اگر جزو آن دسته از دانشجویانی هستید که در هنرستان تحصیل کردهاید و مدرک کاردانی یا فوقدیپلم کامپیوتر دارید و میخواهید کارشناسی مهندسی کامپیوتر بگیرید، یکی از مسیرهای پیش رویتان، مهندسی حرفه ای کامپیوتر نرم افزار است. همانطور که بیان شد، این رشته کارشناسی ناپیوسته بوده و معمولاً دو یا سهساله است. اگر میخواهید درباره این رشته، درسها و چارت درسی، نحوه ورود به آن و… بدانید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
معرفی رشته مهندسی حرفه ای کامپیوتر - نرم افزار
این رشته مختص آن دسته از افرادی است که مدرک کاردانی کامپیوتر دارند و میخواهند با شرکت در آزمون کاردانی به کارشناسی، در مدرک کارشناسی مهندسی کامپیوتر نرم افزار بگیرند. در واقع این رشته، رشته کارشناسی ناپیوسته است. دروس این رشته ترکیبی از درسهای نظری و عملی است. این دروس تکمیلکننده درسهای مقطع کاردانی برای کسب مدرک کارشناسی است. همانطور که بیان شد، مدتزمان این رشته حداقل ۴ نیمسال تحصیلی (۲ سال) و حداکثر ۶ نیمسال تحصیلی (۳ سال) است.
هدف و اهمیت رشته مهندسی حرفه ای کامپیوتر
هدف از رشته مهندسی حرفه ای کامپیوتر توانمند کردن دانشجویان کاردانی برای ورود به بازار کار و آمادگی برای مقاطع بالاتر مهندسی کامپیوترمهندسی کامپیوتر چیست؟ معرفی رشته کامپیوتر توسط اساتید شریفاین صفحه به معرفی کامل رشته کامپیوتر، اعم از دروس رشته کامپیوتر، درآمد رشته کامپیوتر، شغل های رشته کامپیوتر، گرایش ها و زیر شاخه های رشته کامپیوتر پرداخته است است.
شرایط ورود و نحوه پذیرش رشته مهندسی حرفه ای کامپیوتر
همانطور که بیان شد، رشته مهندسی حرفه ای کامپیوتر، یکرشته کارشناسی ناپیوسته است، یعنی برای قبولی در آن نیازمندی گذراندن مقطع کاردانی مهندسی کاردانی یا رشتههای دیگری کاردانی دارید. اگر در مقطع کاردانی رشته دیگری جز کامپیوتر بودهاید، همچنان میتوانید با شرکت در آزمون در مقطع کارشناسی ناپیوسته، در رشته مهندسی حرفه ای کامپیوتر تحصیل کنید، اما باید دروس جبرانی که در بخش چارت درسی بیان شده است را بگذرانید.
دانشگاهها معمولاً به دو روش با آزمون و بدون آزمونپذیرش دارند. در روش با آزمون شما باید با مطالعه برای آزمون کاردانی به کارشناسی و شرکت در این آزمون، وارد دانشگاه شوید، اما در روش بودن آزمون شما میتوانید باسابقه تحصیلی در دانشگاه پذیرش بگیرید.
دروس و چارت درسی رشته مهندسی حرفه ای کامپیوتر
مانند هر مقطع و رشته دیگری، رشته مهندسی حرفه ای کامپیوتر دارای یک چارت درسی است که با مراجعه به آن میتوانید از مجموعه دروس جبرانی، تخصصی، عمومی و اختیاری این رشته مطلع شوید. تصویر زیر برای یکی از مؤسسات آموزشی برای رشته مهندسی حرفه ای کامپیوتر است:
همچنین از ۶۸ واحدی که در این رشته گذرانده میشود، ۶ واحد درس پایه، ۹ واحد درس عمومی، ۴۲ واحد درس تخصصی، ۶ واحد درس اختیاری و ۵ واحد پروژه و کارآموزی است.
جمعبندی
رشته کارشناسی ناپیوسته مهندسی حرفه ای نرمافزار در مقطع کاردانی به کارشناسی برای آن دسته از افرادی که میخواهند در حوزه کامپیوتر کارشناسی بگیرند است. این رشته ۲ الی ۳ساله در راستای تکمیل آموختههای فرد در مقطع کاردانی است و فرد را برای ورود به بازار کار یا مقاطع بالاتر تحصیلی آماده میکند.
نیازمندی های قبولی در رشته مهندسی حرفه ای کامپیوتر چیست؟
برای ورود به رشته مهندسی حرفهای کامپیوتر شما باید مدرک کاردانی داشته باشید.
طول رشته مهندسی حرفه ای کامپیوتر چقدر است؟ چند واحد در این رشته باید گذرانده شود؟
طول این رشته بین ۴ تا ۶ سال تحصیلی متغیر است. این رشته حدوداً ۷۰ واحد است.
چه گرایش هایی در این مقطع وجود دارد؟
گرایشهای رشته مهندسی حرفهای نرمافزار به شرح زیر هستند: مهندسی تکنولوژی سختافزار، مهندسی تکنولوژی نرمافزار، مهندسی تکنولوژی شبکههای کامپیوتری و سیستمهای سختافزار رایانه