به دنبال مقالاتی باشید که ارجاعی به آنها صورت گرفته (سایتیشن آن صفر نباشد.) و یا دنبال مقاله ای هستید که در آن ثبت اختراعی قرار دارد.
نمونه فیلمهای دورههای مهارتی
ترفند های پیشرفته در جستجوی مقاله
گوگل اسکالر دارای یکسری از ترفند های حرفهای برای جستجوی دقیق در بین مقالات میباشد که در این قسمت میخواهیم به بررسی این ترفندها بپردازیم. ابتدا با یک مثال نحوه ی اجرای یک مورد را نمایش میدهیم و سپس به بررسی مابقی ترفند ها میپردازیم. اضافه کردن عبارت intitle در جستجو، به موتور جستجوگر گوگل اسکالر میگوید که واژه ی مورد نظر حتما باید در عنوان (یا همان Title) قرار داشته باشد. به عنوان مثال میخواهیم عبارت اینترنت اشیاء یا IoT حتما داخل عنوان مقاله وجود داشته باشد. بنابراین عبارت [intitle:iot] را به صورت زیر در جستجو اضافه میکنیم:
همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید، در تمامی مقالات نمایش داده شده عبارت IoT وجود دارد.
ترفند های دیگر نیز در لیست زیر آمده است:
- Intitle: همانطور که گفته شد، میخواهیم عبارت تعیین شده در این پارامتر در عنوان مقاله موجود باشد.
- Intext: با استفاده از این عبارت، جستجوگر گوگل مقالاتی را نمایش میدهد که عبارت تعیین شده، در متن مقاله آمده باشد.
- Allintitle: مقالاتی در صفحهی جستجو نمایش داده میشود که تمامی عبارت مورد جستجو در عنوان یا Title مقاله آمده باشد.
- Allintext: مقالاتی در صفحهی جستجو نمایش داده میشود که تمامی عبارت جستجو شده در متن مقاله آمده باشد.
- Author: مقالههایی در صفحهی جستجو نمایش داده میشود که متن جستجو شده در نام نویسندهی مقاله آمده باشد.
- عملگر "-": با استفاده از این عملگر میتوان عباراتی را از نتیجهی جستجو حذف کرد. به عنوان مثال میخواهیم مقاله دارای عبارت IoT نباشد. بنابراین مینویسیم [-iot]
- عملگر "~": به کمک این عملگر میتوان مترادف های یک کلمه را نیز جستجو کرد. به عنوان مثال [~robotics]
- عملکر OR: نتایجی را نمایش میدهد که یکی از عبارتهای تعیین شده داخلش باشد. یعنی برای ما فرقی نمیکند کدام باشد، ولی میخواهیم حتما یکدام از آنها باشد. به عنوان مثال [soccor OR football]
دورههای مهارتی رشته کامپیوتر
جمع بندی
هرچند که برای گوگل اسکالرگوگل اسکولار چیست؟ کاربرد و ویژگی های google scholar چیست؟این مقاله عالی به معرفی گوگل اسکولار (Google Scholar) پرداخته، سپس ویژگی های گوگل اسکولار، نقاط ضعف گوگل اسکالر و گوگل اسکالر فارسی چیست؟ را بررسی کرده است جایگزینهای تقریبا خوب و کاملی وجود دارد، اما به دلیل رایگان بودن تمامی خدمات گوگل اسکالر، این بستر به یکی از مهمترین بسترها برای دانشجویان و محققان تبدیل شده است. به خصوص در کشورهایی که امکان پرداخت هزینههای دلاری ندارند. در این مقاله سعی شد تا تکنیکها و ترفندهای جستجو در گوگل اسکالر را بررسی کنیم تا راحتتر بتوانیم مقالههای مناسب را پیدا کنیم.
آیا امکان جستجوی مقالات فارسی در گوگل اسکالر وجود دارد ؟
بله، در پایگاه دادهی مقالات گوگل اسکالر، مقالات فارسی هم وجود دارد. بنابراین میتوانید مقالات با عنوان فارسی را نیز در گوگل اسکالر جستجو کنید. البته لازم است بگوییم تعداد این مقالات زیاد نمیباشد.
آیا جستجوی مقاله در گوگل، نتایج یکسانی با گوگل اسکالر دارد ؟
اگر مقالهای در جستجوی گوگل وجود داشته باشد، صد درصد در گوگل اسکالر نیز وجود خواهد داشت. اگر مقالهی جستجو شده در جستجوی گوگل، در اسکالر نیز وجود داشته باشد، به طور خودکار گوگل در نتیجهی اول، به شما لینک آن مقاله در گوگل اسکالر را نمایش میدهد.