برنامه‌ریزی تا کنکور ارشد و دکتری: مشاوره خصوصیت با استاد رضوی رو رزرو کن!
ویس توضیحات مشاوره رزرو مشاوره
کنکور کامپیوتر
0
ورود | ثبت نام
نظرات
اشتراک
بالا
علاقه‌مندی

اشتراک
 

اولین کامپیوتر جهان⚡️اولین کامپیوتر در چه سالی ساخته شد؟

این مقاله عالی بررسی کرده که اولین کامپیوتر جهان چه بوده و اولین کامپیوتر در چه سالی ساخته شده است همین طور عکس اولین کامپیوتر جهان و مخترع آن را آورده است

زمانی که از کامپیوترکامپیوتر چیست؟ ⚡️ کامپیوتر چیست به زبان سادهکامپیوتر چیست؟ ⚡️ کامپیوتر چیست به زبان سادهاین مقاله عالی توضیح داده که کامپیوتر چیست و چه کاربردی دارد و همه چیز درباره کامپیوتر از جمله فواید کامپیوتر و تعریف کامپیوتر و اجزای آن را بیان کرده است حرف می‌زنیم تصور افراد، سیستم‌هایی کوچک مانند لپ‌تاپ‌های رومیزی است که توان پردازشی، ذخیره‌سازی و محاسباتی قوی دارند اما زمانی که در مورد اولین کامپیوتر در جهان می‌خواهیم حرف بزنیم می‌دانیم عامه افراد آشنایی چندانی با کامپیوترهای اولیه نداشتند و شاید برایشان بسیار جذاب باشد که این کامپیوترها به چه شکل بوده‌اند و چه خصوصیاتی داشته‌اند، در این نوشتار از موسسه کنکور کامپیوتر، شما را با اولین کامپیوتر جهان آشنا خواهیم کرد، در ادامه تصاویر و ویدئوهای جذابی در این باره خواهید دید لذا همراه ما باشید.

اولین بار از چه زمانی کلمه "کامپیوتر" استفاده شد؟

اولین استفاده از کلمه کامپیوتر در کتاب (The Yong Mans Gleanings ) نوشته ریچارد بریث ویت

کلمه "کامپیوتر" اولین بار در سال 1613 در کتاب (The Yong Mans Gleanings) نوشته ریچارد بریث ویت استفاده شد و در ابتدا انسانی را توصیف کرد که محاسبات یا پردازشات را انجام می‌دهد. تعریف کامپیوتر تا پایان قرن نوزدهم یکسان بود اما زمانی که انقلاب صنعتی شکل گرفت هدف کامپیوترها بیشتر محاسباتی شد تا پردازشی برای همین بیشتر از آنها به‌عنوان ماشین‌های مکانیکی یا کامپیوترهای مکانیکی یاد می‌شد.

اولین مفهوم کامپیوتر مکانیکی یا موتور محاسبات اتوماتیک

در سال 1822 شخصی با نام چارلز بابیج مفهوم کامپیوترهای محاسباتی را تغییر دارد به‌طوری که اولین ماشین محاسبه خودکار یا همان اولین کامپیوتر محاسباتی در جهان می‌توانست چند جمله‌ای‌ها را تقریب بزند همچنین قادر بود چندین مجموعه اعداد را محاسبه کند و از نتایج کپی کند. بابیج برای توسعه موتور تفاوت از آدا لاولیس که اولین برنامه‌نویس کامپیوتر برای کارش محسوب می‌شود، کمک گرفت. هرچند چارلز و دوستش آدا نتوانستند نسخه کامل شده‌ای از این مدل کامپیوتر در جهان ارائه کنند اما سال 1991 موزه علوم لندن موتور ساخته شده‌ای از روی این کامپیوتر محاسباتی تکمیل کرد.

اولین کامپیوتر همه منظوره در جهان

بعد از تجربه اولین کامپیوتر محاسباتی چارلز بابیج دست از تلاش نکشید بنابراین در سال 1873 اولین کامپیوتر مکانیکی عمومی را به نام موتور تحلیلی پیشنهاد کرد.

این موتور تحلیلی شامل:

بود. این کامپیوتر مانند مدل قبلی فقط و فقط محاسباتی نبود بلکه بابیج طوری آن را ساخته بود که برای محاسبات خاص‌تر هم مورد استفاده قرار گیرد. شکل زیر این نوع کامپیوتر را نشان می‌دهد که به‌عنوان اولین کامپیوتر جهان شناخته می‌شود هر چند هنوز تا مفهوم کامپیوتر بسیار تفاوت دارد.

اولین کامپیوتر جهان با قابلیت محاسباتی

متاسفانه، به دلیل مسائل مالی، این رایانه نیز تا زمانی که چارلز بابیج زنده بود، ساخته نشد. در سال 1910، هنری بابیج، کوچک‌ترین پسر چارلز بابیج، توانست بخشی از این دستگاه را تکمیل کند و محاسبات اولیه را انجام دهد.

اولین کامپیوتر ذخیره اطلاعات در جهان

اولین کامپیوتر جهان با قابلیت ذخیره سازی

تلاش‌های چارلز بابیج و پسرش برای توسعه اولین کامپیوتر جهان و ماشین‌های مکانیکی ستودنی بود پیرو تلاش‌های آنها در سال 1890، هرمان هولریث، روشی را در ماشین‌ها برای ثبت و ذخیره اطلاعات روی کارت‌های پانچ برای سرشماری ایالات متحده ایجاد کرد. ماشین هولریث تقریباً ده برابر سریع‌تر از جدول‌بندی دستی بود و میلیون‌ها دلار برای اداره سرشماری صرفه‌جویی کرد. هولریث بعداً شرکتی را که امروزه با نام IBM می‌شناسیم، تشکیل داد.

اولین کامپیوتر قابل برنامه ریزی در جهان

اولین کامپیوتر در جهان با قابلیت برنامه ریزی

مفهوم کامپیوتر در جهان رفته رفته کاربردی‌تر شد به‌طوری که اول محاسباتی بود، بعد برای ذخیره اطلاعات هم ماشین‌هایی ساخته شد و کم‌کم مفهوم برنامه‌ریزی هم به کامپیوترها اضافه شد. هر چند بسیاری چارلز بابیج را مخترع اولین کامپیوتر جهان می‌دانند اما در سال 1936 – 1938 اولین کامپیوتر جهان با نام Z1 توسط فردی آلمانی به نام Konrad Zuse ساخته شد. این اولین کامپیوتر قابل برنامه‌ریزی باینری الکترومکانیکی و اولین کامپیوتر مدرن کاربردی در نظر گرفته می‌شود. شکل زیر اولین کامپیوتر جهان را نشان می‌دهد که علاوه بر توان محاسباتی و ذخیره‌سازی توانایی برنامه‌ریزی هم داشت.

اولین کامپیوتر اتوماتیک در جهان

 اولین کامپیوتر اتوماتیک در جهان

آقای Konrad همچنین بعداً Z3 را در سال 1941 ساخت که اولین کامپیوتر قابل برنامه‌ریزی فعال بود که می‌توانست کاملاً خودکار باشد.

اولین کامپیوتر جهان به شکل امروزی

اولین کامپیوتر جهان به شکل تورینگ

ماشین تورینگ برای اولین بار توسط آلن تورینگ در سال 1936 پیشنهاد شد و پایه و اساس نظریه‌های محاسبات و کامپیوتر شد. این دستگاه، وسیله‌ای بود که نمادها را بر روی نوار کاغذی به‌گونه‌ای چاپ می‌کرد، مثلاً از چندین نوع دستوالعمل منطقی پیروی می‌کرد. بدون اصول ماشین‌های تورینگ، ما کامپیوترهایی را که امروز استفاده می‌کنیم، نخواهیم داشت.

اولین کامپیوتر قابل برنامه‌ریزی الکتریکی در جهان

 اولین کامپیوتر جهان با قابلیت برنامه ریزی الکترونیکی

کلوسوس اولین کامپیوتر قابل برنامه‌ریزی الکتریکی بود که توسط تامی فلاورز توسعه یافت و برای اولین بار در دسامبر 1943 به‌نمایش درآمد.

اولین کامپیوتر دیجیتال در جهان

اولین کامپیوتر دیجیتال در جهان

اولین کامپیوتر دیجیتال جهان، ABC نام داشت که مخفف عبارت Atanasoff-Berry Computer است و ساخت آن توسط پروفسور جان وینسنت آتاناسف و دانشجوی فارغ‌التحصیل کلیف بری در سال 1937 انجام شد. توسعه ABC تا سال 1942 در کالج ایالتی آیووا (دانشگاه ایالتی آیووا فعلی) ادامه یافت. ABC یک کامپیوتر الکتریکی بود که از بیش از 300 لامپ خلاء برای محاسبات دیجیتالی از جمله ریاضیات باینری و منطق بولی استفاده می‌کرد و اصلاً cpuپردازنده (CPU) چیست؟ بررسی انواع، وظایف و کاربردهاپردازنده (CPU) چیست؟ بررسی انواع، وظایف و کاربردهاسی پی یو قلب کامپیوتر و کامپیوتر قلب دنیای کنونی است، بنابراین در این صفحه به معرفی و بررسی سی‌پی‌یو یا همان پردازنده مرکزی (CPU) پرداخته‌ شده، و بطور کامل توضیح داده‌ایم که CPU از چه بخش هایی تشکیل شده و هر بخش چه وظایف و مشخصاتی دارد. نداشت (در واقع قابل برنامه‌ریزی نبود).

 اولین کامپیوتر دیجیتال در جهان با نام ENIAC

جالب است بدانید که سر اینکه ABC اولین کامپیوتر دیجیتال جهان است یا نه اختلاف نظرات متعددی وجود دارد، بسیاری ماشین ENIAC که توسط J. Presper Eckert و John Mauchly در دانشگاه پنسیلوانیا اختراع شد را اولین کامپیوتر دیجیتال جهان می‌دانند. ENIAC حدود 1800 فوت مربع را اشغال می‌کرد و از حدود 18000 لوله خلاء با وزن تقریباً 50 تن استفاده کرد ساخت آن در سال 1943 شروع اما با اینکه پروژه پیشرفت کرده بود اما تا سال 1946 تکمیل نشد برای همین در همین حین ABC لقب اولین کامپیوتر دیجیتال جهان را گرفت.

اولین کامپیوتر جهان برای ذخیره الکترونیکی

اولین کامپیوتری که به صورت الکترونیکی یک برنامه را ذخیره و اجرا کرد SSEM یا Small-Scale Experimental Machine بود که به نام "بی‌بی (Baby)“ یا "منچستر بی‌بی" نیز شناخته می‌شود. در سال 1948، این کامپیوتر توسط فردریک ویلیامز طراحی و توسط شاگردش ساخته شد. تام کیلبرن، با کمک جف توتیل، در دانشگاه منچستر، انگلستان، اولین برنامه ذخیره شده الکترونیکی را نوشت که بالاترین ضریب مناسب یک عدد صحیح را با استفاده از تفریق مکرر به‌جای تقسیم می‌یابد، برنامه کیلبرن توسط SSEM در 21 ژوئن 1948 اجرا شد. تصویر این نوع از اولین کامپیوترهای جهان را در تصویر زیر با هم ببینیم.

اولین کامپیوتر الکترونیکی در جهان

دومین کامپیوتر برای ذخیره شدن برنامه نیز بریتانیایی بود: EDSAC که توسط موریس ویلکس در آزمایشگاه ریاضی دانشگاه کمبریج در انگلستان ساخته و طراحی شد، اولین محاسبات خود را در 6 می 1949 انجام داد؛ همچنین اولین رایانه‌ای بود که یک بازی رایانه‌ای گرافیکی به نام "OXO" را اجرا کرد که خوب این اجرای بازی یک نقطه عطف بین اولین کامپیوترها در دنیا به‌شمار می‌آمد، تصویر زیر نشان دهنده کامپیوتر EDSAC است.

 کامپیوتر EDSAC

اولین شرکت کامپیوتری در جهان

اولین شرکت کامپیوتری، Electronic Controls Company بود و در سال 1949 توسط J. Presper Eckert و John Mauchly، همان افرادی که به ساخت و توسعه کامپیوتر ENIAC کمک کردند، تاسیس شد. این شرکت بعداً به EMCC یا Eckert-Mauchly Computer Corporation تغییر نام داد و چندین رایانه اصلی را با نام UNIVAC منتشر کرد.

اولین کامپیوتر جهان با قابلیت ذخیره برنامه در حافظه

اولین کامپیوتر جهان با قابلیت ذخیره برنامه در حافظه

بعد از تاسیس شرکت کامپیوتر، ساخت و توسعه کامپیوترها رنگ جدی‌تری به‌خود گرفت و تقریباً جان گرفت زیرا تقریباً نمونه‌های اولیه از هر نوع قابلیت کامپیوتری مانند محاسبات، پردازش، ذخیره‌سازی و بازی وجود داشت. UNIVAC 1101 یا ERA 1101، اولین کامپیوتر در جهان است که در سال 1950 با قابلیت ذخیره یک برنامه و اجرای آن ایجاد شد.

اولین کامپیوتر تجاری در جهان

اولین کامپیوتر تجاری در جهان

در سال 1942، Konrad Zuse کار بر روی Z4 را آغاز کرد که به اولین کامپیوتر تجاری تبدیل شد. این کامپیوتر در 12 ژوئیه 1950 به ادوارد استیفل، ریاضیدان موسسه فدرال فناوری زوریخ سوئیس فروخته شد.

اولین کامپیوتر IBM در جهان

اولین کامپیوتر IBM در جهان

در 7 آوریل 1953، IBM اولین کامپیوتر علمی تجاری خود، را با نام کامپیوتر 701 به‌طور عمومی معرفی کرد.

اولین کامپیوتر با حافظه جانبی «RAM» در جهان

 اولین کامپیوتر با حافظه جانبی «RAM» در جهان

Whirlwind که در سال 1955 توسط MIT معرفی شد اولین کامپیوتر با رم هسته مغناطیسی و گرافیک بلادرنگ در جهان به‌شمار می‌آمد.

اولین کامپیوتر ترانزیستوری در جهان

TX-0 یا Transistorized Experimental Computer اولین کامپیوتر ترانزیستوری است که در سال 1956 در موسسه فناوری ماساچوست به‌نمایش درآمد. TX-0 حدود 3600 ترانزیستور مانع سطحی با فرکانس بالا فیلکو را در خود جای داده بود که اولین ترانزیستور مناسب برای کامپیوترهای پرسرعت بود. نسل‌های بعدی کامپیوترها که در ادامه بیشتر در مورد آنها می‌گوییم از ترانزیستورهای پایه این کامپیوتر اولیه استفاده کردند.

اولین مینی کامپیوتر در جهان

اولین مینی کامپیوتر در جهان

PDP-1 یا Programmed Data Processor-1 اولین کامپیوتر از سری PDP شرکت Digital Equipment Corporation است و اولین بار در سال 1959 تولید شد. شکل زیر تصویر این کامپیوتر است، همانطور که می‌بینید این کامپیوتر هر چند نسبت به کامپیوترهای امروزی بسیار بزرگ‌تر است اما یکی از اولین مینی کامپیوترها در جهان است زیرا کامپیوترهای قبل PDP بسیار بزرگ بودند.

اولین کامپیوتر رومیزی در جهان

اولین کامپیوتر رومیزی در جهان

بعد از سال 1960 که از اولین مینی کامپیوتر رونمایی شد حالا نوبت به تولید کامپیوتر رومیزی و تولید انبوه کامپیوترها شد، پیرو همین در سال 1964 اولین کامپیوتر رومیزی با برنامه 101 (که یک برنامه ماشین حسابی تجاری) بود توسط Pier Giorgio Perotto اختراع و توسط Olivetti ساخته شد. از این کامپیوتر که بیشتر شبیه یک ماشین حساب پیشرفته بود حدود 44000 به قیمت 3200 دلار به فروش رسید. بعد از Olivetti در سال 1968، هیولت پاکارد شروع به بازاریابی HP 9100A کرد که این کامپیوتر به‌عنوان اولین کامپیوتر رومیزی در جهان به بازار عرضه شد.

اولین رایانه ایستگاه کاری یا ورک استیشن (Workstation) در جهان

اولین ورک استیشن در جهان

اگرچه اولین کامپیوتر ورک استیشن در جهان هرگز فروخته نشد اما اولین آنها توسط زیراکس آلتو در نظر گرفته می‌شود که در سال 1974 معرفی شد. این رایانه در زمان خود انقلابی بود و شامل یک رایانه، نمایشگر و ماوس کاملاً کاربردی بود. این کامپیوتر مانند بسیاری از رایانه‌های امروزی با استفاده از پنجره‌ها، منوها و نمادها به‌عنوان رابطی برای سیستم عاملسیستم عامل چیست به زبان ساده، چرا باید از OS استفاده کنیم؟سیستم عامل چیست به زبان ساده، چرا باید از OS استفاده کنیم؟این مقاله عالی به معرفی سیستم عامل (Operating System|OS) به زبان ساده پرداخته، همچنین بررسی کرده که چرا باید از سیستم عامل استفاده کنیم خود، کار می‌کرد.

اولین ریزپردازنده در جهان

اینتل اولین ریزپردازنده، Intel 4004 را در 15 نوامبر 1971 معرفی کرد.

اولین میکروکامپیوتر در جهان

اولین میکروکامپیوتر در جهان

مهندس ویتنامی-فرانسوی André Truong Trong Thi و Francois Gernelle کامپیوتر Micral را در سال 1973 توسعه دادند. این کامپیوتر به‌عنوان اولین میکروکامپیوتر در نظر گرفته شد و از پردازنده اینتل 8008 استفاده کرد و اولین کامپیوتر غیر مونتاژی تجاری بود. در ابتدا به قیمت 1750 دلار فروخته شد.

اولین کامپیوتر شخصی (PC) در جهان

اولین کامپیوتر شخصی در جهان

در سال 1975، اد رابرتز اصطلاح "کامپیوتر شخصی یا (Personal Computer)“ را هنگام معرفی Altair 8800 ابداع کرد. این کامپیوتر بر چندین سوئیچ متکی بود برای وارد کردن داده و خروجی داده با روشن و خاموش کردن چندین چراغ عمل می‌کرد.

اولین لپ تاپ یا کامپیوتر قابل حمل در جهان

IBM 5100 اولین کامپیوتر قابل حمل در جهان است که در سپتامبر 1975 عرضه شد. این کامپیوتر 55 پوند وزن داشت و دارای صفحه نمایش CRT پنج اینچی، درایو نوار، پردازنده PALM 1.9 مگاهرتز و 64 کیلوبایت RAMرم کامپیوتر چیست؟ رم کجاست؟ معرفی انواع رم (RAM) کامپیوتررم کامپیوتر چیست؟ رم کجاست؟ معرفی انواع رم (RAM) کامپیوتراین مقاله عالی به معرفی رم کامپیوتر پرداخته، همچنین بررسی کرده رم کامپیوتر (RAM : Random Access Memory) کجاست و انواع رم کامپیوتر را معرفی کرده است بود. تصویر زیر یکی از تصویرهای تبلیغی این کامپیوتر در زمان خودش است.

 اولین لپ تاپ در جهان

در واقع IBM 5100 هم اولین کامپیوتر قابل حمل در دنیا به‌شمار نمی‌آمد و بسیاری Osborne 1 را به‌عنوان اولین لپ تاپ در جهان می‌شناسند. Osborne در آوریل 1981 عرضه شد و توسط آدام آزبورن توسعه یافت. این لپ‌تاپ با وزن 24.5 پوند، دارای صفحه نمایش 5 اینچی، 64 کیلوبایت حافظه، دو فلاپی درایو 5 1/4 اینچی، سیستم‌عامل CP/M 2.2، شامل یک مودم و دارای قیمت 1795 دلار بود.

 اولین کامپیوتر قابل حمل در جهان

اولین کامپیوتر اپل در جهان

اولین کامپیوتر اپل در جهان

Apple Computer 1 که در ابتدا با نام Apple Computer منتشر شد و بعدها با نام Apple I یا Apple-1 شناخته شد، یک کامپیوتر رومیزی 8 بیتی است که توسط استیو طراحی شد و توسط شرکت رایانه‌ای اپل در سال 1976 منتشر شد. این کامپیوتر حاوی یک پردازنده 8 بیتی 6502 و حافظه 4 کیلوبایتی بود که با استفاده از کارت‌های توسعه تا 8 یا 48 کیلوبایت قابل ارتقا بود.

اولین کامپیوتر شخصی IBM در جهان

اولین کامپیوتر شخصی IBM در جهان

IBM اولین کامپیوتر شخصی خود را با نام IBM PC در سال 1981 معرفی کرد. نام رمز این کامپیوتر Acorn بود. دارای پردازنده 8088 و حافظه 16 کیلوبایتی بود که تا 256 قابل ارتقا بود و از MS-DOS استفاده می‌کرد.

اولین کلون کامپیوتر در جهان

اولین کلون کامپیوتر در جهان

Compaq Portable به‌عنوان اولین شبیه‌سازی رایانه شخصی در نظر گرفته می‌شود و در مارس 1983 توسط Compaq منتشر شد. Compaq Portable کاملا با کامپیوترهای IBM سازگار بود و قادر به اجرای هر نرم‌افزاری بود که برای کامپیوترهای IBM توسعه یافته بود.

جمع‌بندی

در این نوشتار شما سیر کاملی از اولین کامپیوترها در جهان مطالعه کردید، بعد از ایده‌ها و اختراعات آقای چارلز بابیج در هر برهه زمانی افراد و دانشمندانی آمده‌اند و خصوصیات جدیدی به کامپیوترها اضافه کردند تا اکنون ما به این درجه از تکنولوژی برسیم. اگر بگوییم توسعه‌دهنده و طراح اولین کامپیوتر جهان آقای بابیج است دروغ نگفته‌ایم اما زحمات شایان افراد سایر را در نظر نگرفته‌ایم. در آخر از اینکه تا این جای محتوا همراه ما بودید مفتخریم امیدواریم که مفید واقع شده باشد.

اولین کامپیوتر جهان را چه کسی اختراع کرد؟

اولین کامپیوتر توسط چارلز بابیج (1822) اختراع شد اما تا سال 1991 ساخته نشد. آلن تورینگ به علم کامپیوتر کمک شایانی کرد، و در سال 1945 ، ENIAC اولین کامپیوتر دیجیتالی در جهان شناخته شد و در آخر در سال 1973 ، کامپیوتر Micral به‌عنوان اولین کامپیوتر در جهان شناخته شد.

اولین برنامه‌نویس در جهان چه کسی است؟

بعد از اینکه مخترع آلمانی Konrad Zuse اولین کامپیوتر قابل برنامه‌ریزی را در جهان ساخت، یعنی در دهه 1840، آدا لاولیس اولین برنامه کامپیوتری را در جهان نوشت.

چه کسی زبان باینری (0 و 1) را اختراع کرد؟

شخصی به‌نام Gottfried Wilhelm Leibniz در سال های «1716-1646» یعنی حتی قبل از ساخت اولین کامپیوتر در جهان زبان صفر و یک را ساخت، این زبان خدمات شایانی برای به مخترعان کامپیوتر کرد.

امتیازدهی5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 15.00 امتیاز (3 رای)
اشتراک
بارگذاری نظرات
تلگرام اینستاگرام تماس با پشتیبانی: 09378555200 تماس با پشتیبانی: 09378555200