الگوریتم چیست؟
الگوریتم (Algorithm) طرح برنامهای است که صفر تا صد کاری را طبق آن انجام میدهیم و در همه مسائل روزمره ما نقش دارد. در علوم کامپیوتر، الگوریتمالگوریتم چیست به زبان ساده و با مثال های فراواندر این مقاله به زبان بسیار ساده و با مثال های متعدد توضیح داده شده که الگوریتم چیست و چه کاربردهایی دارد را مجموعهای از گامها و فرایندهای پیدرپی برای حل مساله یا انجام محاسبات تعریف میکنند که ممکن است n ورودی داشته باشد، اما یک خروجی دارد و شرط برقراریاش، زمان اجرای محدود آن است. الگوریتم در برنامه نویسیبرنامه نویسی کامپیوتر چیست و چطور می توانید یک برنامه نویس موفق شوید؟در عصر فعلی برنامهنویسی یکی از پرطرفدارترین شغلهای دنیاست، دغدغهای افرادی که میخواهند در مسیر برنامهنویس شدن قدم بردارند این است که نمیدانند از کجا باید شروع کنند، در این صفحه هر آن چه برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفه ای نیاز دارید در اختیارتان قرار گرفته است هم نقش بسیار پررنگی دارد.
اهمیت الگوریتم در برنامه نویسی
کامپیوترها در مواجهه با مسائل مثل ما فکر نمیکنند، این ما هستیم که باید فرمانهای لازم را برای هر کاری به آنها بدهیم. الگوریتم در واقع همان گامها و مراحلی است که برای حل مسائل پشتسر میگذاریم، درست است که انسانها باید دستورالعملهای لازم را برای حل مسائل مختلف به کامپیوترها بدهند، اما باید این کار را متناسب با منطق کامپیوترها انجام دهند، بهعبارتی با کامپیوترها، به زبان کامپیوتر صحبت کنند. اینجاست که اهمیت نقش برنامهنویسان مشخص میشود، پس واضح است که الگوریتم های برنامه نویسی ویژگیهای خاص خود را دارند و برنامهنویسان باید با آنها آشنا باشند. در این مطلب قصد داریم الگوریتم چهار عمل اصلی را بررسی کنیم و این صفحه را به مطالب و جزئیات بیشتری در رابطه با الگوریتم اختصاص دادهایم.
الگوریتم چهار عمل اصلی ریاضی
چهار عمل اصلی ریاضی را آنقدر شنیدهایم و با آنها سروکله زدهایم که خیلی پیش پا افتاده به نظر میرسند اما در دنیای کامپیوتر فرایند آنها کمی متفاوت است، بهویژه اعمال ضرب و تقسیم، پیچیدگیهای زیادی دارند و معماری کامپیوتر آموزش جامع معماری کامپیوتر در مهندسی کامپیوتر، معماری کامپیوتر مجموعهای از قوانین و روشهایی است که به چگونگی طراحی، کارکرد، سازماندهی و پیاده سازی (ساخت) سیستمهای کامپیوتری میپردازد، در این صفحه به بررسی و آموزش کامل معماری کامپیوتر پرداخته شده است خاص خود را میطلبند. در این صفحه نمیخواهیم وارد جزئیات شویم، بلکه قصد داریم در سادهترین حالت ممکن الگوریتم و فلوچارت چهار عمل اصلی ریاضی را بررسی کنیم. در الگوریتم چهار عمل اصلی، ابتدا دو عدد را به عنوان ورودی الگوریتم از کاربر میگیریم، سپس چهار عمل اصلی، یعنی جمع، تفریق، ضرب و تقسیم را روی آنها انجام میدهیم و نتیجه را در متغیرهایی به عنوان خروجی الگوریتم قرار میدهیم و در نهایت خروجی را چاپ میکنیم.
- شروع
- عدد اول را بگیر و در a قرار بده.
- عدد دوم را بگیر و در b قرار بده.
- j = a + b قرار بده (حاصل جمع دو عدد را در j قرار بده)
m = a - b (حاصل تفریق دو عدد را در m قرار بده)
z = a * b (حاصل ضرب دو عدد را در z قرار بده)
t = a / b (حاصل تقسیم دو عدد را در t قرار بده) - مقادیر j ،m ،z و t را چاپ کن.
- پایان
فلوچارت چهار عمل اصلی ریاضی
فلوچارت یا روندنما، نمایشی تصویری یا گرافیکی از روند الگوریتم است و کمک میکند درک بهتر و راحتتری از فرایند حل مسأله داشته باشیم. در این تصویر فلوچارت مرتبط با الگوریتم چهار عمل اصلی ریاضی را میبینیم:
جمعبندی
الگوریتم مفهوم مهمی است، چرا که در واقع فرایند حل مسائل است و شناخت دقیق مفهوم آن بر ابعاد گوناگون زندگی ما اثر زیادی میگذارد. بر علاقهمندان به دنیای کامپیوتر و برنامه نویسی هم واجب است که درک صحیحی از مفهوم الگوریتم داشته باشند. در این مطلب مفاهیم کلی الگوریتم و الگوریتم چهار عمل اصلی را شرح دادیم و البته فلوچارت یا روندنمای آن را نیز برای درک بهتر الگوریتم چهار عمل اصلی در اختیارتان گذاشتیم.
الگوریتم چیست؟
الگوریتم (Algorithm) طرح برنامهای برای انجام صفر تا صد کارهاست و در همه مسائل روزمره ما نقش دارد. الگوریتم را در علوم کامپیوتر بهصورت مجموعهای از گامها و فرایندهای پیدرپی برای حل مساله یا انجام محاسبات تعریف کردهاند که ممکن است n ورودی داشته باشد، اما یک خروجی دارد و شرط برقراریاش، محدودیت زمان اجرای آن است.
الگوریتم چهار عمل اصلی ریاضی چگونه است؟
چهار عمل اصلی ریاضی شامل ضرب، جمع، تقسیم و تفریق است، این اعمال در دنیای کامپیوتر نیازمند فرایند خاصی هستند، بهویژه اعمال ضرب و تقسیم پیچیدگیهای زیادی دارند و نیازمند معماری کامپیوتر خاصی هستند. هرچند میتوان آنها را به شکل سادهتر و کلی هم توضیح داد که الگوریتم مربوطه را در این مقاله همراه با فلوچارت یا روندنما ارائه کردیم.