محیط دانشگاه امیرکبیر
دانشگاه امیرکبیر در مرکز شهر تهران، بین خیابان حافظ و خیابان ولیعصر واقع شده است در نتیجه دسترسپذیری خوبی از طریق مترو و بیآرتی دارد و نزدیکترین ایستگاه مترو به دانشگاه، تئاتر شهر است. دانشگاه امیرکبیر دارای 4 درب ورودی است که درب اصلی آن در خیابان حافظ و سایر دربها در خیابان ولیعصر، خیابان انقلاب و خیابان رشت قرار دارد. مساحت دانشگاه نیز چندان وسیع نیست و زمان لازم برای طی کردن ابتدا تا انتهای آن حدودا 25 دقیقه میباشد.
امکانات دانشگاه امیرکبیر
دانشگاه امیرکبیر دارای چندین خوابگاه برای دانشجویان است که 90 درصد آنها در نزدیکی دانشگاه واقع شدهاند و عموما امکان طی کردن مسیر به صورت پیاده از خوابگاه تا دانشگاه و بالعکس وجود دارد؛ و اگر فاصله خوابگاه از دانشگاه طولانی باشد، برای رفت و آمد دانشجویان سرویس در نظر گرفته میشود. از سایر امکانات دانشگاه امیرکبیر میتوان به سالنهای ورزشی مجهز و گیم سنتر اشاره کرد.
رشته فناوری اطلاعات دانشگاه صنعتی امیرکبیر
رشته آی تیمعرفی فناوری اطلاعات (IT) - 7 دلیل برای انتخاب رشته آی تی در دانشگاهآی تی چیست و چگونه پس از ظهور توانست در مدت فقط 20 سال تمام دنیا را فرا بگیرد و اکثر پول دنیا را ببلعد و پرطرفدارترین و پر درآمدترین مشاغل دنیا را در بر گیرد، در این صفحه به بررسی این موضوعات پرداخته شده یکرشته بینرشتهای محسوب میشود و اساتید گروه رشته آی تی دانشگاه امیرکبیر با همکاری اساتید دانشکدههای زیر تشکیل شده است:
- دانشکده مدیریت، علم و فناوری
- دانشکده صنایع
- دانشکده کامپیوتر
- دانشکده برق
- دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر
امور آموزشی و تحصیلی دانشجویان رشته فناوری اطلاعات تحت نظارت دانشکده مدیریت صورت میپذیرد و این دانشکده، دانشکده اصلی دانشجویان آیتی است که در کوچه سعید و خارج از دانشگاه اصلی قرار گرفته است. دانشجویان بنا به این که چه گرایشی از رشته آیتی را انتخاب میکنند ممکن است با دانشکدههای دیگر نیز در ارتباط باشند. دانشگاه امیرکبیر در رشته فناوری اطلاعات به 2 صورت ورودی میپذیرد: یکی گرایش تجارت الکترونیک و دیگری بدون گرایش که در صورت بدون گرایش بودن این گونه است که دانشجو خود، گرایشش را انتخاب میکند. گرایش های آی تی امیرکبیر به قرار زیر است:
- اینترنت اشیا
- خدمات مالی و بانکداری
- تجارت الکترونیک
- حملونقل هوشمند
- مدیریت امنیت سایبری
اساتید دانشگاه امیرکبیر
چون رشته فناوری اطلاعات یکرشته بینرشتهای است، اساتید مختلف در گرایشهای مختلف در این بخش تدریس میکنند و عمدتاً اساتید رشته آیتی از اساتید 3 گرایش کامپیوتر،مدیریت و صنایع تشکیل شدهاند. لیست اساتید رشته فناوری اطلاعات دانشگاه امیرکبیر در سایت دانشگاه امیرکبیر قابل مشاهده است که برای کسب اطلاعات بیشتر درباره هر استاد میتوانید به صفحه شخصی ایشان مراجعه کنید.
در گرایش تجارت الکترونیک روی چه فیلدهایی فعالیت صورت میگیرد؟
از فیلدهای روز رشته فناوری اطلاعات گرایش تجارت الکترونیک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تحلیل شبکههای اجتماعی و تجاری (تحلیل مبتنی بر گراف)
- بلاکچین و کاربرد آن در زنجیره تأمین
- کشف تقلب در بازار
- بازاریابی دیجیتال
میزان اپلای دانشجویان تجارت الکترونیک دانشگاه امیرکبیر
تعیینکننده شانس موفقیت هر شخص در اپلای رشته تجارت الکترونیک این است که دانشجو روی چه فیلدی فعالیت داشته است. معمولاً فعالیت در حوزه بلاکچینبراستی بلاکچین چیست؟ از 0 تا 100 بلاکچین به زبان سادهبراستی بلاکچین چیست؟ افراد زیادی میخواهند با بلاکچین آشنا شوند، اما نمیتوانند در سایتها توضیح ساده ای از بلاکچین بیابند، این مقاله به توضیح بلاچین به زبان ساده پرداخته و الگوریتمهای تحلیل شبکهای میتواند تأثیر مثبتی در رزومه شما داشته باشد. در جواب به این سؤال که هر سال چه تعداد دانشجو اپلای میکنند نیز باید بگوییم که مطابق نظر یکی از دانشجویان هر سال 2 یا 3 نفر در گرایش فناوری اطلاعات اپلای کرده و برای ادامه تحصیل مهاجرت میکنند.
کدام یک از فیلدهای ارشد آی تی برای ورود به بازار کار در ایران مناسب تر است؟
از فیلدهای رشته فناوری اطلاعات که بازار کار خوبی در ایران دارند میتواند به دو حوزه: 1. امنیت و 2. تحلیل داده در حوزههای مختلف از جمله بازاریابی، حوزه های مالی و... اشاره کرد. برای کسب اطلاعات در رابطه با بازارکار رشته آی تی در ایران میتوانید از مقاله 10 شغل برتر رشته IT دیدن فرمایید.
کورس های ارشد آی تی دانشگاه امیرکبیر
دروس اصلی رشته فناوری اطلاعات در سال 1401-1402 به شرح زیر است:
دانشجویان دوره کارشناسیارشد مهندسی فناوری اطلاعات موظف به گذراندن حداقل ۲۶ واحد درسی، متشکل از ۱۲ واحد دروس اصلی، و ۱۲ واحد دروس تخصصی، و ۲ واحد درس روش تحقیق و پژوهش خواهند بود. دروس تخصصی این رشته را میتوانید در تصاویر زیر مشاهده کنید.
میزان اثرگذاری گرایش بر روی انتخاب کورس های ارائه شده در ارشد آی تی امیرکبیر
برخی از دروس اصلی ارائه شده در ارشد فناوری اطلاعات امیرکبیر مانند درس داده کاویداده کاوی چیست؟ بررسی 0 تا 100 دیتا ماینینگ (data mining)این مقاله عالی بررسی کرده که داده کاوی یا دیتا ماینینگ (data mining) چیست و چه کاربردی دارد، سپس انواع روش های داده کاوی و مزایای دیتا ماینینگ را بررسی کرده بسیار پرکاربرد بوده و دانشجویان فارغ از گرایشی که دارند آنها را اخذ میکنند. در ارتباط با درسهای تخصصی نیز برخی از گرایشها مانند اینترنت اشیااینترنت اشیا iot چیست ⚡️ اینترنت اشیا چیست به زبان سادهاین مقاله عالی معرفی کرده اینترنت اشیا iot چیست و چه کاربردی دارد و تاریخچه IoT، حوزه های کاربرد اینترنت اشیا و مزایا و معایب اینترنت اشیا را بررسی کرده یا امنیت سایبریامنیت سایبری چیست؟ 0 تا 100 امنیت سایبری [cyber security]این مقاله به بررسی امنیت سایبری (cyber security)، انواع امنیت سایبری، اهمیت امنیت سایبری، یادگیری امنیت سایبری و شغل های امنیت سایبری پرداخته است که نسبت به تجارت الکترونیک دروس جذابتر و بهتری برای ورود به بازار کار دارند و حتی برای اپلای نیز مناسب هستند.
این امر که تا چه میزان دروس ارائه شده بهروز و کاربردی هستند تا حد زیادی به درسی که اخذ میکنید و استادی که درس موردنظر را ارائه میدهد بستگی دارد. حتماً سعی کنید دروسی را اخذ کنید که در بازار کار موردنیاز باشد و یا در پایاننامه برایتان مفید واقع شود.
میزان ساعت مطالعه دانشجوی ارشد تجارت الکترونیک
در دانشگاه امیرکبیر در نزدیکی پایان ترم و تا چند روز پس از آن به دلیل امتحانات پایان ترم و تحویل پروژهها فشار درسی زیادی روی دانشجویان قرار دارد؛ و میانگین زمانی که یک دانشجوی ارشد تجارت الکترونیک در امیرکبیر در طول یک روز در این بازه زمانی به درسخواندن اختصاص دهد 3 الی 6 ساعت است. البته ساعت مطالعه بستگی دارد که هدف دانشجو چیست، اگر شخصی قصد کسب معدل بالایی دارد باید از ابتدای ترم باید ساعت مطالعه معقولی داشته باشد.
کار در کنار تحصیل در ارشد فناوری اطلاعات امیرکبیر
رشته فناوری اطلاعات در مقایسه با رشته کامپیوترمعرفی کامل رشته کامپیوتر- بررسی درآمد و شغل های رشته کامپیوتردر این صفحه به بررسی و موشکافی رشته کامپیوتر اعم از بررسی بازار کار، گرایشها، دروس و چارت درسی رشته کامپیوتر، میزان درآمد و حقوق فارغ التحصیلان این رشته و ادامه تحصیل در رشته کامپیوتر پرداخته شده است و گرایشهای آن رشته آسانتری بهحساب میآید؛ باتوجهبه این موضوع کار در کنار تحصیل در ارشد آی تی امکانپذیر است و اکثر اساتید این رشته با دانشجویان شاغل کنار میآیند؛ اما این امر مشروط به این است که لطمهای به درس دانشجو وارد نشود و بتواند انتظارات اساتید را برآورده کند.
جمعبندی
در مقاله اشاره شد که رشته آی تی یکرشته بینرشتهای است و این موضوع باعث میشود بتوان از دو دید به این رشته نگاه کرد؛ از یک دید میتوان گفت تنوع دروس ارائه شده در این رشته بسیار بالاست و این امکان را در اختیار شما میگذارد که با دروس مختلف آشنا شوید و در نهایت بتوانید فیلد موردعلاقهتان را پیدا کنید؛ این موضوع مزیت رشته آی تی محسوب میشود؛ اما از دید دیگر در مقایسه با رشتههای تکرشتهای مانند مهندسی کامپیوتر کمتر در یک شاخه عمیق میشوید و کار شما بهعنوان یک مهندس فناوری اطلاعات میتواند این باشد که بین رشتههایی مانند کامپیوتر، برق و... ارتباطی ایجاد کنید و در نهایت این هدف شماست که تعیین میکند کدام رشته برایتان مناسبتر است. اگر این رشته برایتان جذاب است میتوانید سری به کارنامه های ارشد فناوری اطلاعاتنمونه کارنامه های ارشد فناوری اطلاعاتدر این صفحه کارنامه های کنکور ارشد فناوری اطلاعات به همراه محل قبولی هر کارنامه را از سال 1395 تا سال 1401 را برای شما عزیزان آوردهایم سالهای گذشته بزنید تا از آخرین رتبه قبولی در این رشته مطلع شوید.
کدام یک از فیلدهای ارشد آی تی برای ورود به بازار کار در ایران مناسب تر است؟
از فیلدهای رشته فناوری اطلاعات که بازار کار خوبی در ایران دارند میتواند به دو حوزه: 1. امنیت و 2. تحلیل داده در حوزههای مختلف از جمله بازاریابی، حوزه های مالی و... اشاره کرد.
میزان ساعت مطالعه دانشجوی ارشد تجارت الکترونیک چقدر باید باشد؟
در دانشگاه امیرکبیر در نزدیکی پایان ترم و تا چند روز پس از آن به دلیل امتحانات پایان ترم و تحویل پروژهها فشار درسی زیادی روی دانشجویان قرار دارد؛ و میانگین زمانی که یک دانشجوی ارشد تجارت الکترونیک در امیرکبیر در طول یک روز در این بازه زمانی به درسخواندن اختصاص دهد 3 الی 6 ساعت است. البته ساعت مطالعه بستگی دارد که هدف دانشجو چیست، اگر شخصی قصد کسب معدل بالایی دارد باید از ابتدای ترم باید ساعت مطالعه معقولی داشته باشد.
آخرین رتبه قبولی ارشد تجارت الکترونیک دانشگاه امیرکبیر چند است؟
باتوجهبه کارنامههای سالهای اخیر با کسب رتبه زیر 100 احتمال پذیرفته شدن در ارشد تجارت الکترونیک دانشگاه امیرکبیر را خواهید داشت.