آزمون کارشناسی ارشد هرساله بسیاری را با اهداف و انگیزههای مختلف به چالش میکشد و اگر همهچیز خوب پیش برود، ممکن است مسیر زندگی پذیرفتهشدگان را بهکل تغییر دهد. اگر مصمم هستید قسمت خوب ماجرا را برای خودتان رقم بزنید، باید برای همه گامهای مسیر برنامه داشته باشید. شاید یکی از مراحل مهمی که فرایند آزمون کارشناسی ارشد دربرمیگیرد، مرحله ثبتنام باشد. ازاینرو مهم است از شرایط ثبت نام در این آزمون پراهمیت آگاهی داشته باشیم. در ادامه مطلب قصد داریم نکات و جزئیات درج معدل برای ثبت نام در کنکور کارشناسی ارشد را دقیقتر بررسی کنیم.
نقش معدل در ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد
معدل میتواند نتیجه آزمون کارشناسی ارشد را دستخوش تغییر کند. براساس اعلامیه مندرج در دفترچه ثبت نام کنکور ارشد که توسط سازمان سنجش منتشر گردیده است، نتیجه نهایی کنکور حاصل تاثیر 80% نتیجه آزمون کنکور و 20% معدل کسب شده در مقطع کارشناسی (لیسانس) میباشد. بنابراین با توجه به تاثیر معدل در آزمون کارشناسی ارشد، لازم است که هنگام وارد کردن معدل در فرم ثبت نام کنکور ارشد نهایت دقت را به خرج داده و مقدار دقیق معدل را درج کنید.
پس از قبولی و پذیرش در دانشگاه مورد نظر نیز، بایستی با مدرک معتبر، معدل اعلامی خود در هنگام ثبت نام را به مؤسسه آموزش عالی محل تحصیل ارائه کنیم و اگر مغایرتی در آن و مدارکی که به دانشگاه ارائه میکنیم وجود داشته باشد، قبولی لغو میشود و حق هیچگونه اعتراضی هم نخواهیم داشت.
در ادامه به جزئیات و تبصرههای مرتبط با درج معدل در هنگام ثبت نام کنکور ارشد میپردازیم.
چگونگی درج معدل برای ثبت نام در کنکور کارشناسی ارشد
از آن جا که داوطلبان هنگام ثبت نام ممکن است شرایط متفاوتی داشته باشند، سازمان سنجش ضوابطی را جهت درج معدل هنگام ثبت نام در کنکور ارشدثبت نام در کنکور ارشد – مدارک، زمان ثبت نام، نحوه ثبت ناماین مقاله عالی راهنمای جامعی است در خصوص نحوه ثبت نام در کنکور ارشد و مواردی همچون زمان ثبت نام و مدارک مورد نیاز برای ثبت نام کنکور ارشد و ... را بررسی کرده در نظر گرفته است و شرکتکنندگان ملزم به رعایت آنها میباشند. شرایط عمومی و اختصاصی ثبت نام را سازمان سنجش در سایت sanjesh.org و ضمن دفترچهای با عنوان «راهنمای ثبت نام و شرکت در آزمون ورودی مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته» منتشر میکند. در ادامه ضوابط مختلف مرتبط با معدل را بر اساس دفترچه راهنمای آزمون کارشناسی ارشد آوردهایم.
شرایط درج معدل فارغ التحصیلان برای ثبت نام در آزمون کارشناسی ارشد
فارغالتحصیلان باید معدل کل اکتسابی خود را بر اساس معدل مندرج در مدرک فارغالتحصیلی درج نمایند. البته فرمت معدل یا بین 0 و 4 است یا بین 0 و 20. حالت اول مربوط به افرادی است که در دیگر کشورها مدرک کارشناسی خود را اخذ کردهاند؛ البته ساختار معدلدهی همه کشورها اینطور نیست و درج معدل با این فرمت در فرم ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد برای همه داوطلبان الزامی نیست. شایان ذکر است فارغالتحصیلان مقطع کارشناسی ناپیوسته، بایستی علاوه بر درج معدل مقطع کارشناسی، معدل مقطع کاردانی خود را نیز در تقاضانامه ثبت نام درج کنند. البته داوطلبانی كه هم دارای مدرک كارشناسی پيوسته و هم كارشناسی ناپيوستهاند ولی مدرک كاردانی ندارند، فقط باید معدل مدرک كارشناسی پيوسته خود را در فرم تقاضانامه ثبت نام وارد کنند.
شرایط درج معدل برای دانشجویان سال آخر هنگام ثبت نام در آزمون کارشناسی ارشد
ممکن است تعداد زیادی از داوطلبان هنگام ثبت نام و حتی شرکت در آزمون کارشناسی ارشد، همچنان دانشجوی مقطع کارشناسی باشند و فارغالتحصیل نشده باشند با این وجود ثبت نام برای آنها منعی ندارد، فقط درج معدل آنها شرایط خاصی دارد که باید به آن دقت کنند:
- دانشجویانی که نهایتاً تا تاریخ 30 بهمن سال قبل از برگزاری آزمون، فارغالتحصیل میشوند و گواهی فارغالتحصیلیشان را دریافت میکنند، میبایست معدل خود تا تاریخ 31 شهریور همان سال را در فرم تقاضانامه ثبت نام وارد کنند و پس از اینکه در بهمن ماه فارغالتحصیل شدند، معدل مندرج در مدرک فارغالتحصیلی خود را در مرحله دریافت کارت شرکت در آزمون، در قسمت مرتبط با "ویرایش اطلاعات ثبت نامی" درج کنند.
- دانشجویانی که تا تاریخ 31 شهریور(شهریور ماه سالی که آزمون کنکور برگزار میشود) فارغالتحصیل میشوند، باید میانگین نمرات واحدهای درسی گذرانده شده خود تا تاریخ 31 شهریورسال قبل از برگزاری آزمون را در فرم تقاضانامه ثبت نام وارد کنند و در مرحله دریافت کارت شرکت در آزمون، معدل خود تا تاریخ 30 بهمن همان سال را در قسمت مربوط به "ویرایش اطلاعات ثبتنامی" درج نمایند.
- دانشجویان مقطع کارشناسی ناپیوسته که حداکثر تا تاریخ 31 شهریور (شهریور ماه سالی که آزمون کنکور برگزار میشود) فارغالتحصیل میشوند، باید علاوه بر درج معدل مقطع کاردانی، میانگین نمرات واحدهای درسی گذراندهشده خود تا تاریخ 30 بهمن را نیز در فرم ثبت نام درج نمایند.
شرایط درج معدل طلاب برای ثبت نام در کنکور ارشد
متقاضیان طلاب لازم است هنگام ثبت نام، معدل دوره پایانی سطح ۲ حوزه (پایه های ۶، ۷ و ۸) را بهجای معدل مقطع کارشناسی درج نمایند.
جمع بندی
آزمون کارشناسی ارشد و قبولی در آن میتواند نقش مهمی در موفقیت شما داشته باشد. بنابراین مهم است پیش از هر چیز، شرایط ثبت نام در آزمون کارشناسی ارشد را بدانید و رعایت کنید. از موارد مهمی که عدم رعایت آن میتواند روند قبولی و پذیرش در دانشگاه را بهکلی لغو کند، معدل است. در این مطلب کوشیدیم جزئیات درج معدل هنگام ثبت نام در آزمون کارشناسی ارشد را تشریح کنیم.
معدل در آزمون کارشناسی ارشد چه نقشی دارد؟
براساس اعلامیه مندرج در دفترچه ثبت نام کنکور ارشد که توسط سازمان سنجش منتشر گردیده است، نتیجه نهایی کنکور حاصل تاثیر 80% نتیجه آزمون کنکور و 20% معدل کسب شده در مقطع کارشناسی (لیسانس) میباشد. بنابراین با توجه به تاثیر معدل در آزمون کارشناسی ارشد، لازم است که هنگام وارد کردن معدل در فرم ثبت نام کنکور ارشد نهایت دقت را به خرج داده و مقداردقیق معدل را درج کنید.
چطور باید معدل را در فرم تقاضانامه آزمون کارشناسی ارشد ثبت کنیم؟
بسته به شرایط داوطلبان، پاسخ به این پرسش حالتهای متفاوتی به خود میگیرد. مثلاً اگر فارغالتحصیل باشید یا دانشجو، وضعیت فرق میکند. دانشجویان مقطع کارشناسی پیوسته و ناپیوسته باید شرایط متفاوتی را رعایت کنند. همچنین داوطلبانی که همچنان مشغول به تحصیل در مقطع کارشناسی هستند، بایستی از الزامات خاص خودشان پیروی کنند. مختصراً معدل مندرج در مدرک فارغالتحصیلی یا میانگین نمرات درسهای گذراندهشده دانشجویان تا آخرین مهلت نزدیک به زمان دریافت کارت شرکت در آزمون را در فرم تقاضانامه درج میکنیم، البته دانشجویان مقطع کارشناسی ناپیوسته ملزماند معدل مقطع کاردانی خود را نیز درج نمایند.